בפייסבוק הסירו את הדף שקרא לאינתיפאדה שלישית
-
zviwr
- עורך משנה HTmobile

- תגובות: 1647
- שם מלא: צבי וורובל
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 194 פעמים
לאחר פניה של מספר גורמים להנהלת פייסבוק, הוסר אתמול מהאתר שלה את הדף הקבוצה Third Palestinian Intifada אשר קראה לאינתיפאדה שלישית נגד ישראל.
קבוצת Third Palestinian Intifada, המונה כ-330 אלף חברים, קראה לתומכיה לצאת בתאריך 15 למאי להתקוממות נגד ישראל.
לא סתם נבחר תאריך זה, להזכירכם בחצות הלילה שבין ה-14 וה-15 במאי 1948 היה סיום המנדט הבריטי וכינונה של מדינת ישראל.
שר ההסברה והתפוצות יולי אדלשטיין פנה במכתב למייסד האתר, מארק צוקרברג, בדרישה להסיר את הקבוצה מהרשת החברתית. במקביל, פנו קבוצות ישראליות נוספות להנהלת פייסבוק להסיר את דף הקבוצה הפוגענית והמסיתה נגד ישראל.
לבסוף על אף כי פייסבוק מסרה כי היא לא מתערבת בתוכן, כל עוד הוא אינו קורא לאלימות, הלחץ עשה את שלו והקבוצה הוסרה.
קבוצת Third Palestinian Intifada, המונה כ-330 אלף חברים, קראה לתומכיה לצאת בתאריך 15 למאי להתקוממות נגד ישראל.
לא סתם נבחר תאריך זה, להזכירכם בחצות הלילה שבין ה-14 וה-15 במאי 1948 היה סיום המנדט הבריטי וכינונה של מדינת ישראל.
שר ההסברה והתפוצות יולי אדלשטיין פנה במכתב למייסד האתר, מארק צוקרברג, בדרישה להסיר את הקבוצה מהרשת החברתית. במקביל, פנו קבוצות ישראליות נוספות להנהלת פייסבוק להסיר את דף הקבוצה הפוגענית והמסיתה נגד ישראל.
לבסוף על אף כי פייסבוק מסרה כי היא לא מתערבת בתוכן, כל עוד הוא אינו קורא לאלימות, הלחץ עשה את שלו והקבוצה הוסרה.
-
- הדף שהוסר אשר קרא לאינתיפאדה שלישית
צבי וורובל
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73319
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
אתה רציני?drorar כתב:צעד מגעיל ושגוי מצד פייסבוק, שמנסה להיות משהו שהיא לא אמורה להיות....
גם אלו שעשו את המהפכה בתוניס, לוב, סוריה הסיתו לרצח, או רק כשהאצבע מופנית אליך זה הסתה לרצח?Elad8 כתב:ולהיות במה להסתה לרצח היא כן אמורה להיות?...
שפייסבוק לא תהיה המצפון של העולם ולא האח הגדול. או שהיא צינור להעברת ארועים מהסוג הזה או שהיא לא צינור להעברת אירועים מהסוג הזה, ולא משנה מה דעתי האישית (או דעתך) על האירוע.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73319
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
drorar - אז לדעתך לא צריכים להיות גבולות? ואפא זה עוצר?
פייסבוק היא לא האינטרנט אלא כלי בתוכו וככזה (ועוד אחד בעל כח לא מבוטל) צריך להיות עליו פיקוח סביר.
פייסבוק היא לא האינטרנט אלא כלי בתוכו וככזה (ועוד אחד בעל כח לא מבוטל) צריך להיות עליו פיקוח סביר.
אלא אם אתה גר בשוויץ, ההסתה הזו מכוונת גם אלייך.drorar כתב:גם אלו שעשו את המהפכה בתוניס, לוב, סוריה הסיתו לרצח, או רק כשהאצבע מופנית אליך זה הסתה לרצח?Elad8 כתב:ולהיות במה להסתה לרצח היא כן אמורה להיות?...
