חיבור HDMI ישירות למסך או דרך הרסיבר? מה עדיף ולמה?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ברגע שיש רסיבר - השאיפה היא לחבר הכל דרכו
את המסך משאירים על כניסת HDMI 1 ולא נוגעים בו יותר.
הHTPC שלך מוציא את הקול דרך הHDMI? אם כן אז בכלל אתה מסודר.
את המסך משאירים על כניסת HDMI 1 ולא נוגעים בו יותר.
הHTPC שלך מוציא את הקול דרך הHDMI? אם כן אז בכלל אתה מסודר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
היתרון הוא שהרסיבר ממתג גם את האודיו וגם את התמונה של המקורות, למשל, בין ממיר HD לבין HTPC לבין PS3.
לכן, ההמלצה היא להעביר דרך הרסיבר.
לכן, ההמלצה היא להעביר דרך הרסיבר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
מניסיון החיבור דרך רסיבר יכול לעשות בעיות ב- handshake בין הכרטיס מסך לטלויזיה, אין מה לעשות כמה שפחות מיתוגים בדרך ככה פחות בעיות,
לדוגמא: לי יש כרטיס מסך ATI5750 שמעביר גם תמונה וגם קול ב- HDMI לרסיבר של YAMAHA ומשם ל סמסונג led, ולפעמים הקול נהפך לרעש חזק והפתרון הוא לסגור את הרסיבר ולפתוח מחדש,
ועוד נקודה שצריך לשים לב אליה היא שתמיד הרסיבר צריך לדלוק, גם אם אתה רואה חדשות
שזה לא יותר מ- PCM,
לדוגמא: לי יש כרטיס מסך ATI5750 שמעביר גם תמונה וגם קול ב- HDMI לרסיבר של YAMAHA ומשם ל סמסונג led, ולפעמים הקול נהפך לרעש חזק והפתרון הוא לסגור את הרסיבר ולפתוח מחדש,
ועוד נקודה שצריך לשים לב אליה היא שתמיד הרסיבר צריך לדלוק, גם אם אתה רואה חדשות
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 731
- שם מלא: שמוליק
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
shaigot כתב:מניסיון החיבור דרך רסיבר יכול לעשות בעיות ב- handshake בין הכרטיס מסך לטלויזיה, אין מה לעשות כמה שפחות מיתוגים בדרך ככה פחות בעיות,
ועוד נקודה שצריך לשים לב אליה היא שתמיד הרסיבר צריך לדלוק, גם אם אתה רואה חדשותשזה לא יותר מ- PCM,
...
זה בתנאי שהממיר מחובר לרסיבר, לא כך?
אני מדבר רק על מחשב HTPC בלבד,כך שאין צורך שהרסיבר ישאר דלוק כל הזמן בגלל ממיר HD,תקן אותי אם אני טועה
ולגבי הרעש שדיברת עליו זה בכל רסיבר או רק אצלך בימהה?
תודה מראש
שמוליק
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מה רע בזה שהרסיבר ישאר דלוק כל הזמן שבו צופים? זה לא שיש כאן קהילה גדולה של אנשים המוכנים להוציא כמה אלפי שקלים על רסיבר ואחר כך לשבור את הראש איך אפשר לא להשתמש בו. זו אחת השאלות החוזרות בפורומים שתמיד הצחיקה אותי. יום אחד אני אהיה חייב לשאול כיצד אוכל להמשיך לכבס ביד כי לא בראש שלי להפעיל את מכונת הכביסה בבית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לא שזה רלבנטי בכלל לשרשור אבל בכמעט כל הממירים יש יותר מיציאה אחת של אודיו - מה שאומר שאין שום בעייה לשמוע גם כשהרסיבר כבוי.
הוא לא דיבר על רעש, בגדול כל שני מכשירים שעובדים על HDMI עושים בינהם שיחה על איזו רזולוציה ואיזה תדר לכוון, הצרה היא שהכניסו להם גן ישראלי - אז לפעמים הם לא מסתדרים בינהם
לא בעייה - תנסה - אמור לעבוד.
הוא לא דיבר על רעש, בגדול כל שני מכשירים שעובדים על HDMI עושים בינהם שיחה על איזו רזולוציה ואיזה תדר לכוון, הצרה היא שהכניסו להם גן ישראלי - אז לפעמים הם לא מסתדרים בינהם
לא בעייה - תנסה - אמור לעבוד.
נכון, אני הנחתי שאמרת HTPC שגם את השידורי טלויזיה אתה מעביר דרך המחשב ( זה מה שאני עושה בכל אופן),shshmul כתב:shaigot כתב:מניסיון החיבור דרך רסיבר יכול לעשות בעיות ב- handshake בין הכרטיס מסך לטלויזיה, אין מה לעשות כמה שפחות מיתוגים בדרך ככה פחות בעיות,
ועוד נקודה שצריך לשים לב אליה היא שתמיד הרסיבר צריך לדלוק, גם אם אתה רואה חדשותשזה לא יותר מ- PCM,
...
זה בתנאי שהממיר מחובר לרסיבר, לא כך?
אני מדבר רק על מחשב HTPC בלבד,כך שאין צורך שהרסיבר ישאר דלוק כל הזמן בגלל ממיר HD,תקן אותי אם אני טועה
ולגבי הרעש שדיברת עליו זה בכל רסיבר או רק אצלך בימהה?
תודה מראש
שמוליק...
לא בדקתי ברסיברים אחרים אבל אצלי זה קורה, אני מאמין שמקור הבעייה הוא הכרטיס מסך דווקא ( ויש לי כרטיס חדש יחסית 5750 ורסיבר 467),
בשורה תחתונה מה שאני מנסה להגיד לך שהפורומים מלאים בבעיות Handshake בין הכרטיס מסך-רסיבר-טלויזיה ואם אפשר לחסוך את כל הכאבי ראש אז למה לא,אני יכול לפרט לך רשימה של בעיות שנתקלתי בהן, וכל פעם בבעייה אחרת:
1.הרסיבר לא מקבל DTS
2.הרסיבר לא מקבל DTSHD
4.פתאום הסאונה לא עובר
5.במקום סאונד יש רעש
6.התמונה נתקעת
7.המחשב מתרסט עם מסך כחול בתירוץ של 0X1882B\ATIKMPG\0X116 - כרגע אני תקוע פה
אני לא אומר שאי אפשר לפתור אותם (להתקין ולקנפג דרייברים חדשים לכרטיס מסך\לקול\מקודדים\רסיבר וכו) אבל חבל שבמקום להנות וליראות סרטים אתה שובר את הראש כדי לפתור בעיות, גם אני נראה כנראה אפרוש ואחבר דרך כבל אופטי את הסאונד,
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לדעתי אתה קצת מנפח את זה.
אצלי עם HD5450 וימאהה 765 אין את רוב הבעיות האלה. כרגע, בערך פעם בשבועיים המחשב אכן מאבד סאונד מול הרסיבר, ואז כל מה שעושים זה כיבוי והדלקה של הרסיבר וזה מיסתנכרן מחדש ומסתדר, עניין של שניות בודדות.
נכון, זה לא 100% מושלם, אבל בהחלט עובד מצויין בשימוש שוטף.
אצלי עם HD5450 וימאהה 765 אין את רוב הבעיות האלה. כרגע, בערך פעם בשבועיים המחשב אכן מאבד סאונד מול הרסיבר, ואז כל מה שעושים זה כיבוי והדלקה של הרסיבר וזה מיסתנכרן מחדש ומסתדר, עניין של שניות בודדות.
נכון, זה לא 100% מושלם, אבל בהחלט עובד מצויין בשימוש שוטף.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"