שאלה בקשר לפרה-אינפיוז'ן בסופר דומובר
יש לי סופר דומובר מדגם ישן שכוללת מנוף לחליטה.
בכמה מהסירטונים שראיתי ברשת, מרימים את מנוף החליטה לחצי מהלך לכמה שניות לצורך פרה אינפיוזן ואחר כך למהלך מלא לצורך חליטה.
עד היום לא ביצעתי את זה - תמיד הרמתי את הידית למלא המהלך, כך שמתג המשאבה מופעל מייד.
אתמול רציתי לבדוק את נושא הפראינפיוזן.
הרמתי את המנוף עד ששומעים קליק, אבל ללא לחיצה על מתג המשאבה. לא ראיתי שקורה משהוא.
לא יוצאים מים או אדים מראש החליטה. האם זה תקין? אם כן אז מה בדיוק קורה?
בעיה או תופעה נוספת שיש במכונה הזאת - בזמן החליטה שומעים מעין דפיקות מתוך המכונה, שומעים את רעש המשאבה ובמקביל מין דפיקות במרווחים של שניה שתיים. האם זאת התנהגות תקינה או שזה מצביע על תקלה?
הקפה דרך אגב יוצא מצויין, אין לי תלונות.
בכמה מהסירטונים שראיתי ברשת, מרימים את מנוף החליטה לחצי מהלך לכמה שניות לצורך פרה אינפיוזן ואחר כך למהלך מלא לצורך חליטה.
עד היום לא ביצעתי את זה - תמיד הרמתי את הידית למלא המהלך, כך שמתג המשאבה מופעל מייד.
אתמול רציתי לבדוק את נושא הפראינפיוזן.
הרמתי את המנוף עד ששומעים קליק, אבל ללא לחיצה על מתג המשאבה. לא ראיתי שקורה משהוא.
לא יוצאים מים או אדים מראש החליטה. האם זה תקין? אם כן אז מה בדיוק קורה?
בעיה או תופעה נוספת שיש במכונה הזאת - בזמן החליטה שומעים מעין דפיקות מתוך המכונה, שומעים את רעש המשאבה ובמקביל מין דפיקות במרווחים של שניה שתיים. האם זאת התנהגות תקינה או שזה מצביע על תקלה?
הקפה דרך אגב יוצא מצויין, אין לי תלונות.
-
- זאת המכונה
נערך לאחרונה על ידי שמוליק_טל ב 27/03/2011 11:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אני לא מכיר את נושא "חצי המהלך" אבל כדי שיהיה פרה-אינפיוז'ן צריך שתהיה זרימה של מים ולכן הגיוני שהמשאבה צריכה לעבוד. הפרה-אינפיוז'ן בראש E61 מושג בצורה אוטומאטית כי בראש יש תא שמתמלא קודם במים והלחץ לא נבנה עד שהוא מתמלא (preinfusion chamber), ולכן תפעיל כרגיל עם המנוף עד הסוף ותשים לב שלוקח כמה שניות עד שהקפה מתחיל לזלוג. זה סימן שזה עובד כמו שצריך.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
תודה יונתן, הקפה זולג אכן רק כמה שניות אחרי הרמת הידית.
זה גם מה שלימדו אותי לעשות כשקניתי את המכונה בריסטרטו.
פשוט ראיתי במספר סרטונים שמרימים קצת את המנוף לכמה שניות אוחר כך למהלך מלא.
יכול להיות שיש הבדלים בישום של הפרה אינפיוז'ן בראשי E61 שונים.
זה גם מה שלימדו אותי לעשות כשקניתי את המכונה בריסטרטו.
פשוט ראיתי במספר סרטונים שמרימים קצת את המנוף לכמה שניות אוחר כך למהלך מלא.
יכול להיות שיש הבדלים בישום של הפרה אינפיוז'ן בראשי E61 שונים.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
כשאתה פותח חצי מהלך משתחררים המים הכלואים בתא של הפרה אנפיוזן בלבד - תנסה בלי ידית ותראה...
יכול להיות שהם מנסים להאריך ככה את זמן הפרה אנפיוזן למרות שאני מעולם לא חשתי צורך בזה באניטה שהיתה אצלי... גם ככה יש פרה אנפיוזן של מספר שניות וזה מספיק.
יכול להיות שהם מנסים להאריך ככה את זמן הפרה אנפיוזן למרות שאני מעולם לא חשתי צורך בזה באניטה שהיתה אצלי... גם ככה יש פרה אנפיוזן של מספר שניות וזה מספיק.
זאת בדיוק הבעיה - ציפיתי שישתחררו קצת מים, אבל לא יוצא כלום.כפיר_ש כתב:כשאתה פותח חצי מהלך משתחררים המים הכלואים בתא של הפרה אנפיוזן בלבד - תנסה בלי ידית ותראה...
....
שומעים קליק בחצי מהלך, אבל לא קורה משהוא שאני יכול לראות.
