חיבור HDMI ישירות למסך או דרך הרסיבר? מה עדיף ולמה?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
shshmul פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 731
שם מלא: שמוליק
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

איך כדאי לחבר HTPC למסך? ישירות למסך או דרך הרסיבר? מה ההבדל? או מה היתרון?

תודה מראש
שמוליק

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

ברגע שיש רסיבר - השאיפה היא לחבר הכל דרכו
את המסך משאירים על כניסת HDMI 1 ולא נוגעים בו יותר.
הHTPC שלך מוציא את הקול דרך הHDMI? אם כן אז בכלל אתה מסודר.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

היתרון הוא שהרסיבר ממתג גם את האודיו וגם את התמונה של המקורות, למשל, בין ממיר HD לבין HTPC לבין PS3.
לכן, ההמלצה היא להעביר דרך הרסיבר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

shaigot
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 186
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

מניסיון החיבור דרך רסיבר יכול לעשות בעיות ב- handshake בין הכרטיס מסך לטלויזיה, אין מה לעשות כמה שפחות מיתוגים בדרך ככה פחות בעיות,
לדוגמא: לי יש כרטיס מסך ATI5750 שמעביר גם תמונה וגם קול ב- HDMI לרסיבר של YAMAHA ומשם ל סמסונג led, ולפעמים הקול נהפך לרעש חזק והפתרון הוא לסגור את הרסיבר ולפתוח מחדש,
ועוד נקודה שצריך לשים לב אליה היא שתמיד הרסיבר צריך לדלוק, גם אם אתה רואה חדשות :-) שזה לא יותר מ- PCM,

shshmul פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 731
שם מלא: שמוליק
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #5 

shaigot כתב:מניסיון החיבור דרך רסיבר יכול לעשות בעיות ב- handshake בין הכרטיס מסך לטלויזיה, אין מה לעשות כמה שפחות מיתוגים בדרך ככה פחות בעיות,
לדוגמא: לי יש כרטיס מסך ATI5750 שמעביר גם תמונה וגם קול ב- HDMI לרסיבר של YAMAHA ומשם ל סמסונג led, ולפעמים הקול נהפך לרעש חזק והפתרון הוא לסגור את הרסיבר ולפתוח מחדש,
ועוד נקודה שצריך לשים לב אליה היא שתמיד הרסיבר צריך לדלוק, גם אם אתה רואה חדשות :-) שזה לא יותר מ- PCM,
...

זה בתנאי שהממיר מחובר לרסיבר, לא כך?
אני מדבר רק על מחשב HTPC בלבד,כך שאין צורך שהרסיבר ישאר דלוק כל הזמן בגלל ממיר HD,תקן אותי אם אני טועה
ולגבי הרעש שדיברת עליו זה בכל רסיבר או רק אצלך בימהה?

תודה מראש
שמוליק

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

מה רע בזה שהרסיבר ישאר דלוק כל הזמן שבו צופים? זה לא שיש כאן קהילה גדולה של אנשים המוכנים להוציא כמה אלפי שקלים על רסיבר ואחר כך לשבור את הראש איך אפשר לא להשתמש בו. זו אחת השאלות החוזרות בפורומים שתמיד הצחיקה אותי. יום אחד אני אהיה חייב לשאול כיצד אוכל להמשיך לכבס ביד כי לא בראש שלי להפעיל את מכונת הכביסה בבית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #7 

לא שזה רלבנטי בכלל לשרשור אבל בכמעט כל הממירים יש יותר מיציאה אחת של אודיו - מה שאומר שאין שום בעייה לשמוע גם כשהרסיבר כבוי.

הוא לא דיבר על רעש, בגדול כל שני מכשירים שעובדים על HDMI עושים בינהם שיחה על איזו רזולוציה ואיזה תדר לכוון, הצרה היא שהכניסו להם גן ישראלי - אז לפעמים הם לא מסתדרים בינהם :)

לא בעייה - תנסה - אמור לעבוד.

shaigot
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 186
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

shshmul כתב:
shaigot כתב:מניסיון החיבור דרך רסיבר יכול לעשות בעיות ב- handshake בין הכרטיס מסך לטלויזיה, אין מה לעשות כמה שפחות מיתוגים בדרך ככה פחות בעיות,
...

זה בתנאי שהממיר מחובר לרסיבר, לא כך?
אני מדבר רק על מחשב HTPC בלבד,כך שאין צורך שהרסיבר ישאר דלוק כל הזמן בגלל ממיר HD,תקן אותי אם אני טועה
ולגבי הרעש שדיברת עליו זה בכל רסיבר או רק אצלך בימהה?

תודה מראש
שמוליק
...
נכון, אני הנחתי שאמרת HTPC שגם את השידורי טלויזיה אתה מעביר דרך המחשב ( זה מה שאני עושה בכל אופן),
לא בדקתי ברסיברים אחרים אבל אצלי זה קורה, אני מאמין שמקור הבעייה הוא הכרטיס מסך דווקא ( ויש לי כרטיס חדש יחסית 5750 ורסיבר 467),
בשורה תחתונה מה שאני מנסה להגיד לך שהפורומים מלאים בבעיות Handshake בין הכרטיס מסך-רסיבר-טלויזיה ואם אפשר לחסוך את כל הכאבי ראש אז למה לא,אני יכול לפרט לך רשימה של בעיות שנתקלתי בהן, וכל פעם בבעייה אחרת:
1.הרסיבר לא מקבל DTS
2.הרסיבר לא מקבל DTSHD
4.פתאום הסאונה לא עובר
5.במקום סאונד יש רעש
6.התמונה נתקעת
7.המחשב מתרסט עם מסך כחול בתירוץ של 0X1882B\ATIKMPG\0X116 - כרגע אני תקוע פה
אני לא אומר שאי אפשר לפתור אותם (להתקין ולקנפג דרייברים חדשים לכרטיס מסך\לקול\מקודדים\רסיבר וכו) אבל חבל שבמקום להנות וליראות סרטים אתה שובר את הראש כדי לפתור בעיות, גם אני נראה כנראה אפרוש ואחבר דרך כבל אופטי את הסאונד,

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #9 

לדעתי אתה קצת מנפח את זה.
אצלי עם HD5450 וימאהה 765 אין את רוב הבעיות האלה. כרגע, בערך פעם בשבועיים המחשב אכן מאבד סאונד מול הרסיבר, ואז כל מה שעושים זה כיבוי והדלקה של הרסיבר וזה מיסתנכרן מחדש ומסתדר, עניין של שניות בודדות.
נכון, זה לא 100% מושלם, אבל בהחלט עובד מצויין בשימוש שוטף.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”