בעיה בממיר קונקה 630HD .

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
urimast פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

רציתי לשאול האם מישהו עם ממיר קונקה 630HD נתקל בבעיה שבה עוצמת האות קופצת כל הזמן מ-99% ל-0% וחוזר ל-99% שוב ללא הפסקה :מבולבל: ?
הבעיה הנ"ל החלה אצלי לפני כמה שבועות, וכתוצאה מכך הממיר מודיע שאין אות ולא קולט שום דבר. לאחר "משחק" עם האנטנה, הקליטה חוזרת אבל עדיין עם הקפיצות הלא מובנות של העוצמה. מדי פעם הוא שב ומודיע שאין אות ושוב פעם לא קולט כלום.
בהתחלה חשבתי שהבעיה היא במשדרים של הרשות השניה, אבל לאחר שקחתי ממיר אחר מגיסי ובדקתי אותו אצלי באותו מקום עם אותה אנטנה, ואצלו הכל תקין ורואים מצוין, הבנתי שהבעיה היא בממיר.

הממיר כבר לא באחריות. הייתי אצל טלראן, והמדיניות אצלם היא שהם מתקנים ללא הודעה עד לסכום של 120 ש"ח. נראה לי שהמחיר הזה מוגזם ולא תיקנתי אצלם.

רעיונות מה אפשר לעשות יתקבלו בשמחה...

תודה,

אורי.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

אצלי אימי הייתה אותה התופעה מהרגע שהוסיפו משדר נוסף באיזור שלה, עד אותו הרגע הקליטה הייתה רציפה.
הניחוש שלי - הממיר קולט את האות מכמה מקורות שידור שונים, אבל לא מצליח להנעל על אחד מהם.
רק משחק עם האנטנה מביא בשלב כלשהו לנעילת הממיר על האות, אבל זה לא מבטיח שהנעילה תתרחש שוב כשמעבירים ערוץ למשל... לעומת זאת הטלוויזיה שכוללת גם טיונר דיגיטלי מובנה, ומחוברת לאותה האנטנה דווקא קולטת ללא בעיות, ונראה שאצלה דווקא איכות הקליטה עלתה.

ייתכן שעדכון תוכנה של היצרן יוכל לפתור את הבעיה, אבל לא הייתי סומך על זה, כיוון שישנם לא מעט בעיות אחרות בממיר והיבואן פשוט זנח את הלקוחות שלו ולא דאג לעדכון כבר שנה וחצי

יש לי הרגשה לא מבוססת, שרבות מהבעיות שצצו בחודשים האחרונים אצל לא מעט אנשים ברחבי הארץ שקלטו טוב, ולאחר שדרוגים של הרשות השנייה פתאום לא הצליחו לקלוט כמו שצריך נובעות מתופעה דומה אצלם. נראה שבאותם מקרים במקום שתוספת מקורות שידור תשפר את הקליטה אצל אותם האנשים, זה רק עשה אותה גרועה יותר.
אני מנחש שיש מספר דגמים של ממירים שכנראה ריבוי מקורות שידור מפריע להם במקום לשפר להם את יכולות הקליטה, בניגוד לממירים אחרים שדווקא כן יודעים לנצל את התופעה לשיפור הקליטה.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #3 

צריך להזיז את האנטנה, כך שתוכל לקלוט פחות מהמשדר החדש.
בהתאם לאזור בארץ בו אתה נמצא, תוכל לבחור בין שני התדרים.
כל הערוצים משודרים על אותו תדר ומאותם משדרים, כך שבעת העברת ערוצים לא תצטרך לשחק שוב עם האנטנה.

קח בחשבון שבדיגיטלי אין משמעות להבדל בין 70 אחוז קליטה ל- 99 אחוז קליטה. מעל סף מסוים (משתנה בין ממירים) הקליטה איכותית ויציבה.
המד נועד רק לעזור לך למצוא מיקום טוב לאנטנה.

urimast פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה על התגובות.
לא חשבתי כלל על אפשרות שהבעיה היא בגלל שידור משני מקורות. האם אנטנה אקטיבית יכולה לעזור במשהו? אין לי אפשרות משחק עם האנטנה - הוצאתי אותה למרפסת וזה לא עזר. האם יש עוד פתרונות אפשריים? אולי מיסוך???
אני מראשון לציון, והקליטה פה הייתה מצוינת עם אנטנה קטנה שסופקה עם הממיר. האם יש טעם לפנות לעידן+ שיבואו לבדוק האם זאת באמת הבעיה?

לגבי טלראן - דיברתי עם טכנאי שלהם והבנתי ממנו שהם הפסיקו את ההתקשרות עם החברה שמיצרת את החומרה, ובגלל זה אין עידכוני תוכנה כבר שנה וחצי ולא יהיו בעתיד. מי שמחפש היום ממיר של עידן+ שלא יתקרב לממירים של קונקה, לא ה-630HD ולא ה-980. אני אומר את זה לא בגלל שהמוצרים לא טובים, אלא בגלל התמיכה הקלוקלת של טלראן.

תודה לכולם,

אורי.

urimast פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

כנראה שהבעיה היא לא שני משדרים...

שליחה #5 

בדקתי את הממיר אצל חמי, שגר די רחוק ממני ( אני מראשון לציון והוא מרחובות), וגם שם היו לי התופעות הנ"ל.
כך שלא נראה לי שהבעיה היא שני משדרים אלא איזושהי בעיה בממיר עצמו.
מכיון ותיקון לא בא בחשבון, החלטתי לקנות ממיר אחר ולהשתמש בקונקה בתור ממיר בחדר שינה.
לאחר בדיקה קצרה החלטתי לקנות את אינובה 7002HD.
אני די מרוצה מהממיר, למרות שהכתב קטן ולא קריא, אבל לפחות הוא קורא DIVX :-).

תודה לכם,

אורי.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #6 

האם הקונקה כן קולט בחדר השינה ?

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”