האם כרטיס הקול אונבורד בלוח אם GIGABYTE GA-P67A-UD3-B3 תומך בפורמטים החדשים
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
מדובר על פורמטי האודיו החדשים כמובן. תודה לעוזרים.
רן
רן
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לא ניתן להעביר את פורמטי האודיו המתקדמים דרך SPDIF אלא רק דרך HDMI, ולכן התשובה היא שלילית.
כל כרטיס מסך מבוסס ATI HD5xxx ומעלה או כרטיס מבוסס אנוידיה GT4xx כולל בתוכו כרטיס קול דיגיטלי המסוגל להעביר ביציאת ה-HDMI את פורמטי האודיו המתקדמים.
כל כרטיס מסך מבוסס ATI HD5xxx ומעלה או כרטיס מבוסס אנוידיה GT4xx כולל בתוכו כרטיס קול דיגיטלי המסוגל להעביר ביציאת ה-HDMI את פורמטי האודיו המתקדמים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

חרבנא. והעיקר שהתלהבתי מהמחשב החדש. נו טוב, גם DTS ודולבי דיגיטל זו התחלה
במיוחד אחרי שנה ומשהו של NEO DTS.
תודה רבה על העזרה!
תודה רבה על העזרה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

איזה כרטיס מסך יש לך?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

GTX 260 (רק DVI)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ואיך אתה מתחבר לרסיבר? ניתן לעבוד עם פורמטי אודיו חדשים רק דרך רסיברים שיש להם כניסות HDMI ותומכים בכך.
כרטיסי המסך מסדרת ה-GT2xx תומכים בהעברת LPCM 7.1. קרא כאן ליותר הסברים מה אפשר לעשות עם LPCM 7.1:
http://www.hometheater.co.il/vt76745
לגבי זה שלכרטיס שלך יש רק יציאת DVI, אני לא בטוח ב-100%, אבל לדעתי עם מתאם DVI-HDMI תוכל להוציא דרכו אודיו.
כרטיסי המסך מסדרת ה-GT2xx תומכים בהעברת LPCM 7.1. קרא כאן ליותר הסברים מה אפשר לעשות עם LPCM 7.1:
http://www.hometheater.co.il/vt76745
לגבי זה שלכרטיס שלך יש רק יציאת DVI, אני לא בטוח ב-100%, אבל לדעתי עם מתאם DVI-HDMI תוכל להוציא דרכו אודיו.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

מחובר לרסיבר עם כבל DVI-HDMI ומעביר את האודיו באמצעות כבל TOSLINK. כרגע עם אונקיו 308 שאכן תומך בפורמטים החדשים. שווה עוגיה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן. שווה לנסות לראות אם אתה מצליח להעביר דרכו אודיו. תתחיל כמובן מהקל אל הכבד - קודם תראה שאתה מצליח לנגן איתו תכני סטריאו ומשום תתקדם ל-DTS/DD ו-LPCM 7.1.
תראה אם יש לך ב-Playback Devices של מערכת ההפעלה (כפתור ימני על אייקון הווליום) התקן שנקרא HDMI Audio.
תראה אם יש לך ב-Playback Devices של מערכת ההפעלה (כפתור ימני על אייקון הווליום) התקן שנקרא HDMI Audio.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

יש לי REALTEK HIGH DEFINITION AUDIO. אבל זה לא מעביר.
השאר הם חיבורי האופטי, קואקסיאלי ושל ה-DAC.
בקיצור, נראה לי שזה לא הולך לעבוד.
תודה רבה על העזרה, שוב!
השאר הם חיבורי האופטי, קואקסיאלי ושל ה-DAC.
בקיצור, נראה לי שזה לא הולך לעבוד.
תודה רבה על העזרה, שוב!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

חיפשתי קצת בגוגל ונראה שצריך להתקין Realtek HDMI Audio driver, אבל אני לא כל כך מכיר את כרטיס המסך הזה אז לא יודע בוודאות אם זה עובד.
אולי יש כאן עוד משתמשי GTX260 שיכולים להעיד מנסיון...
אולי יש כאן עוד משתמשי GTX260 שיכולים להעיד מנסיון...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

