אמזון פתחה היום חנות אפליקציות לאנדרואיד שמתחרה ישירות בגוגל מרקט

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

אחרי שמועות שהתחילו כבר לפני חצי שנה: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 45#1231445
ואחרי אין ספור הדלפות ,הגיע היום ובאמת כפי שנחשד, גוגל מרקט כבר לא לבד. מהיום אמזון מצטרפת לחגיגה ופותחת חנות מתחרה שנקראת Appstore for Android. יש מעטים בעולם שיכולים לקרוא תיגר על הגוגל מרקט מבחינת איכות, חוייה ויכולת סליקה. אמזון היא ללא ספק אחת היחידות שיכולה לעשות זאת.

אמזון, על הנייר, יכולה לשבור את כללי המשחק. החברה הזאת היא לא עוד יצרן שנכנס עכשיו לתחום כדי לייצר איזה שירות הורדת תוכנות. לאמזון יש מודל מוכח ועובד שמסוגל לתת תחרות חזקה (ואף הרבה יותר מזה) לגוגל וזה בזמן קצר יחסית (מפתחי האפליקציות לא יוכלו להתעלם מהחנות שלהם).
הנה הקישור לחנות:
http://www.amazon.com/mobile-apps/b/ref ... 2350149011

עוד יתרונות של אמזון הם:
-לאמזון יש כבר היום חנות למוזיקה (תכני mp3) דבר שיכול לקרוא תיגר ישיר אל מול אפל ואל מול שירות המוזיקה שגוגל מתכננת להשיק בקרוב
-e-books: אמאזון יכולה כמובן למכור ספרים דרך החנות הזאת למכשיר אנדרואיד (במקביל ל Kindle שלהם)
-לאמאזון יש כיום אפשרויות רכישה גדולים הרבה יותר מאשר ה Google Checkout account (לפחות עד שגוגל תתמוך ב PayPal)
-לאמזון יש היום שירות video on demand service והם יכולים להוסיף יכולות אלה למכשירי אנדרואיד בזמן קצר יחסית...הרבה יותר מהר מאשר גוגל ייצרו יכולות אלה בעצמם
-אמזון הרבה יותר קרובה לייצר iTunes לאנדרואיד מאשר גוגל עצמה
-ניהול: אמאזון כבר שנים בעולם הזה והחוויה והיכולות שמקבלים בשימוש השירותים שלהם והאתרים שלהם הוא לבטח טוב מזה של גוגל כיום
-גישה לרכישות מחו"ל: לאמאזון יש גישה לרכישה אצלם מהרבה יותר מדינות בעולם כיום מאשר גוגל (גם אחרי ההרחבה הצפויה)

ומה האפליקצייה המרכזית בחנות החדשה של אמזון מהיום?!
תמונה

קישור להורדת אפליקציית אמזון למכשיר שלכם:
תמונה
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 22/03/2011 21:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

רק להוסיף ..

http://www.engadget.com/2011/03/21/appl ... ringement/

בכול מקרה , ניראה לי שזה יהיה אפלקציה מעולה למי שרוצה את כול התוכן מסודר במקום אחד .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

michael100
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 288
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #3 

רק חבל שהם לא מוכרים לישראל.
ניסיתי לקנות שם היום אפליקציה וקיבלתי את ההודעה הבאה:

[left]We are sorry...
We could not process your order because of geographical restrictions on the product which you were attempting to purchase. Please refer to the terms of use for this product to determine the geographical restrictions.
[/left]

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4 

michael100,
כרגע ישראל "כמובן" לא נתמכת, האם ניסית להגדיר כתובת כלשהיא בחו"ל?

michael100
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 288
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #5 

לא ניסיתי להזין כתובת אחרת, אבל אני יכול לנחש שאת הזיהוי הם מבצעים לפי כרטיס האשראי שחייבים להשאיר ולא לפי הכתובת הרשומה.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #6 

מתברר שזה לא רק בעייה בישראל, אלא החנות כרגע לא נתמכת בשום מקום בעולם, למעט ארה"ב!

תמונה
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 22/03/2011 22:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #7 

כמה מפתיע (n) לפעמים זה מרגיש כאילו כול העולם הוא חור נידח באמצע שום מקום ורק ארצות הברית קיימת ..

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #8 

מה שמדהים הוא שהRIO השתחרר לאנדרואיד לפני הiOS, זה דבר שלא קרה עוד, במיוחד לסדרת המשחקים הנמכרת ביותר לפלאפונים.

