מחפש קצת סדר בבלאגן
-
sofa_surfer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 133
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אני מתקשה להאמין שמה שאני מבקש הוא כה מסובך/יקר/בלתי אפשרי כמו הרושם שאני מקבל ממעבר בחנויות, אז פונה אליכם.
(1) אני עובר לבית מפלס אחד 3 חדרים 90 מ"ר (כבר בנוי, ולכן שינויי תשתית לא אפשריים) ורוצה לשמוע את אותה מוסיקה באיכות טובה בחדרים שונים בבית (נאמר: בסלון, בחדר השינה, במסדרון ובמרפסת). כלומר, לפזר סה"כ 3-4 זוגות רמקולים. הצורך הוא בעיקר בשמיעת מוסיקת רוק/אלטרנטיבי/אלקטרוני (ולא ג'אז או קלאסי). פחות חשובה לי איכות סראונד בסרטים, אבל אם אפשר גם וגם אשמח. מקור המוסיקה/וידאו יהיו טלוויזיה, ממיר DDT, מדי פעם IPOD ובד"כ מחשב (טרם החלטתי האם ארכוש HTPC או סטרימר, אבל זה דיון נפרד).
(2) אני רוצה להיות מסוגל לשלוט על המוסיקה מחדרים שונים בבית.
(3) אני רוצה להיות מסוגל לכבות/להדליק כ"א מזוגות הרמקולים על פי דרישה.
עד כאן הסיפור. הבעיות שנתקלתי בהן כשהעלתי את הצורך בחנויות היו שונות ומשונות (אי אפשר לחבר כ"כ הרבה רמקולים לרסיבר אחד, על מנת לאפשר שליטה בבית לא חכם צריך שלט RF חכם בקרים ומרכזיים שעולים אלפי שקלים וכו', לא כדאי לך לקנות רסיבר ק"ב כי האיכויות הרבה פחות טובות מסטריאו, אתה צריך לקנות שני רסיבר לצורך שלך).
התקציב לי לכל הסיפור (רסיבר, רמקולים, שליטה) הוא עד 4,000-5,000 ש"ח. אשמח לשמוע את עצותיכם לפני שאני מתייאש...
תודה!
(1) אני עובר לבית מפלס אחד 3 חדרים 90 מ"ר (כבר בנוי, ולכן שינויי תשתית לא אפשריים) ורוצה לשמוע את אותה מוסיקה באיכות טובה בחדרים שונים בבית (נאמר: בסלון, בחדר השינה, במסדרון ובמרפסת). כלומר, לפזר סה"כ 3-4 זוגות רמקולים. הצורך הוא בעיקר בשמיעת מוסיקת רוק/אלטרנטיבי/אלקטרוני (ולא ג'אז או קלאסי). פחות חשובה לי איכות סראונד בסרטים, אבל אם אפשר גם וגם אשמח. מקור המוסיקה/וידאו יהיו טלוויזיה, ממיר DDT, מדי פעם IPOD ובד"כ מחשב (טרם החלטתי האם ארכוש HTPC או סטרימר, אבל זה דיון נפרד).
(2) אני רוצה להיות מסוגל לשלוט על המוסיקה מחדרים שונים בבית.
(3) אני רוצה להיות מסוגל לכבות/להדליק כ"א מזוגות הרמקולים על פי דרישה.
עד כאן הסיפור. הבעיות שנתקלתי בהן כשהעלתי את הצורך בחנויות היו שונות ומשונות (אי אפשר לחבר כ"כ הרבה רמקולים לרסיבר אחד, על מנת לאפשר שליטה בבית לא חכם צריך שלט RF חכם בקרים ומרכזיים שעולים אלפי שקלים וכו', לא כדאי לך לקנות רסיבר ק"ב כי האיכויות הרבה פחות טובות מסטריאו, אתה צריך לקנות שני רסיבר לצורך שלך).
התקציב לי לכל הסיפור (רסיבר, רמקולים, שליטה) הוא עד 4,000-5,000 ש"ח. אשמח לשמוע את עצותיכם לפני שאני מתייאש...
תודה!
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
מר בחור, לצערי הבעיה מוחשית מאוד.
גם עבור מערכת סטריאו סבבה, לחדר אחד, התקציב סבבה. עבור שלושה חדרים, כולל אמצעי שליטה, יהיה מאוד בעייתי.
מחשבה שעולה לי לראש, אבל לא יודע עד כמה פרקטית - לחבר את הרמקולים לאותו רסיבר (מה שאומר להריץ המון המון חיווט), פלוס מקלט RF ושלט. עדיין תצטרך לרכוש ממתג רמקולים נוסף, כי אין רסיברים שמאפשרים מעבר בין יותר משני אזורים למיטב ידיעתי. בטח ובטח לא ברמת המחיר הזו.
בתקציב המוצג, אני מצטרף לדעה של בעלי העסקים ולא חושב שזה אפשרי.
גם עבור מערכת סטריאו סבבה, לחדר אחד, התקציב סבבה. עבור שלושה חדרים, כולל אמצעי שליטה, יהיה מאוד בעייתי.
מחשבה שעולה לי לראש, אבל לא יודע עד כמה פרקטית - לחבר את הרמקולים לאותו רסיבר (מה שאומר להריץ המון המון חיווט), פלוס מקלט RF ושלט. עדיין תצטרך לרכוש ממתג רמקולים נוסף, כי אין רסיברים שמאפשרים מעבר בין יותר משני אזורים למיטב ידיעתי. בטח ובטח לא ברמת המחיר הזו.
בתקציב המוצג, אני מצטרף לדעה של בעלי העסקים ולא חושב שזה אפשרי.
ran_carney כתב:
דווקא יש, לסנסואי 9090 למשל תוכל לחבר שלושה זוגות רמקולים, ולהפעיל שניים מהם
בו זמנית ( אם אתה מוכן לרדת ( או לעלות ) לעולם הוינטאג'.

