עוצמת ווליום בחווית קולנוע הביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
DEPP פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

רציתי לשאול אותכם על הנושא הזה כי יש לי בעיה מהשכן מיתלונן על רעש ווליום שאני מגביר במערכת ק"ב.
ואיך אצלכם?
איך אתם מגבירים גם בלי קשר ק"ב ויש אחרים כגון מוסיקה רוק כבד וכאלו במערכת סטריאו שלכם?
ושכנים כבר מיתלוננים אצלכם או משהו?

זה מה שאני רוצה להבין...כי אני נוהג לצפות בערב או בלילה בצפיית סרטים בלי סאונד כי אני חושש שאסתבך איכשהו עם משטרה. :?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

כמי ששומע בעוצמות גבוהות למדי אני יכול להגיד לך שיש בעיה עם השכן.

מה עושים?

משתדלים לשמוע בשעות מקובלות ולא בלילה, צהרים.

משתדלים להוריד תדירות הצפיה

מדברים עם השכן

ובשורה תחתונה יש עוצמות שמעבר להן השכן/נים יכולים בהחלט להזמין לך משטרה בכל שעות היום ואתה תאלץ להנמיך או להתמודד בבית משפט ולהפסיד.

אין מה לעשות והאמת לפעמים הם צודקים כי אצלהם זה נשמע בום בום וכל הבית רועד והם לא חייבים לסבול את המטרד הזה.

נסה ללכת ,כמוני ,בין הטיפות.

בהצלחה

DEPP פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הבנתי...אז באיזו שעות מקובלות אם אפשר לפרט בצהריים? ואם במידה אם שכן יסרב לקבל את המצב? מה עושים?
אם יש חוק שמתיר את המצב כגוון כמו רעש עבודה,שיפוצים, מוסיקה וכו'....?
אם אפשר,אני רוצה לשמוע לגבי אחרים, מה אתם עושים כמו במצבי?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

DEPP כתב:הבנתי...אז באיזו שעות מקובלות אם אפשר לפרט בצהריים? ואם במידה אם שכן יסרב לקבל את המצב? מה עושים?
אם יש חוק שמתיר את המצב כגוון כמו רעש עבודה,שיפוצים, מוסיקה וכו'....?
אם אפשר,אני רוצה לשמוע לגבי אחרים, מה אתם עושים כמו במצבי?
...
תקשיב לא רוצה לבאס אותך אבל אתה לא בצד המנצח בעסק הזה.
לאחרונה השר לאיכות הסביבה ידידנו גלעד ארדן הוציא תקנות שאתה לא ממש יוצא טוב איתם. בתכלס התקנות הללו מאפשרות לשכן שלך למרר לך את החיים אפילו עבור עוצמות סבירות כל עוד הן מפריעות לו את הזולה שהוא רגיל אליה.
תנסה לשמוע בשעות הבוקר נניח בסביבות עשר וחצי אחת עשרה עד אחת בצהרים ובשעות הערב המוקדמות משעה חמש עד שבע וחצי.
אף אחד פה לא יוכל לתת לך תשובות שאתה רוצה לשמוע.
בהצלחה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

למה לצפות בסרטים ללא סאונד כשאפשר לקנות אוזניות?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

DEPP פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

ל-istarmini תודה עבור אינפומרציה ובאשר ל-Catskinner כי זה לא כמו בחווית קולנוע ביתי וזה יותר מרגש

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

DEPP, ברור לך שממה שכתבת אפשר להבין שלדעתך יותר מרגש להקשיב ללא סאונד מאשר עם אוזניות כי זה יותר קרוב לחווית הקולנוע הביתי?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #8 

לדעתי הכי נכון , גם מבחינה טקטית , ללכת אליו הביתה , לשים מישהו שיפעיל את המערכת בווליום שמתאים לו
ואז עשית שני דברים: 1. הראתה לו שאיכפת לך ממנו. 2. עכשיו אתה יודע באיזה ווליום לשים את המערכת כשהוא בבית!!
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14355
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #9 

istarmini כתב:כמי ששומע בעוצמות גבוהות למדי אני יכול להגיד לך שיש בעיה עם השכן.

מה עושים?

מדברים עם השכן

ובשורה תחתונה יש עוצמות שמעבר להן השכן/נים יכולים בהחלט להזמין לך משטרה בכל שעות היום ואתה תאלץ להנמיך או להתמודד בבית משפט ולהפסיד.

אין מה לעשות והאמת לפעמים הם צודקים כי אצלהם זה נשמע בום בום וכל הבית רועד והם לא חייבים לסבול את המטרד הזה.

