אקספובר או לה ספציאלה ויולדי או קוויק מיל
מהבדיקות שערכתי עד כה, מצאתי כמה מכונות E61 כמו ג'וטו, אניטה או וטרנו, מצד אחד ושתי מכונות מקצועיות מסוג אחר (בתקציב שלי כמובן) האקספובר במחיר קצת יותר שפוי, בסביבות 9K ומעט יותר יקרה של לה ספציאלה, כמו ויולדי. בהנחה שאני מוצא E61 עם חיבור למים, האם ללכת על E61 או שמא על אחת משתי ה'תעשיתיות' ? יש לי מטחנה טובה ובסופו של דבר חשובה לי איכות הקפה. מה אתם אומרים?? 
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אקספובר די מקבילה בגודל לכל E61 אחרת. ויואלדי זה ליגה אחרת כי היא דאבל בוילר דיגיטלית.
קפה ייצא טוב בכולן כשיהיה לך ניסיון איתן.
ברמות מחיר האלה אפשר ללכת לפי שיקולי שירות ואחריות, עיצוב, חיבור ישיר או לא, גימור וכו'.
מה יותר חשוב לך?
קפה ייצא טוב בכולן כשיהיה לך ניסיון איתן.
ברמות מחיר האלה אפשר ללכת לפי שיקולי שירות ואחריות, עיצוב, חיבור ישיר או לא, גימור וכו'.
מה יותר חשוב לך?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
המכונה עם הכי לוק קרוב למסחרי היא הויואלדי, שאר המכונות הן מכונות E61 ביתיות שביניהן יש גם דגמים עם דאבל בוילר כגון האקספובר ברוטוס 4, סופר דומובר דאבל בוילר.
בתקציב של 9K תוסיף לך לרשימה גם סופר דומובר מחוברת למים ובאזרה ג'יליה או גלטאה דומוס (בדגם חיבור ישיר כמובן).
לדעתי כל המכונות יוציאו קפה ברמה דומה והרוב תלוי במיומנות המפעיל, בבחירה (כפי שעופר הדגיש) נשאר לך שיקולים אחרים כמו מחיר, מראה, אמינות ואחריות ושירות של היבואן בארץ.
לקוויקמיל לדוגמה יש יבואן לא רשמי אבל עם מעבדת שירות טובה במרכז (אספרסימו), לויביאמה יש יבואן גדול ומסודר (ריסטרטו בנתניה) ולבאזרה גם (גילס קפה בתל אביב).
את האקספובר ניתן לקנות מקפה רות במחיר אטרקטיבי ורוני בחור אמין וישר ולא תהיה בעיה עם האחריות שלו.
החלטה קשה ומאוד מוכרת לי
ולא משנה מה תבחר אני ממליץ מאוד על מכונה בחיבור ישיר למים + מרכך 8 ליטר על הקו -> נוחות, שקט הפעלה והנאה מובטחת ...
בתקציב של 9K תוסיף לך לרשימה גם סופר דומובר מחוברת למים ובאזרה ג'יליה או גלטאה דומוס (בדגם חיבור ישיר כמובן).
לדעתי כל המכונות יוציאו קפה ברמה דומה והרוב תלוי במיומנות המפעיל, בבחירה (כפי שעופר הדגיש) נשאר לך שיקולים אחרים כמו מחיר, מראה, אמינות ואחריות ושירות של היבואן בארץ.
לקוויקמיל לדוגמה יש יבואן לא רשמי אבל עם מעבדת שירות טובה במרכז (אספרסימו), לויביאמה יש יבואן גדול ומסודר (ריסטרטו בנתניה) ולבאזרה גם (גילס קפה בתל אביב).
את האקספובר ניתן לקנות מקפה רות במחיר אטרקטיבי ורוני בחור אמין וישר ולא תהיה בעיה עם האחריות שלו.
החלטה קשה ומאוד מוכרת לי