שלום,
שדרתי לאינרטנט המהיר (לא PRIVATE NGN) במהירות של 10מגה דרך אחת הספקיות הגדולות ומוכרות (לא חושב שזה משנה איזו) תוך שימוש בתשתית של בזק.
לפני השידרוג השתמשתי בשירותים של אותם ספק אולם המהירות הייתה 4 מגה...
שמתי לב שמהירות ההןרדה השתפרה מעט , אולם זה לא שיפור של 10 מגה...
בצעתי בדיקות מהירות מול אתרים שונים בארץ וראיתי שכולם פחות או יותר אכן נותנים לי מהירות הורדה של 10מגה ....אולם כשבצעתי בבדיקה מול ב speedtest.net שמתי לב שכאשר אני בודק מהירות מול אתרים בחול (ארה"ב בעיקר ניו יורק / קליפורניה) קצב ההורדה הינו באיזור ה 4-5 .....למשך כל היום (אני מזכיר שוב פעם שאני משתמש בתשתית של בזק). צא לי פעם אחת שבצעתי בדיקה מול ניו יורק והגעתי לקצב הורדה של 7 מגה, אבל זה קרה פעם אחת, לרוב הקצב הוא 4-5....
ביצוע בדיקה מול ת"א או ראש הין הביא תוצאה של 10 מגה .....בלי קשר לשעות היום.
קצב ה upload עלה והוא באיזור ה 700 הן בארץ והן בחו"ל ...
החלטתי לבצע בדיקה של הורדת קבצים ,גם שם כאשר הורדתי קבצים גדולים משרת מרוחק שלא נמצא בארץ קצת ההורדה היה 4-5 מגה.....
כשעשיתי את הבדיקה מול חיבור של 4 מגה (לפי השידרוג) מול שרתים בארץ ובחול (אם זה באמצעות האתר של speedtest.net או בהורדת קבצים) כל פעם קבלתי את אותה התוצאה של קצב הורדה באיזור ה 4 מגה
הבדיקה נעשתה מול מחשב שמחובר wired
אין שום תוכנת P2P שעובדת ברקע
ושום הורדה של קובץ או קבלת מיילים.
איך זה שפתאום שיפור ושידרוג של תשתית לא משפרת את ה download מאתרים מחוץ לישראל ?
האם זה באמת אמור להיות כך ?
האם אני יכול לבוא ולדרוש / להתלונן אצל ספק האירנטנט ?
התקנון של הספק לא מדבר על זה שיש הגבלה ושוני בין אתרים בארץ לחו"ל...
אשמח לשמוע הערות, ודרכים לפתרונות מאחרים שנתקלו והצליחו (או לא הצליחו) לפתור את הבעיה...
שאלה לגבי מהירות ובדיקת מהירות לאינטרנט על תשתית של בזק ?
- plasticfloor
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי אני שואלת את עצמי בדיוק את אותה שאלה! מה מצאת?
די נמאס לי מה4מגה לארה"ב ובכלל בשביל מה שידרגתי ל10מגה אם זה בכלל לא עוזר מול אתרים בחו"ל..
הבנתי שאולי אפשר להכנס לחבילות של גיימרים ואז המהירות מול חו"ל אחרת.
די נמאס לי מה4מגה לארה"ב ובכלל בשביל מה שידרגתי ל10מגה אם זה בכלל לא עוזר מול אתרים בחו"ל..
הבנתי שאולי אפשר להכנס לחבילות של גיימרים ואז המהירות מול חו"ל אחרת.
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
menif כתב:שלום,
שדרתי לאינרטנט המהיר (לא PRIVATE NGN) במהירות של 10מגה דרך אחת הספקיות הגדולות ומוכרות (לא חושב שזה משנה איזו) תוך שימוש בתשתית של בזק.
לפני השידרוג השתמשתי בשירותים של אותם ספק אולם המהירות הייתה 4 מגה...
שמתי לב שמהירות ההןרדה השתפרה מעט , אולם זה לא שיפור של 10 מגה...
בצעתי בדיקות מהירות מול אתרים שונים בארץ וראיתי שכולם פחות או יותר אכן נותנים לי מהירות הורדה של 10מגה ....אולם כשבצעתי בבדיקה מול ב speedtest.net שמתי לב שכאשר אני בודק מהירות מול אתרים בחול (ארה"ב בעיקר ניו יורק / קליפורניה) קצב ההורדה הינו באיזור ה 4-5 .....למשך כל היום (אני מזכיר שוב פעם שאני משתמש בתשתית של בזק). צא לי פעם אחת שבצעתי בדיקה מול ניו יורק והגעתי לקצב הורדה של 7 מגה, אבל זה קרה פעם אחת, לרוב הקצב הוא 4-5....
ביצוע בדיקה מול ת"א או ראש הין הביא תוצאה של 10 מגה .....בלי קשר לשעות היום.
קצב ה upload עלה והוא באיזור ה 700 הן בארץ והן בחו"ל ...
החלטתי לבצע בדיקה של הורדת קבצים ,גם שם כאשר הורדתי קבצים גדולים משרת מרוחק שלא נמצא בארץ קצת ההורדה היה 4-5 מגה.....
כשעשיתי את הבדיקה מול חיבור של 4 מגה (לפי השידרוג) מול שרתים בארץ ובחול (אם זה באמצעות האתר של speedtest.net או בהורדת קבצים) כל פעם קבלתי את אותה התוצאה של קצב הורדה באיזור ה 4 מגה
הבדיקה נעשתה מול מחשב שמחובר wired
אין שום תוכנת P2P שעובדת ברקע
ושום הורדה של קובץ או קבלת מיילים.
איך זה שפתאום שיפור ושידרוג של תשתית לא משפרת את ה download מאתרים מחוץ לישראל ?
האם זה באמת אמור להיות כך ?
האם אני יכול לבוא ולדרוש / להתלונן אצל ספק האירנטנט ?
התקנון של הספק לא מדבר על זה שיש הגבלה ושוני בין אתרים בארץ לחו"ל...
אשמח לשמוע הערות, ודרכים לפתרונות מאחרים שנתקלו והצליחו (או לא הצליחו) לפתור את הבעיה......
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
אף אחד לא מתחייב שתקבל את המהירות המקסימלית בחבילה
המהירויות הם עד 10 מגה, אך אחד לא יתן לך 10 מגה מובטח ב 30 שקל לחודש.
בארץ רוב הזמן תקבל מהירות מקסימלית, לחו"ל זה מאוד תלוי מאיפה אתה בודק והאם הספק באותו רגע עמוס או לא.
בגדול אם יש לך חבילה רגילה ללא תעדוף תעבור (או גיימר או TAG בחברות שונות) המהירות בדרך כלל תהיה נמוכה יותר.
אם אתה לא מוריד דבר בבית ורק גולש באתרים וכו, לא ממש יש תרגיש בהבדל
המהירויות הם עד 10 מגה, אך אחד לא יתן לך 10 מגה מובטח ב 30 שקל לחודש.
בארץ רוב הזמן תקבל מהירות מקסימלית, לחו"ל זה מאוד תלוי מאיפה אתה בודק והאם הספק באותו רגע עמוס או לא.
בגדול אם יש לך חבילה רגילה ללא תעדוף תעבור (או גיימר או TAG בחברות שונות) המהירות בדרך כלל תהיה נמוכה יותר.
אם אתה לא מוריד דבר בבית ורק גולש באתרים וכו, לא ממש יש תרגיש בהבדל