אני חדש(יחסית) בתחום האודיו, ויצא לי לשמוע קצת(באמת קצת) רמקולים ומגברים לאורך הזמן שאני מתענין בנושא, אבל לגבי הסט והחוויה הזאת הייתי חייב לשתף.
הרמקולים:
Jamo Cornet 60 3Way משנות השבעים בערך.
המגבר שאליהם הוא משודך:
Fisher 250
אז ככה זה התחיל(אולי חלק מכירים):
עד היום ידעתי שלסבתא שלי יש מערכת בסלון, לא התעמקתי בה כי כולם היו בטוחים שהיא פשוט לא עבדה.
לפני כשנתיים בערך שהתחלתי להתעניין בנושא אמרתי לעצמי שאני חייב להפעיל את המערכת הזאת(בלי שום ידיעה מה עומד שם בסלון)
הצלחתי להפעיל אותה, בהתחלה היו בעיות של קריסות של המגבר, שמעו רק ברמקול אחד ועוד כל מיני דברים דומים.
לאחר שהכל פעל כמו שצריך גיליתי שיש גם פטיפון שמצטף לחגיגה וארגזים מלאי תקליטים במצב חדש, אז כמובן שהחלטתי שגם הפטיפון הזה צריך לעבוד כדי שאני אשמח סוף סוף איך שומעים בתקליטי ויניל.
הלכתי וקניתי ב"רדיו הכוכב" מחט לפטיפון, חיברתי את הכל למערכת ושמתי תקליט במערכת, בלי שום ידיעה מה הולך לקרות עכשיו.
מכיוון שסבתי חובבת מוזיקה קלאסית ומוזיקה של שנות צעירותה, לא הייתה ברירה אלא לשים סגנון מוזיקה שלא כ"כ נחשפתי אליו עד היום.
אז בתור התחלה שמתי בטהובן ומוצרט, וההפתעה שחיכתה לי שהורדתי את המחט על התקליט הייתה מדהימה! הרמקולים והמגבר הזה יודעים "לתת בראש" למרות גילם. הם ממלאים(בלשון המעטה) את החלל במוזיקה חמה, עמוקה ומדוייקת, שחלק מהכלים גרמו לי לצמרמורת(במובן הטוב) מרוב הדיוק והתחושה שהם ממש לידי.
אמרתי אוקיי, עכשיו אחרי ששמענו קצת מנגינות בלי מילים שהשאירו אותי עם פה פעור, נראה מה יש בתקליטים של סבתי עם קצת קולות של זמרים ולא רק מנגינה. שאלתי אותה איזה תקליט כדאי לשים, היא אמרה לי תשים תקליט של "Edith Piaf" אז שמתי. ואז מה אתה חושבים שקרה? ההנאה וההפתעה המשיכו והתעצמו, שמעתי והרגשתי את הקול האדיר של האישה הקטנה הזאת(שפעם ראשונה בחיי שמעתי על קיומה, והתרשמתי מאוד) חי ובועט בסלון, ופשוט עורר בי צמרמורת עד כמה זה הרגיש לי חי, כאילו שאין מגבר ורמקולים, אלא שיש מולי את הזמרת והתזמורת שלה בהופעה חיה.
עד היום אני מאוד נהנה לשמוע מהרמקולים האלה, למרות שלאורך הזמן קניתי גם לי מערכת(אומנם ק"ב) והיכולות שלה לא מתקרבות ליכולות של הJamo והFisher.
אני יודע שזאת לא כ"כ דעה אובייקטיבית על הרמקולים והמגבר, אבל באמת שאני התרשמתי ומתרשם מהיכולות של המערכת הזאת למלא את החלל במוזיקה מדוייקת וחמה שזה פשוט תענוג לאוזניים. כל פעם מחדש אני נהנה לשמוע את המערכת הזאת עובדת.
אני מקווה שנהנתם לקרוא, ושהצלחתי להעביר קצת מהאהבה הרבה שלי לאופי הסאונד ולאיכות הסאונד מהסט הזה.
פעם ראשונה שאני כותב דעה כזאת, אז תפרגנו אבל תתנו ביקורת בונה אם צריך(בסה"כ גילי צעיר יחסית לרוב משתמשי הפורום אז עוד לא הספקתי לצבור ניסיון ולשמוע חלק קטן מכמות הרמקולים שחלקכם הגדול שמע פה),.
אריאל