כמה להשקיע בכבל HDMI?
היי,
אני רוצה לקנות כבל HDMI כדי לראות סרטים מהמחשב בטלוויזיה ויש טווח מחירים די גדול.
מצד אחד אפשר לקנות כבל ברשתות (כמו אופיס דיפו) ב 70 - 80 שקל ומצד שני ברשתות חשמל ישנם כבלים שעולים פי שניים פי שלושה. מוכרים בחנויות אמרו לי שאני אראה הבדל משמעותי בתמונה, זה נכון?
אגב, מה הגרסה העדכנית ביותר של הפורמט? 1.4? מה ההבדל ביניהם? יכולת העברת נתונים גבוהה יותר (פונקציה של קיבול והתנגדות).
תודה!
אני רוצה לקנות כבל HDMI כדי לראות סרטים מהמחשב בטלוויזיה ויש טווח מחירים די גדול.
מצד אחד אפשר לקנות כבל ברשתות (כמו אופיס דיפו) ב 70 - 80 שקל ומצד שני ברשתות חשמל ישנם כבלים שעולים פי שניים פי שלושה. מוכרים בחנויות אמרו לי שאני אראה הבדל משמעותי בתמונה, זה נכון?
אגב, מה הגרסה העדכנית ביותר של הפורמט? 1.4? מה ההבדל ביניהם? יכולת העברת נתונים גבוהה יותר (פונקציה של קיבול והתנגדות).
תודה!
כמה מטר אתה צריך?
בדיוק אתמול נוכחתי לדעת שיש בעיה עם הכבלים האלה. קניתי כבל 10 מטר של GPT ב- 200 ש"ח (בין הזולים) מתוך מחשבה שאין הבדל בין כבלים של HDMI. מה מסתבר? הכבל לא מסוגל להעביר 1080P, רק 720P.
הכבלים מסווגים לפי תקנים שונים וכנראה הכבל שקניתי לא עומד בתקנים החדשים.
לי אישית הדבר תמוה כיוון שמדובר באותו מחבר בעל מספר פינים זהה בכל הסטנדרטים. לא ברור לי מה מבדיל בניהם.
בדיוק אתמול נוכחתי לדעת שיש בעיה עם הכבלים האלה. קניתי כבל 10 מטר של GPT ב- 200 ש"ח (בין הזולים) מתוך מחשבה שאין הבדל בין כבלים של HDMI. מה מסתבר? הכבל לא מסוגל להעביר 1080P, רק 720P.
לי אישית הדבר תמוה כיוון שמדובר באותו מחבר בעל מספר פינים זהה בכל הסטנדרטים. לא ברור לי מה מבדיל בניהם.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
נשמע כמו כבל לא תקין ולא ענין של כבל בתקן שונה.domnin כתב:כמה מטר אתה צריך?
לי אישית הדבר תמוה כיוון שמדובר באותו מחבר בעל מספר פינים זהה בכל הסטנדרטים. לא ברור לי מה מבדיל בניהם....
ההבדלים בין כבלי HDMI הוא בעמידות הפיזית שלהם ורמת הסיכוך שלהם, לכן כאשר הולכים על כבל ארוך, לא כל כבל יעבוד. אני קניתי כבל 15 מטר מאמזון ב30$ והוא עובד פיקס.
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
אני קניתי באיביי 3 כבלים במחיר מאוד זול, בערך 5-10 דולר לכבל. קניתי 2 כבלים בגרסא 1.3B ועכשיו קיבלתי גם כבל בגרסא 1.4A, אחלה כבלים, לא צריך להוציא יותר מזה, עובדים מצויין. ברור שכבלים יקרים יותר משתמשים בחומרים טובים יותר, הסיכוך טוב יותר, הם פחות רגישים להפרעות מבחוץ וכו'. אבל נראה לי שלמרבית האנשים כבלים פשוטים יספיקו ואתה אפילו לא תרגיש בהבדל.
לגבי השאלות שלך לגבי מה מכילה כל גרסא, אתה יכול לקרוא כאן:
http://he.wikipedia.org/wiki/HDMI
הגרסא באנגלית מפורטת יותר
או כאן:
http://www.hdmi.org/
לגבי השאלות שלך לגבי מה מכילה כל גרסא, אתה יכול לקרוא כאן:
http://he.wikipedia.org/wiki/HDMI
הגרסא באנגלית מפורטת יותר
או כאן:
http://www.hdmi.org/
בעיקרון אם הכבל עומד באותו התקן של הכבל היוקרתי יותר "לא אמורה להיות בעיה". למה " ? כי לא נראה לי שכל יצרן שמוכר את הכבלים שלו בזול מקפיד על התקן ולכן כן יש הבדל באיכות של הכבלים, לדעתי עדיף לקנות פירמה מוכרת שלא עולה יותר בגלל השם (כמו HAMA למשל).
החלפתי את הכבל בחנות וגם השני מתנהג אותו דבר. לא נראה לי הגיוני שכבל פגום יתנהג טוב ב- 720Popv כתב:נשמע כמו כבל לא תקין ולא ענין של כבל בתקן שונה.domnin כתב:כמה מטר אתה צריך?
לי אישית הדבר תמוה כיוון שמדובר באותו מחבר בעל מספר פינים זהה בכל הסטנדרטים. לא ברור לי מה מבדיל בניהם....
ההבדלים בין כבלי HDMI הוא בעמידות הפיזית שלהם ורמת הסיכוך שלהם, לכן כאשר הולכים על כבל ארוך, לא כל כבל יעבוד. אני קניתי כבל 15 מטר מאמזון ב30$ והוא עובד פיקס....
