יעוץ בבחירת מקרן ראשון לסלון
שלום לכולם,
אני עומד לפני רכישת המקרן הראשון השלי לסלון הייתי שמח אם הייתם ממליצים לי על דגמים טובים.
תקציב: 5K
שימוש עיקרי: קו"ב.
סלון דיי חשוך.
מרחק צפיה: 3-3.5 מטר.
נק' הקרנה: 3.5 מ' באלכסון מהמסך. גודל מסך הקרנה 2.5X2.0
אני גמיש בתקציב (גם כלפי מטה), אני לא צריך את המילה האחרונה בשוק ולא חשוב לי הפירמה.
DLP\LCD הטכנולוגיה והנתונים היבשים על הSPEC לא מעניינים אותי העיקר שיהיה כיף לראות סרטים
כמובן שיהיה נחמד אם השחור יהיה שחור והלבן יהיה לבן ובלי מריחות וגרעונים בסצנות אקשן.
אני עומד לפני רכישת המקרן הראשון השלי לסלון הייתי שמח אם הייתם ממליצים לי על דגמים טובים.
תקציב: 5K
שימוש עיקרי: קו"ב.
סלון דיי חשוך.
מרחק צפיה: 3-3.5 מטר.
נק' הקרנה: 3.5 מ' באלכסון מהמסך. גודל מסך הקרנה 2.5X2.0
אני גמיש בתקציב (גם כלפי מטה), אני לא צריך את המילה האחרונה בשוק ולא חשוב לי הפירמה.
DLP\LCD הטכנולוגיה והנתונים היבשים על הSPEC לא מעניינים אותי העיקר שיהיה כיף לראות סרטים
כמובן שיהיה נחמד אם השחור יהיה שחור והלבן יהיה לבן ובלי מריחות וגרעונים בסצנות אקשן.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
התקציב הוא די גבולי לרכישה של דגם חדש בארץ.
האם סלון די חשוך הוא סלון עם קירות בהירים או קירות כהים?
מה המקור שאתה מתכוון לחבר ומה סוג התוכן? ממיר, DVD, מחשב , סטרימר, נגן BD?
האם סלון די חשוך הוא סלון עם קירות בהירים או קירות כהים?
מה המקור שאתה מתכוון לחבר ומה סוג התוכן? ממיר, DVD, מחשב , סטרימר, נגן BD?
No place like home.......... Theater
לא שמתי לב לאלכסון. לדעתי, אתה צריך מקרן יקר יותר שיכול לפצות על האלכסון...
"קניתי מקרן +BENQ W600 לפני שבועיים בגרמניה ואני משתמש בו בתנאים זהים.
אני מאד מרוצה למרות שהוא 720P בלבד
מקרין 16:9 106 אינטש (235 ס"מ רוחב)
עלה לי 2400 ש"ח
"
יורם
"קניתי מקרן +BENQ W600 לפני שבועיים בגרמניה ואני משתמש בו בתנאים זהים.
אני מאד מרוצה למרות שהוא 720P בלבד
מקרין 16:9 106 אינטש (235 ס"מ רוחב)
עלה לי 2400 ש"ח
"
יורם
- opv
- חבר מביא חבר

בכל מקרה צריך להשאיר תקציב.etbk כתב:התכנים ברובם יהיו HD או FHD.
לפי הבנתי את מסך ההקרנה מתאימים בסוף למקרן שבוחרים לא?
בכל אופן זה יהיה מסך גלילה חשמלי ברוחב של עד 2.5 מ....
אם אתה מתכנן על מסך גלילה, כדאי שהוא יכלול מנגנון מתיחה, מסכים כאלה כלל לא זולים.
אם יש אופציה למסך עם מסגרת קבועה, אפשר להגיע לתוצאות מצוינות בDIY בתקציב נמוך יחסית.
- opv
- חבר מביא חבר

יש שניה אפשר גם מחנות עם אחריות. לגבי קניה מחו"ל, כל האופציות קיימות, אתה תגיד לי.etbk כתב:יד שניה ממישהו שאני לא מכיר - לא נראה לי.
חו"ל אין לי בעיה. ייבוא או איסוף עצמי?...
רוב הדגמים בתקציב שלך הם מקרני DLP, אני מציע שתקפוץ לחנות שיש בה מקרני DLP ברמות האלה, כמו מיצובישי 3800\4000 או סמסונג A600 ובדוק האם אתה רגיש לתופעת הקשתות של הDLP.
אחרי שתהיה לך תשובה נוכל להתקדם.
1. מה כוונתך ב "כל האפשרויות פתוחות"?
2. הדגמים שרשמת נכנסים בתקציב שלי במחירי הארץ או חו"ל?
3. לפי מה שקראתי באתר אני מבין שדווקא מקרני DLP פחות נוחים להתקנה בהתחשב שאני רוצה להקרין באלכסון
הדגמים האלה הם בעלי צידוד אנכי\אופקי?
4. מה התקציב חו"ל הנדרש בשביל מקרני 3LCD ?
2. הדגמים שרשמת נכנסים בתקציב שלי במחירי הארץ או חו"ל?
3. לפי מה שקראתי באתר אני מבין שדווקא מקרני DLP פחות נוחים להתקנה בהתחשב שאני רוצה להקרין באלכסון
הדגמים האלה הם בעלי צידוד אנכי\אופקי?
4. מה התקציב חו"ל הנדרש בשביל מקרני 3LCD ?
- opv
- חבר מביא חבר

