הגיע הלוח מבוסס E-350 של AMD - רשמים ראשונים
לאחר פטירתו בשיבה טובה של המק מיני שלי (לאחר 5.5 שנים), החלטתי לחזור לעולם MS, לאחר התרשמות לטובה מחלונות 7.
על הכוונת היתה הסידרה החדשה של AMD, מבוססת APU, הכוללת מעבד גרפי 6310.
להלן המפרט:
מארז Viako ML-80 NEO - תמונה להלן
לוח Gigabyte GA-E350N-USB3
זיכרון - 4GB
ספק PicoPSU 150W + שנאי 102W
דיסק קשיח 2.5" 320GB מהבויעדם.
במחשב הותקן WIN 7.
לאחר התנסות של מס' ימים, להלן התרשמות:
ישומי מחשב - עובדים במהירות מצויינת ללא תקיעות והשהיות. טוב לאין שיעור מהנטבוק מבוסס אטום שיש לי.
וידאו HD - כמובן שיש פענוח חומרה, סרטים ב- 1080 עם אודיו HD מנוגנים ללא בעיה, שנצילות המעבד עומדת על 25-30 אחוז. בלוריי מלא לא היה בנמצא.
רשמים נוספים בהמשך
על הכוונת היתה הסידרה החדשה של AMD, מבוססת APU, הכוללת מעבד גרפי 6310.
להלן המפרט:
מארז Viako ML-80 NEO - תמונה להלן
לוח Gigabyte GA-E350N-USB3
זיכרון - 4GB
ספק PicoPSU 150W + שנאי 102W
דיסק קשיח 2.5" 320GB מהבויעדם.
במחשב הותקן WIN 7.
לאחר התנסות של מס' ימים, להלן התרשמות:
ישומי מחשב - עובדים במהירות מצויינת ללא תקיעות והשהיות. טוב לאין שיעור מהנטבוק מבוסס אטום שיש לי.
וידאו HD - כמובן שיש פענוח חומרה, סרטים ב- 1080 עם אודיו HD מנוגנים ללא בעיה, שנצילות המעבד עומדת על 25-30 אחוז. בלוריי מלא לא היה בנמצא.
רשמים נוספים בהמשך
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אחלה דיווח. כיף לשמוע על מישהו שכבר קנה מערכת מבוססת HD6xxx מובנה. ואני רואה שהלכת על המעבד הכי חזק בסדרת ה-Fusion Brazos החדשה של AMD.
קנית בארץ או בחו"ל? כמה עלה, כולל מיסים אם מחו"ל?
קנית בארץ או בחו"ל? כמה עלה, כולל מיסים אם מחו"ל?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הלוח, הזכרון והמארז נרכשו בארץ. המחירים ב- ZAP. כ - 1500 ש"ח סה"כ
יש לציין שהמארז כולו אלומיניום, ללא אפשרות לכרטיס הרחבה.
PSU ושנאי נרכשו בחו"ל (EBAY). חיפשתי בארץ אך לשווא. עלו כ- 70$ בשני משלוחים נפרדים כדי להימנע ממכס / מע"מ עיכובים ועוד. הגיעו מארה"ב תוך 5 ימים.
הדיסק הקשיח מהבויעדם.
כמו כן, במארז קטן (ITX) כמו שרכשתי, חובה להתקין מאוורר להוצאת האויר החם מהמארז. החום מגיע בעיקר מיחידת העיבוד הגרפית (שנמצאת על המעבד), אך יש לה בקר טמפרטורה נפרד. אצלי יש מאוורר 50 מ"מ, שמחובר ב- 7V במקום ב- 12V כדי שיסתובב יותר לאט למניעת רעש (מאווררים קטנים עושים הרבה רעש).
יש לציין שהמארז כולו אלומיניום, ללא אפשרות לכרטיס הרחבה.
PSU ושנאי נרכשו בחו"ל (EBAY). חיפשתי בארץ אך לשווא. עלו כ- 70$ בשני משלוחים נפרדים כדי להימנע ממכס / מע"מ עיכובים ועוד. הגיעו מארה"ב תוך 5 ימים.
הדיסק הקשיח מהבויעדם.
כמו כן, במארז קטן (ITX) כמו שרכשתי, חובה להתקין מאוורר להוצאת האויר החם מהמארז. החום מגיע בעיקר מיחידת העיבוד הגרפית (שנמצאת על המעבד), אך יש לה בקר טמפרטורה נפרד. אצלי יש מאוורר 50 מ"מ, שמחובר ב- 7V במקום ב- 12V כדי שיסתובב יותר לאט למניעת רעש (מאווררים קטנים עושים הרבה רעש).
גם אני חשבתי כך, אך לאחר מעשה, הפלטפורמה חזקה מכל פלטפורמת ATOM שהתנסתי בה.iakovl כתב:הלוחות שראיתי בארץ די יקרים, גובלים ב1000 ש"ח
אני אשאר עם הION הרגיל שלי עד שאני אסיים את הבניה של הSB, ממתין רק ללוח של ZOTAC שיגיע לארץ...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם יש לך רסיבר עם כניסות HDMI ותמיכה ב-DTS-HD/Dolby TrueHD, אז התוכנה Boxee תומכת בהם באופן מובנה, והממשק שלה דומה לזה של XBMC.