שפייסבוק לא תהיה המצפון של העולם ולא האח הגדול. או שהיא צינור להעברת ארועים מהסוג הזה או שהיא לא צינור להעברת אירועים מהסוג הזה, ולא משנה מה דעתי האישית (או דעתך) על האירוע....
יש הבדל עצום בין קריאה להתקוממות עממית, פנימית, על מנת להחליף שלטון דיקטטורי ובין קריאה לפתיחת מלחמה נגד מדינה והסתה לרצח של התושבים שלה.
אם אתה רוצה לחיות בעולם שבו הסתה לרצח היא דבר לגיטימי, שיבושם לך. שזה נוגע לי ולמדינה שלי אני אעשה הכל על מנת להשתיק את ההסתה הזו.
אלעד
בוודאי שיש צורך בגבולות, אבל יש גם צורך באובייקטיביות. הקבוצה הזו, עד כמה שאני יודע (ותקן אותי אם אני טועה), לא קראה להפגנות אלימות אלא להפגנות ורק בתגובות היו קריאות לאלימות שלך תדע מאיפה בכלל הגיעו.Huber כתב:drorar - אז לדעתך לא צריכים להיות גבולות? ואפא זה עוצר?
פייסבוק היא לא האינטרנט אלא כלי בתוכו וככזה (ועוד אחד בעל כח לא מבוטל) צריך להיות עליו פיקוח סביר....
למשתמש אלעד8 לא קל להסתכל על הדברים בעין אובייקטיבית ולשים את דעותיו בצד, וגם ליולי אדלשטיין וכנראה שגם לרוב אזרחי המדינה ואפשר להבין את זה. זו לא משימה פשוטה והיא דורשת נקודת מבט שונה על החיים, אך אותי מאוד מעניין למה כשקראו לכולם להתאסף בכיכר תחריר אף אחד לא סגר שום דף למרות שהיתה שם הסתה ברורה לאלימות.
א) פייסבוק אמנם לא נקטה עמדה ברורה בנושא אך היא בעצם אומרת שהיא לא הולכת להתלכלך בשביל הלקוחות שלה אלא להתרפס בפני ממשלות.
ב) החוק הראשון של האינטרנט הוא שמחיקת תכנים זה בומרנג. אני די משוכנע שהחסימה הזו תהיה כחרב פיפיות כי עכשיו מארגני הקבוצה יפתחו דף חדש אחרי שיתייעצו עם עו"ד וימנפו את ההד שהנושא קיבל בעולם ויציגו עצמם כשה תמים לא-אלים וכו' וכו'.
פייסבוק היא חברה פרטית רווחית שנותנת שירותים ליצירת רשתות חברתיות. כל הנתונים נאגרים על שרתי פייסבוק והיא מודעת באופן מוחלט לתכנים שנאגרים אצלה. לכן, היא גם אחראית מבחינה חוקית על המלל שנכתב שם. זה אומר שהיא גם חשופה לתביעות.כלומר, היא יכולה לקשקש עד מחר בבוקר שהם לא מתערבים, כאשר אין לי ספק שמחלקות משפטיות בתוך פייסבוק עצמה מעורבים באין ספור התערבויות בתכנים שמופצים אצלם. כל הפיסקה הזאת לא מתייחסת למקרה הנ"ל, אבל היא כן סותרת את הדברים שלך לגבי זה שלפייסבוק כן יש אחריות על התכנים שנרשמים שם ועלייה לבחון ולסנן דברים שהם על דעתה של פייסבוק, אסורים ומסוכנים לחברה (בעיקר דיעה משפטית)drorar כתב:גם אלו שעשו את המהפכה בתוניס, לוב, סוריה הסיתו לרצח, או רק כשהאצבע מופנית אליך זה הסתה לרצח?Elad8 כתב:ולהיות במה להסתה לרצח היא כן אמורה להיות?...
שפייסבוק לא תהיה המצפון של העולם ולא האח הגדול. או שהיא צינור להעברת ארועים מהסוג הזה או שהיא לא צינור להעברת אירועים מהסוג הזה, ולא משנה מה דעתי האישית (או דעתך) על האירוע....
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
drorar,
אני אתקן אותך - אתה טועה.