חיפוש נוסף העלה שלכרטיס המסך הזה כנראה יש כניסת SPDIF להעברת אודיו ב-HDMI, בדומה לכרטיסים הישנים יותר של אנוידיה, מה שאומר שיש בו תמיכה ב-DTS ו-DD בלבד.
בקיצור, לא הייתי מבזבז על זה זמן.
אם נושא פורמטי האודיו המתקדמים חשוב לך, אפשר כמובן לשקול קניית כרטיס מסך חדש מהסדרות התומכות בכך. ה-HD5450 עולה כ-200 ש"ח, אבל אם נושא המשחקים חשוב לך אז כמובן מדובר בהוצאה גדולה יותר.
בקיצור, לא הייתי מבזבז על זה זמן.
אם נושא פורמטי האודיו המתקדמים חשוב לך, אפשר כמובן לשקול קניית כרטיס מסך חדש מהסדרות התומכות בכך. ה-HD5450 עולה כ-200 ש"ח, אבל אם נושא המשחקים חשוב לך אז כמובן מדובר בהוצאה גדולה יותר.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

האמת שיש לי גם את הכרטיס הזה. מהמחשב הקודם. שקלתי לפרסם אותו למכירה ב-100 ש"ח. אין באמת טעם לעבוד עם שני כרטיסי מסך, נכון? כי בעצם, אני יכול להתקין גם את הכרטיס של ספייר, לצפות דרכו בשוטף ולהעביר דרכו את הסאונד, וכשאני רוצה לשחק לעבור ל-GTX וטוסלינק.
המממ.. דילמה
המממ.. דילמה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עקרונית זה אפשרי, השאלה היא אם זה נוח כל פעם לעבור כרטיס רק בשביל משחקים. לי זה נשמע לא כל כך נוח, ודי מסובך מבחינת הגדרות...
ה-GTX260 זה אכן כרטיס מסך חזק. כרטיסים החזקים ממנו מבחינת כוח עיבוד למשחקים שיש להם תמיכה ב-DTS-HD/TrueHD ביציאת ה-HDMI שלהם הם 58xx או 68xx של ATI או GTX 460 ומעלה של אנוידיה.
את ה-HD6850 אפשר למצוא בכ-800 ש"ח וה-GTX 460 עולה כ-750 ש"ח. אם אתה קונה, תוודא כמובן שאתה קונה כרטיס עם יציאת HDMI מובנית.
ה-GTX260 זה אכן כרטיס מסך חזק. כרטיסים החזקים ממנו מבחינת כוח עיבוד למשחקים שיש להם תמיכה ב-DTS-HD/TrueHD ביציאת ה-HDMI שלהם הם 58xx או 68xx של ATI או GTX 460 ומעלה של אנוידיה.
את ה-HD6850 אפשר למצוא בכ-800 ש"ח וה-GTX 460 עולה כ-750 ש"ח. אם אתה קונה, תוודא כמובן שאתה קונה כרטיס עם יציאת HDMI מובנית.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

הממ. האמת היא שקניתי את ה-GTX ב-250 ש"ח מחבר ששדרג ל-460
לאט לאט. מניח שעוד כמה חודשים אשדרג גם את כרטיס המסך. בינתיים העדפתי להתפרע עם שאר המחשב (שמשמש גם לעבודה עם תוכנות גרפיות).
בקיצור, דולבי דיגיטל ו-DTS איט איז לחודשים הקרובים.
שוב, המון תודה על העזרה. מאוד מעריך את זה
לאט לאט. מניח שעוד כמה חודשים אשדרג גם את כרטיס המסך. בינתיים העדפתי להתפרע עם שאר המחשב (שמשמש גם לעבודה עם תוכנות גרפיות).
בקיצור, דולבי דיגיטל ו-DTS איט איז לחודשים הקרובים.
שוב, המון תודה על העזרה. מאוד מעריך את זה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בשמחה. אני יכול להגיד לך שלפחות אצלי בד"כ DTS ו-DD מהנים מאוד.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

האמת? נפתח לי עולם חדש. מצחיק, יש לי מערכת ששווה יחסית הרבה כסף ועד עכשיו, בגלל הבעיות שהמחשב הקודם עשה לי, עבדתי על נאו די טי אס.
הקטע הוא שהאונקיו 308 יימכר בקרוב מתוך כוונה להשתדרג לכיוון ה-LX70 או ימאהה 3900 ואז הפורמטים החדשים פחות יפריעו (או שכבר אספיק לקנות כרטיס מסך חדש יותר. נראה מה יבוא קודם).
בכ"א, אני עדיין עסוק בלהתלהב מההבדל בפיזור הצליל לעומת ההדמייה (המחורבנת, יש לציין)
הקטע הוא שהאונקיו 308 יימכר בקרוב מתוך כוונה להשתדרג לכיוון ה-LX70 או ימאהה 3900 ואז הפורמטים החדשים פחות יפריעו (או שכבר אספיק לקנות כרטיס מסך חדש יותר. נראה מה יבוא קודם).
בכ"א, אני עדיין עסוק בלהתלהב מההבדל בפיזור הצליל לעומת ההדמייה (המחורבנת, יש לציין)