תודה על התגובות.
אבל זה לא מדוייק מה שאתה אומר, גם אם זה דיגיטלי, אם יהיה רעש על האות אז הרבה ביטים יוכלו להשתנות לדוגמא מ 0 ל 1 ואז תראה הפרעות בתמונה שיכולות לבוא לידי ביטוי בפיקסלים לא טובים.
נ.ב.
בין התקנים של הכבלים יש עניין של כמות פריימים בשנייה שניתן להעביר ותמיכה בפורמטים של סאונד.
אבל זה לא מדוייק מה שאתה אומר, גם אם זה דיגיטלי, אם יהיה רעש על האות אז הרבה ביטים יוכלו להשתנות לדוגמא מ 0 ל 1 ואז תראה הפרעות בתמונה שיכולות לבוא לידי ביטוי בפיקסלים לא טובים.
נ.ב.
בין התקנים של הכבלים יש עניין של כמות פריימים בשנייה שניתן להעביר ותמיכה בפורמטים של סאונד.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
domnin, פרוט התקנים והמשמעות שלהם נמצאים באתר של HDMI LLC שהוא הארגון האחראי על פתוח התקנים ואישור המוצרים. גם הם נזהרים מאוד מלציין איזה סוג שידור יכול לעבור בכל סוג כבל ולאיזה מרחק. היום החלוקה היא בין HDMI Standard ל HDMI High Speed. את ההבדל ביניהם תרגישו בעיקר במרחקים העולים על 3 מטרים היות והנחתת עוצמת האות עלולה לגרום לשיבושים בהעברת שידורים בעלי קצב העברה גבוה. נגענו בזה במאמר על על ה HDMI Eye שפורסם לפני כמה שנים כאן באתר.
היות והפרש המחירים בין כבל העומד ב High Speed לבין זה שהוא רק Standard אינו כל כך משמעותי אני ממליץ לכל מי שזקוק לכבל הארוך מ 3 מטר להתעקש ולרכוש כבל המסווג כ HDMI High Speed ללא שום קשר לשם המותג וליתר הכתרים והתשבוחות הכתובים על האריזה.
היות והפרש המחירים בין כבל העומד ב High Speed לבין זה שהוא רק Standard אינו כל כך משמעותי אני ממליץ לכל מי שזקוק לכבל הארוך מ 3 מטר להתעקש ולרכוש כבל המסווג כ HDMI High Speed ללא שום קשר לשם המותג וליתר הכתרים והתשבוחות הכתובים על האריזה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כי זה סימול חדש משנת 2010 והחילו אותו עם תיקון HDMI 1.4. לפני כן הכבלים חולקו ל Category 1 ול Category 2. מי שרצה להבטיח העברה תקינה למרחקים ארוכים היה צריך לרכוש Category 2.
יש כמה חברות שמכרו כבלים המסווגים כ Category 2 במחירים מאוד עממיים אבל רובם מוכרים דרך האינטרנט ולא מחזיקים חנויות. להרבה חברים בפורומים כאן היו התנסויות מאוד חיוביות עם חברת Monoprice והבנתי שהם גם שולחים לארץ.
יש כמה חברות שמכרו כבלים המסווגים כ Category 2 במחירים מאוד עממיים אבל רובם מוכרים דרך האינטרנט ולא מחזיקים חנויות. להרבה חברים בפורומים כאן היו התנסויות מאוד חיוביות עם חברת Monoprice והבנתי שהם גם שולחים לארץ.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בבקשה, הישר מפי הגבורה: http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1 ... cable.aspx
אגב, במונופרייס כבלים שמוגדרים High Speed HDMI CableCatskinner כתב:כי זה סימול חדש משנת 2010 והחילו אותו עם תיקון HDMI 1.4. לפני כן הכבלים חולקו ל Category 1 ול Category 2. מי שרצה להבטיח העברה תקינה למרחקים ארוכים היה צריך לרכוש Category 2.
יש כמה חברות שמכרו כבלים המסווגים כ Category 2 במחירים מאוד עממיים אבל רובם מוכרים דרך האינטרנט ולא מחזיקים חנויות. להרבה חברים בפורומים כאן היו התנסויות מאוד חיוביות עם חברת Monoprice והבנתי שהם גם שולחים לארץ....
מגיעים עד אורכים של 25ft שזה 8 מ' בקירוב.
אני מתחיל לחשוב שיש פה ענין של מזל, ללא קשר לתקנים
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
הלינק שנתת מפרט 5 סוגים בתקן 1.4 בלבד....Catskinner כתב:בבקשה, הישר מפי הגבורה: http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1 ... cable.aspx...
לא רלוונטי לכבלים ישנים 1.3.
כמו כן, הכבל הסטנדרטי 1.4 אכן לא תומך ב1080P.
- טלHD
- גורו

אתה צריך High Speed HDMI Cabledomnin כתב:כמה מטר אתה צריך?
זה התקן הרשמי היחיד שיתמוך 1080P ו 3D.
ב- Monoprice אין High Speed מעל 25ftטלHD כתב:אתה צריך High Speed HDMI Cabledomnin כתב:כמה מטר אתה צריך?
זה התקן הרשמי היחיד שיתמוך 1080P ו 3D....
- טלHD
- גורו

זה לא המקום היחיד בעולם שמוכר כבלי HDMI.....domnin כתב:ב- Monoprice אין High Speed מעל 25ftטלHD כתב:אתה צריך High Speed HDMI Cabledomnin כתב:כמה מטר אתה צריך?
זה התקן הרשמי היחיד שיתמוך 1080P ו 3D.......