כמה שאלות לגבי מערכת חדשה שקניתי - Z5500

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
liorpog פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אז כהמשך לאשכול הקודם שכבר מבולגן לדון בו.. קניתי את המערכת.. ויש לי כמה שאלות.
אנסה לעשות את זה קצר וקולע.

קראתי שהמערכת מסוגלת לעבוד עם 6 מכשירים בו זמנית או משהו כזה, אך בניגוד לזה
קראתי תגובות על המערכת החדשה של לוג'יטק שהשיקו ממש לא מזמן.. Z906
המערכת היא היורשת של Z5500 וכתוב שהיא מסוגלת להתחבר ל6 מכשירים בו זמנית, וכתבו בתגובות שהיא מסוגלת לעשות זאת לעומת הZ5500 שמסוגלת להתחבר רק למכשיר אחד..

אז קצת בלבלו אותי.. את הZ5500 אני יכול לחבר אך ורק למחשב לדוגמא? או גם לדברים אחרים? או שזה פשוט תלוי בחיבורים?

עכשיו נניח אני רוצה לחבר לממיר שלי יס, מה זה יתן לי? אני פשוט אשמע את כל מה שעובר בטלויזיה, דרך המערכת?
יש טעם לעשות משהו כזה? אין לי ממיר HD או משהו כזה.. ולכן אני מעריך שהסרטים המוקרנים הם לא באיכות סאונד מי יודע מה.. תקנו אותי אם אני טועה..
והשידורים הפחות טובים לדוגמא בערוץ 11, לא יכולים לפגוע בצורה זו או אחרת במערכת?

שאלה אחרונה קטנה, אם אני קונה כבל קואקסיאלי לחבר את המערכת לכרטיס קול חיצוני שיש לי.
מאחורה בכרטיס קול יש לי 2 S/PDIF.. אחד OUT ואחד IN
לאיזה מהם אני אמור לחבר?
מה חשיבות איכות הכבל? באיזה מחיר אני אמור לקנות אותו? והאם האורך שלו פוגע באיכות?
האיכות דרך חיבור כזה יהיה איכותי יותר מחיבור אנלוגי ישר למחשב? (יש לציין שהכרטיס קול החיצוני די איכותי, והוא מחובר בכבל USB למחשב..)

תודה ענקית על העזרה!

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

1)אם אני לא טועה ל5500 יש 2 כניסות דיגיטליות (קואקס ואופטי) שזה אומר שהמגבר יכול להתחבר ל2 מכשירים.
2)אם אתה תחבר למגבר ממיר רגיל אתה תוכל להשתמש באופציית הPROLOGIC2 על מנת לדמות סאונד היקפי.
3)אתה צריך לחבר את הכבל בOUT.
4)תקנה כבל דיגיטלי זול באורך שאתה צריך.
5)במקרה שלך האיכות עם כבל דיגטלי תיהיה יותר טובה מכבל אנלוגי.

liorpog פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה רבה על העזרה קודם כל.. דבר שני
במידה ואני מחבר למגבר גם את הממיר וגם את המחשב.. אני בוחר מה אני רוצה לשמוע או שאני תמיד שומע משניהם?

עוד שאלה, גם בממיר וגם בכרטיס קול יש לי חיבור קואקסיאלי, אין לי חיבור אופטי
יש מפצל כלשהו של כבלים קואקסיאליים? או שאני פשוט לא אוכל לחבר את שניהם?

ואם לאנשים יש עוד תשובות לגבי השאלות שלי למעלה הם יותר ממוזמנים לכתוב אותם, אשמח להשכיל ולדעת יותר..

תודה רבה:)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

liorpog, עד כמה שזכור לי ל z5500 אין אפשרויות של מיתוג בין הכניסות כי הוא מעולם לא יועד להתחבר ליותר ממחשב אחד בודד. אתה כנראה תזדקק ליחידת מיתוג (לא מפצל כי זה משהו אחר).

יש בשוק יחידות מיתוג לאודיו דיגיטלי עם כמה כניסות קואקסיאליות ליציאה אופטית או קואקסיאלית. אני זוכר שזה גם לא היה עסק יקר במיוחד אבל אני לא זוכר בדיוק איפה ראיתי את זה. נסה בחנות של סולן http://www.sollan.co.il/ בתור התחלה.

