מחשבות על שדרוג
שלום לכולם
לאחרונה חליתי במחלה הידועה השידרוגיטיס ואני חושב על החלפת האוסקר שלי במכונה עם חיבור ישיר.
המועמדות:
בריקולטה
סופר דומובר
ווטרנו
הייתי שמח לצריף גם IZZO ALEX לרשימה אבל נראה שאין יבוא מסודר למכונה
רציתי להתייעץ ב2 נושאים:
1. חיבור ישיר כן אן לא? (יש לי מרכך 8 ליטר ואפשרות נוחה לחבר את המכונה בלי לקדוח בשיש) האם ההפרש במחיר כדאי?
2. במידה וכן חיבור ישיר, איזו מכונה מבין המוזכרות למעלה? אולי יש מכונה שלא חשבתי עליה?
לאחרונה חליתי במחלה הידועה השידרוגיטיס ואני חושב על החלפת האוסקר שלי במכונה עם חיבור ישיר.
המועמדות:
בריקולטה
סופר דומובר
ווטרנו
הייתי שמח לצריף גם IZZO ALEX לרשימה אבל נראה שאין יבוא מסודר למכונה
רציתי להתייעץ ב2 נושאים:
1. חיבור ישיר כן אן לא? (יש לי מרכך 8 ליטר ואפשרות נוחה לחבר את המכונה בלי לקדוח בשיש) האם ההפרש במחיר כדאי?
2. במידה וכן חיבור ישיר, איזו מכונה מבין המוזכרות למעלה? אולי יש מכונה שלא חשבתי עליה?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
קודם כל מברך על ההחלטה ואין ספק שמכונה בחיבור ישיר זה הדבר הכי נוח שיש.
לשאלתך מבין השלושה הייתי הולך על הסופר דומובר כי יש לה יבואן מסודר בארץ וגם דוד הכי גדול שיתן תמורה בזמן הקצפת החלב.
לטעמי היא גם הכי נאה וזה מוסיף לה נקודות.
יזש עוד אופציה ששכחת והיא הבאזרה ג'יליה שניתן לקנות דרך היבואן של באזרה "גילס קפה".
יש כמובן גם את הויואלדי אבל פה המראה שלה זה עניין של טעם...
לדעתי או סופר דומובר או הבאזרה אם אתה רוצה משהו קצת שונה ומיוחד.
לשאלתך מבין השלושה הייתי הולך על הסופר דומובר כי יש לה יבואן מסודר בארץ וגם דוד הכי גדול שיתן תמורה בזמן הקצפת החלב.
לטעמי היא גם הכי נאה וזה מוסיף לה נקודות.
יזש עוד אופציה ששכחת והיא הבאזרה ג'יליה שניתן לקנות דרך היבואן של באזרה "גילס קפה".
יש כמובן גם את הויואלדי אבל פה המראה שלה זה עניין של טעם...
לדעתי או סופר דומובר או הבאזרה אם אתה רוצה משהו קצת שונה ומיוחד.
לגבי הסופר דומובר, קראתי באיזה מקום שזמן ההתאוששות אחרי הקצפה ארוך בגלל גודל הדוד, וזה מהווה חיסרון.
בבריקולטה למשל, יש דוד קטן (1.
יותר וגוף חימום חזק יותר (1800W) מה שמאפר זמן התאוששות קצר היחסית.
לא יודע אם זה נכון או לא, אבל נקודה למחשבה
בבריקולטה למשל, יש דוד קטן (1.
לא יודע אם זה נכון או לא, אבל נקודה למחשבה
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
דוד קטן זה בטח לא יתרון...
אין שום בעיית התאוששות מהקצפה בוויביאמה. למעשה בהקצפה ביתית לא תדגדג את הדוד והוא לא יצטרך להתאושש כלל.
בדוד של 2.7 ליטר כמו של הדומובר אתה יכול להקציף הרבה ברצף.
לדומובר עוד כמה יתרונות על הבריקולטה - פרסוסטאט "תעשייתי" גדול ועמיד יותר, צנרת עבה יותר, משאבה גדולה וחסונה יותר, שני שעונים - לחץ חליטה ולחץ הקצפה, הגנת תרמיסטר על גוף החימום (אני מכיר בעלים של בריקולטה שנשרף לו גוף חימום פעמיים בגלל חוסר הגנה כזו).
יתרון אחד לבריקולטה בתחום הגימור החיצוני של גוף הנירוסטה שבדומובר איננו הטוב ביותר...
את הווטרנו אינני מכיר, כך שלא אוכל לחוות דעה.
