בניית רמקול עם דרייברים של יצרנים שונים?
לילה טוב.
אחרי קריאה די מעמיקה (עבודה נהדרת יהודה על הרמקול!) של מספר מאמרים כתבות ושיטוט באינטרנט חשבתי קצת על נושא בניית הרמקולים, אני לא מתכנן זאת לזמן הקרוב לפחות אבל יש כמה שאלות.
ברוב הפרוייקטים שראיתי, לדוגמה הפרוייקט שלך יהודה, כל הדרייברים מאותו יצרן.
מניסיוני דווקא שילוב יכול להיות נהדר לדוגמה, הטוויטרים של מורל מאוד לטעמי אבל המידים שלהם לא, מצד שני המידים של פוקל מאוד לטעמי והטוייטרים לא.
אין למעשה שום מניעה בשימוש באלמנטים שונים לא?
למשל טוויטר אלקטרוסטטי של Eton, סאב של Scan Speak ומיד של Focal.
כמובן שהכל יתואם על פי תדרי החיתוך בקרוס שייבנה במיוחד.
אחרי קריאה די מעמיקה (עבודה נהדרת יהודה על הרמקול!) של מספר מאמרים כתבות ושיטוט באינטרנט חשבתי קצת על נושא בניית הרמקולים, אני לא מתכנן זאת לזמן הקרוב לפחות אבל יש כמה שאלות.
ברוב הפרוייקטים שראיתי, לדוגמה הפרוייקט שלך יהודה, כל הדרייברים מאותו יצרן.
מניסיוני דווקא שילוב יכול להיות נהדר לדוגמה, הטוויטרים של מורל מאוד לטעמי אבל המידים שלהם לא, מצד שני המידים של פוקל מאוד לטעמי והטוייטרים לא.
אין למעשה שום מניעה בשימוש באלמנטים שונים לא?
למשל טוויטר אלקטרוסטטי של Eton, סאב של Scan Speak ומיד של Focal.
כמובן שהכל יתואם על פי תדרי החיתוך בקרוס שייבנה במיוחד.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- yuda_gur
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 390
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Scorpion
ברוך הבא לפורום.
קראתי קצת על המערכת שלך. ואמר על זה מרטין הלוואי עלי בגילך מערכת כזאת.
אם אתה צעיר ותקציבך "קטן" diy הוא הפתרון. זה היה הפתרון שלי בגילך.
לשאלתך, מרטין ענה , אין מניעה להשתמש בדייברים שונים של חברות שונות באותה קופסא.
המומחיות היא לדעת לבנות את הקופסא והקרוס, בהתאם לדרייברים הנבחרים.
חבר שלי בנה רמקול 2 way שהדרייברים שלו הם טויטר של מורל, ו מייד של פוקל 7 אינץ.
הסאונד שלהם לטעמי הוא מעולה. אפילו הצעתי למרטין לשמוע, לרכוש אותם כי הם למכירה.
וכל זאת כדי שישאר לו לדבריו הרבה כסף לדיסקים
כנראה קשה למרטין להפרד מהרמקולים שלו . הם מזכירים לו "פורשה" שהיתה לן
.
ברוך הבא לפורום.
קראתי קצת על המערכת שלך. ואמר על זה מרטין הלוואי עלי בגילך מערכת כזאת.
אם אתה צעיר ותקציבך "קטן" diy הוא הפתרון. זה היה הפתרון שלי בגילך.
לשאלתך, מרטין ענה , אין מניעה להשתמש בדייברים שונים של חברות שונות באותה קופסא.
המומחיות היא לדעת לבנות את הקופסא והקרוס, בהתאם לדרייברים הנבחרים.
חבר שלי בנה רמקול 2 way שהדרייברים שלו הם טויטר של מורל, ו מייד של פוקל 7 אינץ.
הסאונד שלהם לטעמי הוא מעולה. אפילו הצעתי למרטין לשמוע, לרכוש אותם כי הם למכירה.
וכל זאת כדי שישאר לו לדבריו הרבה כסף לדיסקים
כנראה קשה למרטין להפרד מהרמקולים שלו . הם מזכירים לו "פורשה" שהיתה לן
עולם שעובד לכל אחד באהבה איכפתיות ושיתוף פעולה.
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אצלי יש טוויטרים של פוקאל, מיד של פוסטקס ובאס של SEAS.
><>
><>
נציג AQUA-AUDIO
יש לי דווקא ניסיון לא רע עם מערכות לאוטו.
