השתלטות על מחשב אחר דרך האינטרנט - איך מומלץ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

אהלן,
כמו רבים ממכם בוודאי, גם אני ה"חנון" המשפחתי שמוטלת עליו האחריות הבלעדית והכוללת לתחזוקת\התקנת\החייאת המחשבים של שאר בני המשפחה.
מכיוון והמשפחה מבוזרות על פני הארץ, עשויים לקחת מספר חודשים לעיתים עד שאני מגיע פיזית , וכידוע, יש גבול למה שניתן להסביר בשלט רחוק .

אני מכיר את יכולות החיבור מרחוק של הווינדוס - אך זה מסורבל אם בכלל כשמדובר במחשבים המחוברים לאינטרנט ללא IP קבוע (ואין רצון להגדיר DYNAMIC DNS וכו').

תהיתי אם יש איזשהו כלי מודרני ופשוט (רצוי חינמי) שיאפשר לי ל"השתלט" מרחוק דרך הרשת על מחשב לצורך ביצוע פעולות פשוטות של תחזוקה, הגדרות התקנה\הסרת תוכנות וכו'...
אני עובד עם Win7 64bit ושאר המשפחה בעיקר WinXP או Win7 32bit.
עדיף משהו שניתן להפעיל בעת הצורך ולכבות לאחר העבודה - כך שלא תיווצר בעיית אבטחה מתמשכת...

פעם, במילניום הקודם, הייתי עובד עם תוכנות כמו PC Anywhere ובעבודה עם VPN כגון TANGO...

אבל צריך משהו פשוט להתקנה, לתפעול ושלא ידרוש IP קבוע...
גל

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #2 

אני משתמש ב- LogMeIn. מאוד פשוט ונוח, העניין הוא שצריך להתקין את התוכנה שלהם על כל מחשב שאתה רוצה לשלוט עליו.
אלעד

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #3 

יש ניגוד בין קלות שימוש לאבטחה.

לטעמי אבטחה הכי חשוב. תתקין תוכנת dns כלשהיא ותתחבר עם remote desktop.

תצטרך להפנות את פורט 3389 בראוטר.
זה הכי מאובטח שיש ועובד ללא תקלות כי זה חלק מחלונות.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

Team Viewer

galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה על ההמלצות (Y)
אני לא מתרגש במיוחד מאבטחה - השימוש יעשה לפרקי זמן קצרים ובתדירות נמוכה... כך שכל עוד אין בעית אבטחה רצינית כשהתוכנה אינה מופעלת - קלות שימוש דווקא עדיפה עלי...

אין לי בעיה להתקין CLIENT על כל מחשב - כל עוד לאחר ההתקנה כל מה שצריך יהיה זה להפעיל או לכבות אותו - אחרת הם לא יסתדרו...

אני לא מתלהב מREMOTE DESKTOP - בעיקר בגלל הצורך להתעסק עם DNS וגם התאימות בין גרסאות שונות של חלונות וכו'...

המלצות נוספות?
גל

Coldwar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 535
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #6 

Elad8 כתב:אני משתמש ב- LogMeIn. מאוד פשוט ונוח, העניין הוא שצריך להתקין את התוכנה שלהם על כל מחשב שאתה רוצה לשלוט עליו.
...
השתמשתי בו במשך שנים, מומלץ בחום.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

אני מצטרף לאלעד8 עם ההמלצה על Logmein.
קלה מאוד לשימוש (אתה יכול לייצר לעצמך אייקון על שולחן העבודה עם קישור ישיר למחשב יעד - יש לי 5 קישורים כאלו על שולחן העבודה...), מאובטחת ברמה מספקת (סיסמת גישה ראשונה לממשק הניהול, סיסמה שניה עבור כל מחשב אליו אתה רוצה להתחבר) ונוחה מאוד.

בגרסה החינמית אתה יכול לבצע כל פעולה כולל שימוש במדפסת מרוחקת וכו', אבל אינך יכול להעביר קבצים בין המחשבים, להשתמש במדפסת מקומית לתוכן מרוחק וכו' (אבל בשביל זה יש מיילים או Dropbox).

מבחינת אבטחה, בדקתי מחשב שמריץ את ה client עם בדיקות אונליין שונות ולא נתקלתי בפרצות זמינות, אבל כפי שציין agent_smith, זה יהיה פחות מאובטח מחיבור RDP ישיר.

galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה,
האם Logmein מותקן כ HOST הפתוח במחשב המרוחק בקביעות?- או שניתן להפעיל ולכבות אותו בקלות (צלמית ואולי login פשוט) ?
אני רואה שבTEAM-VIEWER אין צורך בהתקנה של ממש ואפשר להריץ מודול TeamViewerQS בעת הצורך ולכבותו לאחר מכן...

החשש העיקרי שלי הוא יכולת ה"לקוחות" המרוחקים לתפעל מה שנדרש מהם לתחילת הsession ומצד שני לא רוצה להפעיל בקביעות HOST בזיכרון...

אשחק עם שני הפיתרונות הנ"ל בכל מקרה... אין לי בעיה עם העברת קבצים וכו' - ברגע שאני משתלט אז אפשר באמת דרך DROPBOX או משהו דומה...
יכולת VOIP תוך כדי תהיה נחמדה - אם כי גם כאן אפשר להפעיל סקייפ במקביל או משהו...
גל

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #9 

Logmein אכן דורש התקנת קליינט במחשב הנשלט (במחשב השולט העבודה היא מתוך ממשק web, כך שאפשר לעשות זאת מכל מחשב בקלות). ניתן להפעיל את התוכנה מקיצור דרך והיא תעשה Login לבד לאחר ההגדרות הראשוניות (רק צריך לזכור להגדיר לה לא לרוץ לבד).

