בעיית הקצפת חלב ב ANITA עם פיית הקצפה מקורית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Ofer01 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

אני דיי מתוסכל מנסיונות הקצפה באניטה (מניח שכל אחד עבר את הפאזה הזאת)
הפייה המקורית שמגיעה עם האניטה שלי ניראית לי כמו זאת שמוטי קנה מכריס בזמנו :
לינק

2 החורים אינם נימצאים אנכית אלא בזווית ועל דפנות השוליים, וניראים לי כמו אלו שמופיעים בתמונה בלינק.

ולבעיה, אני מצליח לייצר מעט "קצף" אבל ניראה שאינני מצליח לבצע בלנד מלא שלו לתוך כל החלב.
כלומר כאשר אני בא למזוג את החלב מייד רואים שיש שיכבה עליונה של קצף ומתחת חלב נוזלי מיימי לגמרי, אין לי את הקרימיות המצופה ואין שום חיבור אצלי בין הקצף לחלב, כאילו הקצף צף אצלי על החלב.

קצת נתונים:
המכונה חדשה.
הלחץ בדוד הוא בין 1-1.2 ובזמן ההקצפהלא יורד 0.9. (כניסה לעבודה של החמם ב 1 בר טיפוס מהיר ל 1.2 באר ומשב צניחה ל 1.1 מהר ומשם איטית ל 1-1.05)

החלב שנוסה עד כל : 3% של תנובה וגם של טרה.
הכד הקצפה הינו כד של 330 מ"ל פשוט
נעשה שימוש במד טמפ בכדי לוודא שלא אסיים הקצפה מעל 70 מעלות (אני עוצר באזור 65 מתוך הנחה שהוא יטפס עוד קצת בדקה שלאחרי)

פתיחה ראשונית של הקיטור (שלא בתוך כד ההקפה) מוציאה זרנוקי מים למשך מספר שנויות עד להופע הקיטור, תקין ?
אגב מהיסתכלות על פיית הקיטור ניראה שיש עליה זרזיפים של טיפות (קיטור שמתעבה לכדי טיפות אולי ?) תקין ?
ניראה כי יש יותר קיטור יציב מחריר אחד ביחס לחריר שני שממנו לפעמים רואים איזה מתקף חזק יותר (אולי לכלוך ?) בסהכ בפתיחה מלאה של הקיטור הוא ניראה דיי רציף למעט burst קטן פה ושם מאותו חריר קדמי.

אשמח לשמוע הערות/רעיונות.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #2 

אין מה להתייאש, אם הזמן זה מגיע... תחשוב על זה ככה- רובנו בממוצע מקציפים 2 כוסות חלב ביום- שזה כלום, לעומתנו בבית הקפה מקציף הבריסטה כ100 כוסות קפה ביום ועדיין הוא לא יודע לעשות לאטה ארט :lol: אז מצבנו טוב..

הלחץ אצלך טוב, במקביל המים שיוצאים בפתיחת הסטימר זה מצב מוכר ותקין= תמיד נשארים קצת עודפי מים בצינור שעולים בזמן שהמכונה בונה לחץ.
תעשה ניסוי- תפתח סטימר מלא לתוך כוס ריקה ותשאיר אותו פתוח בזמן ששווה בערך לזמן ההקצפה- עכשיו תעקוב אחרי התהליך ותנסה שים לב מתי המכונה מתחילה "להשתעל" ולירוק מים ומתחילה למלאות את הכוס במים (יכול להגיע לחצי כוס מים) במצב כזה יש צורך בכיוון של המכונה כי ההקצפה שלך רטובה.. אם היא סתם "מתעטשת" מדי פעם ומוציאה מעט מאוד מים אז זה לא נורא והכל תקין :)
מכאן נשאר לך רק להתחיל להתאמן, אתה יכול לנסות לעבור לכד איכותי יותר (אני מצאתי את זה קל יותר ) שים את הכד במקפיא! בלי חלב( זה גם עוזר) תנסה לעבוד אם חלב יטבתה 3.6 (עוזר מאוד) וכמובן המון אימונים והמון סרטונים מיוטיוב :)

בסוף זה מצליח.. (Y)

Ofer01 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

קיטור יבש וכניראה תקין

שליחה #3 

תודה eliel ,
ניראה שכמעט ואין מים בכוס, דהיינו ההקיטור דיי יבש כמו שצריך.
אני אנסה בהזדמנ ות לקנות חלב יוטבתה ולנסות איתו.

