גזר דין תקדימי - קנס של 30,000 ש"ח לבוני אתרי אינטרנט העוסקים בהימורים

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3326
הצטרף: נובמבר 2004
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #1 

[נמסר ממערכת פסק דין]

בגזר דין ראשון מסוגו בעבירות הימורים מקוונות, הטיל בית משפט השלום בראשון לציון עונשי מאסר על תנאי וקנס של 30,000 ש"ח על עובדי חברה הבונה אתרי אינטרנט העוסקים בהימורים בניגוד לחוק.
יודגש כי אמנם בית משפט שלום אינו יוצר תקדימים אך החלטה ראשונית שכזו בהחלט יכולה להשפיע על תיקים דומים.

הנאשמים, שעסקו בבניית אתרי אינטרנט נתנו מענה לתקלות טכניות באתר העוסק בהימורים מקוונים וסייעו לשדרוגו. בעקבות הודאתם, הם הורשעו בעבירות של סיוע לארגון ועריכת הגרלות והימורים.

המדינה, אשר הדגישה את הסכנות הרבות הטמונות בהימורים באמצעות רשת האינטרנט, טענה כי מדובר בתופעות המובילות להתמכרות, אובדן רכוש ולפשיעה, וכן ציינה את היעדר אפשרות הפיקוח על גיל המהמרים ופוטנציאל ההונאה. עם זאת, הודגש כי הנאשמים הינם אנשים נורמטיביים וכי חסכו בזמן שיפוטי יקר בכך שהודו בשלב מוקדם של התיק.

השופט רפי ארניה קבע, כי מלבד האיסור על ארגון, עריכה או השתתפות במשחקים אסורים, קבע המחוקק איסור גם על אחזקה או ניהול מקום משחקים אסורים, החל גם על מי שלא השתתף בפועל בהימורים.

"רשת האינטרנט הינה פלא של ממש. המאה ה-21 מזמנת לאנושות כלי זמין ומקיף להשגת מידע תקשורת, בידור, מסחר, חופש ביטוי, וביצוע פעולות אשר בעבר נדרשו להן שעות רבות של כיתות רגליים משמים, והכל בהינף עכבר ובעלות שולית", כתב השופט ואף ציין כי רשת האינטרנט מקפלת בתוכה גם סכנות, ומשמשת מצע לעבירות רבות.

נקבע, כי עבירות מקוונות משפיעות על קורבנות רבים יותר, ומחלישות את יכולת הקורבנות להתגונן מהם, וכי קיים שוני בין הפשע שבחלל הרגיל ובין הפשע המקוון, הדומה להפצת מגפה ומנצל את חולשות המשתמשים באינטרנט.

השופט הוסיף וקבע, כי אמנם מעשי הנאשמים מצויים בתחתית מדרג העבירות שכן הם לא גרפו לכיסם נתח מרווחי האתר, לא עודדו באופן ישיר מהמרים אחרים להמר באתר, ופעילותם הסתכמה בפעולות טכניות גרידא, אך החליט בכל זאת להרשיעם כיוון שידעו היטב כי האתר משמש להימורים שהם אסורים בישראל, וכי גם מי שהוא "רק" איש טכני חייב לסרב לבצע עבודה לאתר המהווה כר לביצוע עבירות פליליות.

יחד עם זאת , ציין השופט כי עקב היות הנאשמים אנשים נורמטיביים וללא עבר פלילי, לא יהיה זה ראוי להטיל עליהם עונש מאסר כלשהו, וגזר עליהם עונשי מאסר על תנאי וקנס של 30,000 ש"ח בלבד.

מדינת ישראל נ' שאולי ואח'
נערך לאחרונה על ידי EliHaboosh ב 27/03/2011 10:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
אלי חבוש

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: בנימינה
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

Cyprus here they come! :roll: :roll:

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”