בעיית סאונד בצפייה בסרטים דרך סטרימר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 266
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

ראשית כל אקדים ואומר שהבנתי בנושא היא בסיסית ביותר. אני אנסה להסביר את הבעיה שנתקלתי בה כמיטב יכולתי. אם בכל זאת זה לא ברור- שאלות מנחות יתקבלו בברכה.

אז ככה- הבעיה היא שאין סאונד כאשר אני מנסה לצפות( או יותר נכון לשמוע )תכנים שאינם בדולבי דיגיטל או בDTS. חשוב להדגיש שזה קורה רק בצפייה דרך הסטרימר(C200 פופקורן)
הקטע הוא שלפעמים אני שומעת ולפעמים לא (זה קטע שחשוב להמשך ולכן אני מציינת את זה). ניסיתי לשחק עם ההגדרות של הסטרימר- הגדרות האודיו. בתחילה הכל הוגדר על passtrhrough. כאשר שיחקתי עם זה ועשיתי מעיו ניסוי וטעייה , גיליתי ששינוי ה PCM ( והוא בלבד)לדאון מיקס מחזיר לי את הסאונד האבוד מהסרטים שלא נשמע מהם סאונד עד כה. אממה, כחלק מהבדיקה שלי לראות שהסטרימר עובד כשורה (עיין ערך שרשור- "סטרימר- התלבטות" בפורום מזרימי מדיה) נכנסתי שוב לאותם סרטים שהיתה להם בעיה עם הסאונד . להפתעתי המאוד רבה(!) שוב נעלם הסאונד. בדקתי שמשהו לא השתבש בהגדרות האודיו בסטרימר ושאכן ה PCM מוגדר על דאון מיקס. הכל נותר ללא שינוי, ועדיין (!) אין סאונד.

בסוגריים- כאשר שמתי את הסרט הבעייתי (אחד מהם) והוא התנגן כשורה , שמתי לב שהרסיבר שלי מזהה אותו כ PCM (זה מה שנרשם על הצג של הרסיבר). ואילו כאשר הבעיה מתרחשת ואין סאונד שמתי לב, שהרסיבר לא מזהה אותו כPCM - פשוט רשום "סטראו" על צג הרסיבר.

מה שעשיתי זה שיחקתי עם ה- INPUT ברסיבר (כאילו יצאתי לINPUT אחר וחזרתי לINPUT אליו מחובר הסטרימר). והנה, הפלא ופלא, הסרט נשמע ומזוהה כ PCM. על פניו , זה נראה כאילו הרסיבר צריך מעין איתחולון קטן כדי לזהות את השינוי. שוב, אני לא מביננה גדולה (אפילו די קטנה) ואין לי הסבר לזה. אבל זה מה שקרה וזה מה שפתר את הבעיה(אולי זה מקריות אבל לא נראה לי)
הקטע הוא שלעולם לא הייתי חושבת שהעברה מINPUT לINPUT תחזיר את הסאונד אלמלא זה לא היה קורה לי כמעט כל הזמן גם בתמונה. גם שם , פעמים רבות, כאשר אני מדליקה רסיבר ואת מסך הטלויזה (וINPUT מוגדר לכבלים) לא תמיד אני רואה תמונה ורק כשאני הולכת INPUT אחד אחורה ואז חוזרת לINPUT של הכבלים חוזרת התמונה.
אגב- שדיווחתי על הבעיה הזו(בהקשר של התמונה) למתקין/חנות ממנה קניתי את הרסיבר/טכנאי פיוניר- אף אחד לא ממש ידע לתת לי תשובה. הם אמרו שלפעמים האות חלש מדי??? והפנו אותי לחברת הכבלים.

ָהסטרימר מחובר לרסיבר בכבל HDMI

בקיצור- יש למישהו רעיון מה עושים במצב כזה?
אשמח לעזרה.

תודה מראש,
שרון

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 266
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

מישהו? עזרה.. פליז..

epony