מחפש המלצה לרמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
alex188 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,

קודם כל ברצוני לברר כמה דברים בנוגע לרמקולים. אני רואה את הסרטים דרך מזרים מדיה (A200) אז השאלה שלי האם אני צריך לחבר את הרמקולים לנגן או ל-LCD?

אני לא מצליח לרדת לשורש העניין הזה של 5.1 ערוצים, מה זה בעצם אומר "בכל תחום השמע המקובל וערוץ אחד" (לפי כל מיני מאמרים באינטרנט).

איזה רמוקלים מומלצים למשתמש הממוצע, עדיפות לקומפקטים.

תודה רבה !

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

alex188 כתב:שלום,

קודם כל ברצוני לברר כמה דברים בנוגע לרמקולים. אני רואה את הסרטים דרך מזרים מדיה (A200) אז השאלה שלי האם אני צריך לחבר את הרמקולים לנגן או ל-LCD?
...
אתה "צריך" לחבר את הרמקולים למגבר (נקרא גם רסיבר). המגבר מקבל מידע מה-A200 שלך, ומעביר אותו לאחר פענוח ועיבוד לרמקולים (סאונד) ול-LCD (וידאו). בד"כ, קונים את הרמקולים בנפרד ואת המגבר בנפרד, אבל יש גם מערכות שכוללות מגבר ורמקולים ביחד (הן פשוט לא כ"כ טובות, ולא בטוח שהן ישרתו את מטרותיך...)
alex188 כתב:אני לא מצליח לרדת לשורש העניין הזה של 5.1 ערוצים, מה זה בעצם אומר "בכל תחום השמע המקובל וערוץ אחד" (לפי כל מיני מאמרים באינטרנט).
...
במערכות קולנוע ביתי "קלאסיות", יש 6 רמקולים בסה"כ: שני קדמיים (ימני ושמאלי), שני אחוריים (ימני ושמאלי), רמקול שעומד מלפנים במרכז (נקרא רמקול Center), ועוד רמקול אחד שאחראי רק לצלילים הנמוכים (באסים - הרמקול עצמו נקרא סאב וופר) - זה מה שנקרא 5.1: 5 רמקולים "רגילים" ועוד סאב וופר אחד.

היום יש כבר מערכות מתקדמות יותר שתומכות ביותר ערוצי שמע, למשל 7.1, 7.2 ו-9.2, אבל הרעיון הבסיסי נשאר בעינו: לספק למאזין צליל היקפי ש-"יכניס" אותו לסרט/הופעה/כל תוכן אחר...
alex188 כתב:איזה רמוקלים מומלצים למשתמש הממוצע, עדיפות לקומפקטים.

תודה רבה !
...
זאת שאלה מאוד גדולה ורחבה, בעיקר בגלל שאין כזה דבר משתמש ממוצע ובסופו של דבר המון תלוי בטעם האישי שלך... אז בוא נתחיל מכמה שאלות בסיסיות שיעזרו לחברי הפורום למקד את העצות שלהם בעניין:
1. מה התקציב שלך?
2. מה גודל החדר שלך (סקיצה תעזור!)
3. מה התכנים שאתה שומע, ובאיזה יחס: מוזיקה/סרטים/TV וכיו"ב..?
4. איזה ציוד כבר יש לך (A200 ידוע, מה לגבי ה-TV?)

alex188 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

1. מה התקציב שלך?
קשה להגדיר אני לא בטוח מה מקובל בשוק.

2. מה גודל החדר שלך (סקיצה תעזור!)

מצורף קובץ

3. מה התכנים שאתה שומע, ובאיזה יחס: מוזיקה/סרטים/TV וכיו"ב..?
70% סרטים, 20% טלוויזיה, 10% מוזיקה

4. איזה ציוד כבר יש לך (A200 ידוע, מה לגבי ה-TV?)

LCD של LG

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #4 

לא הבנתי אם יש לך או אין לך רסיבר?
בלי קשר, לפי התקציב שלך הייתי אומר לך באיזה חנויות לבקר אבל לא נתת תקציב.
בהנחה והתקציב לרמקולים + רסיבר היא עד 5000 ש"ח, הייתי הולך לרשתות הגדולות או ל הום סינמה. אם יותר, הייתי מבקר בחנויות הבית של הפורום משמע לייזר סיטי (בפורום מחלף כפר שמריהו), העולם הדיגיטלי (אוסישקין רמת השרון), פיוצ'ר, ארמגדון וכו'. בלינקים של האתר יש את כל החנויות שפיספסתי.

בהצלחה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

סדרת מאמרים היסטורית באתר אבל כזו שתעזור לך להבין מה המשמעות של צליל רב ערוצי:

http://www.hometheater.co.il/article002 ... 7%99%D7%AA

זה קישור למאמר הרביעי (והאחרון) בסדרה, יש שם קישורים למאמרים הקודמים.
מאז דברים השתנו מעט, ישנם פורמטי אודיו נוספים - אבל זה בהחלט בסיס רחב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”