עזרה בשליטה על טמפרטורת החליטה
במהלך הניסיונות ליישם את המאמר על גלישת טמפרטורה (על גאג'יה קלסיק), שמתי לב לתופעה מוזרה במחזוריות החימום של הדוד.
הדלקתי אותה בבוקר, לאחר כדקה וחצי בערך הנורית דלקה (כלומר החימום פסק) ונשארה דלוקה לקצת פחות מדקה. לאחר מכן הנורית כבתה ל- 10 שניות בלבד.
וכך נמשכה המחזוריות הזאת כאשר בכל פעם החימום נדלק ל-10 שניות בלבד. זה נשמע לכם הגיוני שהחימום כל כך מהיר?
הערה: במהלך המדידות לא הזרמתי מים ולא נגעתי כלל במכונה
הדלקתי אותה בבוקר, לאחר כדקה וחצי בערך הנורית דלקה (כלומר החימום פסק) ונשארה דלוקה לקצת פחות מדקה. לאחר מכן הנורית כבתה ל- 10 שניות בלבד.
וכך נמשכה המחזוריות הזאת כאשר בכל פעם החימום נדלק ל-10 שניות בלבד. זה נשמע לכם הגיוני שהחימום כל כך מהיר?
הערה: במהלך המדידות לא הזרמתי מים ולא נגעתי כלל במכונה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אפשר לנסות לבודד את הדוד וכך הוא יאבד פחות חום
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מניסיוני עם גאג'ה אין בעיה של איבוד חום. היה לו מוזר שהחימום כ"כ מהיר...
אם תיתן למכונה להתחמם כראוי, גם זמני ההמתנה בין חימום אחד לשני יעלו משמעותית.
דוד האלומיניום הזה הוא מדהים ביחס לגודלו. בתור אחד שפירק כזה, אני יכול להגיד לך שהוא מפתיע בכובד שלו (אם מתחשבים בכך שהוא עשוי אלומיניום קל), ומפתיע בכמה שהוא שומר על החום שלו. כשממלאים אותו במים חמים מהברז הוא נהיה כולו רותח בשניות, ואחרי ששופכים אותם, לוקח לו הרבה זמן להתקרר.
אם תיתן למכונה להתחמם כראוי, גם זמני ההמתנה בין חימום אחד לשני יעלו משמעותית.
דוד האלומיניום הזה הוא מדהים ביחס לגודלו. בתור אחד שפירק כזה, אני יכול להגיד לך שהוא מפתיע בכובד שלו (אם מתחשבים בכך שהוא עשוי אלומיניום קל), ומפתיע בכמה שהוא שומר על החום שלו. כשממלאים אותו במים חמים מהברז הוא נהיה כולו רותח בשניות, ואחרי ששופכים אותם, לוקח לו הרבה זמן להתקרר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אם יש הולכת חום טובה ומהירה אז יהיה גם איבוד חום מהיר בהתאם.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אם תזרים מים קרים הוא יתקרר מהר. אם אתה מחכה להסעה של חום לסביבה (לעומת הולכה של מים חמים מהירה) באמת יהיה הבדל בזמנים.
גם במפלצות מנחושת כמו של כפיר מבודדים את הדוד כדי שלא יהיה איבוד חום.
גם במפלצות מנחושת כמו של כפיר מבודדים את הדוד כדי שלא יהיה איבוד חום.