תאורת אווירה מאחורי/מסביב המיטה

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
motiyairl פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
שם מלא: מוטי
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני מעוניין לבנות/להתקין תאורת אווירה מאחורי המיטה. אני חייב לומר שאינני מבין כזה גדול בחשמל, אבל אני לומד מהר.
בכל מקרה הרעיון הוא כמו בתמונה המצ"ב. אני לא רוצה שזה ידלק יחד עם התאורה הרגילה, קרי הדלקה ניפדת. לא יודע עם אני רוצה מפסק יעודי בקיר כי אז זה דורש חציבה והתעסקות רצינית בחשמל.
אולי מפסק שיהיה ליד המיטה וידליק את כולם יחד..?
ובכלל איזה גופי תאורה קיימים שיכולים לתת תאורה לא חזקה מידי (למשל פלורסנט לא בא בחשבון כי הוא ממש חזק, אלא אם כן ניתן לרכוש מנורה מאוד חלשה).

תמונה

Prevost
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

אני חושב שמוצר כזה יענה על בקשותייך בדיוק:

http://cgi.ebay.com/1X-5Meter-RGB-SMD-5 ... 1e5f51459a

ממש פשוט להרכבה, רק להדביק ולחבר לחשמל...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78897
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #3 

לדים זה לדעתי הכיוון.

motiyairl פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

מעולה!
כמה שאלות:
זה רב צבעים לא?, האם ניתן לעשות שזה יהיה בצבע אחד? ז"א איך אני משנה צבע של התאורה? והאם הוא נשאר באותו צבע כל הזמן? (או שזה משתנה אוטומטית?).
האם ניתן לקצר את זה או שבהכרח אני חייב להשתמש בכל ה 5 מטר?
איך מחברים את זה לחשמל, איזה מפסק/שנאי אני צריך לקנות פה בארץ?

Prevost
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

motiyairl כתב:מעולה!
כמה שאלות:
זה רב צבעים לא?, האם ניתן לעשות שזה יהיה בצבע אחד? ז"א איך אני משנה צבע של התאורה? והאם הוא נשאר באותו צבע כל הזמן? (או שזה משתנה אוטומטית?).
האם ניתן לקצר את זה או שבהכרח אני חייב להשתמש בכל ה 5 מטר?
איך מחברים את זה לחשמל, איזה מפסק/שנאי אני צריך לקנות פה בארץ?
...
יש לי את המוצר אז אני יכול לענות, זה רב צבעים ובא עם שלט, זה לא מחליף צבעים אלא אם אתה אומר לו להחליף צבעים-הפונקציה קיימת, אתה פשוט לוחץ על צבע מסויים וזה נשאר על אותו צבע, אתה גם יכול לשחק עם העוצמה ממש כמו ווליום בטלוויזיה.
אתה בהחלט יכול לקצר את זה על ידי שימוש במספריים, לחתוך את האורך שאתה צריך,כל שלושה ארבעה לדים יש פס שם אתה יכול לחתוך בלי לפגוע בחיבורים, אתה גם יכול לקנות שלוש מטר, מטר אחד וכו', פשוט תחפש את האורך הרצוי בצירוף המילים rgb led או rgb led strip , זה בדרך כלל מגיע באורכים של 1,3,5 מטר וכך הלאה, הספק הוא ספק פשוט- ספק כח ממותג ("שנאי" כפי שמכנים אותו בטעות) של 12V שקונים בכל חנות פשוטה.

motiyairl פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

תודה על התשובה,
3 שאלות נוספות:
1. איך מחברים אותו למשטח המיועד, בהדבקה?
2. האם ניתן לקנות נניח 3 יחידות של מטר כ"א שיהיו אחד בגב המיטה ושתיים בצדדים ולחבר בינהם בצורה כזאת ששלט אחד יעבוד על כולם?
3. איך מחברים לספק? הרי אני יודע שלספק כזה יש מעיין "פין" כזה. האם ליחדה הזאת יש מקום שקע כניסה ל"פין" של הספק?

שוב תודה על התשובות.

