סילביה: קודם הקצפה או חליטה?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #41 

detailer,

אני מצטער אבל הגישה הזו בלתי אפשרית.
מצד אחד אתה אומר שלא צריך להקשיב לאינטרנט, מצד שני אתה מביא סרטון אחד ספציפי מאיפשהו באינטרנט ומשיא אותו אל ראש התורן כאורים והתומים של הכנת הקפה.

לא ברור לי איך גלישת טמפ' שלך קשור למה שהבחור שם עושה. אם כבר אז אתה מתאר סוג כלשהו של קולינג פלאש. מסיפורך אני מבין שכנראה שהרעיון הזה של להקציף לפני שחולטים הוא הנחיה גורפת של נני ולא רק רעיון של אלכס. לא ברור לי למה.

אתה אומר "לא חליטת חסר ולא נעליים" אבל בסרטון המושלם שהבאת הבחור חלט קפה בינוני לגמרי. הוא יכול לברבר באנגלית (זה תמיד נשמע חכם יותר כשמדברים באנגלית, נכון?) שיש שם טייגר סקין, אבל כל מה שאני רואה הוא צבע צהוב בהיר עם עדות לקפה שרוף מסביב. די ברור שהטמפ' היתה גבוהה מדי ושהחליטה היתה מהירה ולא נכונה.

אני מהמר שהקפה שרוף, אגב, לא רק בגלל טמפ' המים אלא גם כי הוא השאיר אותו כ"כ הרבה זמן בתוך הסלסלה הרותחת. הוא אפילו נתן לו לחכות בתוך המכונה, במקום לחלוט מיד.

בדיוק כמו שבלינקיביל כתב לך: אנחנו משקיעים המון כסף במטחנות שכל הגליק שלהן הוא העובדה שהן לא מחממות את הקפה תוך כדי טחינה. אז מילא להתפשר על מטחנה שמעט מחממת את הקפה, אבל לשרוף אותו ככה בתוך הסלסלה?

אין בזה שום היגיון, בין אם אתה מקשיב "לאינטרנט" ובין אם לאו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #42 

תסתכל בטוקבקים של הסרטון הזה - למרות שהוא מסביר מה קורה ועובד בסדר הטעות הכי גדולה שלו היא שהוא נותן לקפה להישרף הרבה זמן ללא חליטה בראש.
זאת טעות נפוצה של כמעט כל אמריקאי שחולט קפה בצינור (יוטיוב).
אפרופו מקצוענים - מבין כל הכותבים פה המקצוען היחיד (פוטנציאלית כי עוד לא שתיתי אספרסו שלו) זה בלינקיביל שהוא בריסטה שמשתכר מזה.
ואם הוא הוא אומר לך שהידית שורפת את הקפה אז הוא מבחין בזה ואולי אתה עדיין לא. כמות הקפה שהוא מפיק ביום זה מה שאנחנו עושים בשנה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #43 

לא הבאתי את הסרטון כדוגמה לעבודה בשיטה שלי, הבאתי אותו כדוגמה לסרטון שבו מראים שצריך לחמם את הידית לפני הטחינה של הקפה כדי לשמור כמה שיותר על טמפרטורה יציבה בזמן החליטה .
אני עובד בד"כ הפוך, קודם חולט אח"כ מקציף.
כתבתי את מה שכתבתי כדי להראות לכם שזמן ההמתנה בין הקצפה לחליטה יכול להיות נמוך יותר מזמן ההמתנה בין חליטה להקצפה מבלי לפגוע באיכות הקפה.
בכל שיטה שאני עובד, לפעמים יוצא קפה יותר טוב לפעמים פחות טוב אבל אף פעם לא קפה שרוף ואפילו לא קפה שמזכיר במקצת טעם של שרוף.
בכל מקרה, אני אנסה לטחון את הקפה מבלי לחמם לפני כן את הידית ואבדוק אם מרגישים בהבדל.
אני מעריך מאוד את ידיעותיהם של האנשים בפורום ולמדתי לא מעט כאן, אבל מה לעשות, אם הקפה יוצא לי טעים בדרך מסוימת, אז הוא יוצא טעים ואף אחד לא ישנה את דעתי שהוא לא טעים בגלל שהיה צריך לעשות אותו ככה או ככה והוא היה צריך לצאת עם טייגר סקין בגודל כזה או כזה.
אני גם לא מייחס לעצמי תכונות על ומתיימר לדעת איך יצא הקפה רק על סמך סרטון.
ותאמינו לי שאני מבחין בדקויות בטעמי הקפה, מחר אני הולך להחליף קילו וחצי קפה שקניתי ביום חמישי בגלל שהוא פחות לטעמי מהקפה הקודם שקניתי מאותו הספק, למרות שההבדלים דקים למדי.

שכל אחד יעשה וינסה מה שמתאים לו.
דרך אגב, לא אלכס ולא נני נתנו לי הנחיה גורפת איך לעבוד, עובדה שמטעמי נוחות אני לא עובד בשיטה שלהם, אבל מצד שני אני לא אומר שהשיטה שלהם פחות טובה.

אלכס, הייתי רוצה לדעת אם שיטת העבודה שאתה ממליץ עליה היא המלצה של ראניצ'יליו או משהו שהגעתם אליו על סמך ניסיונכם.

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #44 

detailer כתב: בכל מקרה, אני אנסה לטחון את הקפה מבלי לחמם לפני כן את הידית ואבדוק אם מרגישים בהבדל.
...
הכוונה לא הייתה לטחון לידית קרה, אלא לחמם אותה ולטחון - ולחלוט מיד לאחר הטמפור ולא לחכות יותר מדי.
חליטה בידית קרה גם לא מומלצת.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #45 

detailer כתב: אבל מה לעשות, אם הקפה יוצא לי טעים בדרך מסוימת, אז הוא יוצא טעים ואף אחד לא ישנה את דעתי שהוא לא טעים בגלל שהיה צריך לעשות אותו ככה או ככה והוא היה צריך לצאת עם טייגר סקין בגודל כזה או כזה.
...
כל התגובות שלנו באות לשפר את הקפה שלך ומניסיון אישי.
מה שטעים לי היום מחר יהיה סתמי ואני אחפש איך להוציא יותר טוב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #46 

דבוטאנט כתב:
detailer כתב: אבל מה לעשות, אם הקפה יוצא לי טעים בדרך מסוימת, אז הוא יוצא טעים ואף אחד לא ישנה את דעתי שהוא לא טעים בגלל שהיה צריך לעשות אותו ככה או ככה והוא היה צריך לצאת עם טייגר סקין בגודל כזה או כזה.
...
כל התגובות שלנו באות לשפר את הקפה שלך ומניסיון אישי.
מה שטעים לי היום מחר יהיה סתמי ואני אחפש איך להוציא יותר טוב.
...
לא חשבתי לרגע אחרת וגם אני מנסה כל הזמן לשפר את הקפה שלי.

lior_a
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 556
נתן תודות: 186 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #47 

עכשיו כולם ביחד- חחחחייייבבבווווווווקקקקקקק

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”