כל רמקול הרי צריך נפח מסויים לעבוד, חשבתי ליצור תיבה גדולה עם מחיצות נפרדות, נגיד 20 ליטר (כמובן בהתאם לדרייבר שיבחר) לסאב, 10 ליטר למיד (שוב אותו דבר) וטוויטר רק תושבת קטנה של ליטר.
מחיצות פנימיות שיפרידו כל תיבה, ככה כל דרייבר יקבל בדיוק מה שהוא צריך.
שוב כרגע הכל בראש ולא מתוכנן לזמן הקרוב.
כל רמקול הרי צריך נפח מסויים לעבוד, חשבתי ליצור תיבה גדולה עם מחיצות נפרדות, נגיד 20 ליטר (כמובן בהתאם לדרייבר שיבחר) לסאב, 10 ליטר למיד (שוב אותו דבר) וטוויטר רק תושבת קטנה של ליטר.
מחיצות פנימיות שיפרידו כל תיבה, ככה כל דרייבר יקבל בדיוק מה שהוא צריך.
שוב כרגע הכל בראש ולא מתוכנן לזמן הקרוב.
אהלן בחור,
יפה לראות שבאת לפורום הזה גם כן
גם אני תכננתי הרבה פעמים דברים בראש שלי. לצערי מה שהגביל אותי בכל פעם היה לא בחירת הדרייברים, לא התקציב, לא התיבה, אלא דווקא הקרוס. הידע האפסי שלי באלקטרוניקה הוא זה שמנע ממני להעביר את זה לשלב הבא של הביצוע.
הרבה מאוד פרוייקטים (ייתכן אפילו שהרוב) עושים שימוש בדרייברים של חברות שונות. אם יצא לך לעבור על פרוייקטים שונים ברשת, יש המון פרוייקטים שמשתמשים בדרייברים שונים כמו SEAS יחד עם VIFA וכו'. כמו כן, קח בחשבון שישנם פרוייקטים ברשת שנבדקו ותוכל לבנות אותם מבלי צורך לתכנן דברים בעצמך במידה ואין לך הידע הנדרש.
יפה לראות שבאת לפורום הזה גם כן
גם אני תכננתי הרבה פעמים דברים בראש שלי. לצערי מה שהגביל אותי בכל פעם היה לא בחירת הדרייברים, לא התקציב, לא התיבה, אלא דווקא הקרוס. הידע האפסי שלי באלקטרוניקה הוא זה שמנע ממני להעביר את זה לשלב הבא של הביצוע.
הרבה מאוד פרוייקטים (ייתכן אפילו שהרוב) עושים שימוש בדרייברים של חברות שונות. אם יצא לך לעבור על פרוייקטים שונים ברשת, יש המון פרוייקטים שמשתמשים בדרייברים שונים כמו SEAS יחד עם VIFA וכו'. כמו כן, קח בחשבון שישנם פרוייקטים ברשת שנבדקו ותוכל לבנות אותם מבלי צורך לתכנן דברים בעצמך במידה ואין לך הידע הנדרש.
ידע באלקטרוניקה הוא לא בעיה כל כך מבחינתי, יש לי חברים שיעזרו בתחום הזה.
הדבר היחיד שמגביל אותי כרגע הוא תקציב.
אבל אני אוהב לחשוב הרבה קדימה, כלומר לקרוא וללמוד המון על הנושא ואז שאגיע לשלב הביצוע הוא יהיה ברמה הכי גבוהה שניתן.
שאלות באמת קצת לגבי קרוסים, אשמח לקצת הסבר על שיפוע החיתוך על מה הוא משפיע בעצם.
באוטו אני עובד עם בי אמפליפיקציה, מגבר לסאב מגבר למידים ומגבר לטוויטרים, והכל מנותב דרך קרוס אקטיבי ראשי.
הדבר היחיד שמגביל אותי כרגע הוא תקציב.
אבל אני אוהב לחשוב הרבה קדימה, כלומר לקרוא וללמוד המון על הנושא ואז שאגיע לשלב הביצוע הוא יהיה ברמה הכי גבוהה שניתן.
שאלות באמת קצת לגבי קרוסים, אשמח לקצת הסבר על שיפוע החיתוך על מה הוא משפיע בעצם.
באוטו אני עובד עם בי אמפליפיקציה, מגבר לסאב מגבר למידים ומגבר לטוויטרים, והכל מנותב דרך קרוס אקטיבי ראשי.
יידע באלקטרוניקה הוא יותר מסתם להלחים לוחות. גם לי יש חברים שיודעים דבר או שניים. אבל בתכנון של רמקול יש המון מדידות (ואם כבר רוצים משהו שיישמע טוב, אז יש גם המון האזנות ולא רק מדידות) והמון עבודה בשביל לתכנן קרוס שיהיה כמה שישפיע כמה שאפשר פחות ועדיין יעשה את העבודה המתבקשת כמה שיותר טוב.
