עזרה| כמה שאלות בנוגע לחיבור המחשב לטלויזיה על ידי כבל HDMI

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
liorpog פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87

שליחה

שלום לכולם,

כרגע הטלויזיה שלי מחובר בכבל VGA למחשב.. כנל המסך
אני רואה הרבה סרטי HD במחשב כלומר במסך של הטלויזיה, ולכן חשבתי לחבר עם כבל HDMI
הבעיה היא.. שהסתכלתי עכשיו פעם ראשונה מאחורי המחשב..
וחוץ מהVGA אין לי שם שום חיבור..

יש לי מעבד intel core i3 530
שעליו קיים כרטיס מסך מובנה intel hd graphics

הגיוני שזה החיבור היחיד שיש לי?
זאת אומרת שאין לי טעם לקנות כבל HDMI נכון? יש איזשהו פתרון?

stardusty
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 445

שליחה

לא לכל כרטיסי המסך יש יציאת HDMI
במיוחד לא לכרטיסי מסך מובנים שהם נחשבים פחות איכותיים.
אם אתה בכל זאת רוצה להשתמש בחיבור HDMI אתה יכול לקנות כרטיס מסך עם חיבור כזה

liorpog פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אני לא הולך לקנות כרטיס מסך בשביל זה..

בגלל זה שאלתי, אני יודע שלרוב המובנים פחות טובים, אבל הכרטיס של הI3 נחשב די טוב ומריץ HD והכל..
הפתיע אותי שאין חיבורים בכלל..

עוד תשובות?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

סתם שאלה, מה קיווית להשיג בדיוק עם חיבור HDMI? כי תוספת איכות מדהימה שתפיל אותך מהכיסא לא תקבל שם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

liorpog פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

בגלל זה שאלתי, אני לא כל כך מבין בזה,
ההבדל בין VGA לHDMI לא משמעותי?

כי קראתי איפשהו פה בפורום דווקא שכן יחסית.. אמרו שHDMI וDVI בערך אותו דבר.. אבל VGA פחות טוב
תקן אותי אם אני טועה..

גם סתם עניין אותי למה יש לי רק חיבור VGA..

אז אתה אומר שאין הרבה הבדל?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

DVI ו HDMI זה לא "בערך" אותו הדבר. זה אותו הדבר. החוכמולוגים של חברת HDMI החליטו להתלבש על פרוטוקול העברת הוידיאו של DVI, להוסיף אפשרות להעברת אודיו ובקרה ושיווקו את זה כפתרון להחלפת העברת וידיאו אנלוגי.

הם לא עשו את זה כי הייתה בעיה עקרונית עם העברת וידיאו אנלוגי. למעשה כשבוחנים את הפרויוקול רואים שמבחינת מרחב הצבעים הוא בעצם זהה. ה HDMI נולד לא כדי לשפר את התמונה שמקבל הצרכן אלא כדי לחסוך כסף ליצרנים ובדרך גם כדי לאכוף פרוטוקולים להגנת תוכן כדי למנוע פיראטיות.

בקיצור, אם אתה רואה תמונה טובה היום בהעברה דרך מחבר VGA, סביר שתראה תמונה טובה גם ב DVI או HDMI. זה לא יקלקל כלום אבל לא בטוח בכלל שזה ישפר במשהו את התמונה.

יש לך רק מחבר VGA כי זה כרטיס זול והיצרן רצה לחסוך את העלות של עוד מחבר ושילוב רכיב נפרד לטיפול בוידיאו דיגיטלי. ביום שזה ממש יטריד אותך אתה תמיד תוכל להוציא כמה מאות שקלים ולרכוש כרטיס נפרד יקר יותר עם שלל מחברים ולהתקין אותו במחשב. בינתיים תהנה ממה שיש לך ואני גם מנחש שאתה לא ממש סובל כשאתה צופה בתכנים מהמחשב.

liorpog פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

המון תודה על המידע, גם להשכיל קצת זה טוב..

האמת שאני לא סובל בכלל, מוריד סרטים באיכות גבוהה ונהנה מזה.

שוב תודה

Pubh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220

שליחה

VGA זה חיבור אנלוגי וhdmi או dvi עם חיבורים דיגיטליים. לכן VGA זה לא חיבור שיכול להוציא לך באמת איכות hd. כדי לראות סרט באיכות hd באמת, אתה חייב את אחד מהחיבורים הדיגיטליים. היום גם לכרטיסי מסך זולים יש את היציאות הדיגיטליות. סתם לידע כללי חיבור ה- VGA יצא בשנת 1987. אז כמובן לא חשבו בכלל על איכות hd. אתה צריך לבדוק איזה לוח אם יש לך ואם יש לו את היציאות הדיגיטליות. המעבד לא קשור לעניין הזה. אם המחשב לא כל כך ישן, אז יש סיכוי שבכלל יש לך חיבור דיגיטלי על הלוח. בהצלחה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Pubh, בבקשה בדוק את מקורותיך לפני שתצא בהצהרות כל כך חד משמעיות שאי אפשר להעביר HD דרך VGA בגלל שהוא אנלוגי. קודם כל זה אפשרי היות ורוחב הפס של כבל רגיל מגיע כמעט עד ל 400MHz. זה מעל לפי שניים מרוחב הפס של HDMI בגרסת 1.1. למעשה ניתן להגיע די בקלות לרזולוציות הגבוהות בהרבה מ 1920x1080 עם כבל VGA רגיל. למרות גילו ה"מופלג" השתמשו בחיבורי VGA להעברת אותות ברזולוציה גבוהה כבר בשנות 90 למאה שעברה, בעיקר בשוק המקצועי של תיב"ם, הדמיה רפואית והפקות גרפיות ווידיאו מקצועיות (אם כי שם היה די מקובל לפצל את הכבל לתקעי BNC נפרדים).

