סמסונג גלקסי S -- זה כדאי?
היי
האמת שאני ממש נהנה לקרוא את הפורום כאן ואני שמח למצוא מקור כזה למידע.
יש לי שאלה שאני מניח שאני ממש לא הראשון ששואל אותה
תחילה ניתן רקע: אני אייפוניסט כבר כמה שנים - היו לי מס' דגמים כבר והיום אני עם iPhone 3GS
לאחרונה שמעתי מס' דברים מאוד טובים בכיוון הגלקסי S (או לפי איך שהבנתי שהוא גם נקרא i9000)
אני מבין שאני אצטרך להתרגל למערכת כיוון שהיא שונה בהרבה מה-iOS שאליו הורגלתי במשך השנים
ובנוסף הבנתי שיש המון גמישויות ושינויים שניתן לעשות ולבחור ROMים שונים - כלומר ממש מערכת שתיראה אחרת ותופעל אחרת.
בפוסטים הקודמים קראתי על בעיות כמו תקיעות כשקוראים מייל בפוש לדוגמא
בסינכרון מעל לחשבון EXCHANGE אחד...בעיות סוללה ( אפילו יותר מהאייפון)
אז.. בתור אייפוניסט האם באמת כדאי לעשות את הצעד ולעבור לכיוון האנדרואיד ככלל והגלקסי S בפרט ?
האם זה ה-מכשיר שאני רוצה לשדרג ולעבור אליו אחרי אייפון או שיש המלצות אחרות ?
יש לי הרגשה שברגע שאתעסק איתו לא אוכל להחזיק מעמד מעבר לשבוע - יש לי מס' חברים בעבודה עם אנדרויד וכל פעם שאני משחק איתו אני מתגעגע לתחושה של הiOS והפשטות שלה.
ושאלה אחרונה האם יש Push notifications ממש כמו ב-APPLE ? האם יש מנגנון כזה שמעדכן מתוכנות חיצוניות כמו WhatsApp וכו' ?
אשמח מאוד לתשובות כנות ואמיתיות עם הסברים ונימוקים
מודה לכם מכל הלב
שי
תחילה ניתן רקע: אני אייפוניסט כבר כמה שנים - היו לי מס' דגמים כבר והיום אני עם iPhone 3GS
לאחרונה שמעתי מס' דברים מאוד טובים בכיוון הגלקסי S (או לפי איך שהבנתי שהוא גם נקרא i9000)
אני מבין שאני אצטרך להתרגל למערכת כיוון שהיא שונה בהרבה מה-iOS שאליו הורגלתי במשך השנים
ובנוסף הבנתי שיש המון גמישויות ושינויים שניתן לעשות ולבחור ROMים שונים - כלומר ממש מערכת שתיראה אחרת ותופעל אחרת.
אז.. בתור אייפוניסט האם באמת כדאי לעשות את הצעד ולעבור לכיוון האנדרואיד ככלל והגלקסי S בפרט ?
יש לי הרגשה שברגע שאתעסק איתו לא אוכל להחזיק מעמד מעבר לשבוע - יש לי מס' חברים בעבודה עם אנדרויד וכל פעם שאני משחק איתו אני מתגעגע לתחושה של הiOS והפשטות שלה.
ושאלה אחרונה האם יש Push notifications ממש כמו ב-APPLE ? האם יש מנגנון כזה שמעדכן מתוכנות חיצוניות כמו WhatsApp וכו' ?
מודה לכם מכל הלב
שי
לפי דעתי תשאר עם האייפון שלך, במיוחד לאחר שכבר התנסית עם מערכת האנדרואיד והתגעגעת לאייפון. וזה לא רלוונטי לאיזה מכשיר אתה רוצה לעבור.sushay כתב:היי
מודה לכם מכל הלב
שי...
מדובר פה בדת ולא ב"סתם" מערכת הפעלה. מי שנולד לתוך דת ה "iOS" קטנים הסיכויים שימיר את דתו למערכת הפעלה אחרת. הדבר נכון גם הפוך - אין שום סיכוי שבעולם שאני אקנה אייפון, אני בדת ה "אנדרואיד".
ישנם אנשים שהצליחו להמיר את דתם בהצלחה ופעילים מאוד בפורום, אבל לצערי הם המיעוט ולא הרוב.
הדברים נכתבו ברוח מליצית קמעה, אבל אני מאמין שהבנת את רוח הדברים שניסיתי להעביר.
אני ממש ממליץ לעבור לאנדרואיד, מסכים עם הנ"ל לגבי הדתות,
אבל לא ממליץ לעבור ל SGS,
כרגע הוא המכשיר הכי חזק אצל המפעילים לאנדרואיד,
אבל עם המכשירים המטורפים שיצאו השנה, כמו MOTOROLA XOOM ן- SGS II, הייתי מחכה.