נ"ב
בינתיים הRIO קיבל דירוג של 3 כוכבים, ככה שאנחנו לא מפסידים הרבה. :wink:

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #9 

לא נכון ... לפי הApp store אצלי המשחק יצא ב17 לחודש .

http://itunes.apple.com/us/app/angry-bi ... mpt=uo%3D2

ו"אצלכם" הוא שוחרר רק היום עם הפתיחה של הAmazon Appstore
נערך לאחרונה על ידי IamEzio ב 22/03/2011 22:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

ה RIO כן שוחרר גם ל iOS במחיר של 99 סנט. באמזון המשחק לאנדרואיד הוא כרגע חינם

אני בודק קצת את התגובות בעולם לגבי החסימה של האמזון מרקט בשאר מדינות וזה באמת מרגיז הרבה מאוד אנשים. בעיקר תגובות נזעמות פגשתי באנגליה, שם באתר הבריטי של אמזון, הגולשים פשוט רותחים מכעס על אמזון ועל זה שהם לא מאפשרים להוריד אפליקציות מהחנות החדשה שלהם (גם להם (וגם לי) אין מושג למה הם לא מאפשרים הורדה של אפליקציות בכל מדינות העולם, שלא לדבר על כאלה שהם חינם. הרי אין כאן שום אלמנט של זכויות יוצרים או משהו בסגנון)

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

ושכחתי להוסיף בהודעה הקודמת שזה ממש דפוק שהם נתנו לפתוח עוד חנות.
עם כל הכבוד שאני בעד תחרות באמת שלא בא לי להתחיל לנווט בין כמה חנויות שונות כדי לפתוח משהו, שתיהיה חנות אחת שתאחד את הכל.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #12 

ariel-ro,
גוגל לא נתנו אישור לאף אחד לפתוח חנות נוספת וזה מכיוון שאף אחד לא צריך אישור מגוגל לפתוח חנות מתחרה בגוגל מרקט. בגלל שהאנדרואיד כתוב ברשיון קוד הפתוח, אז כל אחד רשאי לעשות עם האנדרואיד כמעט מה שבא לו וזה בלי לבקש רשות "מהיצרנית". התחרות הזאת היא מעולה לנו, בעלי האנדרואיד! אנחנו רק יכולים להרוויח מדבר כזה

אגב, אמזון מיתגו את עצמם בין הפתיחות של הגוגל מרקט לבין אטימות ה App Store של אפל

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

osherov כתב:ariel-ro,
גוגל לא נתנו אישור לאף אחד לפתוח חנות נוספת וזה מכיוון שאף אחד לא צריך אישור מגוגל לפתוח חנות מתחרה בגוגל מרקט. בגלל שהאנדרואיד כתוב ברשיון קוד הפתוח, אז כל אחד רשאי לעשות עם האנדרואיד כמעט מה שבא לו וזה בלי לבקש רשות "מהיצרנית". התחרות הזאת היא מעולה לנו, בעלי האנדרואיד! אנחנו רק יכולים להרוויח מדבר כזה

אגב, אמזון מיתגו את עצמם בין הפתיחות של הגוגל מרקט לבין אטימות ה App Store של אפל
...
אני לא רואה איך אני יכול להרוויח מכזה דבר, שעכשיו חלק מהאפליקציות יעלו לפה וחלק לפה ואני אצטרך כל הזמן לזגזג בין החנויות בשביל לחפש משהו ממש לא מתאים לי (n)
ואני מודע לכך שהם לא צריכים אישור, אבל עם כל הכבוד גוגל צריכה גם לחשוב על הלקוחות שלה ויכולה להגיד לא! כי זה יפגע במשתמשים.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #14 

חחח... למה אתה חושב ככה?
אפליקציות יעלו גם לשם וגם לשם... שום מפתח לא יסכים לוותר על קהל יעד, פשוט למרקט של אמזון יהיו בונוסים בדמות שאר הדברים שהם מציעים

לגבי ה"ארהב בלבד" אני נותן לXDA פחות משבוע עד שיפרצו את ההגבלה או ימצאו דרך לעקוף אותה... זה לא שלא עשו את זה לפני זה עם המרקט עצמו

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

iakovl כתב:חחח... למה אתה חושב ככה?
אפליקציות יעלו גם לשם וגם לשם... שום מפתח לא יסכים לוותר על קהל יעד, פשוט למרקט של אמזון יהיו בונוסים בדמות שאר הדברים שהם מציעים

לגבי ה"ארהב בלבד" אני נותן לXDA פחות משבוע עד שיפרצו את ההגבלה או ימצאו דרך לעקוף אותה... זה לא שלא עשו את זה לפני זה עם המרקט עצמו
...
כי נכון לעכשיו הRIO של ANGRY BIRDS הוא רק לAMAZON MARKET.
והם יכולים לעשות ככה עם הרבה משחקים, פשוט לשלם למפתח ולהגיד לו לי יש בלעדיות על המשחק הזה.
מה שגוגל לא תעשה במרקט שלה, כי "זה קוד פתוח ושכל אחד יעשה עם הדברים שלו מה שהוא רוצה".

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #16 

ariel-ro,
אתה קצת מבלבל. דווקא הגוגל מרקט זה שירות סגור ולא פתוח ששיך לגוגל ואם היא תרצה היא יכולה להגיעה להסכמי בלעדיות עם חברות על מנת לפרסם אפליקציות אצלה במרקט (האנדרואיד הוא פתוח לגמרי. הגוגל מרקט זה שירות קניני סגור של גוגל). הגוגל מרקט במובן הזה זהה לאמזון מרקט. די ברור שה RIO יגיע בקרוב גם לגוגל מרקט כי ארה"ב בלבד, זה מגבלה בלתי הגיונית לאפליקצייה כזאת או בכלל לכל אפליקצייה אחרת שתרצה תפוצה מלאה.

