דעה אישית| Jamo Cornet 60 + Fisher 250 וקצת(או הרבה) מעבר

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם,
אני חדש(יחסית) בתחום האודיו, ויצא לי לשמוע קצת(באמת קצת) רמקולים ומגברים לאורך הזמן שאני מתענין בנושא, אבל לגבי הסט והחוויה הזאת הייתי חייב לשתף.
הרמקולים:
Jamo Cornet 60 3Way משנות השבעים בערך.
המגבר שאליהם הוא משודך:
Fisher 250

אז ככה זה התחיל(אולי חלק מכירים):
עד היום ידעתי שלסבתא שלי יש מערכת בסלון, לא התעמקתי בה כי כולם היו בטוחים שהיא פשוט לא עבדה.
לפני כשנתיים בערך שהתחלתי להתעניין בנושא אמרתי לעצמי שאני חייב להפעיל את המערכת הזאת(בלי שום ידיעה מה עומד שם בסלון)
הצלחתי להפעיל אותה, בהתחלה היו בעיות של קריסות של המגבר, שמעו רק ברמקול אחד ועוד כל מיני דברים דומים.
לאחר שהכל פעל כמו שצריך גיליתי שיש גם פטיפון שמצטף לחגיגה וארגזים מלאי תקליטים במצב חדש, אז כמובן שהחלטתי שגם הפטיפון הזה צריך לעבוד כדי שאני אשמח סוף סוף איך שומעים בתקליטי ויניל.
הלכתי וקניתי ב"רדיו הכוכב" מחט לפטיפון, חיברתי את הכל למערכת ושמתי תקליט במערכת, בלי שום ידיעה מה הולך לקרות עכשיו.
מכיוון שסבתי חובבת מוזיקה קלאסית ומוזיקה של שנות צעירותה, לא הייתה ברירה אלא לשים סגנון מוזיקה שלא כ"כ נחשפתי אליו עד היום.

אז בתור התחלה שמתי בטהובן ומוצרט, וההפתעה שחיכתה לי שהורדתי את המחט על התקליט הייתה מדהימה! הרמקולים והמגבר הזה יודעים "לתת בראש" למרות גילם. הם ממלאים(בלשון המעטה) את החלל במוזיקה חמה, עמוקה ומדוייקת, שחלק מהכלים גרמו לי לצמרמורת(במובן הטוב) מרוב הדיוק והתחושה שהם ממש לידי.

אמרתי אוקיי, עכשיו אחרי ששמענו קצת מנגינות בלי מילים שהשאירו אותי עם פה פעור, נראה מה יש בתקליטים של סבתי עם קצת קולות של זמרים ולא רק מנגינה. שאלתי אותה איזה תקליט כדאי לשים, היא אמרה לי תשים תקליט של "Edith Piaf" אז שמתי. ואז מה אתה חושבים שקרה? ההנאה וההפתעה המשיכו והתעצמו, שמעתי והרגשתי את הקול האדיר של האישה הקטנה הזאת(שפעם ראשונה בחיי שמעתי על קיומה, והתרשמתי מאוד) חי ובועט בסלון, ופשוט עורר בי צמרמורת עד כמה זה הרגיש לי חי, כאילו שאין מגבר ורמקולים, אלא שיש מולי את הזמרת והתזמורת שלה בהופעה חיה.

עד היום אני מאוד נהנה לשמוע מהרמקולים האלה, למרות שלאורך הזמן קניתי גם לי מערכת(אומנם ק"ב) והיכולות שלה לא מתקרבות ליכולות של הJamo והFisher.

אני יודע שזאת לא כ"כ דעה אובייקטיבית על הרמקולים והמגבר, אבל באמת שאני התרשמתי ומתרשם מהיכולות של המערכת הזאת למלא את החלל במוזיקה מדוייקת וחמה שזה פשוט תענוג לאוזניים. כל פעם מחדש אני נהנה לשמוע את המערכת הזאת עובדת.

אני מקווה שנהנתם לקרוא, ושהצלחתי להעביר קצת מהאהבה הרבה שלי לאופי הסאונד ולאיכות הסאונד מהסט הזה.

פעם ראשונה שאני כותב דעה כזאת, אז תפרגנו אבל תתנו ביקורת בונה אם צריך(בסה"כ גילי צעיר יחסית לרוב משתמשי הפורום אז עוד לא הספקתי לצבור ניסיון ולשמוע חלק קטן מכמות הרמקולים שחלקכם הגדול שמע פה),. :D

אריאל (Y)

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

זה הקסם של הצליל הוינטג'י. יש בו משהו מיוחד, מוסיקלי, נעים ומתקתק שבלתי ניתן להמחישו במילים...
אני יכול בהחלט להבין את תחושותיך...

ושאפו על פיאף - אם אתה רוצה להכירה יותר, יש סרט די חדש "פיאף החיים בורוד" על חייה

אילו עוד תקליטים יש לסבתא? :)

ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

תודה :)

יש המון, הרבה מאוד מהם אני לא מכיר ועוד יותר בכלל לא יצא לי לעבור עליהם. אני מקווה ללכת איזה יום להוציא את הכל ולעבור עליהם, רק חבל שאין לי זמן עד איזור יולי.

sagipel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

(Y) ברוך הבא למועדון.
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #5 

Vintage Audio is Good For You!
:) (Y)

הפישר הזה הוא מהתקופה הטובה של החברה,כשהיא הייתה אמריקאית ויצרה שם..תהנה!
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

הדרך הכי טובה לדעתי להיחשף לאודיו זה דרך ציוד וינטאג'. דרך הציוד הזה פשוט שומעים מוזיקה ונהנים בלי אין ספור מונחים שהופכים את החוויה לניתוח טכני. סיפור יפה תמשיך להנות.
כל יום לומדים משהו חדש

ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

gover כתב:הדרך הכי טובה לדעתי להיחשף לאודיו זה דרך ציוד וינטאג'. דרך הציוד הזה פשוט שומעים מוזיקה ונהנים בלי אין ספור מונחים שהופכים את החוויה לניתוח טכני. סיפור יפה תמשיך להנות.
...
תודה (Y)
כמה שזה נכון, היום עם האונקיו 608 שלי זה הרבה יותר מלהדליק את המגבר ולשמוע.
עם המגברים האלה תסובב את החוגה, תכוון את הבאס והטרבל בלי שום תפריטים מסובכים, ותהנה.

Kosh:
יש כרגע בעיה עם המגבר, לאחר זמן מה של שמיעה(ככל שיותר חזק ככה יותר מהר) הוא כובה, ואחרי כמה דקות הוא חזרה עובד.
האם זה בגלל שהוא מתחמם? ומה אפשר לעשות עם זה?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #8 

המגבר שלך צריך טכנאי,ומהר.גם ככה אחרי כל כך הרבה שנים של אי פעילות שלו הוא חייב ניקוי מגעים והחלפה של כמה
מהרכיבים.וזה לא רעיון טוב "להשתולל" בווליום עם מגבר ישן שאתה לא בטוח לגבי המצב האלקטרוני שלו,אתה יכול לגרום
נזק לרמקולים ונזק נוסף למגבר.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9