עדיין תצטרך לרכוש ממתג רמקולים נוסף, כי אין רסיברים שמאפשרים מעבר בין יותר משני אזורים למיטב ידיעתי. בטח ובטח לא ברמת המחיר הזו....
דווקא יש, לסנסואי 9090 למשל תוכל לחבר שלושה זוגות רמקולים, ולהפעיל שניים מהם
בו זמנית ( אם אתה מוכן לרדת ( או לעלות ) לעולם הוינטאג'.
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

באמת? מגניב, לא ידעתי. אני מחסידי הוינטאג', אגב, ככה שאני מאוד בעד.
ועדיין, אגב, ההצעה לא רלוונטית. אלא אם רוצים להוסיף לסנסואי שלט, מה שיוסיף לעלות שלו עוד כ-600 ש"ח.
ועדיין, אגב, ההצעה לא רלוונטית. אלא אם רוצים להוסיף לסנסואי שלט, מה שיוסיף לעלות שלו עוד כ-600 ש"ח.
-
sofa_surfer
-
- חבר פעיל מאוד

(1) אם נניח לרגע שאני לא מעוניין לעלות/לרדת כ"כ גבוה עד למערכת של סנסואי - האם ממתג/בורר/מפצל רמקולים מאפשר חיבור של זוגות נוספים לרסיבר אחד, או שעדיין בגדר לא מומלץ כי לא בריא לרסיבר?
(2) ואם אני הולך על שלט RF בסוף, האם אפשר לסגור אותו בכמה מאות ש"ח לשלט בלבד, או שיש צריך באבזור וש"חים נוספים?
שוב תודה..
(2) ואם אני הולך על שלט RF בסוף, האם אפשר לסגור אותו בכמה מאות ש"ח לשלט בלבד, או שיש צריך באבזור וש"חים נוספים?
שוב תודה..
- ran_carney
-
- חבר ותיק

אתה חייב מקלטי RF במקומות הרלוונטיים. כלומר, כפול 3.
לצערי אני לא יודע לענות לך יותר מהעיקרון שמאחורי הדברים. בשביל פרטים יותר מדויקים תיאלץ להמתין לתשובות של האחרים.
מה שכן, יכול להיות שמקום ההודעה שלך הוא לא בסטריאו, אלא במקום אחר.
המלצה, לחץ על כפתור דווח ובקש מהמנהלים להעביר את ההודעה למקום המתאים. כנראה שתקבל שובות יותר מהר.
לצערי אני לא יודע לענות לך יותר מהעיקרון שמאחורי הדברים. בשביל פרטים יותר מדויקים תיאלץ להמתין לתשובות של האחרים.
מה שכן, יכול להיות שמקום ההודעה שלך הוא לא בסטריאו, אלא במקום אחר.
המלצה, לחץ על כפתור דווח ובקש מהמנהלים להעביר את ההודעה למקום המתאים. כנראה שתקבל שובות יותר מהר.
אני לא יודע איך מחלקים התנגדות בין רמקולים לאותו מגבר אבל אולי שווה לבדוק רמקולים מוגברים (אקטיביים) ולצור להם סוויטש הדלקה וכיבוי נפרד בכל חדר – במקום בורר. כך תוכל להדליק ולכבות את המוזיקה כמו את האור (ועם קצת השקעה אולי גם לשלוט על הווליום) בכל חדר בנפרד. אז נותר לך רק למצוא את נקודת היציאה המשותפת והשליטה על המקור (במקרה של מחשב, שליטה יכולה להיות גם דרך בלותוט' (אפילו דרך טלפון נייד
או שאולי זה מסורבל...)
sofa_surfer כתב:
האם ממתג/בורר/מפצל רמקולים מאפשר חיבור של זוגות נוספים לרסיבר אחד, או שעדיין בגדר לא מומלץ כי לא בריא לרסיבר?
ככל שידוע לי, תוכל לחבר מספר רמקולים דרך בורר לאותה יציאה במגבר - בתנאי שלא תפעיל אותם יחדיו
בו זמנית!!! ( מאד לא בריא למגבר\ רסיבר ).
האם ממתג/בורר/מפצל רמקולים מאפשר חיבור של זוגות נוספים לרסיבר אחד, או שעדיין בגדר לא מומלץ כי לא בריא לרסיבר?
ככל שידוע לי, תוכל לחבר מספר רמקולים דרך בורר לאותה יציאה במגבר - בתנאי שלא תפעיל אותם יחדיו
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.
-
sofa_surfer
-
- חבר פעיל מאוד

-----------------
(1) מה העלות של דבר כזה? אפשר לינקים למוצרים מומלצים?
(2) האם אין אפשרות להוסיף מגבר חיצוני למגבר על מנת "להעשיר" אותו בוואטים כך שיעמוד בתפעול בו זמני של הרמקולים?
-----------------
(1) מה העלות של דבר כזה? אפשר לינקים למוצרים מומלצים?
(2) האם אין אפשרות להוסיף מגבר חיצוני למגבר על מנת "להעשיר" אותו בוואטים כך שיעמוד בתפעול בו זמני של הרמקולים?