תחרות זה תמיד דבר טוב לנו הקונים ושתי חנויות אנדרואיד עדיפות בהרבה על חנות מונופול אחת...בסופו של דבר האינטרס של יצרן האפליקציות הוא להביא לך, הצרכן, את האפליקצייה שלו ולכן אל תחשוש מכך שאתה כצרכן לא תוכל להשיג אותה בגלל שהיא נמכרת בחנות אחת ולא בשנייה....

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #17 

החנות של אמזון משנה את כללי המשחק (או לפחות מנסה לשנות אותם).
1. כל אחד יוכל לנסות את האפליקציה, לפני שהוא רוכש אותה, ישירות מתוך הדפדפן. איך זה יעבוד? כאשר לקוח רוצה להתנסות בחנות, אמזון יפעילו אמולטור של אנדרויד על מכונה וירטואלית בענן שלהם (EC2 - שהוא הענן הגדול בעולם היום). האנולטור הנ"ל יישלט דרך פלאש בדפדפן של המשתמש, והוא יוכל לנסות את האפליקציה לפני שהוא רוכש. נכון, יהיו אפליקציות שלא נוכל להתרשם מהן כמו שצריך, אבל בסך הכל זה יתן מענה מצויין לרוב המוחלט של האפליקציות.

2. מודל תמחור חדש. בניגוד למרקט של גוגל, שבה המפתח קובע את המחיר, וגוגל לוקחת 30%, במקרה של אמזון, אמזון היא זו שקובעת את מחיר האפליקציה. המפתח מציין "מחיר רצוי" (list price) ואמזון רשאית למכור את האפליקציה בכל מחיר אחר, או אפילו בחינם. המפתח מקבל 70% מהמחיר שבו נמכרה האפליקציה אך לא פחות מ-20% מהמחיר בו הוא נקב (כלומר: אם אמזון החליטה לתת את האפליקציה שלי בחינם, אני אקבל 20% מהמחיר שביקשתי מאמזון עבור כל הורדה).

3. "אפליקצית פרמיום בחינם, כל יום" - לפחות בתחילת הדרך, אמזון הודיעה / התחייבה שבכל יום היא תחלק אפליקציה נחשקת - בחינם (ע"ע סעיף 2). הדבר הזה נועד למשוך משתמשים לבקר בחנות האפליקציות של אמזון לעיתים תכופות יותר.
You are never fully dressed without a smile

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #18 

רן,
עד שאני תופס את הצד שלך במודל הקוד הפתוח של לינוקס (והאנדרואיד) אתה משאיר אותי כאן לבד :)
אגב, מסקרן אותי מאוד איזה מכשיר אנדרואיד יש ברשותך? (אני מהמר על הנקסוס)

לעניננו:
1. המנגנון הזה של הרצה מתוך הדפדפן נקרא באמזון מרקט: Test Drive
2. למרות שעל פניו המודל הזה נשמע מוזר ולא אטרקטיבי בכלל למפתח, ההפך הוא דווקא הנכון. מה שבעיקר מסתתר מאחורי המנגנון הזה הוא שאמזון יכולה לקבוע מחיר שונה לגמרי מהמחיר בו המפתח מעוניין למכור את "הסחורה" שלו (List Price), הוא מצב בו האפליקצייה המסוימת תבחר ככזאת שתקבל הנחה משמעותית עד כדי נתינת האפליקצייה בחינם לתקופה מסוימת ע"י אמזון. שוב, זה נראה אדיוטי שאני כמפתח פתאום יקבל רק חמישית מהמחיר אותו אני קבעתי אבל תאמינו לזה שאותם אפליקציות שיקבלו את ההנחות מאמזון יקבלו במקביל פרסום ענק שיגרום לעלייה מטורפת במכירות דבר שבהכרח יביא רווח גדול בהרבה לאותו המפתח. לי זה נשמע הגיוני שגם גוגל יעתיקו את המודל הזה באיזה שהוא אופן בעתיד

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #19 

2 הבעיות העיקריות פה הן:
1 - חייב להכניס כרטיס אשראי (גם אם אני לא מתכוון לרכוש אפליקציות בכסף).
2 - אין גישה מחוץ לארה"ב.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #20 

אבי,
לי אישית אין בעייה עם 1 (סה"כ זה אמזון ולא איזה אתר מכירות קיקיוני) יש לי קצת בעייה עם 2 :evil:
אגב, במסגרת חיפושי הגעתי לתובנה שהסיבה שה RIO זכה לביקורות פושרות כל כך (3 וחצי כוכבים) היא שחלק מהאנשים נתנו ביקורת נמוכה מאוד לא בגלל המשחק אלא בגלל חוסר היכולת שלהם להוריד את המשחק במדינה שלהם!

הנה דוגמה:
[left]Why isn't it available in Europe... It says worldwide but thats not only US, right?! I bet the app is awesome, but yeah, what fun is a game when you can't play it!?
[/left]
...

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”