היי חבר'ה חזרתי אליכם לבקשת עזרה ויעוץ

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
שלח תגובה
irit24 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ערב טוב!

לאחר כל העזרה הנפלאה בפורום זה אני חוזרת אליכם לבקשת יעוץ
אז לאחר שהמקינטה כבר מאסה עלי ובאלי פשוט ללחוץ על כפתור שיעשה את כל העבודה השחורה
ויכין לי אספרסו משובח לצורך הכנת הפוך אני מחפשת המלצה למכונה כזו מכונת הפלא.

אבל יש לי מספר בעיות אני מקווה שזה לא יפגע באיכות של המכונה
תקציב עד 1000 ש"ח
הבעייה העיקרית שאני חייבת מכונה קטנה וקומפקטית כי אין לי מקום לאחסן
"מפלצת" של מכונת קפה כי אני ראיתי תמונות של מכונות קפה שענקיות ואני חייבת משהו הכי הכי פיצי שיש עקב חוסר מקום במטבח .
ואם אפשר שבמכונת קפה תיהיה אופציית הקצפה

אשמח לדעת יותר על העיניין של קפסולות/ם\פודים
יתרונותם וחסרונותם

תודה מראש אירית
ערב טוב וסופ"ש נפלא (f)

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

הי אירית,לפי תנאים שאת מציבה,מכונה שתתאים לך היא נספרסו.יש להם דגם חדש ,שהוא אותו הדבר רק קומפקטי יותר : PIXIE .המשקה שאת מקבלת הרבה יותר קרוב לאספרסו מקפה ממקינטה שלך,מכונה עובדת אל קפסולות(12 טעמים שונים+מהדורות מוגבלות),תהליך הוא מהיר מאוד ונקי מאוד: מרגע שאת פותחת מכונה עד לרגע שיש לך כוס קפה -- 2 דקות...מחיר לפי בקשתך קצת פחות מ 1000 ש''ח.אין במכונה אופציהית הקצפה,אבל את יכולה לקנות מחשיר חיצוני של נספרסו (כ350 ש''ח), או להקציף באזרת טוטוקראמה של ביאלטי,או דומים לה(יותר זול ומקציף יותר עמיתי) יש מכונה ותיקה CITIZ & MILK אם הקצפה במקום (כ 1300 ש''ח) אם תרצי להיכנס לאולם הכנת אספרסו עמיתי(אם טחינה,דחיסה והכנה יותר מלכלכת אבל גם יותר טעימה,רק תגידי....יעזרו לך
בהצלחה

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #3 

אני חושב שהכי מתאים לתקציב ולגודל, זה לחכות למיבצע טוב על נספרסו חדשה , יש להם דגמים ממש צרים שלא תופסים הרבה מקום.

כמובן יש ביד 2 הרבה נספרסו יד שניה , יוצא קפה טעים ובמינימום מאמץ , כמובן שזה לא דומה למכונה ידנית + מטחנה , אבל אין בעייה להוציא עם זה הפוך מוצלח למשל.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #4 

היי אירית,אני זוכר שהצטרפת לפורום לא מזמן ולפי השאלות והרצינות שלך ידעתי שיש רק אבחנה אחת למחלה שלך :
שידרוגופיזם....
למעשה,רוב חברי הפורום וגם עבדך הנאמן לוקים במחלה זו חלקנו ברמות חומרה קשות...
לכן, על פי קצב השידרוגים שלך...
הייתי מציע - חסכי לעצמך כסף וכאב לב.
תשקיעי 4300 שקל בגאג'יה בררה ותמו צרכי הקפה שלך לעולם.
המכונה מאפשר שימוש גם בקפה טחון וגם בפולים(משפר את איכות הקפה שומר על טריותו)
מוציאה אספרסו והפוך טובים מאוד! ממש כמעט כמו המכונות המקצועיות.
יש לה גם הקצפת חלב מעולה.

בקיצור..למה לבזבז כסף על עוד כרומקס,נספרסו,אקספרסו ותמי בר...
בטווח הארוך עדיף לחסוך שידרוגים ולקנות כבר משהו טוב.
העניין הפחות טוב הוא שאת תהרסי לכמה ספקים את הפרנסה בטווח הארוך...
אבל אני בטוח שאחרים וטובים יבואו אחריך להשלים את המלאכה.

