היום שמתי לב שמברז מים חמים בוטראנו שלי יוצאים מים שקופים ,אבל בגוון קל חומי. באותו זמן מראש E 61 זורמים מים שקופים לגמרי...מה פשר ?
חייב להוסיף שחזרתי הביתה (לא היתי יומים) וכנראה מכונה היתה דלוקה איזה 48 שעות...יש קשר?
תודה חברה מראש...אני דואג...
אני באופן אישי, לא משתמש בברז הזה. מישהו פעם אמר שכמה אלפים זה המון כסף עבור קומקום חשמלי, אבל לא רק זה העניין. המים בדוד למעשה לא ממש מתחלפים מהרגע שהפעלת את המכונה בפעם הראשונה. נכון שאתה מזרים מים טריים לדוד בכל פעם מחדש, ומוציא קצת מהמים הישנים, אך לעולם לא תצליח לרוקן אותו לחלוטין באופן הזה.
למים חמים יש קומקום חשמלי, ואם אתה צריך כוס מים חמים במהירות יחסית, פשוט מזוג מים קרים לכוס ותחמם אותם עם הסטימר.
זאת תופעה די נפוצה סיבות:
מים שעומדים הרבה זמן בדוד.
אי הקפדה על הוצאת אדים מהסטימר ליפני ואחרי.
טיפול :
לאחר שהמכונה חמה כבה אותה מרוקן דרך פיית המים החמים את
כל תכולת המיכל.
שלב הבא הדלק את המכונה .המשאבה תמלא את הדוד במים חדשים,
עוד פעם חכה לחימום ובצע את הפעולה בשנית.
גם אני מישתמש ב- vetarano
הסיבה המרכזית למים החומים שאריות מהסטימר שחוזרים לדוד.
אני באמת לא רואה היגיון בלגרום לדוד לחמם כל פעם מים טריים, ולהגביר את סיכון האבנית ופעולת המכונה.
נכון שכולנו משתמשים במרכך, אך זו לא הגנה של 100% ומכיוון שמעשית כמעט בלתי אפשרי לבצע ניקוי אבנית בדוד לבד, אני משתדל שלא למלא אותו כשאין צורך אמיתי.
מעניין כמה מים הולכים לאיבוד מהדוד בזמן הקצפה בכד של שליש ליטר (חלב לקופצ'ינו אחד).
בחיים לא השתמשתי בברז המים החמים, למעט מקרים ספציפיים של ריקון דוד (אולי פעמיים, במעבר דירה). כל הדוד הגדול הזה משמש אצלי רק כדי לחמם את ה-HX וכדי לייצר קצת קיטור.
moti_r כתב:מעניין כמה מים הולכים לאיבוד מהדוד בזמן הקצפה בכד של שליש ליטר (חלב לקופצ'ינו אחד).
/quote]
העניין הוא לא כמה מים הולכים בשימוש, אלא איזה חלק של המים הולך: המים הולכים בצורת קיטור, והמלחים שלהם הולכים ומתרכזים בתוך הדוד. בנוסף אם בטעות נכנס מעט חלב פנימה, החגיגה מתגברת. לגבי החלפת המים בדוד, זה לא צריך לקחת הרבה אנרגיה: בסוף היום כשכיביתם את המכונה, פתיחת הברז של המים מביאה לריקון מלוא הדוד. למחרת בבוקר כשמפעילים את המכונה הדוד מתמלא ורק אז מתחיל לחמם. אם תבצעו פעם בשבועיים נקיון הדוד ישתפר.
אדי
אני גם נוהג אחת לשבוע לבצע את השיטה של קופיאדיקט, בדוד של הג׳יוטו לאחר כיבוי המכונה אני מוציא ממנו בערך ליטר מים עד שנגמר הלחץ וזה עושה את העבודה אם אני חוזר על הפעולה אחת לשבוע.
אני בנוסף שמתי לב לריח מוזר שמתווסף לאדים כאשר המים עומדים בדוד מעבר לשבוע.
ירון בקשר לאבנית ,ליפני כחצי שנה החלפתי גוף חימום
וציפיתי לקצת אבנית לאחר שנתיים וחצי שהמכונה בשימוש אצלי.
שהוצאתי את גוף החימום הוא יצא במצב חדש בלי טיפונת של אבנית.
בדקתי גם בתוך הדוד אין אבנית ביכלל.
המרכך עושה עבודה נהדרת.
ונחזור לבעית מים חומים בדוד ,לכבות את המכונה לרוקן את כל תכולת הדוד
דרך צינורית מים חמים להפעיל את המכונה ,המשאבה תמלא את תכולת הדוד מחדש.
אין שום חשש מאבנית.
תקנו אותי אם אני טועה אבל פשוט אף פעם לא באמת חשבתי על זה:
אם הגוף חימום חם (כרגע הפסיק לעבוד) ואני מכבה את החשמל מרוקן את המים מהדוד דרך הברז- אין סכנה להרוס את גוף החימום?
בזמן ההדלקה אין לי דאגה כי אני יודע שהגוף חימום לא חוזר לעבוד עד שהדוד לא מלא במים עד לנגיעה באלקטרודה שמודדת את גובה המים בדוד.
אתה לא טועה לכן לא מתקנים אותך. אני כמומחה בהחלפת גופי חימום שנשרפים, יכול להעיד שזה קורה רק כשיש זרם ואין מים. חימום שאריתי לא גורם שום נזק כי גוף החימום כבוי.
אדי
coffeeaddict כתב:אתה לא טועה לכן לא מתקנים אותך. אני כמומחה בהחלפת גופי חימום שנשרפים, יכול להעיד שזה קורה רק כשיש זרם ואין מים. חימום שאריתי לא גורם שום נזק כי גוף החימום כבוי.
אדי