מחפש המלצה לרמקולים
שלום,
קודם כל ברצוני לברר כמה דברים בנוגע לרמקולים. אני רואה את הסרטים דרך מזרים מדיה (A200) אז השאלה שלי האם אני צריך לחבר את הרמקולים לנגן או ל-LCD?
אני לא מצליח לרדת לשורש העניין הזה של 5.1 ערוצים, מה זה בעצם אומר "בכל תחום השמע המקובל וערוץ אחד" (לפי כל מיני מאמרים באינטרנט).
איזה רמוקלים מומלצים למשתמש הממוצע, עדיפות לקומפקטים.
תודה רבה !
קודם כל ברצוני לברר כמה דברים בנוגע לרמקולים. אני רואה את הסרטים דרך מזרים מדיה (A200) אז השאלה שלי האם אני צריך לחבר את הרמקולים לנגן או ל-LCD?
אני לא מצליח לרדת לשורש העניין הזה של 5.1 ערוצים, מה זה בעצם אומר "בכל תחום השמע המקובל וערוץ אחד" (לפי כל מיני מאמרים באינטרנט).
איזה רמוקלים מומלצים למשתמש הממוצע, עדיפות לקומפקטים.
תודה רבה !
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אתה "צריך" לחבר את הרמקולים למגבר (נקרא גם רסיבר). המגבר מקבל מידע מה-A200 שלך, ומעביר אותו לאחר פענוח ועיבוד לרמקולים (סאונד) ול-LCD (וידאו). בד"כ, קונים את הרמקולים בנפרד ואת המגבר בנפרד, אבל יש גם מערכות שכוללות מגבר ורמקולים ביחד (הן פשוט לא כ"כ טובות, ולא בטוח שהן ישרתו את מטרותיך...)alex188 כתב:שלום,
קודם כל ברצוני לברר כמה דברים בנוגע לרמקולים. אני רואה את הסרטים דרך מזרים מדיה (A200) אז השאלה שלי האם אני צריך לחבר את הרמקולים לנגן או ל-LCD?...
במערכות קולנוע ביתי "קלאסיות", יש 6 רמקולים בסה"כ: שני קדמיים (ימני ושמאלי), שני אחוריים (ימני ושמאלי), רמקול שעומד מלפנים במרכז (נקרא רמקול Center), ועוד רמקול אחד שאחראי רק לצלילים הנמוכים (באסים - הרמקול עצמו נקרא סאב וופר) - זה מה שנקרא 5.1: 5 רמקולים "רגילים" ועוד סאב וופר אחד.alex188 כתב:אני לא מצליח לרדת לשורש העניין הזה של 5.1 ערוצים, מה זה בעצם אומר "בכל תחום השמע המקובל וערוץ אחד" (לפי כל מיני מאמרים באינטרנט)....
היום יש כבר מערכות מתקדמות יותר שתומכות ביותר ערוצי שמע, למשל 7.1, 7.2 ו-9.2, אבל הרעיון הבסיסי נשאר בעינו: לספק למאזין צליל היקפי ש-"יכניס" אותו לסרט/הופעה/כל תוכן אחר...
זאת שאלה מאוד גדולה ורחבה, בעיקר בגלל שאין כזה דבר משתמש ממוצע ובסופו של דבר המון תלוי בטעם האישי שלך... אז בוא נתחיל מכמה שאלות בסיסיות שיעזרו לחברי הפורום למקד את העצות שלהם בעניין:alex188 כתב:איזה רמוקלים מומלצים למשתמש הממוצע, עדיפות לקומפקטים.
תודה רבה !...
1. מה התקציב שלך?
2. מה גודל החדר שלך (סקיצה תעזור!)
3. מה התכנים שאתה שומע, ובאיזה יחס: מוזיקה/סרטים/TV וכיו"ב..?
4. איזה ציוד כבר יש לך (A200 ידוע, מה לגבי ה-TV?)
1. מה התקציב שלך?
קשה להגדיר אני לא בטוח מה מקובל בשוק.
מצורף קובץ
70% סרטים, 20% טלוויזיה, 10% מוזיקה
LCD של LG
קשה להגדיר אני לא בטוח מה מקובל בשוק.
מצורף קובץ
70% סרטים, 20% טלוויזיה, 10% מוזיקה
LCD של LG
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
לא הבנתי אם יש לך או אין לך רסיבר?
בלי קשר, לפי התקציב שלך הייתי אומר לך באיזה חנויות לבקר אבל לא נתת תקציב.
בהנחה והתקציב לרמקולים + רסיבר היא עד 5000 ש"ח, הייתי הולך לרשתות הגדולות או ל הום סינמה. אם יותר, הייתי מבקר בחנויות הבית של הפורום משמע לייזר סיטי (בפורום מחלף כפר שמריהו), העולם הדיגיטלי (אוסישקין רמת השרון), פיוצ'ר, ארמגדון וכו'. בלינקים של האתר יש את כל החנויות שפיספסתי.
בהצלחה
בלי קשר, לפי התקציב שלך הייתי אומר לך באיזה חנויות לבקר אבל לא נתת תקציב.
בהנחה והתקציב לרמקולים + רסיבר היא עד 5000 ש"ח, הייתי הולך לרשתות הגדולות או ל הום סינמה. אם יותר, הייתי מבקר בחנויות הבית של הפורום משמע לייזר סיטי (בפורום מחלף כפר שמריהו), העולם הדיגיטלי (אוסישקין רמת השרון), פיוצ'ר, ארמגדון וכו'. בלינקים של האתר יש את כל החנויות שפיספסתי.
בהצלחה
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
סדרת מאמרים היסטורית באתר אבל כזו שתעזור לך להבין מה המשמעות של צליל רב ערוצי:
http://www.hometheater.co.il/article002 ... 7%99%D7%AA
זה קישור למאמר הרביעי (והאחרון) בסדרה, יש שם קישורים למאמרים הקודמים.
מאז דברים השתנו מעט, ישנם פורמטי אודיו נוספים - אבל זה בהחלט בסיס רחב.
http://www.hometheater.co.il/article002 ... 7%99%D7%AA
זה קישור למאמר הרביעי (והאחרון) בסדרה, יש שם קישורים למאמרים הקודמים.
מאז דברים השתנו מעט, ישנם פורמטי אודיו נוספים - אבל זה בהחלט בסיס רחב.