1) תזמין עם משלוח\ תבקש מחבר להביא\ סע לחו"ל בעצמך וכ'
2) במחירי חו"ל, אבל ציינתי אותם לדוגמא בלבד, כדי שתבדוק רגישות לקשתות
3) לDLP ברמות כניסה אין הזזת עדשה ולכן צריך למקם אותם מול מרכז המסך. גם במקרנים שיש להם הזזת עדשה, ברור לך שהמקרן חייב להיות מקביל לקיר ההקרנה , כדי למנוע שימוש בתיקון טרפז?
4) כ1300$ בחו"ל, לפני משלוח ומיסים
3) לDLP ברמות כניסה אין הזזת עדשה ולכן צריך למקם אותם מול מרכז המסך. גם במקרנים שיש להם הזזת עדשה, ברור לך שהמקרן חייב להיות מקביל לקיר ההקרנה , כדי למנוע שימוש בתיקון טרפז?
4) כ1300$ בחו"ל, לפני משלוח ומיסים
אוקי מעולה - אני אבדוק את נושא הקשתות.opv כתב:1) תזמין עם משלוח\ תבקש מחבר להביא\ סע לחו"ל בעצמך וכ'
4) כ1300$ בחו"ל, לפני משלוח ומיסים...
אתה יכול להרחיב בנושא? לצרף תמונה אולי. ממה זה נגרם? יש לזה רמות חומרה?
רואים את זה בכלל בקרני הDLP? בכל סרט בכל סצנה?
המקרן כנראה יהיה צמוד לקיר ימין כך שאני אצטרך להקרין באלכסון על מנת להזיז את התמונה למרכז קיר ההקרנה. אני מניח שתיווצר לי תמונה טרפזית שצד ימין שלה צר מהשמאלי.
מה רע בתיקון טרפז ? הרי לכך הוא נועד... (סליחה על הבורות)
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
למקרן בתקציב שאתה מחפש אין אפשרות לתקן באופן גס כל כך כמו שאתה מתאר....("צמוד לקיר ימין")etbk כתב:אוקי מעולה - אני אבדוק את נושא הקשתות.opv כתב:1) תזמין עם משלוח\ תבקש מחבר להביא\ סע לחו"ל בעצמך וכ'
4) כ1300$ בחו"ל, לפני משלוח ומיסים...
אתה יכול להרחיב בנושא? לצרף תמונה אולי. ממה זה נגרם? יש לזה רמות חומרה?
רואים את זה בכלל בקרני הDLP? בכל סרט בכל סצנה?
המקרן כנראה יהיה צמוד לקיר ימין כך שאני אצטרך להקרין באלכסון על מנת להזיז את התמונה למרכז קיר ההקרנה. אני מניח שתיווצר לי תמונה טרפזית שצד ימין שלה צר מהשמאלי.
מה רע בתיקון טרפז ? הרי לכך הוא נועד... (סליחה על הבורות)...
- opv
- חבר מביא חבר

לגבי תופעת הקשתות, היה פעם דמו נחמד שממחיש את התופעה, אבל הוא הורד מהאתר שבו הוא היה. בעיקרון כאשר ישנן סצינות מהירות או שאתה מזיז את הראש אתה עלול לראות מעין הבזק אור בשלושה צבעים שמזכיר קשת. לחלק מהאנשים התופעה גורמת לסחרחורת וכאב ראש, לי זה פשוט מפריע להתרכז בסרט.
לגבי תיקון טרפז, זהו תיקון דיגיטלי שיוצר על הפאנל עצמו טרפז "הפוך" לטרפז שנוצר כתוצאה מההתקנה הלקויה. הבעיה היא שכדי ליצור את הטרפז הזה על הפנל המלבני, אתה מקריב חלק מהפיקסלים ופוגע בחדות ובאחידות התמונה. בנוסף לכך, אם השחורים במקרן לא טובים מספיק, תמיד תראה תבנית טרפזית אפורה סביב התמונה שלך שתזכיר לך שלא התקנת את המקרן כמו שצריך.
לגבי תיקון טרפז, זהו תיקון דיגיטלי שיוצר על הפאנל עצמו טרפז "הפוך" לטרפז שנוצר כתוצאה מההתקנה הלקויה. הבעיה היא שכדי ליצור את הטרפז הזה על הפנל המלבני, אתה מקריב חלק מהפיקסלים ופוגע בחדות ובאחידות התמונה. בנוסף לכך, אם השחורים במקרן לא טובים מספיק, תמיד תראה תבנית טרפזית אפורה סביב התמונה שלך שתזכיר לך שלא התקנת את המקרן כמו שצריך.
- opv
- חבר מביא חבר

גם להזזת עדשה יש תחום מוגבל, לא תוכל לתקן כל עוות.etbk כתב:וואו אז מה עדיף? להשקיע עוד 1000 ש"ח ולקבל מקרן שמתמחה בתיקון טרפזי?
או להפוך את הכל ולהקרין ממורכז ממרחק של 5.5 מ'?...
בכל מקרה אם זה אפשרי מומלץ למקם את המקרן מול מרכז המסך.
לגבי ה1000 ש"ח, יש סיכוי גם שזה יהיה בלתי נמנע בגלל הקשתות.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
opvopv כתב:גם להזזת עדשה יש תחום מוגבל, לא תוכל לתקן כל עוות.etbk כתב:וואו אז מה עדיף? להשקיע עוד 1000 ש"ח ולקבל מקרן שמתמחה בתיקון טרפזי?
או להפוך את הכל ולהקרין ממורכז ממרחק של 5.5 מ'?...
בכל מקרה אם זה אפשרי מומלץ למקם את המקרן מול מרכז המסך.
לגבי ה1000 ש"ח, יש סיכוי גם שזה יהיה בלתי נמנע בגלל הקשתות....
אתה מגזים בכל נושא הקשתות....ל 90% זה לא מפריע ...80% לא רואים ולא יודעים בכלל במה מדובר.
החשיבות שאתה נותן לנושא מוגזמת לחלוטין.