בעיה מוזרה בעקבות התקנת MP ו SAF5 - מריחת כתוביות
החלטתי בעקבות המלצות כאן לנסות שוב מהתחלת את ה MP - הסרתי הכל מהמחשב, כולל MP עצמה ו SHARK והתקנתי את גרסת אלפא 1.2 ו SAF5 UNlock - הכל לפי ההוראות. (הפלגין אגב של משיכת תקצירים בעברית ל MOVING PICTURES גם חרבש הכל - כל שם של סרט מלא בXML לא מסודר, גם תיאור הסרט מלא בזבל שלא אמור להיות..אבל זו בעיה אחרת) הגדרתי כמו בהוראות רק דרך FFDSHOW - גם אודיו גם וידאו וגם מנוע כתוביות - עכשיו כל סרט שאני רואה (גם במדיה פלייר אגב, שלפני זה היה הכל תקין) הכתוביות מופיעות בצהוב זוהר ומפקסלות את כל החלק התחתון של המסך - כאילו הכל נמרח.. ניסיתי לחפש בהגדרות של ה FFD מה לשנות, אבל כל מה שעשיתי לא שינה את התופעה. צירפתי תמונות שתראו למה הכוונה.. מישהו נתקל בזה?
כפי שאני מבין, הבעיה שלך במנוע הכתוביות בלבד?
בטלי את מנוע הכתוביות של ה- FFDSHOW, והפעילי זאת דרך מדיה פורטל.
צבע הכתוביות נשלט במנוע של MP. במידה ואת מעוניינת להתחליף ללבן.
האם כל הסרטים עולים? במידה ואת מבטלת כתוביות הסרטים רצים תקין?
בטלי את מנוע הכתוביות של ה- FFDSHOW, והפעילי זאת דרך מדיה פורטל.
צבע הכתוביות נשלט במנוע של MP. במידה ואת מעוניינת להתחליף ללבן.
האם כל הסרטים עולים? במידה ואת מבטלת כתוביות הסרטים רצים תקין?
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
ב MP שמתי DISABLE ב subtitle engine כי 2 האפשרויות האחרות הן mpc-hc (שאז הבנתי שצריך לבחור גם את המקודד שלו במקום FFDSHOW, וזה היה כתוב לא לעשות בהוראות של ה SAF) או VOB, לכן הבנתי שאם בוחרים את האפשרות הזו, המנוע הוא בעצם של ה FFD, אז אני לא מבינה בעצם מה אתה אומר לי לעשות ב "לבטל את ה FFDSHOW ולהפעיל אותו ב MP". הסרטים ללא הכתוביות רצים בסדר, וכמו שכתבתי יש אותה בעיה עם הכתוביות גם כשאני רואה את הסרט במדיה פלייר הרגיל (מה שלא היה לפני התקנת ה SAF) אני לא זוכרת אם קודם השתמשתי ב MPC או ב FFD לכתוביות, אבל מעולם לא היתה לי את הבעיה הזו.. לא מצאתי במדריכים איך להגדיר את כל העניין של הכתוביות נכון..
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
כנראה שב-SAF5 יש גירסה לא טובה של FFDShow, וזו הסיבה שהמלצתי לא להתקין אותה בשלב זה.
אצלי במדיה פורטל המקודד של H.264 הוא המקודד של MPC HC, וגם מנוע הכתוביות הוא של MPC HC, וזה עובד מצויין, כולל הכתוביות המעצבנות של QSubs (קבצי sub/idx).
אצלי במדיה פורטל המקודד של H.264 הוא המקודד של MPC HC, וגם מנוע הכתוביות הוא של MPC HC, וזה עובד מצויין, כולל הכתוביות המעצבנות של QSubs (קבצי sub/idx).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

lasik, אם כבר פתחנו את הנושא, ויש לך קצת זמן, תנסה לבדוק איך מתנגן אצלך קובץ M2TS במדיה פורטל.
אצלי במדיה פורטל יש בקבצי M2TS עם DTS-HD איבוד ליפסינק (סינכרון בין קול לתמונה) כשמדלגים קדימה ואחורה בסרט.
ב-Boxee הכל עובד נפלא כולל דילוג קדימה ואחורה, ואין איבוד ליפסינק.
אצלי במדיה פורטל יש בקבצי M2TS עם DTS-HD איבוד ליפסינק (סינכרון בין קול לתמונה) כשמדלגים קדימה ואחורה בסרט.
ב-Boxee הכל עובד נפלא כולל דילוג קדימה ואחורה, ואין איבוד ליפסינק.
מה שעשיתי זה הסרתי שוב את ה SAF, וכשהתקנתי שוב, השאלה הראשונה היא האם לעשות enable למנוע הכתוביות של FFD, וכתבתי לא. ב MP שמתי את ה MPC HC לכתוביות, והכתוביות הצהובות המעצבנות נעלמו..
המקודד של H264 השארתי FFD כי ככה הוא ממליץ לעשות (ב SAF)
בעיה שכן נשארה (עוד מפעם שעברה אני זוכרת שהיתה לי בעיה עם זה) אני לא מצליחה להריץ קדימה - לחיצה או שתיים על FF ו.. נשאר רק לעשות STOP ולהתחיל מהתחלה.. לפעמים הסאונד כן מדלג קדימה, אבל התמונה לא..
המקודד של H264 השארתי FFD כי ככה הוא ממליץ לעשות (ב SAF)
בעיה שכן נשארה (עוד מפעם שעברה אני זוכרת שהיתה לי בעיה עם זה) אני לא מצליחה להריץ קדימה - לחיצה או שתיים על FF ו.. נשאר רק לעשות STOP ולהתחיל מהתחלה.. לפעמים הסאונד כן מדלג קדימה, אבל התמונה לא..
מיקה, את מתקדמת בקצב ענק לנחלה:-)
במידה ויש לך שלט, את אמורה ללחוץ על הכפתורים סביב כפתור ה- OK. אני לא לוחץ כלל על FF.
סינכרון הצליל עם התמונה קשור בקונפיגורצית הקודקים ב- MP. מאוחר יותר אבדוק אם הם זהות.
במידה ויש לך שלט, את אמורה ללחוץ על הכפתורים סביב כפתור ה- OK. אני לא לוחץ כלל על FF.
סינכרון הצליל עם התמונה קשור בקונפיגורצית הקודקים ב- MP. מאוחר יותר אבדוק אם הם זהות.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
אינני מכיר את ההרמוני, אבל במידה ויש לך 4 כפתורים צבעוניים: כחול, צהוב, ירוק ואדום:
הצהוב יבחר בכתוביות יחליף ביניהן.
הירוק יחליף בין פסי קול.
הצהוב יבחר בכתוביות יחליף ביניהן.
הירוק יחליף בין פסי קול.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
הקודקים מוגדרים אצלי בדיוק כמו אצלך, אבל אחרי שהתקנתי מחדש ונטרלתי את ה FFD - עכשיו בניגון רגיל דרך MPC HC הוא לא מוכן לטעון כתוביות.. כותב שאני צריכה לשנות את ה RENDER של הקובץ, ניסיתי לשנות שם לכל האופציות, וזה לא עוזר.. עכשיו נדפק הנגן הרגיל 
לגבי השלט מצאתי איך להחליף כתוביות ופסי קול (דרך כפתור INFO) אבל אני לא מצליחה להגדיר או למצוא כפתור שיתפקד כ HOME וגם כפתור CLOSE. בסוף אני לוקחת את המקלדת האלחוטית ועם העכבר מגיעה לכפתורים למעלה איפה שהם נמצאים.. האם יש איזה מדריך לעבודה ב MP עם שלט? לא הצלחתי למצוא משהו שנתן לי תשובה..
זה פחות או יותר הדבר היחיד שחסר, חוץ מזה נראה סבבה ..
תודה על העזרה בדרך
לגבי השלט מצאתי איך להחליף כתוביות ופסי קול (דרך כפתור INFO) אבל אני לא מצליחה להגדיר או למצוא כפתור שיתפקד כ HOME וגם כפתור CLOSE. בסוף אני לוקחת את המקלדת האלחוטית ועם העכבר מגיעה לכפתורים למעלה איפה שהם נמצאים.. האם יש איזה מדריך לעבודה ב MP עם שלט? לא הצלחתי למצוא משהו שנתן לי תשובה..
זה פחות או יותר הדבר היחיד שחסר, חוץ מזה נראה סבבה ..
תודה על העזרה בדרך
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עד כמה שידוע לי, אין כפתורי HOME ו-CLOSE בשלט, אבל הכפתור הרלוונטי מבחינתך הוא כפתור ה-BACK (כפתור קטן עם חץ, לא אחד מכפתורי החיצים הרגילים). לחיצה עליו כמה פעמים תחזיר אותך אחורה עד להיעלמות תפריט ה-INFO שבו בחרת את הכתוביות.
ולגבי הכתוביות - יש בהגדרות של מדיה פורטל פרמטר של Auto load subtitles. סמני אותו.
ולגבי הכתוביות - יש בהגדרות של מדיה פורטל פרמטר של Auto load subtitles. סמני אותו.
סימנתי, אין לי בעיה עם הכתוביות במדיה פורטל, רק בנגן הרגיל, לא AUTO ולא ידני - לא מוכן לטעון כתוביות..pixies כתב:עד כמה שידוע לי, אין כפתורי HOME ו-CLOSE בשלט, אבל הכפתור הרלוונטי מבחינתך הוא כפתור ה-BACK (כפתור קטן עם חץ, לא אחד מכפתורי החיצים הרגילים). לחיצה עליו כמה פעמים תחזיר אותך אחורה עד להיעלמות תפריט ה-INFO שבו בחרת את הכתוביות.
ולגבי הכתוביות - יש בהגדרות של מדיה פורטל פרמטר של Auto load subtitles. סמני אותו....
ה BACK הוא אינטואיטיבית הדבר הראשון שניסיתי - הוא לא עושה כלום.. עם החיצים למעלה למטה לפעמים אני מצליחה להגיע לתפריט העליון, אבל זה דורש הרבה הקלקות, וגם לא תמיד עובד..
HOME נראה לי בסיסי.. סיימתי לראות סרט, אני רוצה עכשיו לשמוע רדיו, שעה עד שאני מצליחה לחזור איכשהו לתפריט הראשי, אם בכלל.. למרות שגם CLOSE נראה לי "למה שלא יהיה", אבל את זה אני אולי עוד יכולה להבין את ההגיון למה אין..
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

שאלה נוספת הקשורה לכתוביות שיש גם לי:
כרגע, אם יש בקובץ MKV כתוביות מובנות באנגלית, מנוע הכתוביות של MPC במדיה פורטל יעדיף להציג אותן במקום את הכתוביות של קובץ ה-SRT המוצמד לסרט (כמובן באותו שם בדיוק למעט הסיומת), ואז צריך ללכת לתפריט הכתוביות ולשנות.
יש דרך לשנות את זה כך שתמיד הוא יעדיף קובץ כתוביות חיצוני?
כרגע, אם יש בקובץ MKV כתוביות מובנות באנגלית, מנוע הכתוביות של MPC במדיה פורטל יעדיף להציג אותן במקום את הכתוביות של קובץ ה-SRT המוצמד לסרט (כמובן באותו שם בדיוק למעט הסיומת), ואז צריך ללכת לתפריט הכתוביות ולשנות.
יש דרך לשנות את זה כך שתמיד הוא יעדיף קובץ כתוביות חיצוני?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, זה כמובן פתרון מצויין וידוע.
הבעייה היא שאני משתמש במנוע הכתוביות של MPC HC, השאלה היא אם יש פתרון גם לשם.
הבעייה היא שאני משתמש במנוע הכתוביות של MPC HC, השאלה היא אם יש פתרון גם לשם.