זו דעתי.
(Y) (l)
בהצלחה !
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

blinkybill
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #5 

לפי דעתי זה מעבר חד מדי ממקינטה לקפסולות, אני אוהב להכין קפה אבל גם בשבילי התעסקות עם מקינטה (בעיקר נקיון) מוציאה את כל החשק.
מה עם מכונה ידנית+מטחנה? נוחות ומהירות(לעומת מקינטה) + קפה הרבה יותר טוב מקפסולה + הרבה יותר זול.
אם אף פעם לא יצא לך להתעסק עם מכונה, יש חנויות (כמו אמיגו) ששם אפשר לבדוק את המכונה לפני הקניה.
כמו-כן בדקי ביד2 גאג'יות למיניהן ביחד עם מטחנת i-mini או WPM, יכול להכנס במסגרת התקציב שלך, אולי חריגה של איזה 200 שקל.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #6 

nimitzg כתב: תשקיעי 4300 שקל בגאג'יה בררה ותמו צרכי הקפה שלך לעולם.
המכונה מאפשר שימוש גם בקפה טחון וגם בפולים(משפר את איכות הקפה שומר על טריותו)
מוציאה אספרסו והפוך טובים מאוד! ממש כמעט כמו המכונות המקצועיות.
יש לה גם הקצפת חלב מעולה.
...
אחלה מכונה, אפשר להשיג אותה בעוד 10% פחות, אם זה רלוונטי תבדקי אצל קאסטלו.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #7 

הבחירה במכונת קפסולות או פודים היא מאוד סובייקטיבית, כרגיל השבוע עברתי עם מישהו את טקס הקניתי-נספרסו-שיואו-זה-מדהים, כך שאי אפשר להתוכח עם העובדה שיש אנשים שמסוגלים לשתות את זה. אישית אהבתי יותר (נכון יותר לומר, סבלתי פחות) את מכונת הקפסולות של לואצה שנמכרת ברשת ילו. יש לה גם יכולת להקציף חלב, חיסרון גדול של נספרסו (שלא ימכרו לי שמכשיר חיצוני זה תחליף למשהו, רק עוד משהו מעצבן לנקות).
אם הכוונה היא לקבל קפה ברמה טובה, יש לדעת שמכונות אלה הן פשרה, כמו גם הגאגיה בררה. כמו עוגת הבית של אסם, כמו טוסטוס אוטומטי - פונקציונליות זה שם המשחק. רוצה להנות? תתפשר בנוחות, ועל הדרך גם המחיר יורד.
what's next?

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #8 

hosq כתב: יש לדעת שמכונות אלה הן פשרה, כמו גם הגאגיה בררה. כמו עוגת הבית של אסם,.
...
ניסית את ה saeco sintia בכנס האחרון??
זהה במאפינים לגאג'יה בררה ונותנת אספרסו לפנים.
נכון זה לא e61 אבל זה מתקרב בתוצאה
אז אם הגברת אירית היא לא "soup nazi" כמו רוב חברי הפורום יש לה מכונה לחמש-עשר שנים בקלות....
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 26/03/2011 22:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #9 

nimitzg כתב: ניסיתי את ה saeco sintia בכנס האחרון??
זהה במאפינים לגאג'יה בררה ונותנת אספרסו לפנים.
...
לא זהה, אלא אותה מכונה בדיוק עם פלסטיקה שונה.

irit24 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

היי חבר'ה תודה על התגובות המהירות שלכם תודה על העזרה אז הנה מספר דברים כי קצת בילבלתם אותי
שאלה עבור gedkoz האם הבנתי אותך נכון? אתה אומר שמכונת אספרסו לא תעשה את העבודה שהיא צריכה לעשות להוציא אספרסו איכותי וטוב כמו בבתי קפה? אם המכונה לא תעשה זאת אז מה כן? האם זה בגלל שהמכונה שהצעת היא מבין המכונות הזולות והפשוטות? קצת התבלבלתי כי אם כבר אני קונה ומשקיעה כסף אני אשמח לקבל בתמורה משהו משובח ואם זה מצריך להוסיף עוד כסף אז אעשה זאת אבל לפחות אדע שאני אקבל משהו משובח ולא משהו שקצת יותר טוב ממקינטה כי ממקינטה בכלל לא יוצא "אספרסו" משובח .
ובנוסף לכך עבור NIMITZG צדקת לגבי כך שאני גם מה"חולים" שחולי שידרוגים אבל עדיין לא הגעתי למצב הזה שארכוש מכונה בסכום של 4500 שקל אולי בעתיד כשאני אהיה חולה קשה כי אצלי רק התפרצה המחלה לא של השידרוגים אלא מחלת הקפה כי רק לאחרונה התמכרתי לקפה.
עבור BLINKYBIL אשמח לדעת מהי מכונה ידנית מה הבדליה בין מכונה אוטומטית?
האם ההבדל הוא שהקפה הוא טחון ולא פודים/קפסולות

תודה רבה חבר'ה על עזרתכם אשמח לעוד המלצות
תודה מראש אירית לילה טוב ושבוע טוב (f)

