האם הפלזמות החדשות מתאימות לשידור מחשב ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068

שליחה

שלום לכם ,

לפני 3 שנים קניתי מסך פלזמה פנסוניק PV-80 בגודל 42". נכון לאותה תקופה המסך היה מאוד מומלץ בפורום
ביחס למחירו ( 8000 שח ) והמסך בהחלט עושה עבודה מדהימה בכל הקשור לאיכות תמונה ב SD.

בינתיים הזמן עבר ואני יותר ויותר משתמש במסך לתצוגה של סרטים דרך HTPC. כידוע ישנן בעיות לא פשוטת פה.
אני שוקל כרגע לשדרג את המסך שלי למסך חדש , גדול יותר , איכותי יותר בתכנים של 1080P , אבל עדיין לא לסבול
בכל הקשור לשידורי SD. מבחינת התקציב אני לא רואה איך אני חורג מ 10K שח אולי 12K ולכן חשבתי אולי להתפשר
בגודל המסך ולקנות מסך איכותי LED של פיליפס מדגם 9705. אופציות נוספות יתקבלו בברכה , יש לי גם סבלנות לחכות
תקופה מסוימת אם לדעתכם ישנה סיבה טובה לכך בגלל דגמים חדשים שאמורים לצאת.

המרחק צפיה שלי הוא 4 מטר. לפעמים שאני רואה לבד ( וזה קורה הרבה ) אז אני נשכב על ספה קרובה יותר והמרחק
מתקצר ל 2.5 מטר. לכן חשבתי על גודל 46" אבל אני מפחד להתאכזב. האידיאלי בשבילי זה 50-55" או פלזמה גדולה.
הבעיה בפלזמה שהיא לא מיועד לעבודה מול מחשב. שוב לחזור לנושא של פיקסלים מלבניים וחוסר התאמה זה באמת
כאב ראש בשבילי. מה גם שהיא זללנית חשמל ביחס למסכי LED.

אשמח לעצות ,
תודה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

ברור לך שלא כל פלזמה יש לה פיקסלים מלבניים ושיש לא מעט עם רזולוציה של 1920x1080, תמיכה ב Native Rate ואיכות צפייה פנומנלית בכל הקשור לסרטים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068

שליחה

תודה על התגובה ,

לעצם העניין , לא ברור לי.
בגלל זה אני מתייעץ בפורום ולא סוכן מכירות של פלזמות.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

מסכי פלזמה אף פעם לא יתאימו לשימוש יומיומי כמסכי מחשב כי הבהוב הפיקסלים יכול לשגע פילים כשצופים במסך מטווח קרוב.

אבל אין שום בעיה בצפיה בטלביזיה או בסרטים ומסכי פלזמה עדיין נותנים, לדעתי, תמונה טובה יותר מכל טכנולוגיה אחרת.

הבעיה עם הפיקסלים המלבניים קיימת עדיין רק במסכי פלזמה שהם HD READY. מסכים שהם FHD,או ליתר דיוק HD READY1080P הם בעלי אותו מספר פיקסלים ובאותו יחס כמו מסכי LCD מקבילים.

כדאי לך לצאת למסע התרשמות בחנויות כדי להתרשם בעצמך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759

שליחה

Catskinner כתב:מסכי פלזמה אף פעם לא יתאימו לשימוש יומיומי כמסכי מחשב כי הבהוב הפיקסלים יכול לשגע פילים כשצופים במסך מטווח קרוב.

אבל אין שום בעיה בצפיה בטלביזיה או בסרטים ומסכי פלזמה עדיין נותנים, לדעתי, תמונה טובה יותר מכל טכנולוגיה אחרת.

הבעיה עם הפיקסלים המלבניים קיימת עדיין רק במסכי פלזמה שהם HD READY. מסכים שהם FHD,או ליתר דיוק HD READY1080P הם בעלי אותו מספר פיקסלים ובאותו יחס כמו מסכי LCD מקבילים.

כדאי לך לצאת למסע התרשמות בחנויות כדי להתרשם בעצמך.
...
חח לגבי הבהוב ,אתה מזה צודק (Y) ,אבל באמת שלכל דבר אחר חוץ מ שימוש כמסך מחשב פלזמות נהדרות ,ומשתלמות יותר מ LED ביחס לגודל .

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”