אם לא, אז XBMC זוהי בחירה נבונה.
אם לא, אז XBMC זוהי בחירה נבונה.
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
תתחדש, באמת נראה כמו הHTPC האולטימטיביidabari כתב: וידאו HD - כמובן שיש פענוח חומרה, סרטים ב- 1080 עם אודיו HD מנוגנים ללא בעיה, שנצילות המעבד עומדת על 25-30 אחוז. בלוריי מלא לא היה בנמצא....
אבל... שמנגנים וידאו בהאצת חומרה המעבד אמור להיות על 0%... זה המשמעות של העניין
אז תבדוק למה הסרטים תופסים 30%.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
זה לא נכון. אף פעם זה לא 0. בתכנים תובעניים ה-ION למשל נע בסיבות ה-17-22 אחוזים. עם ה-AMD זה קצת יותר אבל זה עדיין מצויין.staticx כתב:תתחדש, באמת נראה כמו הHTPC האולטימטיביidabari כתב: וידאו HD - כמובן שיש פענוח חומרה, סרטים ב- 1080 עם אודיו HD מנוגנים ללא בעיה, שנצילות המעבד עומדת על 25-30 אחוז. בלוריי מלא לא היה בנמצא....
אז תבדוק למה הסרטים תופסים 30%....
המחיר של גירסאות הלוח הזה של ASUS ו GIGABYTE בארץ הוא באמת כמעט 1000 ש"חiakovl כתב:הלוחות שראיתי בארץ די יקרים, גובלים ב1000 ש"ח
אני אשאר עם הION הרגיל שלי עד שאני אסיים את הבניה של הSB, ממתין רק ללוח של ZOTAC שיגיע לארץ...
אבל ראיתי שמוכרים בארץ גם את הגירסת הלוח הזה של Sapphire שנקראת Pure Fusion Mini E350 ב 690 ש"ח
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יפה, Sapphire הלכו על מותג המשך ללוחות שהם עשו בשנת ה-2007, ה-Pure Innovision שהיו מבוססי AMD 690G (ללא פענוח חומרה). לי יש לוח כזה ב-HTPC בבית.
אל תשכחו שהמחיר כולל מעבד. זה לא מחיר של לוח בלבד...
ושימו לב מה הלוח כולל, מלבד יציאות ה-HDMI וה-SPDIF המובנות מאליהן: 2 יציאות USB 3.0, יציאת e-SATA, ותמיכת בלוטות מובנית (מישהו אמר שלט/מקלדת בלוטות?). חיבור הרשת כמובן תומך במהירות ג'יגה-ביט.
אל תשכחו שהמחיר כולל מעבד. זה לא מחיר של לוח בלבד...
ושימו לב מה הלוח כולל, מלבד יציאות ה-HDMI וה-SPDIF המובנות מאליהן: 2 יציאות USB 3.0, יציאת e-SATA, ותמיכת בלוטות מובנית (מישהו אמר שלט/מקלדת בלוטות?). חיבור הרשת כמובן תומך במהירות ג'יגה-ביט.
טוב, בבדיקה נוספת, תוכן 1080P עם אודיו HD - בין 15 ל- 20 אחוז.MarioMan כתב:זה לא נכון. אף פעם זה לא 0. בתכנים תובעניים ה-ION למשל נע בסיבות ה-17-22 אחוזים. עם ה-AMD זה קצת יותר אבל זה עדיין מצויין.staticx כתב:תתחדש, באמת נראה כמו הHTPC האולטימטיביidabari כתב: וידאו HD - כמובן שיש פענוח חומרה, סרטים ב- 1080 עם אודיו HD מנוגנים ללא בעיה, שנצילות המעבד עומדת על 25-30 אחוז. בלוריי מלא לא היה בנמצא....
אז תבדוק למה הסרטים תופסים 30%.......
המספר הקודם היה גבוה מכיון שבדקתי את זה בהשתלטות מרחוק, דבר שגבה עיבוד נוסף.
בעברי עם HTPC היה לו ערך מוסף של הקלטת תכנים.
היום גם הכרטיס של PVR HD אינו מגיע לאיכות של הממיר הדיגטלי (מדובר ב -HOT).
מדגדג לי לבזבז כסף ולבנות לי איזה מחשבון חמוד ואולי להעיף את הסטרימר הנושן שלי (HDX1000) לפינה רחוקה בבית.
השאלה למה?!
מאוד אהבתי את בחירת הרכיבים.
היום גם הכרטיס של PVR HD אינו מגיע לאיכות של הממיר הדיגטלי (מדובר ב -HOT).
מדגדג לי לבזבז כסף ולבנות לי איזה מחשבון חמוד ואולי להעיף את הסטרימר הנושן שלי (HDX1000) לפינה רחוקה בבית.
השאלה למה?!
מאוד אהבתי את בחירת הרכיבים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, מחיר הלוח כולל את המעבד.