אין שום בעיית התאוששות מהקצפה בוויביאמה. למעשה בהקצפה ביתית לא תדגדג את הדוד והוא לא יצטרך להתאושש כלל.
בדוד של 2.7 ליטר כמו של הדומובר אתה יכול להקציף הרבה ברצף.
לדומובר עוד כמה יתרונות על הבריקולטה - פרסוסטאט "תעשייתי" גדול ועמיד יותר, צנרת עבה יותר, משאבה גדולה וחסונה יותר, שני שעונים - לחץ חליטה ולחץ הקצפה, הגנת תרמיסטר על גוף החימום (אני מכיר בעלים של בריקולטה שנשרף לו גוף חימום פעמיים בגלל חוסר הגנה כזו).
יתרון אחד לבריקולטה בתחום הגימור החיצוני של גוף הנירוסטה שבדומובר איננו הטוב ביותר...
את הווטרנו אינני מכיר, כך שלא אוכל לחוות דעה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
סופר דומובר אלקטרונית כמו של יונתן היא בהחלת אם לא ליגה עז מדרגה אחרת בזכות ההפעלה ושליטה...אבל בין שלוש מכונות אחרות היתי ממליץ לבחור לפי ניסיון אישי בחנות(מעבדה) ולפי חוש האסטטי שלך. כמובן יגידו פה אל דוד שוכב או עומד, אל גודלו,אבל מכונות ברמה הזו טובות בכל הפרמטרים והבדלים בקפה לא תרגיש...אני בעלים של וטראנו(אם פרסוסטט של גדולים) אכשיו ו בעבר בעלים של דומובד רגילה ויש נשאר לי ריספקט למוצרים שלהם. אם אתה מסתכל אל דברים כמו צינורות כפולים להקצפה ומים, אז איתרון לוטראנו. וגם יש דגם חדש (קוסמטית) שבמקום ברזים יש לו סטיקים כמו באלקטרה של כפיר -- בעייני הרבה יותר יפה...
היתי מוסיף לרשימת ההתלבתות גם מוצרים של ROCKET (ECM,GIOTTO , דגם אבולוציונה עם חיבור ישיר ...י
מבחינת יופי וזו דעתי -- באזרה גלטאה לוקחת...
היתי מוסיף לרשימת ההתלבתות גם מוצרים של ROCKET (ECM,GIOTTO , דגם אבולוציונה עם חיבור ישיר ...י
מבחינת יופי וזו דעתי -- באזרה גלטאה לוקחת...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
התלבטות מעניינת, אני חושב שגם אני אהיה שם מתישהו בעתיד.
קודם כל - חיבור ישיר זה תענוג, אין שום ספק בזה. אם יש לך אפשרות - אז לך על זה.
מהתרשמות שלי הוטראנו היא המכונה הכי שקטה ששמעתי עובדת, וזה מאוד מוצא חן בעיני. גם אני חושב שכל ענייני הדוד השוכב/עומד ושאר "נפלאות המכונה" לא באים לידי ביטוי ביומיום, ולא תרגיש הבדל בכוס הקפה שלך בין כל מכונות ה-E61. ההבדלים יהיו בעיצוב, נוחות ובאמינות.
דווקא רוב האנשים שיצא לי להכיר עם דומובר נזקקו לשירות של היבואן, בנקודה כזו או אחרת (בד"כ די מוקדם), כולל joncafe. על וטראנו לא שמעתי הרבה דברים רעים מבחינת אמינות. אני לא טוען שהיא טובה יותר, אבל אני רוצה לומר שסיפורי הגבורה על איכות הבניה של הדומובר לא עומדים במבחן המציאות.
לגבי גודל דוד - הכל ענין של כמויות. דווקא לדעתי דוד גדול בבית זה הרבה יותר חסרון מאשר יתרון. אניטה מתחממת למצב עבודה (גם אם לא אידיאלי) תוך 20 דק' (מדוד). אני מוריד קצת מים דרך הראש לחמם אותו, ויכול לחלוט לי קפה. אין שום סיכוי שהדומובר תגיע למצב עבודה תוך פרק זמן כזה (שלא לדבר על המכונה של כפיר). אם אתם 4-5 נפשות ששותות קפה בבית, וגם מכינים הרבה קפוצ'ינו, אז אין ספק שהייתי הולך על מכונה עם דוד גדול יותר משל האניטה/וטראנו. אבל אם אתה כמוני, שותה מכסימום 2 כוסות ברצף, אז לדעתי זה ממש מיותר והחסרון עולה על היתרון.
כמו שאמרתי - ההבדלים בסופו של דבר הם עיצוביים ושיקולי נוחות.