בהצלחה
...
למיטב זכרוני יש לך חדר יעודי לק"ב ....אין שם קירות אקוסטים ו/או דלת אטומה?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

טלHD כתב:

מה עושים?

מדברים עם השכן

בהצלחה
...
...
אתה זוכר נכון אבל
א.אין קירות אוקוסטיים. מאחר וחדר הקולנוע אינו כולל קיר משותף עם השכן לא חשבתי לרגע שיהיו בעיות בנושא העוצמה.
ב.יש שתי דלתות רגילות, שיוחלפו בעתיד לדלתות אקוסטיות . פשוט עלות של כל דלת רצינית היא כ 9000 ש"ח כולל ההתקנה.
ג.מאחר והווליום שאני שומע הוא ברמות מטורפות .תשאל את איתי הוא יספר לך :lol: :lol: (רק ככה אני נהנה מסרטי האקשן. ווליום נמוך מביא לי את הבאסה) אני לא בטוח שהדלתות יפתרו לגמרי את הבעיה אבל בטוח שיהיה איזה שהוא שיפור. :)

DEPP פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

יש המצאה חדשה שנקראת Bass shaker ומן הסתם חלטתי ללכת בכיוון הזה ואני מיתכונן להזמין סט Bass shaker בקרוב אצלי
שזה סאב מרעיד גוף אפקט באס ולא שומעים ומתקינים בו מתחת לספה או מיטה איפה שתרצה רק איפה שתשב עלייה והייתי אצל חבר שלי
שיש לו כזה אחד מחברת AURA שמותקן בכורסא שלו והתרגשתי מאודדדדדד ומרגישים את הבאסים של אפקטי פיצוץ ויריות וכאלו בסרטים!!

Jackel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #12 

אני לא מבין מה ההתרגשות?
השכן האחרון שהעיז להפריע לי בעניין זה (מעבר לכך שהיה מטרידן כפייתי בכל נושא)
קיבל כאלו צרחות שבטח גרמו לו לחשוב: "זה פסיכי זה :evil: , עדיף שישמע בווליום ולא יזרוק עלי את אחד הרמקולים" !!!

צר לי לספר לכם, אבל אנו, היהודים, מאד אוהבים להתעסק בדשא של השכן (n)
ולכן....אם אין לך מד דציבלים ואתה יכול להוכיח שאני עובר על חוק כלשהו....You mess with the Bull, You get the HORNS !!!!!!!

אף אחד לא ימנע ממני את ההנאות הקטנות שנשארו לנו במירוץ החיים המטורף הזה !!!!!!!
Today is a good day to be a great day

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

Jackel כתב:אני לא מבין מה ההתרגשות?
קיבל כאלו צרחות שבטח גרמו לו לחשוב: "זה פסיכי זה :evil: , עדיף שישמע בווליום ולא יזרוק עלי את אחד הרמקולים" !!!

ולכן....אם אין לך מד דציבלים ואתה יכול להוכיח שאני עובר על חוק כלשהו....You mess with the Bull, You get the HORNS !!!!!!!

...
אתה הרווחת שכן חננה. :lol:
במידה ואתה שומע בעוצמות חריגות והשכן שלך לא חננה הוא בקלות יכול לבצע מדידות בעזרת איש מקצוע ולמרר לך את החיים כי החוק/תקנות לצידו :(
עצוב אבל זה המצב במיוחד לאחר התקנות החדשות של השר לאיכות הסביבה

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

לי הייתה בעיה דומה עם שכן כזה ..הנה עצה שאולי תעזור גם לך
הזמן את השכן אליך לסרט ..הוא יחוה חויה אדירה ..לא רק שהוא יפסיק להפריע לך הוא יזמין לביתו רמקולים ומגבר.
יש הרבה אנשים טובים שלא מודעים לחויה הזו וכמה שהיא ממכרת תחשוף אותו לסאונד ותמונה שהוא יבין מאיפה השיגעון הזה שלנו ...אצלי זה עזר ...אגב עכשיו הוא רוצה להחליף את האשה כי זה מפריע לה.. (f) :lol:

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14355
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #15 

istarmini כתב:
טלHD כתב:

מה עושים?