בקבוצה שנמחקה היו קריאות לאלימות, גם כלפי שוטרים וחיילים ישראלים וגם כלפי מי שיפגינו תמיכה במשטר הישראלי.
הייתה שם קריאה לפריצת גבולות וגדרות גבול וקריאה למוסלמים במדינות שכנות להתגייס למלחמה נגד ישראל.
תסלח לי, אבל יש פה הבדל מובהק לעומת מאבק פנימי נגד משטר, שפה אני בהחלט מסכים איתך ואין שום הצדקה בהתערבות, כל עוד מדובר במאבק בדרכים לגיטימיות, קרי הפגנות לא אלימות.
אני אתקן אותך - אתה טועה.
בקבוצה שנמחקה היו קריאות לאלימות, גם כלפי שוטרים וחיילים ישראלים וגם כלפי מי שיפגינו תמיכה במשטר הישראלי.
הייתה שם קריאה לפריצת גבולות וגדרות גבול וקריאה למוסלמים במדינות שכנות להתגייס למלחמה נגד ישראל.
תסלח לי, אבל יש פה הבדל מובהק לעומת מאבק פנימי נגד משטר, שפה אני בהחלט מסכים איתך ואין שום הצדקה בהתערבות, כל עוד מדובר במאבק בדרכים לגיטימיות, קרי הפגנות לא אלימות.
ובעמוד שקורא להפגנה בכיכר תחריר היה כתוב לבוא עם נעליים נוחות, מימיה ופרחים לחיילים?
עזוב, אני לא קונה את זה.
אני חושב שאם מסתכלים על זה ממבט של חופש הביטוי/חופש ההתאגדות/חופש ההפגנה באינטרנט יצאנו מופסדים וגם אם מסתכלים על זה מנקודת מבט ישראלית-בטחונית אז זה מקרה קלאסי של 'טובל ושרץ בידו'- העמוד הבא יהיה מנוסח היטב, שמור היטב, ימחק כל קריאה שתתפרש כאלימה וכמובן ינצל את ההד התקשורתי העצום שהנושא קיבל בעולם.
אז העמוד נמחק- דודו אוואט מתח זרועותיו ולא נתן לכדור להכנס לשער, אבל לצד השני יש מספיק זמן לחשוב מאיזה כיוון לבוא בפעם הבאה והוא כבר הבין את הכח של המדיום.
באותו נושא, אני מנסה לחשוב איך ישראל של פעם היתה מגיבה. בתור חובב סיפורי מודיעין למיניהם הייתי מהמר שהמוסד היה פותח קבוצה עם 30K לייקים ערביים שקוראים באותו תאריך בדיוק לצאת לרחוב ולהפיל את שלטון החמאס המושחת, וככה להטביע את הנושא בתור עוד קבוצה בתוך מיליון קבוצות.
עזוב, אני לא קונה את זה.
אני חושב שאם מסתכלים על זה ממבט של חופש הביטוי/חופש ההתאגדות/חופש ההפגנה באינטרנט יצאנו מופסדים וגם אם מסתכלים על זה מנקודת מבט ישראלית-בטחונית אז זה מקרה קלאסי של 'טובל ושרץ בידו'- העמוד הבא יהיה מנוסח היטב, שמור היטב, ימחק כל קריאה שתתפרש כאלימה וכמובן ינצל את ההד התקשורתי העצום שהנושא קיבל בעולם.
אז העמוד נמחק- דודו אוואט מתח זרועותיו ולא נתן לכדור להכנס לשער, אבל לצד השני יש מספיק זמן לחשוב מאיזה כיוון לבוא בפעם הבאה והוא כבר הבין את הכח של המדיום.
באותו נושא, אני מנסה לחשוב איך ישראל של פעם היתה מגיבה. בתור חובב סיפורי מודיעין למיניהם הייתי מהמר שהמוסד היה פותח קבוצה עם 30K לייקים ערביים שקוראים באותו תאריך בדיוק לצאת לרחוב ולהפיל את שלטון החמאס המושחת, וככה להטביע את הנושא בתור עוד קבוצה בתוך מיליון קבוצות.