המלצה לציוד

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
toofan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
אני רוצה לקנות פטיפון מתלבט בין thorens ,dual ל pro-ject .קראתי הרבה הודעות באתר אך לא מצאתי
את היתרונות ו חסרונות במדויק.הבנתי שיש חוסר בחלקי חילוף של פטיפונים ישנים או קשים להשגה.
המוסיקה העיקרית ש אני שומע הוא מטאל.התקציב הוא עד 1500 ש"ח.
כל כמה זמן צריך להחליף מחט או זרוע או לבצע טיפול בכללי בפטיפונים ש ציינתי.אני חדש בתחום הזה !!
ישלי מגבר shewood rd-6405 פלוס סט 5 רמקולים ו סאב וופר ש מחוברים למחשב ורציתי לשדרג למערכת
חזקה יותר ש מתאים למטאל.
תודה על עזרה ו אחלה פורום!!!!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

בתקציב של 1500 לא ניתן להשיג פטיפון חדש ואיכותי, אז זה צריך להיות יד שניה. גם ל-Dual וגם ל-Thorens יש דגמים איכותיים, אבל Thorens נפוצים יותר. הייתי מוסיף למומלצים את Technics. חלקי חילוף זה לא ממש רלוונטי, כי פטיפונים כמעט ולא נזקקים להם. מחט מחליפים לפי הצורך, כאשר היא נגמרת. אורך חיים של מחט טובה הוא כ-1000 שעות עבודה. זרוע לא חייבים להחליף אף פעם, רק אם רוצים לשדרג.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

td
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

מצטרף לדעה של קודמי. ב-1500 לא תמצא פטיפון חדש טוב אך אם תוכל למצוא טורנס מסדרת ה-160/145
במצב טוב ותשדך אליו ראש כמו הדנון 110 אז תגיע לתוצאה נהדרת שוות ערך לפטיפון חדש באלפי שקלים.
אתה צריך גם לבדוק אם יש לך כניסת פונו ברסיבר ואם לא תצטרך גם פונו-סטייג'. בסה"כ הפטיפון עם הראש ועם הפונוסטייג' לא תצטרך להוציא יותר מ-2000 ש"ח.

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

ב 1500 תוכל להסג גם טורנס 125 או 126 שיהיו טובים יותר משאר העצעות שקבלתה

toofan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה לכולם
המגבר ש ברשותי shewood rd-6405 הוא לא חזק במיוחד ו אני צריך להגביר ל20 db או יותר בשביל לשמוע טוב ו כפתור של ואליום לא מתפקד כראוי.
האם כדאי לשדרג ל משהו יותר טוב.?רציתי המלצה לגבי מגבר חזק ו איכותי לשמיעת רוק ומטאל אפילו וינטייג' ,לא משנה לי .התקציב הוא עד 1500
שקלים. אני אלך על thorne 125 לפי המלצה של אלי היקר!!

aaa
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 69
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

אם אתה לא מתמצא, אל תתחיל עם פטיפונים ישנים של טורנס. ראשית כל, המחירים בארץ מוגזמים, אנשים לא מתביישים לבקש 1000 ₪ ויותר. אם אתה לא מכיר את הנושא טוב, אתה לא מכיר איזה בעיות יש להם, אפשר יהיה לעבוד עליך בקלות ולמכור לך מוצר לא טוב. יש לי נסיון של 30 שנה עם טורנסים, והכמות של הבעיות שיש שם היא בלי סוף, מכיון שהם בדרך כלל יד שלישית, רביעית ולפעמים עשירית. כמה בעיות אופייניות, זה שצירי הזרוע דביקים ומשופשפים ובמקרים רבים עברו התעקמות קלה,, הקפיצים כמעט תמיד כבר לא בסדר, המוט של הציר של הפטיפון שחוק כי בדרך כלל עבד שנים בלי שמן, הקצה של הציר שחוק גם בגלל בלאי וגם בגלל עבודה על יבש וגם בגלל הובלה ממקום למקום ללא הורדת הצלחת.
אני מציע שתרד מזה, ותקנה פטיפון משומש ממש זול, איזה יפני של טכניקס, פיונר וכדומה במחיר של 300 – 350 ₪. כאן יש לך פחות סיכוי לאבד סכום משמעותי. בכל מקרה למערכת שלך כל דבר יותר טוב זה בזבוז.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9616
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #7 