מדברים עם השכן

בהצלחה
...
...
אתה זוכר נכון אבל
א.אין קירות אוקוסטיים. מאחר וחדר הקולנוע אינו כולל קיר משותף עם השכן לא חשבתי לרגע שיהיו בעיות בנושא העוצמה.
ב.יש שתי דלתות רגילות, שיוחלפו בעתיד לדלתות אקוסטיות . פשוט עלות של כל דלת רצינית היא כ 9000 ש"ח כולל ההתקנה.ג.מאחר והווליום שאני שומע הוא ברמות מטורפות .תשאל את איתי הוא יספר לך :lol: :lol: (רק ככה אני נהנה מסרטי האקשן. ווליום נמוך מביא לי את הבאסה) אני לא בטוח שהדלתות יפתרו לגמרי את הבעיה אבל בטוח שיהיה איזה שהוא שיפור. :)
...
9,000 ש"ח לדלת אקוסטית ?!?!?
אין דלתות אקוסטיות במחירים שפויים?

Jackel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

istarmini כתב:

...
במידה ואתה שומע בעוצמות חריגות והשכן שלך לא חננה הוא בקלות יכול לבצע מדידות בעזרת איש מקצוע ולמרר לך את החיים כי החוק/תקנות לצידו :(
...
ואתה באמת מאמין שהוא יביא מישהו מקצועי, ישלם לו כסף :!: :!:
וכל זאת רק ע"מ למרר לי את החיים??!
חוץ מזה, לא לשכוח - לכל מטבע שני צדדים, כל אחד והפאקים שלו
משמע - לא בעיה למרר גם לצד השני!
לי נמאס לוותר לכל צרי העין, הנדחפים בתור, העוקפים מימין או בקיצור:
לכל התנהגות ישראלית מצויה ובזויה!! פשוט נמאס לי ממנה !!!!!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #17 

Jackel כתב:
istarmini כתב:

...
...
ואתה באמת מאמין שהוא יביא מישהו מקצועי, ישלם לו כסף :!: :!:
וכל זאת רק ע"מ למרר לי את החיים??!
חוץ מזה, לא לשכוח - לכל מטבע שני צדדים, כל אחד והפאקים שלו
משמע - לא בעיה למרר גם לצד השני!
לי נמאס לוותר לכל צרי העין, הנדחפים בתור, העוקפים מימין או בקיצור:
לכל התנהגות ישראלית מצויה ובזויה!! פשוט נמאס לי ממנה !!!!!
...
שמע ידידי אני אומנם בצד שלך אבל ממש לא מבין את החשיבה שלך.

לא יודע באיזה ווליום אתה שומע ולא באיזה ציוד אתה משתמש אבל אני מאוד כנה עם עצמי ולגבי, אני מודע לעובדה, שברגע שאני מרים ווליום לעוצמה שאני נהנה הדו שלי נמצא במצב של תחושת הפצצה חד משמעית. אף בר דעת לא יהיה מוכן לקבל זאת ובצדק .
אין פה ענין של צרי עין ובטח לא של התנהגות ישראלית מצויה ובזויה מצד השכן. מצידי כן אבל לא מצידו ,כי אני אשכרה ממרר לו את החיים בעוצמה שאני שומע ואין מצב שאני יכול לדרוש ממנו לקבל את הענין הזה. מה שאני יכול לעשות זה למצוא דרך להשקיט את הטרוף. ניתן לעשות זאת במספר דרכים:
1. להנמיך - מבאס אבל זול.
2.להפציץ בזמן מתאים שהוא לא בבית - לא תמיד יש זמן כזה
3.להשקיע בבידוד - יקר אבל מאפשר לי ולו לגור ביחד ולהמשיך לחייך ולהגיד שלום אחד לשני.

בשלב זה אני משלב את 1+2 ,בתקווה שבהמשך נגיע לשלב 3.

אני חושב שצריך להיות כנה עם עצמי ולא לחשוב רק על הצד שלי, כי ללא ספק מי שחורג מגבול ההגיון הבריא זה אני ולא הוא.

Jackel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

בהחלט לא דיברתי על התנהגות חוזרת ונשנית, ללא כל התחשבות בסביבה שלך. במקרה שכזה, אתה (אני) הוא בעצם חסר ההתחשבות או מה שנקרא ה"ישראלי המכוער". אממה..ישנם כאלו הדורשים ללא כל הגיון התחשבות טוטאלית בהם ודגש על ללא כל הגיון.
אין רע בזה אם אני מרים ווליום מידי פעם ולצערו של שכני התחביב שלי הינו מרעיש!!! כל עוד לא מדובר בשעות אסורות עפ"י חוק ובגבול הטעם הטוב:
אותו שכן יכול להבין או לפתוח במלחמה!! ובמלחמה כמו במלחמה - הכל מותר!!!