יכול להיות שכמו שיונתן כתב, הפרה אינפיוז'ן במכונה הזאת מתרחש רק בזמן הפעלת המשאבה, כלומר במהלך מלא של הידית.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
פרה אינפיוז'ן קורה בזמן חליטה בתא הייעודי בראש.
בחיבור ישיר יש לחץ רשת של +3בר - אם אתה מעביר את הידית למצב אמצע אתה מעביר מים לראש בלחץ הרשת אחר כך כשמעלים את הידית למעלה תתבצע חליטה.
לדעתי זה מיותר ואפילו פחות טוב ממצב רגיל שבו יש פרה-אינפיוז'ן של 1 בר בלבד.
(אם אין לך חיבור ישיר אז אין משמעות לחצי הרמה של ידית החליטה כי אין לחץ רשת)
בחיבור ישיר יש לחץ רשת של +3בר - אם אתה מעביר את הידית למצב אמצע אתה מעביר מים לראש בלחץ הרשת אחר כך כשמעלים את הידית למעלה תתבצע חליטה.
לדעתי זה מיותר ואפילו פחות טוב ממצב רגיל שבו יש פרה-אינפיוז'ן של 1 בר בלבד.
(אם אין לך חיבור ישיר אז אין משמעות לחצי הרמה של ידית החליטה כי אין לחץ רשת)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
שום מים לא משתחררים כשעושים חצי מהלך. העסק עובד, עד כמה שאני יודע, בדיוק כמו שיונתן תיאר. אין שום הזרמה "מיוחדת" של מים לפרה-אינפיוז'ן.
שמוליק, אתה ראית את זה אתמול בסרטון של שתי הציפורים מסיאטל. אם תעשה בדיוק ההיפך מכל דבר שהאשה הנחמדה ההיא עושה, אתה תקבל קפה מושלם
שמוליק, אתה ראית את זה אתמול בסרטון של שתי הציפורים מסיאטל. אם תעשה בדיוק ההיפך מכל דבר שהאשה הנחמדה ההיא עושה, אתה תקבל קפה מושלם
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה לא סותר - תנסה עם חיבור ישיר ותראה שיש מצב אמצע.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

לא יודע לגבי חיבור ישיר, בחיבור עקיף זה לא קורה 
(אני מדבר על מכונות E61)
בכל אופן, כדי שיזרמו מים המשאבה צריכה לעבוד. באף מכונת E61 שאני מכיר המשאבה לא עובדת כשמורידים את הידית חצי הילוך.
מישהו עם וטראנו יכול לספר מה קורה אצלו?
(אני מדבר על מכונות E61)
בכל אופן, כדי שיזרמו מים המשאבה צריכה לעבוד. באף מכונת E61 שאני מכיר המשאבה לא עובדת כשמורידים את הידית חצי הילוך.
מישהו עם וטראנו יכול לספר מה קורה אצלו?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה לא קשור למכונה - זה קשור לראש ואני מדבר על E61.
בחיבור ישיר המשאבה כל הזמן מסתובבת בלחץ רשת גם ככה.
בחיבור ישיר המשאבה כל הזמן מסתובבת בלחץ רשת גם ככה.
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
כמו שדבונאט היסביר , בישביל שנקבל פרא אינפיוזן יש צורך בחיבור ישיר לרשת , ואז הלחץ שיתקבל בפרה אניפיוזן אהייה בידוק הלחץ שיש ברשת , זה יכול להיות גם 1.5 א'ט וגם 4 א'ט , הכול תלויי במיקום במרחב וברשות המקומית , זה לא משהוא קבוע . (בחדרה
)
הדרך היחידה (מבלי להוסיף משאבה נוספת) כדיי לקבל פרה אינפיוזן ממשאבה וויברציונית היא הדוד הנוסף שקיים ב e61 ,וגם במיקרה בווילדי שלי .
ישנה באפן תאורטי (ומעשי) אפשרות להחליף למשאבה סיבובית את הוויברציונית , לחבר למשאבה מנוע שמבוקר עם בקר תדר. ואז ליבנות איזה לחץ שרוצים (ע"י שליטה מלאה במהירות סיבוב המשאבה) למשך כמה זמן שרוצים , מבלי להישתמש בלחץ הרשת(מיכל) . אני מתאר לעצמי שנתחיל ליראות את העניין הזה בזמן הקרוב אצל יצרניי המכונות הרציניים יותר , עקב ירידה חדה במחיר בקריי התדר בשנה האחרונה .
ואז כמובן אפשר ליראות בשעון החליטה את הלחץ ביזמן הפרה אינפיוזן, ולשנות אותו איך שנירצה , רעיון נחמד , אוליי אני ינסה את העיניין הזה על המכונה שלי ? ( שידרוג מעניין למחלת השידרגיסט)
הדרך היחידה (מבלי להוסיף משאבה נוספת) כדיי לקבל פרה אינפיוזן ממשאבה וויברציונית היא הדוד הנוסף שקיים ב e61 ,וגם במיקרה בווילדי שלי .
