תופעת עיוות תמונה בפלזמה פנסוניק
שלום לכולם, ברשותי טלוויזית פלזמה HD-Ready של פנסוניק, דגם 42X20M רזולוציה 768X1024
יש בטלווזיה תופעה מעצבנת של עיוות התמונה: כשאני מקרין סרט מהמחשב התמונה המתקבלת על המסך מתכווצת, ז"א תמונה שאמורה להיות על גודל של כל המסך (סדרות למשל) מתכווצת ונראית כאילו "רחבה יותר" - משאיר פסים שחורים בחלק העליון והתחתון, כלומר זה מכווץ את הדמויות שנראות יותר נמוכות .
זה מעצבן אף יותר בסרטי Bluray שרחבים יותר מסדרות. וזה משאיר בקושי חצי מסך עם תמונה עליו
אני משתתמש בנגן KMPlayer, ויש אפשרות לעשות Strech לתמונה, כלומר שתוצג על כל המסך, בסדרות זה מחזיר את התמונה לגודל המקורי, בסרטים מעוות - דמויות נראות מתוחות יותר מידי
האם יש אפשרות בנגן לקבוע את התמונה שתוצג על המסך (כשאני בפול סקרין מוד)? . הרי כשאני פותח את הסרט בנגן בהתחלה הוא מוצג בגודל הטבעי , וכשאני עושה פול סקרין זה מעוות - מכווץ את התמונה
ואפשרות של overscan מעצבנת , חותכת את התמונה כדי שתתאים לכל המסך, בסרטי HD זה קוצץ חלק נרחב מהתמונה...
האם יש נגן אחר שיכול לתת אפשרות כזו - אפשרות לכוון ידנית את גודל התמונה שתוצג על המסך - למתוח לכווץ ידנית רזולוציה?
יש לכם אולי פיתרון אחר לתופעה ?
תודה רבה לעוזרים
יש בטלווזיה תופעה מעצבנת של עיוות התמונה: כשאני מקרין סרט מהמחשב התמונה המתקבלת על המסך מתכווצת, ז"א תמונה שאמורה להיות על גודל של כל המסך (סדרות למשל) מתכווצת ונראית כאילו "רחבה יותר" - משאיר פסים שחורים בחלק העליון והתחתון, כלומר זה מכווץ את הדמויות שנראות יותר נמוכות .
זה מעצבן אף יותר בסרטי Bluray שרחבים יותר מסדרות. וזה משאיר בקושי חצי מסך עם תמונה עליו
אני משתתמש בנגן KMPlayer, ויש אפשרות לעשות Strech לתמונה, כלומר שתוצג על כל המסך, בסדרות זה מחזיר את התמונה לגודל המקורי, בסרטים מעוות - דמויות נראות מתוחות יותר מידי
האם יש אפשרות בנגן לקבוע את התמונה שתוצג על המסך (כשאני בפול סקרין מוד)? . הרי כשאני פותח את הסרט בנגן בהתחלה הוא מוצג בגודל הטבעי , וכשאני עושה פול סקרין זה מעוות - מכווץ את התמונה
ואפשרות של overscan מעצבנת , חותכת את התמונה כדי שתתאים לכל המסך, בסרטי HD זה קוצץ חלק נרחב מהתמונה...
האם יש נגן אחר שיכול לתת אפשרות כזו - אפשרות לכוון ידנית את גודל התמונה שתוצג על המסך - למתוח לכווץ ידנית רזולוציה?
יש לכם אולי פיתרון אחר לתופעה ?
תודה רבה לעוזרים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
התופעה נגרמת מכך שלמרות שהרזולוציה של 1024x768 במסך שלך היא בעלת אותה כמות פיקסלים כמו במסך מחשב רגיל, הפיקסלים במסך שלך הם לא מרובעים אלא מלבניים ולכן מתקבלת תמונה ביחס של 16:9 ולא 4:3 כפי שהיית מצפה מחישוב פשוט.
ב Media Player יש התיחסות למקרה זה ואפשרות לתקן את יחס התמונה אבל אין לי מושג אם זה קיים בנגן שלך.
אפשרות אחרת היא להשלים עם זה שהמסך הוא HD Ready ולקבוע במחשב רזולוציה של 1280x720 ולתת למעבד הוידיאו הפנימי של המסך לבצע את ההתאמה לפנל שלו. זה יגרום לשולחן העבודה ולטקסט לאבד מהחדות אבל הכל יוצג ביחס הנכון.