דבר אחרון,כש zeev78 דיבר על "כבלים דיגיטליים" הוא התכוון לכבל קואקסיאלי פשוט עם מחבר RCA בכל קצה ושמשמש גם להעברת וידיאו. אני בטוח שיש לך אחד כזה עם מחברי RCA צהובים זרוק בבית ששימש אותך פעם לחיבור וידיאו רגיל. צריך להבין שאין כזו חיה "כבל דיגיטלי" בהקשר של כבלים קואקסיאלים כי לכבלים לא איכפת אם האות החשמלי העובר דרכם נושא מידע אנלוגי או דיגיטלי. עלות משוערת לכבל כזה חדש היא שקלים בודדים בלבד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

liorpog פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אני מאמין שאוכל למצוא כבל RCA צהוב זרוק בבית, אבל באמת שאין הבדל בין כבל לכבל?
כי אם אמצא כזה, זה סתם כבל דק והכי פשוט שיש..
לא יהיה הבדל בינו לבין כבל ב50 שקל למשל שהוא יותר עבה ואיכותי?

ולגבי יחידות מיתוג אין לי צורך בכך, סתם התעניינתי..

תודה רבה על העזרה!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

אין שום הבדל. התקן להעברת אודיו המקודד דיגיטלית בכבל קואקסיאלי דורש רק כבל עם עכבה של 75 אוהם ומחברי RCA. זה בדיוק אותו התקן לכבלים להעברת וידיאו. ממילא מה שעובר בכבל זה בכלל לא אודיו אלא מידע מקודד דיגיטלית שמפוענח ברסיבר או ביחידת הבקרה של ה z5500 במקרה שלך. אתה באמת מאמין שלמפענח איכפת מה היה עובי הכבל ששימש להעברת המידע המקודד?

אבל שזה לא יפםריע לך לפרנס את בעל החנות אם אתה באמת רוצה להוציא 50 שקלים ומעלה על כבלים "איכותיים". אני יכול להפנות אותך גם לחנויות שבהם מוכרים כבלים כאלו ב 500 וב 5000 שקלים אם זה באמת מציק לך.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

כבל קואקס צריך להיות בעל עכבה של 75 אוהם, כבל אנלוגי רגיל הוא בעל עכבה של 50 אוהם, למרות שהם נראים אותו הדבר הם שונים, אל תשתמש בכבל מבלי לוודא שיש לו את העכבה הרצוייה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

בגלל זה ציינתי שהוא זקוק לכבל קואקסיאלי לוידיאו. חוץ מזה שמקסימום מה שיכול לקרות עם כבל בעל עיכבה לא מתאימה הוא שהוא לא ישמע כלום.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אם יש לך במחשב שלושה חיבורים אנלוגיים להעברת תכני סראונד, תוכל להשתמש בהם במקביל לחיבור הקואקסיאלי מהממיר, וכך לא תצטרך להחליף חיבורים (תוכל לשלוט על ה input מהשלט של ה 5500).
זאת כמובן בהנחה שהמחשב שלך (כרטיס הקול / התוכנה) יידעו לפענח פסקול רב ערוצי ולהעבירו אנלוגית למערכת.

liorpog פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

uriler

כרטיס הקול שלי תומך במספיק ערוצים, אבל אמרו לי פה שחיבור דרך כבר קואקסיאלי רוב הסיכויים שיניב תוצאות טובות יותר
ומהממיר לא ממש איכפת לי, אז אני מעדיף לקבל תוצאות טובות יותר מהמחשב. גם אני חשבתי על הפיתרון הזה..

Catskinner

אני לא ארוץ לקנות כבל יקר, אני סומך על מה שאתה אומר.. אם אמצא כבל כזה זרוק בבית אשתמש בו, מקסימום אני יודע איפה לקנות כבל כזה
בחנות קטנה כזאת שאני מכיר, לא מהרשתות.. שם אני יודע שלא עובדים עליי במחיר ואני אקנה משהו זול..

תודה רבה על העזרה..

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

Catskinner כתב:בגלל זה ציינתי שהוא זקוק לכבל קואקסיאלי לוידיאו. חוץ מזה שמקסימום מה שיכול לקרות עם כבל בעל עיכבה לא מתאימה הוא שהוא לא ישמע כלום.
...

:|

liorpog פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

חח למה הפרצוף?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”