את הכד אני שם במקרר. אולי זה נפח הכד שמשפיע.

lumberjack
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

הפייה המקורית שמגיעה עם האניטה היא בעלת חרירים גדולים יותר ממה שמופיע בקישור שבאתר קריס קופי.
אני סתמתי את אחד החורים עם חוט נחושת והתוצאה הרבה יותר טובה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #5 

תעבוד עם כד מעט נטוי ותשקיע את צינורית הקיטור מעט פנימה.בחלק האחרון של ההקצפה.
שם לב שהחלב יסתובב בכד ושלא תשמע אוויר בורח כבר לקראת סוף ההקצפה והקצף אמור כך להתמזג עם החלב בתחתית הכד.

הכד אינו הבעיה אם כי אפשר להקציף בצורה קלה יותר עם כד בסגנון המוטה או עם כד שיש לו בסיס רחב יותר שעוזר לסירקולציה של החלב.

עוד נקודה, כיוון שהדוד לא ענק וחרירי הקיטור גדולים על מנת שלא לאבד את כל הקיטור מהר כדאי ומומלץ לעבוד בתחילת ההקצפה עם חצי קיטור פתוח ולאט לאט לפתוח בהדרגה עד שלקראת סיום ההקצפה בחלק שאתה משקיע את הסטימר הברז פתוח עד הסוף.

בהצלחה וסבלנות...

Ofer01 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לגבי החרירים

שליחה #6 

אני כמעט בטוח למרות שלא אוכל לאשר עד אשר יביא מישהו את מה שניקנה אצל כריס ונשווה, שהבאט'ץ האחרון של האניטות מגיע כבר עם הפיה "כמו של כריס"
תמונה
אנסה לצרף תמונה יותר בפוקוס יותר מאוחר

Ofer01 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה כפיר אני אכן עובד עם "חצי קיטור פתוח" בשביל לקבל שליטה טובה יותר....
אבל התחושה היא שזה לא אפשרי עד שיראו לך אצלך על המכונה שלך שהינה....עובד - ומה שנישאר זה שהמפעיל דפוק :P

"הקצף אמור כך להתמזג עם החלב בתחתית הכד" זה בדיוק הבעיה שלי שלא הצלחתי ולו פעם אחת ליצר מיזוג כלשהו בין השתיים

תודה על ההנחיות (Y)

blinkybill
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #8 

כשרק התחלתי לעבוד בתור בריסטה בעל הבית נתן לי להקציף איזה 50 קנקנים של חלב רק לאימון, וגם אז לקח לי עוד איזה יום יומיים של עבודה בשביל להגיע לתוצאות מושלמות, אז ממש אין לך מה להתאייש.
אני לא ממליץ בכלל לעבוד על חצי קיטור, אתה אמור ליצור סירקולציה בכד וכאן לחץ גבוה דווקא כן עוזר.
תקרב את הסטימר לצד אחד של הכד תוך כדי הטיה שלו כלפיך, הטיפ של הסטימר אמור להיות בדיוק בין הקצף לחלב תוך כדי שהוא דוחף את הקצף כלפי מטה והסירקולציה גורמת לכך שהדבר יעשה בכל הכד.
תוך כדי הסירקולציה אתה לא אמור לשמוע רעש של הקצפה אלא רק של חימום ולראות את כל החלב מסתובב בתוך הכד, ברגע שאתה כבר לא יכול לגעת בכד תסגור את הסטימר אבל אל תוציא אותו מהחלב עד שהוא סגור לגמרי!

בהצלחה.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #9 

blinkybill אי אפשר להשוות בין שיטת ההקצפה של מכונה מסחרית למכונה ביתית- הרעיון בלהתחיל אם חצי סטימר פתוח הוא בא במטרה לתת למכונה להבין שאתה מתחיל להקציף- מה שקורה במכונה ביתית ברגע שפתחתה את הסטימר אתה מרוקן את רוב הלחץ שבנוי בדוד ואז המכונה מתחילה לבנות לחץ לאורך כל התהליך בגלל זה אם עוקבים אחרי השעון אפשר לשים לב שבפתיחה הראשונית(מלאה) של הסטימר הלחץ יורד לכיוון ה0.7 ועולה חזרה ל1.2 ולאחר מכן מתחיל להתייצב בין 1.2 ל1.0 בגלל הדוד הקטן, בגלל זה עדיף להתחיל אם חצי סטימר פתוח כדי לא לרוקן במכה אחת את כל האדים מהדוד וככה גם למשוך מעט את זמן ההקצפה מה שנותן למשתמש המתחיל יותר זמן לתיקונים...