אפשרות שלישית היא כמובן להחליף את המסך
ב Media Player יש התיחסות למקרה זה ואפשרות לתקן את יחס התמונה אבל אין לי מושג אם זה קיים בנגן שלך.
אפשרות אחרת היא להשלים עם זה שהמסך הוא HD Ready ולקבוע במחשב רזולוציה של 1280x720 ולתת למעבד הוידיאו הפנימי של המסך לבצע את ההתאמה לפנל שלו. זה יגרום לשולחן העבודה ולטקסט לאבד מהחדות אבל הכל יוצג ביחס הנכון.
אפשרות שלישית היא כמובן להחליף את המסך
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
האופצייה השלישית לא עומדת על הפרק כרגע.. בכל זאת מסך חדש מלפני 3 חודשים..
ניסיתי לקבוע רזולוציה שונה (720x1280) אבל זה לא עובד. כלומר בעת חיבור הטלוויזיה הרזולוציה היחידה שאני יכול לבחור היא 1024X768. אני מסמן למחשב רזולוציה אחרת אבל הוא לא מעביר ונשאר על 1024X768
אני מחבר בVGA ולא ב HDMI כי אין בנייד חיבור HDMI אם זה רלוונטי
אגב.. איפה יש אפשרות כזו בMedia Player? לא מצאתי
ניסיתי לקבוע רזולוציה שונה (720x1280) אבל זה לא עובד. כלומר בעת חיבור הטלוויזיה הרזולוציה היחידה שאני יכול לבחור היא 1024X768. אני מסמן למחשב רזולוציה אחרת אבל הוא לא מעביר ונשאר על 1024X768
אני מחבר בVGA ולא ב HDMI כי אין בנייד חיבור HDMI אם זה רלוונטי
אגב.. איפה יש אפשרות כזו בMedia Player? לא מצאתי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ברוך הבא לפורום!
ההמלצה שלי היא לעבוד עם התוכנה Boxee. בהגדרות המתקדמות שלה:
Settings-Look and feel-Screen-Screen format & overscan-Advanced Calibration
באחד החלונות באשף שנפתח ניתן לקבוע את ה-Ratio של הפיקסל (שים לב, לא של המסך). במקרה שלך זה צריך להיות על 1.333 (4:3).
ההמלצה שלי היא לעבוד עם התוכנה Boxee. בהגדרות המתקדמות שלה:
Settings-Look and feel-Screen-Screen format & overscan-Advanced Calibration
באחד החלונות באשף שנפתח ניתן לקבוע את ה-Ratio של הפיקסל (שים לב, לא של המסך). במקרה שלך זה צריך להיות על 1.333 (4:3).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
חבל שזה לא HDMI, היה פותר לך הרבה בעיות, עצלי היה אותו מצב ב VGA.
לכל מסך יש כמה רזולוציות שהוא יכול לקבל ,אני עובד על 1280x720 וBOXEE מוגדר כ 16:9 כדי שיחשוב שהמסך WIDE,
עצלי הוא מוגדר כ ONLY SCAN ואז אין שום OVER/UNDER SCAN
הטקטס נראה על הפנים ,אבל להגדרה אפשר להתחבר ב שולחן עבודה מרוחק (לעדכון דרייבים וכו')
אבל BOXEE נאה נהדר בהגדרה הזאת, וגם סרטי DVDRIP נראים סבבה.
המסך הוא PJ350 LG 42" שהרזולוציה שלו היא גם 1024 על 768.
לכל מסך יש כמה רזולוציות שהוא יכול לקבל ,אני עובד על 1280x720 וBOXEE מוגדר כ 16:9 כדי שיחשוב שהמסך WIDE,
עצלי הוא מוגדר כ ONLY SCAN ואז אין שום OVER/UNDER SCAN
הטקטס נראה על הפנים ,אבל להגדרה אפשר להתחבר ב שולחן עבודה מרוחק (לעדכון דרייבים וכו')
אבל BOXEE נאה נהדר בהגדרה הזאת, וגם סרטי DVDRIP נראים סבבה.
המסך הוא PJ350 LG 42" שהרזולוציה שלו היא גם 1024 על 768.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
זה לא קש/ור ל - HTPC אבל יש לי בעיה דומה עם מסך A20 של פנסוניק (מחליף של X10 ) כאשר אני שם סרט במערכת קולנוע בייתית של פנסוניק PT75 בשימוש עם פלזמה A20 אני סובל מבעיה דומה שתיארתם למעלה. כלומר שוליים מצידי התמונה וגם בגבולות העליונים והתחתונים כך שבעצם אני רואה תמונה קטנה במסך.
מישהו יודע למה?
מישהו יודע למה?