לגבי מערכת ההפעלה - ענית בשאלה שלך,
האייפון - פשוט ועושה את העבודה, אין ספק שאף מהיר יותר מאנדרואיד במיקרו שניות
אבל כאן המוקש, הוא סגור הרמטית.
מי שבאמת מתעסק עם האנדרואיד, כמו רוב החברה כאן,
לא נשאר עם אותו הרום יותר משבועיים, אתה פשוט מתעסק עם הטלפון כל-היום
זה הזוי - פשוט לא נגמרת ההתעסקות, גם אם אתה לא מחליף רום.
ומכאן אגב נגזרת "בעיית הסוללה" - בטח שהיא תזלל אם אתה טוחן את הטלפון בעניינים.
לא בעיה ולא נעליים, ה SGS כמו האייפון דורש טעינה כל לילה,
תאמין לי - אני משתמש כבד מאוד בשיחות ( סביב ה- 5000 דקות)
בשורה התחתונה - אם אין לך סבלנות - לך על ה SGS, אם יש - חכה 4-6 חודשים למכשירים הכבדים יותר עם הליבה הכפולה שהזכרתי
בשורה התחתונה - אם אין לך סבלנות - לך על ה SGS, אם יש - חכה 4-6 חודשים למכשירים הכבדים יותר עם הליבה הכפולה שהזכרתי
Daveil
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
עניין ההתעסקות הוא לא חובה.
להגיד את האמת אין הרבה הבדלים בין כל הרומים השונים החל מ 2.2.1
ה JPY יצא בינואר - מאז לא יצא רום דרמטי...
אני חושב שברגע שיוצאת גירסה יציבה (שזה כנראה פעם בכמה חודשים) אין סיבה להחלפת הרום.
אישית אני מרוצה מהסוללה - השימוש שלי לא גדול בטלפון , לרוב הוא מחזיק לי כמעט יומיים.
למשל היום הוא יצא מהמטען לפני יום ו 11 שעות ואני עם 60%.
להגיד את האמת אין הרבה הבדלים בין כל הרומים השונים החל מ 2.2.1
ה JPY יצא בינואר - מאז לא יצא רום דרמטי...
אני חושב שברגע שיוצאת גירסה יציבה (שזה כנראה פעם בכמה חודשים) אין סיבה להחלפת הרום.
אישית אני מרוצה מהסוללה - השימוש שלי לא גדול בטלפון , לרוב הוא מחזיק לי כמעט יומיים.
למשל היום הוא יצא מהמטען לפני יום ו 11 שעות ואני עם 60%.
תודה על התגובות, ותמיד יצאו מכשירים טובים יותר וחזקים יותר אין לזה גבול ואף פעם אי אפשר לחכות
הכוונה שלי היתה בפתיחת הפוסט הזה להבין באמת אם הSGS נותן פייט יפה מול אייפון . אני חושב שאם אני אשחק קצת ואהיה שבוע עם אנדרואיד ואבין את העסק כמו איך מורידים ומשיגים תוכנות אז בטח זה ימשיך יפה.
אגב לגבי הנעילה של אפל ההרמטית אני לא חושב שאף אחד מסכים איתה ובדיוק בגלל זה כולנו פורצים אותו בשביל הגמישות וההתקנה של הדברים נוספים ואפשרויות נוספות.
אם אתם חושבים שהSGS נותן פייט יפה מול ה3GS אני אשמח מאוד לדעת אם זה באמת שווה את ההשקעה ולעבור למשהו אחר, חדש (ואולי) טוב יותר.
הכוונה שלי היתה בפתיחת הפוסט הזה להבין באמת אם הSGS נותן פייט יפה מול אייפון . אני חושב שאם אני אשחק קצת ואהיה שבוע עם אנדרואיד ואבין את העסק כמו איך מורידים ומשיגים תוכנות אז בטח זה ימשיך יפה.
אגב לגבי הנעילה של אפל ההרמטית אני לא חושב שאף אחד מסכים איתה ובדיוק בגלל זה כולנו פורצים אותו בשביל הגמישות וההתקנה של הדברים נוספים ואפשרויות נוספות.
אם אתם חושבים שהSGS נותן פייט יפה מול ה3GS אני אשמח מאוד לדעת אם זה באמת שווה את ההשקעה ולעבור למשהו אחר, חדש (ואולי) טוב יותר.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אייפון טלפון פוזאי ועושה את העבודה טוב מאוד....