Prevost
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

motiyairl כתב:תודה על התשובה,
3 שאלות נוספות:
2. האם ניתן לקנות נניח 3 יחידות של מטר כ"א שיהיו אחד בגב המיטה ושתיים בצדדים ולחבר בינהם בצורה כזאת ששלט אחד יעבוד על כולם?
3. איך מחברים לספק? הרי אני יודע שלספק כזה יש מעיין "פין" כזה. האם ליחדה הזאת יש מקום שקע כניסה ל"פין" של הספק?

שוב תודה על התשובות.
...
1)יש מאחורי הלדים פס דבק של 3M שאתה מקלף רק תקפיד לא להדביק על משטח מאובק.
2)תאורטית כן, אך זה ידרוש ממך עבודת הלחמה קטנה או אילתור של חיתוך החוטים לכל פס וחיבורם לאיזשהו מפצל (אפשרות אחת זה כמה לוסטרות קלמרות בשורה) שיפצל את ארבעת החוטים שיוצאים מהבקר כך שהם יגיעו לכולם,אפילו לא חובה לקנות כמה יחידות אפשר לקנות פס ארוך ולחתוך אותו לאורכים רצויים ולהלחים חוטים אחר כך.
3)בדיוק כך, בבקר יש כניסה לפין שמגיע מהספק, והוא מזין את המתח ללדים, אגב בערכה שאני קניתי היה גם ספק כך שזה חסך לי קניה של אחד.

ברגע שתקבל את זה תבין הכל זה ממש סיפור ילדים כל העסק, מאוד פשוט ונוח,מקווה שעזרתי אם יש לך עוד שאלות אני פה...

motiyairl פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

Prevost כתב:
motiyairl כתב:תודה על התשובה,
3 שאלות נוספות:

שוב תודה על התשובות.
...
1)יש מאחורי הלדים פס דבק של 3M שאתה מקלף רק תקפיד לא להדביק על משטח מאובק.
2)תאורטית כן, אך זה ידרוש ממך עבודת הלחמה קטנה או אילתור של חיתוך החוטים לכל פס וחיבורם לאיזשהו מפצל (אפשרות אחת זה כמה לוסטרות קלמרות בשורה) שיפצל את ארבעת החוטים שיוצאים מהבקר כך שהם יגיעו לכולם,אפילו לא חובה לקנות כמה יחידות אפשר לקנות פס ארוך ולחתוך אותו לאורכים רצויים ולהלחים חוטים אחר כך.
3)בדיוק כך, בבקר יש כניסה לפין שמגיע מהספק, והוא מזין את המתח ללדים, אגב בערכה שאני קניתי היה גם ספק כך שזה חסך לי קניה של אחד.

ברגע שתקבל את זה תבין הכל זה ממש סיפור ילדים כל העסק, מאוד פשוט ונוח,מקווה שעזרתי אם יש לך עוד שאלות אני פה...
...
ידידי, תודה על התגובה.
תוכל להרחיב בבקשה לגבי אופציה שאלה 2, איך עושים זאת?
אגב ראיתי ביו טיוב, בסרטון הנ"ל:

שניתן לקחת 4 פסים ולחבר אותם לאותו הקופסא. ואז זה חוסר את התעסקות בגזירת הפסים, אני פשוט אזזמין 3 פסים של 1 מטר כל אחד, ופשוט יאריך את הכבל שמחבר אותם לא?

השאלה היא, אם הבקר הזה זה מה שמזמינים באיביי (הקישור שהבאתם), וכמה פסים ניתן לחבר אליו?

Prevost
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

הבקר שמגיע בדרך כלל, והיה מצורף בקישור ההוא כולל יציאה אחת בלבד, לא מכיר כאלה עם 4 יציאות אבל זה בהחלט יכול לפתור לך את הבעיות,
אני הצלחתי למצוא באיביי בקר עם יציאה כפולה:
http://cgi.ebay.com/44-keys-Dual-Output ... 3365f17115

גם עם בקר בעל יציאה בודדת אתה יכול לחבר שלושה-ארבעה פסים, מהבקר יוצא חוט אחד ובו ארבעה חוטים, אחד לכל צבע ואחד עבור המתח,פשוט תדאג להאריך את כל החוטים מהלדים שיגיעו לנקודה אחת, לחבר את כולם יחדיו במקביל (כל האדומים יחד, ירוקים יחד, כחולים יחד, מתח יחד), ואז לחבר לבקר, כל האדומים לאדום מהבקר, כחולים לכחול מהבקר וכך הלאה...