צינור הקצפה כפול ומבודד זה יתרון הרבה יותר חשוב, לדעתי, מאשר דוד עומד או שוכב.
לא הייתי מוותר על 2 שעונים - מאוד חשוב לראות את לחץ החליטה תוך כדי עבודה. לחץ הדוד פחות מעניין אותי בשוטף, אבל אם אין לך שעון אז אין לך דרך לדעת מה הלחץ כדי לכוון את המכונה.
הבאזרה באמת מכונה יפיפיה, לפחות בתמונות. הייתי הולך לראות אותה.
קודם כל - חיבור ישיר זה תענוג, אין שום ספק בזה. אם יש לך אפשרות - אז לך על זה.
מהתרשמות שלי הוטראנו היא המכונה הכי שקטה ששמעתי עובדת, וזה מאוד מוצא חן בעיני. גם אני חושב שכל ענייני הדוד השוכב/עומד ושאר "נפלאות המכונה" לא באים לידי ביטוי ביומיום, ולא תרגיש הבדל בכוס הקפה שלך בין כל מכונות ה-E61. ההבדלים יהיו בעיצוב, נוחות ובאמינות.
דווקא רוב האנשים שיצא לי להכיר עם דומובר נזקקו לשירות של היבואן, בנקודה כזו או אחרת (בד"כ די מוקדם), כולל joncafe. על וטראנו לא שמעתי הרבה דברים רעים מבחינת אמינות. אני לא טוען שהיא טובה יותר, אבל אני רוצה לומר שסיפורי הגבורה על איכות הבניה של הדומובר לא עומדים במבחן המציאות.
לגבי גודל דוד - הכל ענין של כמויות. דווקא לדעתי דוד גדול בבית זה הרבה יותר חסרון מאשר יתרון. אניטה מתחממת למצב עבודה (גם אם לא אידיאלי) תוך 20 דק' (מדוד). אני מוריד קצת מים דרך הראש לחמם אותו, ויכול לחלוט לי קפה. אין שום סיכוי שהדומובר תגיע למצב עבודה תוך פרק זמן כזה (שלא לדבר על המכונה של כפיר). אם אתם 4-5 נפשות ששותות קפה בבית, וגם מכינים הרבה קפוצ'ינו, אז אין ספק שהייתי הולך על מכונה עם דוד גדול יותר משל האניטה/וטראנו. אבל אם אתה כמוני, שותה מכסימום 2 כוסות ברצף, אז לדעתי זה ממש מיותר והחסרון עולה על היתרון.
כמו שאמרתי - ההבדלים בסופו של דבר הם עיצוביים ושיקולי נוחות.
צינור הקצפה כפול ומבודד זה יתרון הרבה יותר חשוב, לדעתי, מאשר דוד עומד או שוכב.
לא הייתי מוותר על 2 שעונים - מאוד חשוב לראות את לחץ החליטה תוך כדי עבודה. לחץ הדוד פחות מעניין אותי בשוטף, אבל אם אין לך שעון אז אין לך דרך לדעת מה הלחץ כדי לכוון את המכונה.
הבאזרה באמת מכונה יפיפיה, לפחות בתמונות. הייתי הולך לראות אותה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
בנק,אם לחשוב היגיון,אתה בכל סבב יכול מלעשות שתי מנות אספרסו,ואני לא מעמין שתצתרך אחרי זה להקציף נגיד 2 ליטר חלב....בהקצפה 2 ליטר לא השתתפתי ויכול ליהיות שוטראנא תקרוס ולא תעמוד במסימה... אבל אם רגלים אל הקרקע יגיד שלא פעם שאחרי שאני מקציף לקפוצ'ינו,תוך 2-3 דקות אני עושה לילדים שוקו מוקצף,וזה קרוב לליטר חלב,וקיטור מספיק לי בהחלת.המלצה :לך לעבוד אם כל אחד ממכונות ותמשמש אותם בידים שלך. זה יעזור לך להחליט
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

לגבי מחירים הסופר דומובר בגרסה הידנית והבאזרה נמכרים סביב 8 אלף עם חיבור ישיר.
הבאזרה היא דגם חדש שעדיין לא נמצא בתצוגה בארץ אבל שוב המבנה הפנימי זהה לגלטאה דומוס ורק העיצוב שונה ויש גרסה של חיבור ישיר.
לדעתי הבאזרה מאוד מעניינת ובין הוטראנו לסופר דומובר הייתי מהמר על הדומובר בעיקר בגלל גודל הדוד והיבואן המסודר בארץ.
הבאזרה היא דגם חדש שעדיין לא נמצא בתצוגה בארץ אבל שוב המבנה הפנימי זהה לגלטאה דומוס ורק העיצוב שונה ויש גרסה של חיבור ישיר.