אבל בגלל שהוא סגור כמו כל המוצרים של אפל, פוסל אותו מבחינתי.
לדוגמא, מכשיר כל כך מתקדם ואי אפשר להעביר קבצים בבלוטוס?
לא מקובל.
אי אפשר לשים כרטיס הרחבה
לא מקובל.
אין אחריות מלאה
לא מקובל.
ויש עוד דברים שפשוט אני לא מקבל אותם.
לכן, "נאלצתי" להסתפק במכשיר הפתוח הכי חזק היום בשוק, גאלקסיS.
לדוגמא, מכשיר כל כך מתקדם ואי אפשר להעביר קבצים בבלוטוס?
אי אפשר לשים כרטיס הרחבה
אין אחריות מלאה
לכן, "נאלצתי" להסתפק במכשיר הפתוח הכי חזק היום בשוק, גאלקסיS.
עזוב את הקטע של פוזהטלHD כתב:אייפון טלפון פוזאי ועושה את העבודה טוב מאוד....
לדוגמא, מכשיר כל כך מתקדם ואי אפשר להעביר קבצים בבלוטוס?לא מקובל.
אי אפשר לשים כרטיס הרחבהלא מקובל.
אין אחריות מלאהלא מקובל.
לכן, "נאלצתי" להסתפק במכשיר הפתוח הכי חזק היום בשוק, גאלקסיS....
תאמין לי שהייתי קונה אותו גם בלי התפוח של אפל מאחורה
אבל השאלה אם שווה לעבור עכשיו למשהו אחר
מישהו יודע איפה אפשר לרכוש אותו בניו יורק? באיזה עלות ? והאם יש חבילות שצריך להירשם אליהם או שאפשר לקנות אותו ללא חבילה?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
קראת רק את השורה הראשונה בתגובה שלי? כל השאר לא מעניין אותך?sushay כתב:עזוב את הקטע של פוזהטלHD כתב:אייפון טלפון פוזאי ועושה את העבודה טוב מאוד....
לדוגמא, מכשיר כל כך מתקדם ואי אפשר להעביר קבצים בבלוטוס?לא מקובל.
אי אפשר לשים כרטיס הרחבהלא מקובל.
אין אחריות מלאהלא מקובל.
לכן, "נאלצתי" להסתפק במכשיר הפתוח הכי חזק היום בשוק, גאלקסיS....
תאמין לי שהייתי קונה אותו גם בלי התפוח של אפל מאחורה
אבל השאלה אם שווה לעבור עכשיו למשהו אחר
מישהו יודע איפה אפשר לרכוש אותו בניו יורק? באיזה עלות ? והאם יש חבילות שצריך להירשם אליהם או שאפשר לקנות אותו ללא חבילה?...
תסתכל על השרשור הזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 33#1349233
ועל זה שמדבר קצת על ההבדל בין הנקסוס S לבין ה SGS:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 39#1281639
לגבי ההבדלים בין אנדרואיד לבין iOS אז לטעמי יש כבר אין ספור שרשורים שמדברים על התכונות של כל אחד מהמערכות האלה. הנה אחד לדוגמה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
קח בחשבון שאין איזה תשובה מוחלטת של מי עדיף. כל אחד והרצונות שלו, כל אחד והעדפות שלו, כל אחד והאהבות שלו. אתה צריך להכיר את ההבדלים ואז להחליט מה הכי מתאים לך.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 33#1349233
ועל זה שמדבר קצת על ההבדל בין הנקסוס S לבין ה SGS:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 39#1281639
לגבי ההבדלים בין אנדרואיד לבין iOS אז לטעמי יש כבר אין ספור שרשורים שמדברים על התכונות של כל אחד מהמערכות האלה. הנה אחד לדוגמה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
קח בחשבון שאין איזה תשובה מוחלטת של מי עדיף. כל אחד והרצונות שלו, כל אחד והעדפות שלו, כל אחד והאהבות שלו. אתה צריך להכיר את ההבדלים ואז להחליט מה הכי מתאים לך.
תודה רבה על כל השירשורים קראתי את אחד ואחד מהם
האמת שההחלטה הכי טובה תהיה להחזיק מכשיר כזה ואז להחליט אם זה מתאים או לא.
עד שלא ממש ארגיש איך זה אצלי ואתקין תוכנות לא ממש אוכל לקחת החלטה.
עושה הרושם ותקן אותי אם אני טועה שנכון להיום הSGS בהחלט נותן פייט יפה גם למכשירי אנדרואיד אחרים בשוק. ועושה הרושם שהשיווק החזק שלו באמת משפיע וגורם לו להיות בדירוגים גבוהים.