aaa כתב:אם אתה לא מתמצא, אל תתחיל עם פטיפונים ישנים של טורנס. ראשית כל, המחירים בארץ מוגזמים, אנשים לא מתביישים לבקש 1000 ₪ ויותר. אם אתה לא מכיר את הנושא טוב, אתה לא מכיר איזה בעיות יש להם, אפשר יהיה לעבוד עליך בקלות ולמכור לך מוצר לא טוב. יש לי נסיון של 30 שנה עם טורנסים, והכמות של הבעיות שיש שם היא בלי סוף, מכיון שהם בדרך כלל יד שלישית, רביעית ולפעמים עשירית. כמה בעיות אופייניות, זה שצירי הזרוע דביקים ומשופשפים ובמקרים רבים עברו התעקמות קלה,, הקפיצים כמעט תמיד כבר לא בסדר, המוט של הציר של הפטיפון שחוק כי בדרך כלל עבד שנים בלי שמן, הקצה של הציר שחוק גם בגלל בלאי וגם בגלל עבודה על יבש וגם בגלל הובלה ממקום למקום ללא הורדת הצלחת.
אני מציע שתרד מזה, ותקנה פטיפון משומש ממש זול, איזה יפני של טכניקס, פיונר וכדומה במחיר של 300 – 350 ₪. כאן יש לך פחות סיכוי לאבד סכום משמעותי. בכל מקרה למערכת שלך כל דבר יותר טוב זה בזבוז.
...
:מעריץ:

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

aaa כתב:אם אתה לא מתמצא, אל תתחיל עם פטיפונים ישנים של טורנס. ראשית כל, המחירים בארץ מוגזמים, אנשים לא מתביישים לבקש 1000 ₪ ויותר. אם אתה לא מכיר את הנושא טוב, אתה לא מכיר איזה בעיות יש להם, אפשר יהיה לעבוד עליך בקלות ולמכור לך מוצר לא טוב. יש לי נסיון של 30 שנה עם טורנסים, והכמות של הבעיות שיש שם היא בלי סוף, מכיון שהם בדרך כלל יד שלישית, רביעית ולפעמים עשירית. כמה בעיות אופייניות, זה שצירי הזרוע דביקים ומשופשפים ובמקרים רבים עברו התעקמות קלה,, הקפיצים כמעט תמיד כבר לא בסדר, המוט של הציר של הפטיפון שחוק כי בדרך כלל עבד שנים בלי שמן, הקצה של הציר שחוק גם בגלל בלאי וגם בגלל עבודה על יבש וגם בגלל הובלה ממקום למקום ללא הורדת הצלחת.
...
התחלת טוב, הסיום הרבה פחות (n)

Obi-Wan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 428
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #9 

חכה לפרוגקט יד שניה, תבדוק ב
www.aufi.co.il האם יש שם פטיפון פרוגקט יד שניה או רגה P1 או P2
תנסה אותו
http://www.hifimusic.co.il/project-pres ... t4391.html
ותתמקח במחיר

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

ואיך בדיוק הוא ימצא טכניקס (שמור) ב-300-350 ש"ח? על גרוטאות משוק הפשפשים מבקשים כפול... ופיוניר? נדירים בישראל, ודגמים טובים שלהם על אחת כמה וכמה.

Obi-Wan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 428
נתן תודות: 47 פעמים

שליחה #11 

toofan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

תודה על התגבות
האם אצטרך Pro-Ject PHONO BOX ג בשביל פרוג'קט debut או Pro-Ject RPM 1.3 ?.ישלי רסיבר shewood rd-6405

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

אם יש לך כניסת פטיפון ברסיבר אתה מסודר.

toofan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

אין יציאה ש כתוב מעליו phono .ישלי cd ו וידאו ו tape וaux ו יצאיות של רמקולים.איזה מתאמים אני אצטרך ?

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #15 

תצטרך פונו סטייג' - קדם מגבר שנועד לשימוש עם מגברים ללא כניסת פטיפון.

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #16 

שאלה למבינים (יאיר ?) :יש אפשרות להפוך כניסה aux / tape לכניסת phono ?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

כן, לחבר אליה phono stage...

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #18 

זה רעיון.....

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #19 

אכן זו הדרך...

toofan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

האם כדאי לקנות פונו סטייג' של פרוג'קט או להשקיע קצט יותר ו לקנות מגבר וינטאג' (לפי תקציב שלי) של
סנסוי 6060 או MARANTZ 2245 ?.איזה זוג רמקולים רצפתיים מומלץ להוסיף ל שילוב הזה לשמיעת רוק ו מטאל.

תודה לכולם

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”