ישנה באפן תאורטי (ומעשי) אפשרות להחליף למשאבה סיבובית את הוויברציונית , לחבר למשאבה מנוע שמבוקר עם בקר תדר. ואז ליבנות איזה לחץ שרוצים (ע"י שליטה מלאה במהירות סיבוב המשאבה) למשך כמה זמן שרוצים , מבלי להישתמש בלחץ הרשת(מיכל) . אני מתאר לעצמי שנתחיל ליראות את העניין הזה בזמן הקרוב אצל יצרניי המכונות הרציניים יותר , עקב ירידה חדה במחיר בקריי התדר בשנה האחרונה .
ואז כמובן אפשר ליראות בשעון החליטה את הלחץ ביזמן הפרה אינפיוזן, ולשנות אותו איך שנירצה , רעיון נחמד , אוליי אני ינסה את העיניין הזה על המכונה שלי ? ( שידרוג מעניין למחלת השידרגיסט)
בנתיים קראתי קצת מאמרים באנגלית על פרה אינפיוז'ן ודבוטאנט צודק (אולי תחליף את השם?).
במכונה שמחוברת ללחץ מים, יוצאים מים במחצית המהלך בגלל לחץ הרשת.
במכונה עם מיכל זה לא קורה.
מוטי, לא היתי בלחץ לגבי הנושא, הקפה יוצא מצויין גם כך. סתם עניין אותי איך זה עובד ושאין לי תקלה במכונה.
במכונה שמחוברת ללחץ מים, יוצאים מים במחצית המהלך בגלל לחץ הרשת.
במכונה עם מיכל זה לא קורה.
מוטי, לא היתי בלחץ לגבי הנושא, הקפה יוצא מצויין גם כך. סתם עניין אותי איך זה עובד ושאין לי תקלה במכונה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

קראו פה וראו שאני צודק לגבי האניטה לפחות:
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... t5611.html
ואני מצטט את ההסבר מדוע אצלך זה לא קורה:
The Quickmill group design differs from that of the Vibiemme where the middle position releases no water. FWIW, Vibiemme traces its ancestry directly to Faema, the original manufacturer of the e61.
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... t5611.html
ואני מצטט את ההסבר מדוע אצלך זה לא קורה:
The Quickmill group design differs from that of the Vibiemme where the middle position releases no water. FWIW, Vibiemme traces its ancestry directly to Faema, the original manufacturer of the e61.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

ניסיתי עכשיו ולא ירדו כמעט מים, אבל המכונה לא היתה רותחת. הבנתי מהקריאה שצריך להשאיר אותה הרבה זמן רותחת...
הם מדברים על 50 מ"ל שזה המון מים.
לא יודע... מוכן לבדוק שוב מחר בבוקר, אבל זה נראה לי ממש לא הגיוני.
בכל אופן, אני לא מבין מה היתרון בלעשות את זה. המים האלו ישתחררו בכל מקרה אל הקפה, למה זה חשוב שהם ישתחררו ונמתין 5 שניות, לפני החליטה?
הם מדברים על 50 מ"ל שזה המון מים.
לא יודע... מוכן לבדוק שוב מחר בבוקר, אבל זה נראה לי ממש לא הגיוני.
בכל אופן, אני לא מבין מה היתרון בלעשות את זה. המים האלו ישתחררו בכל מקרה אל הקפה, למה זה חשוב שהם ישתחררו ונמתין 5 שניות, לפני החליטה?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

זה באמת לא נותן כלום וזה קורה על פי התיאור שיש בפוסט בהום בריסטה רק במכונות של קוויקמיל כי העיצוב של הראש שונה מהתכנון המקורי של פאמה.
ייתכן שזה קורה רק כשהמכונה חמה ואז המים נדחפים בגלל הלחץ שנוצר בתא החוצה.
ייתכן שזה קורה רק כשהמכונה חמה ואז המים נדחפים בגלל הלחץ שנוצר בתא החוצה.
ממה שקראתי בספרות (אולי אפילו בספרות של ה VBM SD)שמוליק_טל כתב:בכמה מהסירטונים שראיתי ברשת, מרימים את מנוף החליטה לחצי מהלך לכמה שניות לצורך פרה אינפיוזן ואחר כך למהלך מלא לצורך חליטה....
ואני מבצע זאת כיום לפני כל חליטה- זה הרטבה קלה של "העוגיה".
לפי מה שקראתי זה נותן לעוגיה קצת יותר התנגדות וצפיפיות בכדי לא להשבר וליצור
"צ'נלינג".
הרמת המנוף לחצי מצב משחררת את המים מהפרה אינפיוז'ן אל חלל הפורטפילטר.
אתה יכול לנסות לחסור על הפעולה ללא פורטפילטר ותראה בעצמך את המים משתחררים.
לגביי הרעשים של המשאבה זה נשמע כמו רעש רגיל של משאבה וויברציונית (האם התחלת לשמוע זאת רק לאחרונה?)
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)