motiyairl פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

תודה.
נראה לי שאני יעשה משהו פשוט יותר, תגידו לי אם זה אפשרי:
אני גוזר את הפס במקום מסומן, ממה שראיתי באינטרנט יש + ו - בכל צד. אז אם אני מלחים חוט מה + שבסליל שמחובר לבקר ל+ בסליל הגזור וכנ"ל לגבי המינוס, בעצם הצלחתי לחבר בין הסרטים לא?
בעצם כמו שניתן לראות בסרטון:

במידה וכן (וזה כזה פשוט כמו שזה נראה), החוטים יהיו באורך של 50 ס"מ - 1 מ. זה יכול להיות בעייתי? שנית, איזה חוט צריך?

שוב תודה על התגובות.
מוטי

Prevost
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

דומה מאוד אך לא מדוייק, פלוס ומינוס יש בלדים בעלי צבע אחד, בלדים הצבעוניים יש ארבעה חיבורים R,G,B,12V אך העיקרון זהה, אתה מלחים חוט מR לR בבקר, מG לG בבקר וכך הלאה(אתה לא חייב להלחים לבקר כלום משום שהפס לד מגיע עם חיבור שמתחבר ישירות לבקר, אתה צריך רק לחבר בין הפסים השונים שחתכת).
בעניין איזה חוט צריך אין לי מושג אך נראה לי כי כל חוט בעל עובי סביר (לא דקיק) יספיק,חפש חוט דומה לזה בו השתמשו בסרטון, הזרמים לא מטורפים.

motiyairl פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

חברים, מישהו יודע אולי איפה ניתן לקנות מחברים לפסי לד (RGB) ב90 מעלות (כמו בתמונה) בארץ כי האתר הזה גובה משלוח.

תמונה

תמונה

oshri8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 794
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #13 

אפשר פשוט לחבר חוטים ולקבע עם דבק

b007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 906
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

באותה הזדמנות....

אם מישהו בבית שלו שילב בפרוייקט כלשהו בבית (נישה וכו'...) תאורת לד מגניבה והוא מעוניין לשתף אותנו...

motiyairl פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

לא הבנתי את הקטע של החיבור חוטים. מה הכוונה?

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #16 

אני שוקל לעשות בקרוב תאורה כזאת לחדר החדש שלי, לקחת 2 פסים של 5 מטר ולחלק אותם לכמה מקטעים בשביל כל ההיקף (16 מטר... לא קטן החדר)

חיבור חוטים = פשוט להלחים חוטים בין הנקודות ולא להשתמש במתאם יעודי בשביל ה90 מעלות

Scanner
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 512
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #17 

גם אני רוצה לעשות משהו כזה....
אני צריך להיקף של החדר בערך 12 מטר אבל אמרו לי שלא כל בקר יכול "לשרוד" כל כך הרבה...יש מצב לקישור לבקר שיחזיק את זה בצורה טובה??זה צריך להיות RGB...ויש המלצה לאיך לחלק את החוטים (חוט של 10 ועוד חוט של 2 או נגיד 2 של 5 מטר ועוד 2 של מטר וכו')?ואם אפשר בקשה קישור לחוטים טובים שיהיו בעוצמה טובה...
תודה!

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #18 

רוב הבקרים שראיתי באים לפחות עם 2 חיבורים
אני פשוט לוקח 2 קיטים (בשביל שיהיה גם בקר לגיבוי) ומחבר 2 רצועות של 5 מטר שאני אחתוך לכמה חלקים בשביל פיזור יותר נורמלי

Scanner
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 512
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #19 

אבל אתה יודע איזה בקר יכול לסחוב 10-12 מטר של לדים בוודאות?אם כן אני אשמח לקישור ולהסבר של איך מבדילים בין אחד טוב לאחד פחות טוב..
תודה!

Prevost
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

מקסימום תשתמש בכזה:
http://cgi.ebay.com/RGB-LED-Strip-Light ... 1c1a4337a9

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”