לדעתי הבאזרה מאוד מעניינת ובין הוטראנו לסופר דומובר הייתי מהמר על הדומובר בעיקר בגלל גודל הדוד והיבואן המסודר בארץ.
- עמרי
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 325
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
אני שוקל עכשיו את ה ג'וניור של לה-פבוריטה
היא עכשיו במבצע 6500 כולל מע"מ לדגם החשמלי (לא אלקטרוני) אם הבנתי נכון המחיר כולל התקנה + מרכך ושנה אחריות (לטענתם המחיר המקורי הוא 8900)
אין מפרט מורחב באתר לצערי אבל הבנתי שזה דוד 4L עם HX גוף חימום 2750W
כמובן שהיא חיבור ישיר (ללא אופציה לעבוד עם מיכל מובנה)
אשמח לרשמים אם למישהו יש...
נ.ב.
ככל הנראה היא יכולה לבוא בלבן שחור ואדום (לא סופי)
הרעיון של הלבן מאוד מושך אותי!!!
http://www.la-favorita.co.il/%D7%97%D7% ... %D7%9D.htm
היא עכשיו במבצע 6500 כולל מע"מ לדגם החשמלי (לא אלקטרוני) אם הבנתי נכון המחיר כולל התקנה + מרכך ושנה אחריות (לטענתם המחיר המקורי הוא 8900)
אין מפרט מורחב באתר לצערי אבל הבנתי שזה דוד 4L עם HX גוף חימום 2750W
כמובן שהיא חיבור ישיר (ללא אופציה לעבוד עם מיכל מובנה)
אשמח לרשמים אם למישהו יש...
נ.ב.
ככל הנראה היא יכולה לבוא בלבן שחור ואדום (לא סופי)
הרעיון של הלבן מאוד מושך אותי!!!
http://www.la-favorita.co.il/%D7%97%D7% ... %D7%9D.htm
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אני מסכים עם מוטי לגבי האמינות של הדומובר. אבל שמעתי גם הרבה סיפורים דומים על הבריקולטה.
לגבי הווטראנו אני לא יודע.
צינורות הקצפה כפולים אפשר להחליף בכל מכונה, כך שאם זה פרמטר חשוב, הוא יכול להיות אורתוגונאלי לשאר השיקולים.
מה שציינתי לכבי הדומובאר על הצנרת המסיבית, המשאבה המסיבית וכו' נגע פחות לאמינות ויותר ליציבות עבודה וכו'.
בסופו של גבר המכונות דומות למדי אחת לשניה וההבדלים בכוס הקפה זניחים.
דוד גדול אכן מתחמם ומתייצב לאט יותר, אבל גם מספק יציבות תרמית גדולה יותר וספיקת הקצפה גדולה יותר לאורך זמן. השיקולים צריכים להיות בניואנסים וגם כמובן בסוף במחיר ובטעם האישי.
הערה לגבי התקלות והיבואן - היו מעט תקלות, והן לא היו מאד גדולות או רציניות. דווקא על מכונות אחרות שמעתי דברים פחות טובים (שריפות חוזרות של גופי חימום, תקלות שוברי וואקום נוזלים וכו').
הנה סקירה של התקלות שהיו אצלי:
המכונה הגיע עם אום בעייתי של מחבר ראש ההקצפה (החור במרכזו לא היה ממורכז ומוט התעקם מעט וגרם לנזילה).
היה לי ברז חשמתי שנסתם כנראה מגראד מתכת שנתקע בו (אגב - יכול לקרות בכל מכונה וכנראה בכלל לא בעיה של הוויביאמה אלא של יצרן הברז)שמכונות רבות משתמשות בו).
לאחרונה ניקיתי את ראש ה-E61 מבפנים והיו בו שבבים של ציפוי הכרום שנשרו מהפליז - שוב, בעיה שקיימת ברוב מכונות ה-E61 כי בכולן מצפים בכרום גם את החלקים הפנימיים.
היתה לי נזילה במחבר הכדורי של ראש ההקצפה, פתרתי עם מעט טפלון על ההברגה.
בכל התקלות היבואן טיפל בצורה מושלמת, ונתן שירות מעולה. בתקלת האום אפילו לא ביקש שאביא או אשלח את המכונה אלא שלח לי בדואר חלק להחלפה (כולל את החלק הפנימי של הברז, רק למקרה שהגרם לו נזק).
את הברז החשמלי החליפו בשמחה.
בקיצור -
לגבי הווטראנו אני לא יודע.