ברגע שסיימת את ההשתלטות, אתה יכול לסגור את התוכנה (דרך האייקון בשורת המשימות) וזה כבר ינתק אותך מהמחשב הנשלט.

galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

איך היציבות\מהירות של ממשק הWEB ?
דרך CHROME נניח?
גל

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #11 

היציבות מצוינת, המהירות תלויה ב upload של המחשב הנשלט.
יש לממשק אפשרות לשנות את איכות התצוגה כולל auto שמאזן בין האיכות לבין המהירות בצורה די יעילה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #12 

LogMeIn הכי מומלץ ונוח לדעתי עבור תמיכה קבועה בבני משפחה וחברים מאותגרים טכנולוגית, כי הוא לא דורש שום הגדרה בראוטר ושום התערבות מצד המשתמש במחשב הנשלט (רק התקנה ראשונית של הקליינט על ידך, כמובן). אגב, הוא דווקא די מאובטח - התקשורת בין המחשבים והסרבר של LogMeIn נעשית בהצפנת SSL, וכפי שנאמר פה קודם יש סיסמא כפולה, גם לחשבון שלכם עם רשימת המחשבים וגם למחשב הנשלט.
LogMeIn Free מספיק בהחלט. התכונות של גירסת ה-Pro בתשלום חביבות, אבל לא ממש הכרחיות.

ל-TeamViewer יש באמת יתרון של אפשרות הרצה חד פעמית כל פעם ללא התקנה, אבל זה קצת מסבך אתכם - לפעמים גם את זה קשה להסביר למשתמשים מאותגרים טכנולוגית לעשות.
רק תחשבו על להתחיל להגיד לדודה או סבתא שלכם - "תריצי דפדפן, תיכנסי ל-teamviewer.com (חצי שעה רק לאיית את המילים המסובכות האלה...), תיכנסי ל-Download, תורידי, תריצי, ועכשיו תגידי לי מה המספר שמופיע שם ומהי הסיסמא (עוד חצי שעה)"...

הכי פשוט לדעתי זה שיש קליינט כמו LogMeIn המותקן באופן קבוע וזמין בכל רגע שהמחשב מחובר לאינטרנט עבור שליטה מרחוק ללא שום פעולה מצד המשתמש הנתמך. אפשר גם להסביר להם איך מכבים ומדליקים את ה-LogMeIn (פעולה קצרה ופשוטה עם כפתור ימני בעכבר ללא הקלדת סיסמא או מספר) אם הם חרדים לפרטיותם מכניסה אקראית שלכם למחשב שלהם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #13 

יש גם את ShowMyPC

היו מצבים שpcAnywhere וTeamViewer גרמו לבעיות (אי פתיחת חלון סטרים ממצלמה) ועם ShowMyPC היה בסדר

אני אוהב את "ספר הכתובות" הTeamViewer

ירון

Asafc
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #14 

אני עובד עם teamviewer, יש לי שם רשימת contact קבועה של המשפחה, כולל אפשרות לשיחת וידאו \ אודיו, עובד מצויין ולא דורשת התערבות מהצד הנשלט למעט התקנה חד פעמית. [התקנתי לכולם פעם אחת ושמרתי את הכתובות והסיסמאות שלהם בcontacts המובנה של התוכנה]

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #15 

logmein מעולה, לא מצריך מהצד השני כלום, רק התקנה חד פעמית ומעבר לזה כל פעם שאתה רוצה לקחת את השליטה אתה פשוט מתחבר מבלי תלות בצד השני שיעשה משהו.

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 868
נתן תודות: 29 פעמים

שליחה #16 

מבחינה מאובטחת , ואני מאוד פרנואיד בעניינים האלה,
אני מתחבר עם VPN סופר-מאובטח אל הרשת שלי , ואז עם VNC כשאני בתוך הרשת.

יש לי מחשב שהוא FIrewall וVPN , הוא עושה את כל העבודה ברשת , מחליף לי את הראוטר , הוא מחלק DHCP,

אבל בעיקרון זה יכול להתבצע גם אם אתה מתקין על המחשב OpenVPN כסרבר.

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #17 

מצטרף להמלצות החמות על LOGMEIN

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #18 

mrgadgets כתב:מבחינה מאובטחת , ואני מאוד פרנואיד בעניינים האלה,

יש לי מחשב שהוא FIrewall וVPN , הוא עושה את כל העבודה ברשת , מחליף לי את הראוטר , הוא מחלק DHCP,

...
VPN? מדובר בשליטה על המחשב של הדודה, לא על המחשב שלך. :)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 868
נתן תודות: 29 פעמים

שליחה #19 

pixies כתב:
mrgadgets כתב:מבחינה מאובטחת , ואני מאוד פרנואיד בעניינים האלה,

...
VPN? מדובר בשליטה על המחשב של הדודה, לא על המחשב שלך. :)
...
תמשיך בגישה הזאת , גם כשלהב 443 יבואו באמצע הלילה , יעשו לך החרמת ציוד על משהו שלא עשית,
ואחרי שבועיים של מעצר צבאי יצאת זכאי..

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78929
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5399 פעמים

שליחה #20 

teamviewer עובד מדהים.

החסרון היחיד שלו זה הנדנוד שלו בגרסא החינמית לעבור לגרסא בתשלום.

בחברה עברנו לחבילה בתשלום. העלות שערורייתית...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”