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אירית,שלום! לא שמת לב לפרט קטן : כתבתי אל מכונות קפה של חברת נספרסו(NESPRESSO). אליהם התיחסתי וכתבתי שקפה שלהם מתקרב לאספרסו(משקה ESPRESSO). מכונות האלה מיוצרות בשוויץ,מתאימות לתקציב שלך,קלות מאוד בתיפעול ותוצאות לא ראות בכלל. מכונות אלה עובדות בשיטת הקפסולות,מיוצרות גם כן בשוויץ.יש להם שירות מאוד פעיל בארץ ו מוביאים לך עד הבית קפסולות לפי בחירתך.יש בשיטה הזות עוד חברות ,קטנות בהיקף המכירות. ידנית פירושה שאת קונה מכונה שמכירה מ-1500 ש''ח, יש לה ידית דומה לזות של בית קפה, בידית שמים קפה טחון (או פוד, סוג של שקית אם קפה ) ומכונה בלחץ 8-9 בר מוציעה משקה שנקרה אספרסו.את חייבת קפה טרי בשביל תוצעה טובה. ויותר מזה כל אחד באתר כאן ימליץ לך לקנות ביחד אם מכונה גם מטחנה(בין 500 ש''ח משומשת ל 1000 חדשה) . בשימוש של מכונה ידנית את יותר זמן משקיע בתהליך הכנה (שזה מה שאנחנו אוהבים פה גם) אבל קפה בסופו של דבר טעים יותר ו גם מחיר לכוס קפה שנחלט במכונה ידנית זול יותר מקפסולות. בשנה ההבדל יכול להסתכם ב מאות שקלים.כמוון במו שכתבו לך מכונה יותר יקרה בידיים טובות נותנת תוצעות יותר טובות. אין גבול,ובשלב מסויים מסתקלים אל קפה של בית קפה מגבוה...
בהצלחה..
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 27/03/2011 2:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #12 

אנסה לחזור על דבריהם של החברים בקיצור,

אופציה א. מכונה של נספרסו היא מכונת קפסולות. המחיר הוא 750-1300 ש"ח למכונה וכ-2 ש"ח למנת אספרסו. היא מוציאה תוך דקה שוט סביר אך לא מדהים בלי לכלוך ובלי מאמץ.
שלוש בעיות עם האופציה הזאת: 1. קפה לא כ"כ טוב בגלל חוסר הטריות בקפסולה ובגלל 'פשטות' המכונה וחוסר שליטה אנושית בהכנה.
2. מחיר מנת אספרסו מאד יקר יחסית למכונה העובדת עם קפה טחון. נגיד שאתם צורכים כ-4 מנות ביום (רוב הסיכויים שיותר) אז בחשבון מהיר אתם מוציאים 2800 ש"ח על הקפה בשנה לעומת 1000 ש"ח בקפה טחון - הבדל עצום
3. במכונות היקרות יותר יש הקצפת חלב - גרועה למדי. בזולות יותר אין וצריך לקנות מקציף נפרד (הכי טוב זה טוטוקרמה ולא האוטומאטי של נספרסו)

אופציה ב. אפשר לקנות את המכונה שנמכרת בתחנות פז ב-700 ש"ח של לוואצה. הקפסולות זולות יותר (אני לא יודע בדיוק כמה הן עולות) ויש סטימר להקצפת חלב (לא איכותי כמו במכונות ה'רציניות' אך עדיין אופציה טובה יותר מהנספרסו). לפי עדויות פה בפורום האיכות של הקפה לא פחות טובה מנספרסו.

אופציה ג. האופציה של הגאג'יה בררה: מכונה יקרה ועולה כ-4000 ש"ח. אוטומאטית לחלוטין - טוחנת את הפולים השלמים וחולטת את הקפה בלחיצת כפתור. לפי הבנתי אפשר להקציף ידנית או בצורה אוטומאטית את החלב.
יתרונות מול נספרסו - קפה מוצלח יותר (אך עדיין לא משתווה למכונה 'חצי אוטומאטית'), הרבה יותר זול (כ-70 אגורות למנה - חסכון של כ-1800 ש"ח בשנה לעומת נספרסו בצריכה יומית של 4 כוסות) והקצפה מוצלחת יותר.
חסרונות - הרבה יותר גדולה פיזית, וכנראה שצריך זמן המתנה כשהמכונה פתוחה לעומת הנספרסו שמיד אחרי הדלקת המכונה אפשר לחלוט קפה.