בהמשך זה גם לא רלוונטי אם האות אנלוגי או דיגיטלי בהקשר ל HD. ניתן, אפשר, עשו ועושים את זה גם היום וכנראה שגם בעתיד. הבעיה העיקרית שיש עם העברה אנלוגית היא שהיא מצריכה שני מהפכים של D/A ו A/D בין המקור למסך וזה דורש רכיבי DAC בדרך שמייקרים את המוצרים. הבעיה המשנית היא שלכאורה אות אנלוגי רגיש יותר להנחתות ולשיבושים ככל שהכבל מתארך. ברם, לנוכח המחסור בפרוטוקול לתיקון שגיאות ב HDMI והסתמכותו על קצבי העברה מטורפים כדי להשיג את הרזולוציה הנדרשת זה מתברר כבעיה לא קטנה גם בהעברה דיגיטלית.

לסיכום, היתרונות שיש ל HDMI ו DVI, אם בכלל ישנם כאלה, אינם באיכות התמונה. הדרישה להעברת אות דיגיטלית באה עם כניסת מסכי מחשב בטכנולוגיית ה LCD לשוק. העברת אות אנלוגי אליהם דרשה תוספת של רכיבים ואמצעי בקרה לשמירת הגיאומטריה, יישור הפיקסלים כנגד האות והמרת האות האנלוגי וכך נולד ה DVI. כשביקשו ליישם זאת גם במסכי טלביזיה לשוק הביתי בחרו להסמך על DVI למרות של SDI המתחרה היו יתרונות מאוד ברורים על פניו. לבחירת ה DVI כבסיס היו מספר סיבות והראשית שביניהם היא שהיה מאוד קל ליישם פרוטוקול הגנת תוכן HDCP ב DVI. כך נולד ה HDMI וזה שהוא הצריך כבל רב גידי עם מחבר מטומטם ובהסתמכותו על פרוטוקול שיועד מלכתחילה לתקשורת מחשבים למרחקים קצרים הוא מאוד רגיש לאורכים ולסוג הכבל, לא הפריע להם לדחוף לנו לגרון את אחד הפתרונות הפחות מוצלחים שיש.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

Pubh כתב:VGA זה חיבור אנלוגי וhdmi או dvi עם חיבורים דיגיטליים. לכן VGA זה לא חיבור שיכול להוציא לך באמת איכות hd. כדי לראות סרט באיכות hd באמת, אתה חייב את אחד מהחיבורים הדיגיטליים. היום גם לכרטיסי מסך זולים יש את היציאות הדיגיטליות. סתם לידע כללי חיבור ה- VGA יצא בשנת 1987. אז כמובן לא חשבו בכלל על איכות hd. אתה צריך לבדוק איזה לוח אם יש לך ואם יש לו את היציאות הדיגיטליות. המעבד לא קשור לעניין הזה. אם המחשב לא כל כך ישן, אז יש סיכוי שבכלל יש לך חיבור דיגיטלי על הלוח. בהצלחה
...
ממש לא נכון. VGA מסוגל להעביר HD ואף מעבר לכך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Pubh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220

שליחה

תודה על התיקון. אבל רגע. אני לא מבין. אני יודע שבדרך כלל יציאת הVGA מהמחשב מוציא רזולוציה פחות גבוה מdvi. זה לא משפיע על האיכות? אם אני לא טועה אז גם הרבה מסכים לא מקבלים את אותה הרזולוציה בחיבורי הVGA והdvi.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

שוב לא נכון. אין שום בעייה להגדיר ולהעביר ב-VGA רזולוציה של 1920X1080 או 1920X1200 ואף מעבר לכך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317

שליחה

בדיוק היה לי מסך CRT שיכל לקבל 2048*משהוא.... וכל זה על DSUB (מחבר VGA)

אין קשר בין התווך לרזולוציה.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

SPL
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23

שליחה

אין שום בעייה לעבוד עם VGA ורזלוציית FULL HD ואף יותר מזה.

אגב משהו מוזר אצלי כשאני מחבר את המחשב דרך ה HDMI לטלויזה אני רואה את ה DESKTOP פחות טוב מחיבור VGA. בסרטים אין הבדל.

מוכר למישהו ?

חזור אל “תוכנה - KODI”