מישהו יודע לגבי מחירים ? ראיתי ב280 דולר באי ביי וזה נשמע ממש צחוק..
האמת שההחלטה הכי טובה תהיה להחזיק מכשיר כזה ואז להחליט אם זה מתאים או לא.
עד שלא ממש ארגיש איך זה אצלי ואתקין תוכנות לא ממש אוכל לקחת החלטה.
עושה הרושם ותקן אותי אם אני טועה שנכון להיום הSGS בהחלט נותן פייט יפה גם למכשירי אנדרואיד אחרים בשוק. ועושה הרושם שהשיווק החזק שלו באמת משפיע וגורם לו להיות בדירוגים גבוהים.
מישהו יודע לגבי מחירים ? ראיתי ב280 דולר באי ביי וזה נשמע ממש צחוק..
sushay,
מספיק לראות את שרשור ה SGS הענק שיש בפורום כאן כדי לאשר את המשפט שלך. שתדע שה-SGS הוא רחוק פחות מה-אייפון 4 מאשר הנקסוס S. אגב, ה SGS (על כל צורותיו) הוא, עד היום, מכשיר האנדרואיד הנמכר ביותר בעולם
מספיק לראות את שרשור ה SGS הענק שיש בפורום כאן כדי לאשר את המשפט שלך. שתדע שה-SGS הוא רחוק פחות מה-אייפון 4 מאשר הנקסוס S. אגב, ה SGS (על כל צורותיו) הוא, עד היום, מכשיר האנדרואיד הנמכר ביותר בעולם
אגב לא ציינת איזה מכשיר יש לך ?daveil כתב:אני ממש ממליץ לעבור לאנדרואיד, מסכים עם הנ"ל לגבי הדתות,
בשורה התחתונה - אם אין לך סבלנות - לך על ה SGS, אם יש - חכה 4-6 חודשים למכשירים הכבדים יותר עם הליבה הכפולה שהזכרתי...
לא הבנתי את המשפט - הSGS רחוק פחות מאייפון 4 מאשר NEXUS S? אפשר הסבר?osherov כתב:sushay,
מספיק לראות את שרשור ה SGS הענק שיש בפורום כאן כדי לאשר את המשפט שלך. שתדע שה-SGS הוא רחוק פחות מה-אייפון 4 מאשר הנקסוס S. אגב, ה SGS (על כל צורותיו) הוא, עד היום, מכשיר האנדרואיד הנמכר ביותר בעולם...
sushay,
הכוונה במשפט הוא שהנקסוס S הוא מכשיר שמגיע עם מערכת אנדרואיד גולמית, הגולמיות הזאת לא תתאים לכל אחד. מצד אחד המערכת היא מהירה וחדשנית מאוד, אבל מצד שני, יש כאלה, שמעדיפים כל מיני ממשקים מעל האנדרואיד כמו אלה שקיימים בגלקסי S, במכשירי HTC, מוטורולה וכל שאר יצרניות מכשירי האנדרואיד, שבעצם מביאים למשתמש יכולת להתחיל לעבוד מייד עם המכשיר באופן חוייתי כמעט מהרגע שמוצאים אותו מהקופסה (בדומה במשהו למכשיר האייפון). בנוסף לזה, בגלל הגולמיות "והפתיחות" בנקסוס S, לא מעט מבעלי המכשיר "פותחים אותו" ומתחילים לשחק איתו (זה אומר לפתוח אותו להרשות רוט, ולהתקנת רומים שונים ומשונים), אומנם גם ב SGS זה נעשה (בעיקר מי שרוכש את המכשיר בישראל באופן פרטי ולא דרך אחת המפעילות) אבל פחות.
לכן רשמתי את המשפט שהתייחס לזה שה SGS (וכל שאר מכשירי האנדרואיד של היצרניות למעט מכשירי גוגל) קרוב יותר לאייפון מאשר הנקסוס S. אגב, לי אישית, יש כיום את הנקסוס 1, ולכן העדפתי בין ה SGS לבין הנקסוס S היא ברורה...אני אישית הייתי לוקח את הנקסוס S
הכוונה במשפט הוא שהנקסוס S הוא מכשיר שמגיע עם מערכת אנדרואיד גולמית, הגולמיות הזאת לא תתאים לכל אחד. מצד אחד המערכת היא מהירה וחדשנית מאוד, אבל מצד שני, יש כאלה, שמעדיפים כל מיני ממשקים מעל האנדרואיד כמו אלה שקיימים בגלקסי S, במכשירי HTC, מוטורולה וכל שאר יצרניות מכשירי האנדרואיד, שבעצם מביאים למשתמש יכולת להתחיל לעבוד מייד עם המכשיר באופן חוייתי כמעט מהרגע שמוצאים אותו מהקופסה (בדומה במשהו למכשיר האייפון). בנוסף לזה, בגלל הגולמיות "והפתיחות" בנקסוס S, לא מעט מבעלי המכשיר "פותחים אותו" ומתחילים לשחק איתו (זה אומר לפתוח אותו להרשות רוט, ולהתקנת רומים שונים ומשונים), אומנם גם ב SGS זה נעשה (בעיקר מי שרוכש את המכשיר בישראל באופן פרטי ולא דרך אחת המפעילות) אבל פחות.