צינורות הקצפה כפולים אפשר להחליף בכל מכונה, כך שאם זה פרמטר חשוב, הוא יכול להיות אורתוגונאלי לשאר השיקולים.
מה שציינתי לכבי הדומובאר על הצנרת המסיבית, המשאבה המסיבית וכו' נגע פחות לאמינות ויותר ליציבות עבודה וכו'.
בסופו של גבר המכונות דומות למדי אחת לשניה וההבדלים בכוס הקפה זניחים.
דוד גדול אכן מתחמם ומתייצב לאט יותר, אבל גם מספק יציבות תרמית גדולה יותר וספיקת הקצפה גדולה יותר לאורך זמן. השיקולים צריכים להיות בניואנסים וגם כמובן בסוף במחיר ובטעם האישי.
הערה לגבי התקלות והיבואן - היו מעט תקלות, והן לא היו מאד גדולות או רציניות. דווקא על מכונות אחרות שמעתי דברים פחות טובים (שריפות חוזרות של גופי חימום, תקלות שוברי וואקום נוזלים וכו').
הנה סקירה של התקלות שהיו אצלי:
המכונה הגיע עם אום בעייתי של מחבר ראש ההקצפה (החור במרכזו לא היה ממורכז ומוט התעקם מעט וגרם לנזילה).
היה לי ברז חשמתי שנסתם כנראה מגראד מתכת שנתקע בו (אגב - יכול לקרות בכל מכונה וכנראה בכלל לא בעיה של הוויביאמה אלא של יצרן הברז)שמכונות רבות משתמשות בו).
לאחרונה ניקיתי את ראש ה-E61 מבפנים והיו בו שבבים של ציפוי הכרום שנשרו מהפליז - שוב, בעיה שקיימת ברוב מכונות ה-E61 כי בכולן מצפים בכרום גם את החלקים הפנימיים.
היתה לי נזילה במחבר הכדורי של ראש ההקצפה, פתרתי עם מעט טפלון על ההברגה.
בכל התקלות היבואן טיפל בצורה מושלמת, ונתן שירות מעולה. בתקלת האום אפילו לא ביקש שאביא או אשלח את המכונה אלא שלח לי בדואר חלק להחלפה (כולל את החלק הפנימי של הברז, רק למקרה שהגרם לו נזק).
את הברז החשמלי החליפו בשמחה.
בקיצור -
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

לשאלתך מוטי יש משמעות בעיקר ביכולת ההקצפה כמובן.
מאז שהאלקטרה אצלי נגמרו ההתעסקויות עם ברז הקיטור וחשש מלקיחת מים באמצע ההקצפה. הסטימר חזק מאוד וכמות הקיטור כמעט אינסופית ומאפשרת להקציף בקלי קלות.
בניגוד אליך אני לא חושב שזה מה שמשפיע על החימום הראשוני כי תוך מספר דקות המכונה מגיעה לטמפ' מלאה בדוד ויש קיטור וזמן החימום הוא תלוי יותר במבנה המכונה והראש.
מאידך אני בטוח שאם תחבר מודד מקצועי תגלה שבגלל שהדוד גדול ומחליף החום גדול יציבות הטמפ' עדיפה.
מאידך אין ספק שוטראנו יותר ממספקת לשימוש ביתי וכל שאר האופציות מעולות וטובות בהתאם להעדפה אישית.
לגבי הפבוריטה אכן מחיר טוב ומדובר בברזל שיחיה שנים רבות אבל! הבעיה היא בלוק התעשייתי והגודל הפיזי.
לדעתי כבר עדיף לקנות ויואלדי...
מאז שהאלקטרה אצלי נגמרו ההתעסקויות עם ברז הקיטור וחשש מלקיחת מים באמצע ההקצפה. הסטימר חזק מאוד וכמות הקיטור כמעט אינסופית ומאפשרת להקציף בקלי קלות.
בניגוד אליך אני לא חושב שזה מה שמשפיע על החימום הראשוני כי תוך מספר דקות המכונה מגיעה לטמפ' מלאה בדוד ויש קיטור וזמן החימום הוא תלוי יותר במבנה המכונה והראש.
מאידך אני בטוח שאם תחבר מודד מקצועי תגלה שבגלל שהדוד גדול ומחליף החום גדול יציבות הטמפ' עדיפה.
מאידך אין ספק שוטראנו יותר ממספקת לשימוש ביתי וכל שאר האופציות מעולות וטובות בהתאם להעדפה אישית.
לגבי הפבוריטה אכן מחיר טוב ומדובר בברזל שיחיה שנים רבות אבל! הבעיה היא בלוק התעשייתי והגודל הפיזי.
לדעתי כבר עדיף לקנות ויואלדי...