אני מנצל את במת הפורום להודות לאיתי123 על הכנסת האורחים שלו, ועל השיח הנפלא ששוחחנו תוך כדי ביקורי אצלו.
איתי, אתה איש שיחה מרתק, למדתי הרבה מביקורי אצלך, מקווה שלא שיגעתי אותך יותר מידי, אבל כפי שראית
הניסיון שלי בתחום הוא לא כזה גדול ובטח לא כשלך.
אני לא אלוף בביטוי עצמי כמו איתי שלנו, אבל בכל זאת אנצל את במת הפורום בהתרשמות (אמנם לא המקצועית)
אבל בכל זאת מבין עניין אחד או שניים
ב-"חוצפתי" הזמנתי עצמי אליו
אוקיי, אז ביום ב' יצא לי לבקר את איתי והעברנו שלוש שעות של שיח מעניין עם מוזיקה משובחת וקולנוע שאותי הצליח להפיל.
ממבט ראשון, כמו שרבים וטובים כבר אמרו לפני, החלל בסלון הוא לא גדול (דירה שכורה נחמדה וסימפטית)
והמערכת תופסת מקום מכובד ודומיננטי בחלל.
הלוק מאוד מאוד "עשה" לי את זה, איתי לא הסכים איתי והוסיף שהציוד עתיד להתיישב במנח אסטטי יותר במיוחד
בגלל הקטנה שלו.
הציוד:
ה-801, (B&W matrix 3) מפלצות אין לי מילים. הם שונים ממה שציפיתי לראות במיוחד לטובה, על טיבם אדבר בהמשך.
בתמונות שאיתי פירסם ה-801 ניראים גדולים לחלל אבל כאשר יושבים אצלו בספת האזנה גודלם מתרכך ו"מתעכל".
אני זוכר שמאוד רציתי לרכוש זוג כזה, אבל לאישתי היה קשה לקבל את גודלם ואת המראה "המגושם" לדבריה, לי באופן אישי זה לא מפריע.
כיום אני עם 802D שניראה הרבה יותר "מושקע" אסטטית מה-801, ועד כה הייתי בטוח שיש לי "יהלום
לאחר שחזרתי מאיתי הייתי מוכרך לנגן כמה וכמה קטעים שנוגנו והושמעו אצלו ואני חייב לומר שהתאכזבתי מהתוצאה אצלי.
ואצלי החלל הוא יחסית גדול מאוד (מעל 40 מ"ר) עם ציוד משובח מאוד.
האם ההגברה עושה ככזה הבדל קיצוני?.
לא השקעתי בהגברה כמו איתי, סה"כ הנשמע אצלי כאשר ה-802 ויתר הרמקולים של B&W מחוברים ל-ONKYO 5008 ואני דיי מרוצה, האמנם
ניגנו ראשית דו-ערוצי (STEREO) עם המגבר GAMUT וה-801 כאשר הפרוססור החדש של איתי האינטגרה, מנצח.
התוצאה, נפלא, סאונד מאוד ממוקד, ועם זאת מאוד היקפי, גון נעים מאוד ומזכיר אופי חם ומעודן, הבאס טבעי ויורד
מאוד נמוך, אפילו שאלתי את איתי מס' פעמים עם הסאב דולק ופעיל, ואף הלכתי ונגעתי בתיבת הסאב - נפלא.
הקטעים שנוגנו בעיקר של פטרישה בארבר, כמה קטעים של גאז שאיתי מאוד המליץ וקצת קינחנו עם פינק פלויד.
לאחר כוס קפה עם עוגה, עברנו לאודיו רב ערוצי.
איתי הדליק את מגבר ה-ADA שלו ועבר ל-mode של THX ULTRA 2
התחלנו ראשית עם AVATAR, הפתיח והנחיתה לפאנדורה...
(הסאונד היה מאוד "גדול" ומאוד מרשים, פירוט מצויין במיוחד בתחום הנמוך, נהניתי
המשכנו לנסיך הפרסי, קטע 3 הכיבוש- החצים הדינאמיקה היו נשמעים היטב ובעל הפרדה מצויינת (הרבה יותר ממה שאני שומע אצלי
המשכנו ל"גנוב על הירח", גם בסרט זה הצלחתי להתרגש, הכל היה נשמע טבעי ובדיוק במקום.
עברנו לאחר מכן ל-the tourist הקטע בו אנגלינה מבריחה את גוני בסירת המנוע, היריות נשמעו היטב מהחזית לאחור, מרשים ביותר.
קינחנו בכמה הופעות מעניינות, של ליאונרד כהן, YANNI, סלין דיון, אגדות הג'אז ועוד...
כמו שאר ההדגמות, זה היה נשמע מצויין, מפורט ומאוד מאוזן.
לסיכום:
בניגוד לחלל אצל איתי,כמו מימדין של הציוד השמע נשמע גדול וממוקמ במרחב בדיוק איפה שצריך.
דיי ביאס אותי לחזור לציוד הכ"כ מושקע שלי ולחפש דרכים לשפר אותה
אמנם איתי הסביר לי במדויק אך לכוון אצלי את ה-AODYSY שאנסה אותו מחדש במוצאי שבת כשאשתי והילדים לא יהו בבית
איתי תודה על ביקור מאלף, למדתי רבות. אשמח שהפעם הבאה תהיה אצלי.
ירון מ.