המלצה למארז קומפקטי לתחנת עבודה עם לוח mATX
היי,
אני זקוק למחשב נייח חדש לעבודה - תהיה תחנת עבודה די חזקה מבוסס מעבד מרובע ליבות (כנראה i5 2500K) ומאיץ גרפי לצרוך CUDA (כנראה GTX 560Ti).
אני עדיין מתלבט איזה מארז לבחור - צריך להיות קומפקטי במיוחד - אך עדיין לאפשר קירור סביר ומקום לכל הרכיבים - עד שני דיסקים, כרטיס גרפי חזק בגובה רגיל וקירור נורמאלי למעבד.
רצוי שיאפשר שימוש בספק כוח בגודל סטנדרטי או שיגיע עם ספק 600וואט.
לא חייב מקום לכונן חיצוני...
ראיתי מספר אופציות - במיוחד המלצות על SUGO של SILVERSTONE אבל המחיר מרקיע שחקים בארץ...
יש למישהו המלצה אחרת?
תודה,
גל
אני זקוק למחשב נייח חדש לעבודה - תהיה תחנת עבודה די חזקה מבוסס מעבד מרובע ליבות (כנראה i5 2500K) ומאיץ גרפי לצרוך CUDA (כנראה GTX 560Ti).
אני עדיין מתלבט איזה מארז לבחור - צריך להיות קומפקטי במיוחד - אך עדיין לאפשר קירור סביר ומקום לכל הרכיבים - עד שני דיסקים, כרטיס גרפי חזק בגובה רגיל וקירור נורמאלי למעבד.
רצוי שיאפשר שימוש בספק כוח בגודל סטנדרטי או שיגיע עם ספק 600וואט.
לא חייב מקום לכונן חיצוני...
ראיתי מספר אופציות - במיוחד המלצות על SUGO של SILVERSTONE אבל המחיר מרקיע שחקים בארץ...
יש למישהו המלצה אחרת?
תודה,
גל
תודה!iakovl כתב:מארז רגיל קטן - COOLERMASTER ELITE 342 זול מאוד ועולה פחות מ200
מארז מרובע - RAIDMAX ICE CUBE עולה כפול 400~
מארז שוכב - ANTEC NSK2480 איכותי, עולה קצת פחות מ 400...
אני אוהב מארזים מרובעים - אך את הRAIDMAX הנ"ל אני מכיר והוא מעט מסורבל מידי...
את הANTEC אני גם מכיר והוא מעולה - אבל שוב, גדול מידי למה שאני צריך...
האם למישהו יצא להשתמש במארז מרובע קטן יותר ושעדיין מחזיק לוח mATX וכרטיסים גובה מלא בנוחות?
גל
שוב תודהiakovl כתב:שום דבר שיש בארץ
הדרישה לכרטיס בגודל מלא + ספק בגודל מלא = בעיה
ההRAIDMAX הוא הפתרון הכי טוב לדרישות שלך נכון להיום...
בעיקרון הדרישה לספק בגודל רגיל לא קריטית אם המארז יגיע עם ספק מובנה של 500-600וואט (צריך להחזיק את המעבד והכרטיס הגראפי...)
הבעיה היא שרובם מגיעים על TFX של 300וואט מקסימום...
אני שוקל להזמין מחו"ל (אם לא יקרעו אותי במשלוח...)
יש איזה דגם מוצלח שראית?
גל
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
ספקים בגודל "קטן" של 500~600 לא קימים (בדקתי את זה לפרויקט שאני עכשיו מרכיב)
להזמין מחול = המשלוח יחסל אותך ויכפיל את המחיר של העסק בכל מקרה
איזה חומרה אתה רוצה לתקוע בפנים? אולי אתה לא צריך את ה600~500 וואט ואז אולי יהיה אפשר לעשות משהו
איזה חומרה אתה רוצה לתקוע בפנים? אולי אתה לא צריך את ה600~500 וואט ואז אולי יהיה אפשר לעשות משהו
את החומרה ציינתי למעלה - פחות או יותר זה הכיוון מבחינת הצרכנים העיקריים לחשמל:iakovl כתב:ספקים בגודל "קטן" של 500~600 לא קימים (בדקתי את זה לפרויקט שאני עכשיו מרכיב)
איזה חומרה אתה רוצה לתקוע בפנים? אולי אתה לא צריך את ה600~500 וואט ואז אולי יהיה אפשר לעשות משהו...
