קבצי 1080p שמוזרמים לסטרימר המובנה של טלוויזית LE5500 של LG
שלום לכולם,
יש לי טלוויזית LG עם סטירמר מובנה והכל יופי, הבעיה היחידה שברוב המקרים שבהם אני מוריד קובץ ברזולוציה של 1080, הטלוויזיה מזהה אותו בתור כזה, ומשום מה היא עדיין לא מקרינה אותו על כל המסך. וגם לא ניתן לשנות את יחס התמונה ידנית.
מישהו יודע למה זה קורה? והאם ניתן לעשות משהו?
יש לי טלוויזית LG עם סטירמר מובנה והכל יופי, הבעיה היחידה שברוב המקרים שבהם אני מוריד קובץ ברזולוציה של 1080, הטלוויזיה מזהה אותו בתור כזה, ומשום מה היא עדיין לא מקרינה אותו על כל המסך. וגם לא ניתן לשנות את יחס התמונה ידנית.
מישהו יודע למה זה קורה? והאם ניתן לעשות משהו?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
איך אתה רוצה להקרין על כל שטח מסך ביחס 16:9 סרט שצולם במקור ביחס של 1:2.39 או 1:1.85?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כי זו לא סוגיה של רזולוציית השידור אלא זו של הסרט עצמו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

היא מקרינה על כל המסך, אבל הסרט הוא לא על כל המסך. אתה באמת לא מכיר את נושא ה OAR שזה קיצור של Original Aspect Ratio וההבדל עם Pan&Scan?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כי הוא לא ביחס 16:9. הוא צולם ביחס רחב יותר וריפדו אותו בפסים שחורים כדי להתאים אותו לתצוגה על מסכי 16:9. זה לא ייחודי לסרטי HD כי זה בדיוק מה שעושים עם סרטים שמופצים ב DVD.
התוכן היחיד המוצג על כל המסך ללא שוליים הוא תוכן שהוסרט במקור ביחס 16:9 או עבר עריכה אולפנית (כלומר קיצוץ לרוחב) כדי להתאים אותו.
התוכן היחיד המוצג על כל המסך ללא שוליים הוא תוכן שהוסרט במקור ביחס 16:9 או עבר עריכה אולפנית (כלומר קיצוץ לרוחב) כדי להתאים אותו.