מבחינת תקציב אין לך שום סיבה לדאוג. בתקציב של מאות בודדות של דולרים אפשר להוציא רמקול טוב מאוד בשיטה זו של DIY. בתקציב של 1000$ ומעלה אפשר להוציא רמקולים מדהימים פשוט.
מבחינת תקציב אין לך שום סיבה לדאוג. בתקציב של מאות בודדות של דולרים אפשר להוציא רמקול טוב מאוד בשיטה זו של DIY. בתקציב של 1000$ ומעלה אפשר להוציא רמקולים מדהימים פשוט.
אתה מדבר פה על דרייברים מעולים, ולא זולים בכלל.
תזכור שתמיד מעבר לדרייברים צריך גם תכנון תיבה וקרוס טובים, יחד עם ביצוע טוב.
תכנון תיבה וקרוס שינצלו את הפוטנציאל של הרכיבים האילו הוא קשה מאוד.
בתור התחלה הייתי מציע לך להתחיל ממשהו עממי יותר, משהו עם דרייברים זולים יותר וללמוד איך לתכנן קרוס נכון, מה ההשפעות השונות של צורת התיבה וגודלה כמו גם החומר שממנו עשויה על הצליל, מה לטעמך ומה לא. תכנון רמקול הוא לא רק מדע, הוא ממש אומנות.
תזכור שתמיד מעבר לדרייברים צריך גם תכנון תיבה וקרוס טובים, יחד עם ביצוע טוב.
תכנון תיבה וקרוס שינצלו את הפוטנציאל של הרכיבים האילו הוא קשה מאוד.
בתור התחלה הייתי מציע לך להתחיל ממשהו עממי יותר, משהו עם דרייברים זולים יותר וללמוד איך לתכנן קרוס נכון, מה ההשפעות השונות של צורת התיבה וגודלה כמו גם החומר שממנו עשויה על הצליל, מה לטעמך ומה לא. תכנון רמקול הוא לא רק מדע, הוא ממש אומנות.
חשבתי באמת על להתנסות קצת עם בנייה לפני של משהו זול יותר.
לתיכנון קרוס ותיבה יש תוכנות מתאימות, חומרים זה כבר משהו אחר, למרות שלדעתי אבחר בMDF.
ניתן גם להשתמש בקרוס אקטיבי חיצוני (גם במחשב) ולא בקרוס פסיבי פנימי.
לתיכנון קרוס ותיבה יש תוכנות מתאימות, חומרים זה כבר משהו אחר, למרות שלדעתי אבחר בMDF.
ניתן גם להשתמש בקרוס אקטיבי חיצוני (גם במחשב) ולא בקרוס פסיבי פנימי.
במידה ותשתמש בקרוב אקטיבי העניינים יהיו ברורים הרבה יותר.
במידה ואתה מסתמך על תוכנות מחשב לתכנון קרוס פאסיבי, צר לי לבשר אבל אתה מבזבז כסף על דרייברים איכותיים שלא יתקרבו למה שהם מסוגלים. המחשב יציג לך פיתרון כלשהו שיהיה פשרה טובה בין כל הדברים בתיאוריה. המחשב לא יקשיב לרמקול ויחליט מה נשמע טוב יותר לאוזן שלך. לכן למרות שהתכנון של המחשב יכול לשמש בתור נקודת התחלה כלשהי, להשתמש בתכנון הזה בתור המוצר הסופי יהיה פשוט בזבוז של חומרים איכותיים.
במידה ואתה מסתמך על תוכנות מחשב לתכנון קרוס פאסיבי, צר לי לבשר אבל אתה מבזבז כסף על דרייברים איכותיים שלא יתקרבו למה שהם מסוגלים. המחשב יציג לך פיתרון כלשהו שיהיה פשרה טובה בין כל הדברים בתיאוריה. המחשב לא יקשיב לרמקול ויחליט מה נשמע טוב יותר לאוזן שלך. לכן למרות שהתכנון של המחשב יכול לשמש בתור נקודת התחלה כלשהי, להשתמש בתכנון הזה בתור המוצר הסופי יהיה פשוט בזבוז של חומרים איכותיים.
עם קרוס אקטיבי זה אפשרי מאוד. למעשה, הרבה פעמים בודקים ככה בכדי לדעת באיזה תדר כדאי לחתוך את הקרוס. בנוגע לערך של קרוס פאסיבי, אני לא ממש יכול לעזור, ייתכן שמישהו מהמומחים באלקטרוניקה יוכל לעזור לך.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: