בעיית אודיו בניגון תכנים באמצעות סטרמר מפופקורן C200 המחובר לפיוניר VSX 919

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 266
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

ראשית כל אקדים ואומר שהבנתי בחיבורים/ שמות החיבורים וכיו"ב היא בסיסית ביותר. אני אנסה להסביר את הבעיה שנתקלתי בה כמיטב יכולתי. אם בכל זאת זה לא ברור- שאלות מנחות יתקבלו בברכה.

אז ככה- הבעיה היא שאין סאונד כאשר אני מנסה לצפות( או יותר נכון לשמוע )תכנים שאינם בדולבי דיגיטל או בDTS. חשוב להדגיש שזה קורה רק בצפייה דרך הסטרימר.

הקטע הוא שלפעמים אני שומעת ולפעמים לא (זה קטע שחשוב להמשך ולכן אני מציינת את זה). ניסיתי לשחק עם ההגדרות של הסטרימר- הגדרות האודיו. בתחילה הכל הוגדר על passtrhrough. כאשר שיחקתי עם זה ועשיתי מעיו ניסוי וטעייה , גיליתי ששינוי ה PCM ( והוא בלבד)לדאון מיקס מחזיר לי את הסאונד האבוד מהסרטים שלא נשמע מהם סאונד עד כה. אממה, כחלק מהבדיקה שלי לראות שהסטרימר עובד כשורה (עיין ערך שרשור- "סטרימר- התלבטות") נכנסתי שוב לאותם סרטים שהיתה להם בעיה עם הסאונד . להפתעתי המאוד רבה(!) שוב נעלם הסאונד. בדקתי שמשהו לא השתבש בהגדרות האודיו בסטרימר ושאכן ה PCM מוגדר על דאון מיקס. הכל נותר ללא שינוי, ועדיין (!) אין סאונד.

בסוגריים- כאשר שמתי את הסרט הבעייתי (אחד מהם) והוא התנגן כשורה , שמתי לב שהרסיבר שלי מזהה אותו כ PCM (זה מה שנרשם על הצג של הרסיבר). ואילו כאשר הבעיה מתרחשת ואין סאונד שמתי לב, שהרסיבר לא מזהה אותו כPCM - פשוט רשום "סטראו" על צג הרסיבר.

מה שעשיתי זה שיחקתי עם ה- INPUT ברסיבר (כאילו יצאתי לINPUT אחר וחזרתי לINPUT אליו מחובר הסטרימר). והנה, הפלא ופלא, הסרט נשמע ומזוהה כ PCM. על פניו , זה נראה כאילו הרסיבר צריך מעין איתחולון קטן כדי לזהות את השינוי. שוב, אני לא מביננה גדולה (אפילו די קטנה) ואין לי הסבר לזה. אבל זה מה שקרה וזה מה שפתר את הבעיה(אולי זה מקריות אבל לא נראה לי)
הקטע הוא שלעולם לא הייתי חושבת שהעברה מINPUT לINPUT תחזיר את הסאונד אלמלא זה לא היה קורה לי כמעט כל הזמן גם בתמונה. גם שם , פעמים רבות, כאשר אני מדליקה רסיבר ואת מסך הטלויזה (וINPUT מוגדר לכבלים) לא תמיד אני רואה תמונה ורק כשאני הולכת INPUT אחד אחורה ואז חוזרת לINPUT של הכבלים חוזרת התמונה.
אגב- שדיווחתי על הבעיה הזו(בהקשר של התמונה) למתקין/חנות ממנה קניתי את הרסיבר/טכנאי פיוניר- אף אחד לא ממש ידע לתת לי תשובה. הם אמרו שלפעמים האות חלש מדי??? והפנו אותי לחברת הכבלים. :roll:

ָהסטרימר מחובר לרסיבר בכבל HDMI

בקיצור- יש למישהו רעיון מה עושים במצב כזה?
אשמח לעזרה.

תודה מראש,
שרון

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

הי,

אין לאף אחד עצה?
:(

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4217
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #3 

תחבר בין הסטרימר לרסיבר גם 2 RCA ותראה אם אתה מצליח לשמוע.ראיתי את זה ברסיבר אחר של פיוניר עם סטרימר אחר.

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

זה "תחברי". אבל תודה.
מה זה RCA 2 - בשפה פשוטה יותר. ולמה לדעתך זה יפתור את זה?

שרון

Corwin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #5 

הי,
יש לי גם רסיבר של פיוניר ו-C200 ואותה הבעיה.
אצלי הבעיה מתרחשת רק במעבר של אודיו DTS,DD לאודיו שמפוענח בסטרימר, במקרה זה יש תמונה ואין סאונד.
החלפת input פותרת את הבעיה.
אני משער שזה בעיה מסוימת ב-HDMI Handshake בין הרסיבר לסטרימר.

לא נחמד, אבל אצלי לפחות זה קורה לעיתים רחוקות, וכשזה קורה, אז שתי לחיצות על השלט וזה מסתדר, כך שזה לא מציק יותר מדי...

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אני יודעת שאזה נשמע רע- אבל אני שמחה לשמוע שלעוד מישהו יש את הבעיה הזו :) . כבר חשבתי שאיתרע מזלי וכל מה שיכול להשתבש משתבש דווקא אצלי..

בכל מקרה- זה איזשהו פאק ברסיבר? לא הבנתי את המושג שרשמת HDMI Handshake . מה פרוש? יש טעם להתקשר לחנות ממנה רכשתי/ או לפיוניר?
ממה שהצלחתי להבין האנשים שם לא מבינים יותר מדי גדולים. בבעיות SO CALLED מסובכות הם לא ממש יודעים לתת תשובה (כבר פניתי אליהם בזמנו שזה קרה לי בקטע של תמונה).

זה אמנם לא מאוד נורא לשחק טיפה עם השלט- אבל בוא נגיד שזה לא פתרון רציני. השאלה האם הרסיבר תקין. והאם הם מודעים לבעיה הזו (אשכרה עליתי על זה די בפוקס וגם כי אני עקשנית ולא עזבתי את זה עד ש"עליתי" על פתרון (גם אם הוא לא האידאלי)). אבל זה ממש נשמע לי הזוי לשחק עם האינפוט כל פעם שאין תמונה או כאשר אני צופה בסרט בפורמט אודיו אחד ואחריו בסרט בפורמט אודיו אחר.

מה אתה/ם אומר/ים?

שרון

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

עידכון-

פניתי לחנות ממנה קניתי את הרסיבר(סטראו סטאר). הבחור הבין את הבעיה אמר כי יבדוק את זה ויחזור אליי. אני אעדכן אתכם.
שרון

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

הבעיה היא לא מסובכת בכלל.את לא צריכה להחליף חיבורים כל פעם.
rca זה חבור פשוט שמגיע בזוגות ונראה "פין"בדרך כלל בצבע לבן ואדום שמתחבר בחלק האחורי של הרסיבר.
הכבל hdmi שלך מחובר לרסיבר וליד החיבור מופיע לך עם הכניסה היא של dvd או cd אז פשוט תחפשי בגב של הרסיבר ותראי שיש גם
שתי כניסות בצבע לבן ואדום שרשום לידם dvd או cd ולפי מה שהhdmi מחובר תחברי לשם את כבלי הrca.
את הצד השני של הכבלים תחברי לסטרימר.
כל זה לא במקום הhdmi אבל בנוסף.

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

כבל "בננה"- הבנתי. אני אנסה לבדוק אם זה פותר את הבעיה, השאלה איך אני מגדירה עכשיו בסטרימר את החיבור כHDMI או לא?. בנוסף, עדיין אני לא מבינה למה זה קורה, הרי חיבור HDMI מעביר אודיו. אז למה זה קורה? ולמה מעבר מאינפוט אחד לאחר מחזיר לי את השמע? מה שאתה מציע בהחלט עשוי להיות פתרון אבל בתכלס זה לא אמור להיות ככה. האמת, עכשיו זה מסקרן אותי, מעבר למעצבן.
תודה בכל מקרה. אך כאמור, אני מחכה לתשובה מפיוניר/מהחנות ואעדכן אותך/אתכם מהי תשובתם.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

ההסבר הוא פשוט.
החיבור של 2 הבננות מעביר סאונד אנלוגי (סטריאו,ועוד..).
DTS,DOLBY DIGITAL ועוד הם דיגיטלים.
חיבור ה-hdmi צריך להעביר את שתייהם אבל בצורה דיגיטלית ואז הרסיבר עושה את העבודה שלו.

Corwin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #11 

sharom36 כתב:אני יודעת שאזה נשמע רע- אבל אני שמחה לשמוע שלעוד מישהו יש את הבעיה הזו :) . כבר חשבתי שאיתרע מזלי וכל מה שיכול להשתבש משתבש דווקא אצלי..

בכל מקרה- זה איזשהו פאק ברסיבר? לא הבנתי את המושג שרשמת HDMI Handshake . מה פרוש? יש טעם להתקשר לחנות ממנה רכשתי/ או לפיוניר?
ממה שהצלחתי להבין האנשים שם לא מבינים יותר מדי גדולים. בבעיות SO CALLED מסובכות הם לא ממש יודעים לתת תשובה (כבר פניתי אליהם בזמנו שזה קרה לי בקטע של תמונה).

זה אמנם לא מאוד נורא לשחק טיפה עם השלט- אבל בוא נגיד שזה לא פתרון רציני. השאלה האם הרסיבר תקין. והאם הם מודעים לבעיה הזו (אשכרה עליתי על זה די בפוקס וגם כי אני עקשנית ולא עזבתי את זה עד ש"עליתי" על פתרון (גם אם הוא לא האידאלי)). אבל זה ממש נשמע לי הזוי לשחק עם האינפוט כל פעם שאין תמונה או כאשר אני צופה בסרט בפורמט אודיו אחד ואחריו בסרט בפורמט אודיו אחר.

מה אתה/ם אומר/ים?

שרון
...
הי,
אני מנחש שהבעיה אכן ברסיבר, בקריאה נוספת, המונח שהשתמשתי בו אינו נכון כנראה ולכן לא רלוונטי. בכל אופן התכוונתי, כמו שגם את ניחשת, שאכן לרסיבר יש בעיה לזהות שסוג האודיו ב-HDMI התחלף (DTS,DD - > PCM). מעבר input גורם לזיהוי מחדש.
עבורי, 99% מהתוכן שלי מגיע ב-DD,DTS ונגזרותיהם (למה להתפשר?), לכן זה לא קורה הרבה.

אם זה קורה לך הרבה וזה מפריע לך ויש אפשרות להחליף - אז תחליפי, למה לא?.

ד"א, נראה לי שהתפשרות על האודיו (חיבור RCA וכדו') זו לא אפשרות טובה במיוחד...

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

claudia5 כתב:ההסבר הוא פשוט.
החיבור של 2 הבננות מעביר סאונד אנלוגי (סטריאו,ועוד..).
DTS,DOLBY DIGITAL ועוד הם דיגיטלים.
חיבור ה-hdmi צריך להעביר את שתייהם אבל בצורה דיגיטלית ואז הרסיבר עושה את העבודה שלו.
...
אוקיי. הבנתי. אז אני נגיד שאני באמת משתמשת בשני חיבורים (רק נגיד).כלומר חיבור בין הרסיבר לסטרימר בכבל HDMI וגם בבננה . איך אני מגדירה את החיבור שלי בסטרימר עצמו - האם כHDMI או לא? (יש שם אפשרות לON ן OFF).