לכן רשמתי את המשפט שהתייחס לזה שה SGS (וכל שאר מכשירי האנדרואיד של היצרניות למעט מכשירי גוגל) קרוב יותר לאייפון מאשר הנקסוס S. אגב, לי אישית, יש כיום את הנקסוס 1, ולכן העדפתי בין ה SGS לבין הנקסוס S היא ברורה...אני אישית הייתי לוקח את הנקסוס S
SHUSHY
לשאלתך לי יש SGS, מאוד מרוצה למעט החיסרון הקריטי לדעתי - חוסר פלאש למצלמה,
מעבר לצורך בצילומים\פנס וכו', פשוט מעצבן אותי שעשו טלפון מרצדס בלי פלאש,
לא מצליח להבין מה הסיבה לחוסר פלאש - פ**ינג לד מסכן שמוציא אור - מה הסיפור?
המצלמה שלו מעולה ואף עולה על זו של האייפון 4,
אבל לא בלילה.
לסגור לך את הפינה - אתה מאוד תהנה מ SGS
לך על זה לדעתי.
לשאלתך לי יש SGS, מאוד מרוצה למעט החיסרון הקריטי לדעתי - חוסר פלאש למצלמה,
מעבר לצורך בצילומים\פנס וכו', פשוט מעצבן אותי שעשו טלפון מרצדס בלי פלאש,
לא מצליח להבין מה הסיבה לחוסר פלאש - פ**ינג לד מסכן שמוציא אור - מה הסיפור?
המצלמה שלו מעולה ואף עולה על זו של האייפון 4,
אבל לא בלילה.
לסגור לך את הפינה - אתה מאוד תהנה מ SGS
לך על זה לדעתי.
Daveil
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
קודם כול לאיפון 4 יש מצלמה טובה יותר עם פלאש או בלי פלאש , תמונות יותר מפורטות ובמיוחד בוידאו .
הSGS הוא מכשיר מצויין אבל כול הקטע הזה שהLED המסכן הוא חסרון ענק זה שטויות .. אם היה לו פלאש Xeon אז בסדר אבל הLed הזה חוץ מפנס לא שווה הרבה .
אני ההיתי מעדיף את הNexus S עם החיישן של הGalaxy S ובלי פלאש מאשר את המצלמה שכרגע בNexus S עם פלאש .
הSGS הוא מכשיר מצויין אבל כול הקטע הזה שהLED המסכן הוא חסרון ענק זה שטויות .. אם היה לו פלאש Xeon אז בסדר אבל הLed הזה חוץ מפנס לא שווה הרבה .
אני ההיתי מעדיף את הNexus S עם החיישן של הGalaxy S ובלי פלאש מאשר את המצלמה שכרגע בNexus S עם פלאש .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
את הGalaxy S עד כמה שאני יודע אי אפשר להשיג בגרסאת הI9000 ,רק בגרסאות של ספקיות הסלולר , אתה צריך או את הCaptivate שנמכר בAT&T או את הVibrant שנמכר בT-Mobile , לעשות אנלוק למכשיר זה לא בעיה , המחיר ללא חוזה אמור להיות בין 400 ל500 דולר .
חוץ מזה לדעתי כדי לך לבחור בCaptivate מהסיבה הפשוטה שהוא הדגם היחיד בסידרה שנמכר בארצות הברית עם תמיכה בנוסף לתדר 2100 הרגיל הוא תומך גם בתדר ה850 של פלאפון ,מה שיתן לך בסופו של דבר את החופש לעבור בין כול ספקיות הGSM בארץ (פלאפון/אורנג' וסלקום )
חוץ מזה לדעתי כדי לך לבחור בCaptivate מהסיבה הפשוטה שהוא הדגם היחיד בסידרה שנמכר בארצות הברית עם תמיכה בנוסף לתדר 2100 הרגיל הוא תומך גם בתדר ה850 של פלאפון ,מה שיתן לך בסופו של דבר את החופש לעבור בין כול ספקיות הGSM בארץ (פלאפון/אורנג' וסלקום )
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2