אופציה ד. מכונה חצי אוטומאטית+מטחנה - האופציה הטובה והמומלצת ביותר!!
נכון, צריך להתעסק כאן כמו כל המשוגעים בפורום בטחינת הקפה לידית לפני החליטה, לדחוס את הקפה בדוחסן מיוחד, לחכות אחרי הדלקת המכונה כ-20 דקות ולעשות כמה פעולות נכונות כדי שיצא קפה טוב.. אבל בצורה זו תקבלי קפה טוב יותר מכל בית קפה בהשקעה של 2000 ש"ח (גאג'יה פשוטה +מטחנת אסקסו). חסרונות - כמובן שקצת יותר עבודה (כ-5 דקות להוצאת שני קפוצ'ינו קטן או אחד גדול), תופס יותר מקום על השיש ויותר מלכלך.

אני חושב שאם את רוצה אופציה אוטומאטית - לכי על הגאג'יה בררה או שתבדקי כמה עולות הקפסולות בפז. את הנספרסו אני לא יכול לשתות והקפה הרבה יותר מדי יקר..
אם בא לך 'להשתגע' (כמו כולנו :wink: ) וללכת על האופציה האחרונה - הידנית, תקבלי כאן עוד המון עצות טובות על מה לקנות ואיך להשתמש.
בכל מקרה - אל תקני אף מכונה לפני שתטעמי אותה

בהצלחה

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #13 

עוד שתי תוספות:

1 - מכונת קפסולות: גם אספרסו קלאב מעולה. כתבתי עליה כאן הודעה לא מזמן, חפשי אותה. מחיר קפה זול במעט משל נספרסו.

2 - קראי את המאמר הזה: http://www.htcafe.co.il/article01688
הוא יתן לך רקע בנושאים שאנחנו מדברים עליהם כאן
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #14 

עוד תוספת- בגלל שהסתדרת כל כך טוב אם המקינטה, אני די בטוח שתסתדרי מעולה אם מכונה ידנית+מטחנה.
שכחתם להוסיף שבמכונה ידנית יש את אופציית הפודים, כך שבזמנים שאת ממהרת/לא רוצה ללכלך וכדומה פשוט שמים פוד(קפסולה מנייר)-זול יותר, ומשאיר לך את האופציה להנות מקפה אמיתי וטוב...

יש לי חבר שכרגע נמצא בידיוק בדילמה שלך! הוא מוציא מהמקינטה בריקה שלו כוסות קפה שבתי קפה היו רוצים להוציא, אז נתתי לו לטעום גם נספרסו וגם אספרסו קלאב... והתוצאות, כרגע הוא נשאר אם הבריקה :) עד שיחסוך ויקפוץ ישר לליגה של הגדולים...

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #15 

eliel1010 כתב: יש לי חבר שכרגע נמצא בידיוק בדילמה שלך! הוא מוציא מהמקינטה בריקה שלו כוסות קפה שבתי קפה היו רוצים להוציא, אז נתתי לו לטעום גם נספרסו וגם אספרסו קלאב... והתוצאות, כרגע הוא נשאר אם הבריקה :) עד שיחסוך ויקפוץ ישר לליגה של הגדולים...
...
גם אני מעדיף בריקה על נספרסו (Y)

irit24 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

היי חבר'ה תודה על התגובות ומצטערת על תגובתי המאוחרת.

אז ככה האם עדיף במקום להשקיע 1000 שקל על מכונה של נספרסו לקנות בריקה?
כי אם זה לא שווה ואין הבדל רציני אז אולי אחסוך ואחכה ולאחר שיהיה לי אפשרות להוציא 4000 ש"ח על גאג'יה בררה אז אני אקנה אותה.
יש לי מקינטה רגילה של ביאלטי אבל אין לי בריקה מה שהבנתי יותר איכותית ואפילו היא מוציאה קרמה שזה מעולה.
קראתי גם שקיימת מקינטה חשמלית של ביאלטי האם היא גם בריקה?

מעדיפה לחכות ולקנות משהו שווה ובנתיים לקנות בריקה אשמח לתגובותיכם
תודה מראש שבוע טוב אירית (f)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #17 

בריקה מוציאה קפה שיותר קרוב לאספרסו ממקינטה.
מקינטה חשמלית היא מקינטה (אין בריקה חשמלית אבל אפשר לאלתר ממקינטה חשמלית).
למה לקנות גאג'ה בררה? (מצטער אני לא מת על אוטומטיות)
אפשר לקנות גאג'ה פשוטה כמו פיור ולשים פודים ובהמשך לשדרג למטחנה אם רוצים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אני גם נגד בררה,וממליץ לך לדלג אל בריקה0אפילו שקפה ממנה יותר טוב ממקינטה רגילה.לא חייבים לחכות ל4000 ש''ח. תקני ב2000-2300 גאג'יה פיור +מטחנה אסקסו מיני "או אסקסו בסיק + מיני (אכשיו מחירים נוחים). קפה אספרסו נהדר תקבלי מסט כזה...

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”