עזרה בבחירת מערכת סטריאו
שלום,
אני חדש בתחום והחלטתי לרכוש מערכת סטריאו איכותית למתחילים. לאחר שהשמיעו לי מספר דברים הציעו לי שתי אופציות:
1. מגבר yamaha AX-397, קומפקט דיסק yamaha cd397mk2, זוג רמקולים רצפטיים MISSION MV8
2. רסיוור yamaha r s 300, אותו מנגן, רמקולים mission m33i
מאחר ןשתי האלטרנטיבות נשמעות לי מעולה מה אתם אומרים? יש לכם הצעות טובות יותר (על מנת להתכנס לתקציב 5000-6000 ש"ח)
תודה רבה מראש
אני חדש בתחום והחלטתי לרכוש מערכת סטריאו איכותית למתחילים. לאחר שהשמיעו לי מספר דברים הציעו לי שתי אופציות:
1. מגבר yamaha AX-397, קומפקט דיסק yamaha cd397mk2, זוג רמקולים רצפטיים MISSION MV8
2. רסיוור yamaha r s 300, אותו מנגן, רמקולים mission m33i
מאחר ןשתי האלטרנטיבות נשמעות לי מעולה מה אתם אומרים? יש לכם הצעות טובות יותר (על מנת להתכנס לתקציב 5000-6000 ש"ח)
תודה רבה מראש
לדעתי האופציות האלה יתנו לך סאונד הרבה יותר טוב:
אופציה 1:
מגבר סטריאו CAMBRIDGE AUDIO 350A
נגן CD CAMBRIDGE AUDIO TOPAZ CD10
רמקולים MONITOR AUDIO BRONZE BX2
אופציה 2:
נגן Onkyo DX7333
מגבר Onkyo A9111
רמקולים DALI LECTOR 2
אופציה 3:
נגן NAD C515BEE
מגבר NAD 315BEE
רמקולים BOSE 201
אופציה 1:
מגבר סטריאו CAMBRIDGE AUDIO 350A
נגן CD CAMBRIDGE AUDIO TOPAZ CD10
רמקולים MONITOR AUDIO BRONZE BX2
אופציה 2:
נגן Onkyo DX7333
מגבר Onkyo A9111
רמקולים DALI LECTOR 2
אופציה 3:
נגן NAD C515BEE
מגבר NAD 315BEE
רמקולים BOSE 201
האופציה הראשונה (והמועדפת לפי דעתי) היא הכי מוזיקלית, לאופציה השנייה יש באס מצויין, דינמיות ובמה טובה בעיקר בגלל ההתאמה בין הרכיבים. אם תנסה לשלב את המגבר והנגן עם רמקולים אחרים לא בטוח שהתוצאה תיהיה דומה וזו הנקודה החלשה של הסט הזה, עם הקיימברידג יהיה לך יותר חופש בחירה בכל הקשור לרמקולים. האופציה השלישית אמורה להיות הזולה מכולם ויש לה סאונד מאוזן וטוב אבל רק בתנאי שהרמקולים מוצבים כמו שצריך על מדף ומקום הישיבה נמצא בדיוק בSWEET SPOT (תבדוק בגוגל אם המונח הזה מעניין אותך).
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אני לא שולל את מה שאתה אומר על ה-Bose כי לא האזנתי לדגם הזה, אבל מעניין שדווקא היצרן הזה טוען יותר מכולם שאצלו אין sweet spot כי טכנולוגיית הפיזור שלו מתגברת על כך... 
.Anything can be done, but it's only done if it's done
dragon כתב:אני לא שולל את מה שאתה אומר על ה-Bose כי לא האזנתי לדגם הזה, אבל מעניין שדווקא היצרן הזה טוען יותר מכולם שאצלו אין sweet spot כי טכנולוגיית הפיזור שלו מתגברת על כך......
אז זהו, שבדגם הזה הנושא של שהSWEET SPOT הוא ההבדל בין רמת סאונד טובה מאוד לרמת סאונד בינונית מינוס. שיושבים בדיוק "בקודקוד של המשולש" אפשר לשמוע רמת פירוט גבוהה מאוד יחסית למחיר של הרמקולים, מומלץ לשמוע לפני שמסיקים מסקנות על סמך סטיגמות.
dragon כתב:זו לא סטיגמה, זו טענה של היצרן - stereo everyewhere וכל יתר הסימנים הרשומים שלהם......
שכתבתי סטיגמה התכוונתי לאימרה המפורסמת No highs no lows - it must be Bose !
ה201 וה161 הם רמקולים טובים, לא יקרים ששווה לבדוק אותם.