שרון

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

את מגדירה אותו כפעיל

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

claudia5 כתב:את מגדירה אותו כפעיל
...
אוקיי. תודה.

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

עדכון-

בהמשך לבעייה שתיארתי למעלה, וסתם כדי לעדכן אתכם- לפני כשבועיים הגיע אליי בחור נחמד מחנות סטראו סטאר - החנות בה קניתי את הרסיבר.
אותו בחור החליף לי את הרסיבר פיוניר 919 באחד זהה- רק על מנת לבדוק האם הבעיה היא סדרתית או שמא רק המכשיר שלי דפוק. גם במכשיר שהביא נתקלנו באותה בעיה. כלומר, נראה כרגע שהבעיה היא בדגם. כרגע המכשיר נמצא בבדיקה אצל פיוניר ואני מחכה לתשובה מהם.

אעדכן אתכם מה קורה.
מוזר..

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

הי-
דחוף, דחוף, דחוף -
האם יש הבדל בין המעבד של VSX 919 לVSX 920??
אוליי יחליפו לי (למרות שפיוניר טוענים בתוקף שאין בעיה עם הדגם...)

תודה

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #17 

שרון היקרה -
ראשית (לדעתי) הבעיה בודאות ברסיבר.
שנית אם זה ממש דחוף אז כדאי לך לפתוח שרשור בנושא ההבדלים בין הרסיברים בפורום אודיו רב ערוצי שם תקבלי יותר עזרה
שלישית ה vsx920 הוא דגם יוצא , כלומר לדעתי כבר יש לו מחליף.

לגבי ההבדלים אני בינתיים אנסה לבדוק את זה , בכל מקרה לא אמורים להיות יותר מדי

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #18 

אוקיי .
בדיקה זריזה מעלה שיש מעט הבדלים.
הROOM CORECTION ב919 עדיף על זה של ה920
ב919 יש כניסת 5.1 ערוצים שב 920 אין
אבל לעומת זאת ב920 יש עיבוד וידאו שב919 אין והוא מוכן לתלת מימד.

אם יש עוד הבדלים משמעותיים אני לא מצאתי אותם.בהצלחה

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

תודה. אם כי נשמע לי מוזר ענין הערוצים שציינת...
אם כך, מה שאני אעשה זה, ובהמלצת איש המכירות בסטראו סטאר, אקח את הסטרימר שלי אליהם ונבחן אם גם שם התקלה שציינתי מתרחשת.
כאמור, המכשיר הועבר לבדיקה בפיוניר ונמצא תקין . להזכירכם- בינתיים קבלתי רסיבר חלופי מדגם זהה וגם בחיבור באמצעותו מתרחשת אותה תופעה.

אשוב לעדכן במהרה.
שרון

sharom36 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

אוריאל כתב:שרון היקרה -
ראשית (לדעתי) הבעיה בודאות ברסיבר.
שנית אם זה ממש דחוף אז כדאי לך לפתוח שרשור בנושא ההבדלים בין הרסיברים בפורום אודיו רב ערוצי שם תקבלי יותר עזרה
שלישית ה vsx920 הוא דגם יוצא , כלומר לדעתי כבר יש לו מחליף.

לגבי ההבדלים אני בינתיים אנסה לבדוק את זה , בכל מקרה לא אמורים להיות יותר מדי
...
אני יודעת ש920 כבר לא ממש חדיש, אבל בחנות שקניתי אולי יצליחו ל"השיג" לי מפיוניר את ה-920 במקום ה919 ולהחליף לי .. . לכן חשוב לי לברר על יכולות המעבד של ה- 920וההבדל בין שני דגמים אלו ספציפית. זה נשמע מאוד יפה שלכאורה משדרגים לי רסיבר , אבל אם גם ה920 לוקה באותה בעיה אז במה הועילו חכמים בתקנתם?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”