יצא לי להקציף על מכונה מסחרית וזה עולם אחר- ברובן יש 4 חורים גדולים ודוד ענק שנותן המון כוח הקצפה, אני חייב לציין שאני אישית מצאתי את המכונה המסחרית אם כל הכוח של ההקצפה והתהליך הקצפה שקורה הרבה יותר מהר= הרבה יותר נוח..

blinkybill
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

ברור, ברור.. מסכים איתך לגמרי שזה עולם אחר, לא השוותי בכלל בין השניים. סיפרתי על הנסיון שלי בשביל לעודד אותו להמשיך להתאמן.
הכוונה שלי הייתה שלא יקציף כל הדרך על חצי סטימר, בהחלט עדיף בהתחלה רק כדי להרים את הקצף (זה גם עושה בועות יותר קטנות), אבל לסירקולציה עדיף לפתוח עד הסוף..

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #11 

האדים בסטימר מתעבים כשהמכונה מתקררת אז בכל מקרה תנקז את כל המים לפני ההקצפה כמו שאליאל המליץ.
תחפש סירקולציה עם מים בלבד - יותר זול מלהתאמן על חלב. אם תוסחף טיפת סבון תקבל גם קצף.
אני גם ממליץ על עוצמת קיטור קטנה בהתחלה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Ofer01 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

אכן לייצר "קצף" אני מסוגל, כניראה מה שלא הולך לי הוא ה"דחיפה שלו פנימה" והטמעתו (הסירקולציה) בתוך החלב שמתחת.
כמו שאליאל כתב החצי קיטור מאפשר יצירת קצף בשליטה טובה יותר לאחר נכן אני פותח את הקיטור למקסימום ומוריד מעט את פיה.

עיניין הסבון והמים טוב בד"כ ליצירת הקצף הראשוני מה שאני כניראה מסוגל לעשות, אבל לא מוכרת לי סימולציה לדחיפה שלו ויצירת מרקם קרימי הומוגני כולל.

נמשיך להתאמן...תודה !

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #13 

עדיין עם מים בלבד אפשרלמצוא סירקולציה.
סירקולציה תייצר את הקצף הנכון
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #14 

בתחילת הדרך למדתי טריק הקצפה נחמד מדעה_עכורה: מכניסים את הקצה של הסטימר לאמצע הכד, 1 ס"מ לתוך החלב, כשמחזיקים את הכד ממש מעט מוטה.
פותחים את הברז - ולא עושים כלום (למעט הורדה של הכד ככל שהחלב עולה).
קצת כמו שעובדים עם פאנרלו.

מתקבל ככה קצף נחמד מאוד, אמנם לא מקצועי עם מיקרופואם כמו בספר, אבל הקצפה ממש נחמדה שאפשר לעשות איתה לאטה ארט.

שווה לך לנסות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

blinkybill
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אפשר גם לדלל את החלב עם 50% מים, עדיין יתן קצף..

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #16 

הכי טוב להתאמן על הקצפה- במקום חלב, מים עם טיפה אחת של סבון כלים, זה נותן את אותו אפקט הקצפה של חלב, בלי לבזבז המון חלב
אגב, יצא לי להקציף לאחרונה עם לה מרזוקו תעשייתית, איזה תענוג...

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #17 

למרות שאני כמובן לא פוסל את כל מה שהחברים המלומדים פה אמרו, ומהנסיון שלי בחודש האחרון עם הסילביה (וכמובן האשמות אין ספור של ארבעת החורים בסטימר החדש של ה-V3 במקום היחיד בדגמים הקודמים) וקבלת קצף כמו שאתה מתאר: קצף אוורירי ש"צף" מעל חלב דליל, אני חושב מנסיוני הדל שבשביל לקבל חלב טוב ובסיסי *הכל* תלוי במשחק עם מיקום הפיה ביחס לגובה פני החלב.
כל שאר ההתעסקות שתוארה פה תביא מחלב מוקצף טוב ובסיסי לחלב מצויין.
אני אומר משחק כי יש צליל מסויים שהחלב מייצר ברגע שאויר נכנס לתוכו וכשהגובה של החלב משתנה הן בגלל הקצף שהתווסף והן בגלל החלב שמתחיל להסתחרר צריך לשנות את מיקום הפיה בהתאם לצליל.
בהצלחה!

geva
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #18 

avshalog כתב:(וכמובן האשמות אין ספור של ארבעת החורים בסטימר החדש של ה-V3 במקום היחיד בדגמים הקודמים)
...
לפני כמעט שנה,כשאני קניתי את הדגם החדש של הסילביה היא הגיע עם טיפ בעל חריר אחד.

avihersh
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

מעבר לטיפים והטריקים הטובים שניתנו כאן..

שליחה #19 

..השני גרוש שלי.

הניסיון שלי מראה שקל יותר לקבל הקצפה איכותית כאשר החלב (טרה 3) שוכב במקרר במקום לעמוד...אמפירית זה עובד. לדעתי הסיבה העיקרית היא שהחלב הומוגני ומעורבב טוב יותר במצב שכיבה...

נסה. אין לך מה להפסיד...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”