שלום,
מזמן לא קראתי מה חדש בנושא רסיברים לקולנוע ביתי ואני צריך עזרה בהתאמת רסיבר.
יש לי דרישות די מוגדרות כך שאולי יהיה קל יותר :
1. אני צריך לחבר אותו לאקסבוקס, ל htpc, ולממיר.
2. אשמח אם יהיה בו רכיב משפר תמונה (הממיר הוא ddt לשמחובר טלויזיה גדולה)
3. מבחינת איכות סאונד אני מוכן להתפשר קצת תמורת מחיר הגיוני . אני בעיקר אוהב שהוא מתחבר להכל ומוציא סאונד ברמה טובה מספיק. חשוב שיעבור בין המכשירים בקלות.
4. שליטה ברמקולים בחדר אחר [שני רמקולים שקועים במטבח שבא לי לחבר (אבל רק לעיתים)]
5. לhtpc ולאקס בוקס יש גם יציאת hdmi וגם יציאה אופטית. הhdmi הולך לטלויזיה .
איך רצוי לחבר את זה ? להעביר את ה hdmi לרסיבר ומהרסיבר לטלויזיה? האם צריך רסיבר עם שלוש כניסות אופטיות או שלוש hdmi. מה מומלץ?
אשמח להמלצה . אולי גם איך עצה לאיך מחפשים (בסדר, אני גם אלך לחנות לשמוע, אבל באינטרנט הכל מאד מבולגן בנושא הזה) וגם למענה על שאלה 5 .
תודה.
עזרה בבחירת רסיבר - התאמה לדרישות מסויימות
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
מה התקציב שלך?
כמעט כל רסיבר בסיסי היום מכיל לפחות 3 כניסות HDMI כך שזו לא הבעיה, וכנ"ל גם לגבי שליטה ברמקולים בחדר אחר (תכונה שנקראת A/B או Zone 2)...
אתה מחבר כל המכשירים ב-HDMI ומוציא כבל HDMI אחד ל-TV. את המיתוג בין המכשירים מבצעים דרך הרסיבר וזו בד"כ מתבצע בלחיצת כפתור בודדת.
שיפור תמונה מתחלק ל-2 תכונות: Upconversion שזה המרת אות אנלוגי (למשל קומפוננט או קומפוזיט), ו- Upscaling שזה המרת סיגנל "רגיל" לסיגנל HD.
בכל מקרה התכונות הללו קיימות ברסיברים קצת יותר יקרים מרמת הבסיס.
דוגמה לרסיבר שיעשה את כל מה שאתה רוצה זה האונקיו 608 שנחשב לרסיבר השנה 2010 ברמת האיכות/מחיר שלו, ושמתומחר ב-3,500 ש"ח בערך (אפשר להשיג אותו גם בפחות ממה שמעתי, אבל זה תלוי בחנות וביכולת המיקוח שלך...)
כמעט כל רסיבר בסיסי היום מכיל לפחות 3 כניסות HDMI כך שזו לא הבעיה, וכנ"ל גם לגבי שליטה ברמקולים בחדר אחר (תכונה שנקראת A/B או Zone 2)...
אתה מחבר כל המכשירים ב-HDMI ומוציא כבל HDMI אחד ל-TV. את המיתוג בין המכשירים מבצעים דרך הרסיבר וזו בד"כ מתבצע בלחיצת כפתור בודדת.
שיפור תמונה מתחלק ל-2 תכונות: Upconversion שזה המרת אות אנלוגי (למשל קומפוננט או קומפוזיט), ו- Upscaling שזה המרת סיגנל "רגיל" לסיגנל HD.
בכל מקרה התכונות הללו קיימות ברסיברים קצת יותר יקרים מרמת הבסיס.
דוגמה לרסיבר שיעשה את כל מה שאתה רוצה זה האונקיו 608 שנחשב לרסיבר השנה 2010 ברמת האיכות/מחיר שלו, ושמתומחר ב-3,500 ש"ח בערך (אפשר להשיג אותו גם בפחות ממה שמעתי, אבל זה תלוי בחנות וביכולת המיקוח שלך...)