האם כדאי לעבור לHTPC במקום סטרימר?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Yoav_Y פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

עד עכשיו היה לי סטרימר HDX1000 הוא היה בסדר גמור בהתחלה אפילו מצויין

אבל לאט לאט התחיל לעצבן אותי שכדי שהתוכנות בו יעבדו הוא צריך שHD יהיה במערכת קבצים EXT3 ואז זה גרם למלא בעיות
בנוסף הארד דיסק כבר פעם שנייה מתקלקל בו לא יודע אם זה קשור

וכל הזמן לחכות לעדכונים ולתיקוני באגים קטנים וכאלה

ובכלל נראה לי HTPC עושה את החיים קלים יותר.

נתנו לי המלצה על Netbox
תמונה

האם יש מארזים כאלה מוכנים ומומלצים שיפעילו לי בלי בעיה 1080 והכל? במחירים סבירים לא יותר מ1000 ש"ח?

יש בהם גם חיבור HDMI ואפשרות להשמיע 5.1 כמו שצריך?
נערך לאחרונה על ידי Yoav_Y ב 26/03/2011 10:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

HTPC זה עדיין עיניין של תחביב הדורש לא מעט הבנה ונסיון וגם נכונות להשקיע מהזמן החופשי שלך בבית בפתרון בעיות. זה לא תחליף לסטרימר במקרה שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Yoav_Y פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

Catskinner כתב:HTPC זה עדיין עיניין של תחביב הדורש לא מעט הבנה ונסיון וגם נכונות להשקיע מהזמן החופשי שלך בבית בפתרון בעיות. זה לא תחליף לסטרימר במקרה שלך.
...
אז מה אתה אומר להשאר עם הHDX?

אין אין איזה סטרימר שפחות בעייתי? שלא צריך שהמערכת קבצים בHD תהיה בEXT3?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

מה זה איכפת לך מה מערכת הקבצים הפנימית של הסטרימר כל עוד אתה יכול לגשת אליו מהרשת?

Yoav_Y פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

Catskinner כתב:מה זה איכפת לך מה מערכת הקבצים הפנימית של הסטרימר כל עוד אתה יכול לגשת אליו מהרשת?
...
אי אפשר צריך filezilla או SMB או כל מיני דברים כאלה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

אין לזה שום קשר למערכת הקבצים הפנימית של המכשיר אלא ליכולות השיתוף שלו. זה שני דברים שונים לחלוטין.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #7 

אני מכיר אנשים שעוברים מ HTPC לסטרימר (כמוני למשל) הפוך עוד לא נתקלתי. אין לי שום ניסיון עם סטרימרים (עדיין לא קניתי סטרימר אבל זה יקרה בקרוב) אבל אם ה HDX עושה בעיות אז הייתי עור לאחד אחר מומלץ.

marangi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155

שליחה #8 

כמובן ש HTPC דורש התעסקות. ועדיין, לתחושתי הבלתי מתיימרת, אין שום סיבה שלא לעבור מסטרימר למחשב. יכול להיות שכדי להגיע למצב שהמחשב יקליט שתי תוכניות טלביזיה במקביל, ימיר את הקבצים אוטומטית לפורמט מצוצמם, יחבר את תקציר העלילה, ובמקביל יוריד את שלושת הפרקים הבאים מהאינטרנט, אכן צריך יותר השקעה. רק שדברים כאלה סטרימר מראש לא יודע לעשות.

את הפעולות הבסיסיות (צפיה בסרטים, שמיעת מוסיקה, ושימוש באינטרנט), אפשר לקבל ממחשב גם ללא הכשרה כמנתח מערכות. התקנתי כמה מערכות כאלה אצל חברים טכנופובים, ואחרי היומיים הראשונים כמות הטלפונים יורדת. גם אני, אגב, לא מכיר את כל התכונות בעל פה. אז משחקים עם זה קצת, ומקסימום שואלים, ופיקסס מסביר.

udicuty
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה #9 

נסה את
DELL ZINO
אם מישהו ניסה אותו אשמח לקבל תגובות.

תודה
אודי

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #10 

HTPC בימינו כבר כמעט ולא דורש שום התעסקות. לי יש HTPC ואני מאושר עד הגג. אני צופה בשידורי טלוויזיה דרך 7MC - מותקן כבר על מערכת ההפעלה, מקודדים מובנים, האצת חומרה, מזהה את כל סוגי הדונגלים (לפחות אלה שניסיתי), ובקבצים באמצעות XBMC - התקנה קלילה, האצת חומרה, מקודדים פנימיים.