להלן 2 דוגמאות מחיי:
1. בעבר תחביבי היה אופנועי ספורט, גדולים ומרעישים!! מה לעשות שכלי זה גם שימש אותי כתחבורה להגיע לעבודתי ועוד יותר מה לעשות שאת יום עבודתי התחלתי בשעה 02:30 בלילה! אז עשיתי את המקס' כמו להוציא את האופנוע ולדחוף אותו עד לכביש ורק בכביש הנעתי אותו. כמובן שהיה שכן שזה הפריע לו ואיים עלי בתביעה, רק חיכיתי לו שיעשה דבר כזה. כנראה שהרעיון שלו היה שאדחוף את האופנוע עד לעבודה.
2. בבניין הקודם היתה לי שכנה שהחליטה לעשות מסז'ים בדירתה. לא ארחיב מדי למעט העובדה שמוסיקה הפריעה לה בכל שעה נתונה!!
רוצה לעשות מסז'ים? פתחי עסק, לא בבניין שלי!!

הנקודה שלי, שאנו הישראלים, מעולים בלחטט בכביסה של אחרים ללא כל ביקורת עצמית או מבט קטן בראי ואני רואה דברים כאלו על בסיס יומי!!!

אם תרצה, יש לי מס' לא מבוטל של דוגמאות נוספות אך אני מקווה שהצלחתי להבהיר את נקודתי...

ערב טוב ושבוע טוב עוד יותר
Today is a good day to be a great day

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #19 

Jackel כתב:בהחלט לא דיברתי על התנהגות חוזרת ונשנית, ללא כל התחשבות בסביבה שלך. במקרה שכזה, אתה (אני) הוא בעצם חסר ההתחשבות או מה שנקרא ה"ישראלי המכוער". אממה..ישנם כאלו הדורשים ללא כל הגיון התחשבות טוטאלית בהם ודגש על ללא כל הגיון.
אין רע בזה אם אני מרים ווליום מידי פעם ולצערו של שכני התחביב שלי הינו מרעיש!!! כל עוד לא מדובר בשעות אסורות עפ"י חוק ובגבול הטעם הטוב:
אותו שכן יכול להבין או לפתוח במלחמה!! ובמלחמה כמו במלחמה - הכל מותר!!!

להלן 2 דוגמאות מחיי:
1. בעבר תחביבי היה אופנועי ספורט, גדולים ומרעישים!! מה לעשות שכלי זה גם שימש אותי כתחבורה להגיע לעבודתי ועוד יותר מה לעשות שאת יום עבודתי התחלתי בשעה 02:30 בלילה! אז עשיתי את המקס' כמו להוציא את האופנוע ולדחוף אותו עד לכביש ורק בכביש הנעתי אותו. כמובן שהיה שכן שזה הפריע לו ואיים עלי בתביעה, רק חיכיתי לו שיעשה דבר כזה. כנראה שהרעיון שלו היה שאדחוף את האופנוע עד לעבודה.
2. בבניין הקודם היתה לי שכנה שהחליטה לעשות מסז'ים בדירתה. לא ארחיב מדי למעט העובדה שמוסיקה הפריעה לה בכל שעה נתונה!!
רוצה לעשות מסז'ים? פתחי עסק, לא בבניין שלי!!

הנקודה שלי, שאנו הישראלים, מעולים בלחטט בכביסה של אחרים ללא כל ביקורת עצמית או מבט קטן בראי ואני רואה דברים כאלו על בסיס יומי!!!

אם תרצה, יש לי מס' לא מבוטל של דוגמאות נוספות אך אני מקווה שהצלחתי להבהיר את נקודתי...

ערב טוב ושבוע טוב עוד יותר
...
הכל נכון רק נקודה אחת שאתה לא מבין שהחוק/תקנות החדשות הן לצידו ולא לצידך. ברגע שהוא טוען שאתה מפריע לו לזולה חובת ההוכחה עליך ולא עליו.הזוי אבל אתה מוזמן לקרוא את התקנות החדשות ולהיוכח בעובדות.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #20 

יואב, אם הייתי שכן שלך היית צריך לפנות את החניה שלך לסקודה אוקטביה של משטרת ישראל. הם היו עוצרים אותך רק בשביל שלא אטריד אותם עם הטלפונים :D

Jackel,
אתה צריך להבין איזה סבל זה לשכן. אתה שומע סרט, אבל הוא שומע את הסאב. למזלך, כפי שיואב ציין, זכית בשכן שלא יכול לענות לך. יש שכונות שאי אפשר לעשות את זה בלי לבקר אחר כך באיכילוב.

שורה תחתונה, כל עוד לא מדובר בשכנים קנטרניים (במקרה כזה ההמשך של המשפט לא תקף), בואו לא נהיה ישראלים מכוערים ונתחשב בסביבה שלנו.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”