מעבד מרובע ליבות i5-2500k (אולי i7 )
כרטיס גרפי חזק יחסית - GTX560Ti
השאר סטנדרטי-
זיכרון 2-4 סטיקים DDR3 8-16GB
דיסק קשיח בודד כרגע (כנראה מסדרה חסכונית אפילו) ואולי עוד SSD בעתיד
לוח אם P67 עם רשת ג'יגה...
כונן אופטי כנראה שלא יהיה בכלל (או חיצוני) אז לא רלוונטי.
לא צפויים עוד צרכנים יוצאי דופן כגון מערך RAID או שימוש בOC מיוחד...
במקור שקלתי מארז נמוך ושימוש בRISER לPCIX16 או לחכות ללוחות miniITX מבוססי P67 - אך אני לא חושב שזה פיתרון מוצלח במיוחד ורק בלית ברירה...
אז...מה אתה אומר? יש רעיון כלשהו?
גל
- iakovl
- חבר מכור קשה

האמת? ITX זה פתרון די טוב בשבילך, יש גם מארז בארץ אבל יקר להחריד (אבל עם ספק 600W)
הSilverstone SUGO SG07 הוא פתרון טוב רק עולה 1000~
אני בונה עכשיו ITX, רק שלוחות P67 לא בדיוק זמינים, רק H67
אני בונה עכשיו ITX, רק שלוחות P67 לא בדיוק זמינים, רק H67
כן... זה פחות או יותר מה שגם אני ראיתי....iakovl כתב:האמת? ITX זה פתרון די טוב בשבילך, יש גם מארז בארץ אבל יקר להחריד (אבל עם ספק 600W)
אני בונה עכשיו ITX, רק שלוחות P67 לא בדיוק זמינים, רק H67...
קיוויתי שאולי מישהו יכיר פיתרון מוצלח\זול יותר
נמשיך לחפש... מזל שאני לא מאד לחוץ בזמן אז אולי משהו חדש יצוץ בשבועות הקרובים...
תודה על העזרה,
גל
- iakovl
- חבר מכור קשה

שמע... אם אתה יכול לעשות קצת "מודינג" אם אתה מכיר את המושג, יש מארז שיתאים לך בול, רק שתצטרך להתאים אותו לכרטיס מסך שאתה רוצה לשים לו כי הוא יכול להכיל רק כרטיס שלוקח חריץ 1 ולא 2 כמו ה560
זה אותו מארז שאני עובד עליו כרגע (דוחף בו הרבה מאוד דברים) Mustiff MX 31 המחיר שלו מגוחך, עולה פחות מ150 ומתאים לספק רגיל
רק הבעיה במקרה שלך של הכ.מסך, אפשר ל"תקן" את זה עם דרמל ופשוט להוריד את הצד שלו בשביל שיתאים לכרטיס מסך ואחרי זה להכין לזה כיסוי כלשהו מפרספקס או חומר אחר
זה אותו מארז שאני עובד עליו כרגע (דוחף בו הרבה מאוד דברים) Mustiff MX 31 המחיר שלו מגוחך, עולה פחות מ150 ומתאים לספק רגיל
רק הבעיה במקרה שלך של הכ.מסך, אפשר ל"תקן" את זה עם דרמל ופשוט להוריד את הצד שלו בשביל שיתאים לכרטיס מסך ואחרי זה להכין לזה כיסוי כלשהו מפרספקס או חומר אחר