יש לזה כל כך הרבה יתרונות על סטרימר - אני משתמש בזה כמחשב להורדות, מדי פעם אני משתמש בזה לגלישה דרך האינטרנט, סקייפ, אני צופה המון בסטרימינג (באמצעות פלאג-אין ל XBMC) ועוד...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #11 

kingikra כתב:אני מכיר אנשים שעוברים מ HTPC לסטרימר (כמוני למשל) הפוך עוד לא נתקלתי. אין לי שום ניסיון עם סטרימרים (עדיין לא קניתי סטרימר אבל זה יקרה בקרוב) אבל אם ה HDX עושה בעיות אז הייתי עור לאחד אחר מומלץ.
...
מכיר לא מעט אנשים שעשו גם את המסלול ההפוך. כיום, כמו שקודמי כתב, התקנת Windows 7 ו-Boxee, למשל, היא פעולה פשוטה מאוד. בהמשך אפשר כמובן לטרוח יותר ולהתקין תוכנות מורכבות אך משוכללות ומגוונות יותר, כמו מדיה פורטל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #12 

pixies כתב:
kingikra כתב:אני מכיר אנשים שעוברים מ HTPC לסטרימר (כמוני למשל) הפוך עוד לא נתקלתי. אין לי שום ניסיון עם סטרימרים (עדיין לא קניתי סטרימר אבל זה יקרה בקרוב) אבל אם ה HDX עושה בעיות אז הייתי עור לאחד אחר מומלץ.
...
מכיר לא מעט אנשים שעשו גם את המסלול ההפוך. כיום, כמו שקודמי כתב, התקנת Windows 7 ו-Boxee, למשל, היא פעולה פשוטה מאוד. בהמשך אפשר כמובן לטרוח יותר ולהתקין תוכנות מורכבות אך משוכללות ומגוונות יותר, כמו מדיה פורטל.
...
אבל מה מתחרה בלקנות וללחוץ PLAY? אני איש מחשבים ויודע את הגמישות שיש במחשב אבל סטרימר הרבה יותר נוח ועם המחירים היום, נקנה חדש עם יכולות מרובות בעתיד.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #13 

במה סטרימר הרבה יותר נוח (חוץ מההתקנה שעושים רק פעם אחת)? בהפעלה עצמה? מה ההבדל בין ללחוץ PLAY ב-HTPC או בסטרימר?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

זה בדיוק העניין, ב HTPC צריך להשקיע הרבה יותר זמן עד שאתה מגיע למצב שאתה יכול ללחוץ על Play.

קח למשל את נושא התאמת מרחב ה RGB, אם אתה זוכר לפני כחודש חודשיים היו פה בפורום לא מעט הודעות שבהן התלוננו שהתמונה דהויה והשחורים יוצאים אפורים. הרבה יותר קשה להסביר למשתמש HTPC איפה הוא צריך לחפש את הגדרת מרחב הצבעים מאשר בסטרימר שבו כל ההגדרות מרוכזות בתפריט אחד.

זה כמו בטלפונים סלולאריים. בכולם אפשר להגיע למצב שמחייגים ולוחצים send ומדברים עם מישהו אחר. אבל ניסית להסביר פעם למישהו איך מוצאים את הידיים והרגליים בתפריטים של טלפון תוצרת NOKIA?

marangi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155

שליחה #15 

קטונתי מתהלווכח עם אנשים עם לוגו כחול, אבל אני לא חושב שהמשתמש הממוצע מגיע לשם. רוב האנשים יקשקשו בזנב בשמחה מול הביצועים הכי בסיסיים, שהמחשב יודע לעשות היום כמעט בלי תובנות מהמפעיל.

שלא לדבר על זה שאפשר להוריד VLC, למשל, בדיוק כמו שמורידים סקייפי, ושלוש דקות אחרי הכל יעבוד בלי לדרוש תשומת לב מיוחדת. במקרה הקיצוני, יש לך תפריטים ידידותיים (לדעתי גם בעברית) שמסדרים לך שליטה מלאה בנגישות שמתאימה לאימי הפנסיונרית.

לפני שעה נתקעתי עם סאונד דפוק, שזרק (בפרק ספציפי) את הסנטר לרמקולים הקדמיים. כל מצב וכל משחק עם הרסיבר לא עזר. לחיצת עכבר אחת העבירה את הסאונד למונו, ומשם הרסיבר הסתדר. באמת תפעול שמתאים לאחיינים הקטנים שלי.

לפעמים יש לנו נטייה לסבך דברים, שזה נחמד למי שצריך ויכול, אבל מבהיל אחרים, וחבל. אני לא אגיד ש HTPC מתאים לכל אחד. בסדר. אבל הוא בוודאי מתאים לכל מי שמספיק מתעניין כדי לרכוש סטרימר.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”