אנסה לחזור על דבריהם של החברים בקיצור,
אופציה א. מכונה של נספרסו היא מכונת קפסולות. המחיר הוא 750-1300 ש"ח למכונה וכ-2 ש"ח למנת אספרסו. היא מוציאה תוך דקה שוט סביר אך לא מדהים בלי לכלוך ובלי מאמץ.
שלוש בעיות עם האופציה הזאת: 1. קפה לא כ"כ טוב בגלל חוסר הטריות בקפסולה ובגלל 'פשטות' המכונה וחוסר שליטה אנושית בהכנה.
2. מחיר מנת אספרסו מאד יקר יחסית למכונה העובדת עם קפה טחון. נגיד שאתם צורכים כ-4 מנות ביום (רוב הסיכויים שיותר) אז בחשבון מהיר אתם מוציאים 2800 ש"ח על הקפה בשנה לעומת 1000 ש"ח בקפה טחון -
הבדל עצום
3. במכונות היקרות יותר יש הקצפת חלב - גרועה למדי. בזולות יותר אין וצריך לקנות מקציף נפרד (הכי טוב זה טוטוקרמה ולא האוטומאטי של נספרסו)
אופציה ב. אפשר לקנות את המכונה שנמכרת בתחנות פז ב-700 ש"ח של לוואצה. הקפסולות זולות יותר (אני לא יודע בדיוק כמה הן עולות) ויש סטימר להקצפת חלב (לא איכותי כמו במכונות ה'רציניות' אך עדיין אופציה טובה יותר מהנספרסו). לפי עדויות פה בפורום האיכות של הקפה לא פחות טובה מנספרסו.
אופציה ג. האופציה של הגאג'יה בררה: מכונה יקרה ועולה כ-4000 ש"ח. אוטומאטית לחלוטין - טוחנת את הפולים השלמים וחולטת את הקפה בלחיצת כפתור. לפי הבנתי אפשר להקציף ידנית או בצורה אוטומאטית את החלב.
יתרונות מול נספרסו - קפה מוצלח יותר (אך עדיין לא משתווה למכונה 'חצי אוטומאטית'), הרבה יותר זול (כ-70 אגורות למנה - חסכון של כ-1800 ש"ח בשנה לעומת נספרסו בצריכה יומית של 4 כוסות) והקצפה מוצלחת יותר.
חסרונות - הרבה יותר גדולה פיזית, וכנראה שצריך זמן המתנה כשהמכונה פתוחה לעומת הנספרסו שמיד אחרי הדלקת המכונה אפשר לחלוט קפה.
אופציה ד. מכונה חצי אוטומאטית+מטחנה - האופציה הטובה והמומלצת ביותר!!
נכון, צריך להתעסק כאן כמו כל המשוגעים בפורום בטחינת הקפה לידית לפני החליטה, לדחוס את הקפה בדוחסן מיוחד, לחכות אחרי הדלקת המכונה כ-20 דקות ולעשות כמה פעולות נכונות כדי שיצא קפה טוב.. אבל בצורה זו תקבלי קפה טוב יותר מכל בית קפה בהשקעה של 2000 ש"ח (גאג'יה פשוטה +מטחנת אסקסו). חסרונות - כמובן שקצת יותר עבודה (כ-5 דקות להוצאת שני קפוצ'ינו קטן או אחד גדול), תופס יותר מקום על השיש ויותר מלכלך.
אני חושב שאם את רוצה אופציה אוטומאטית - לכי על הגאג'יה בררה או שתבדקי כמה עולות הקפסולות בפז. את הנספרסו אני לא יכול לשתות והקפה הרבה יותר מדי יקר..
אם בא לך 'להשתגע' (כמו כולנו

) וללכת על האופציה האחרונה - הידנית, תקבלי כאן עוד המון עצות טובות על מה לקנות ואיך להשתמש.
בכל מקרה - אל תקני אף מכונה לפני שתטעמי אותה
בהצלחה