אלקטריק דיל מצידה מוכרת מוצרים עם אחריות של סמליין, אבל סמליין "מטשטשת"
מקרה נתון:
ElectricDeal מצהירה שהטלויזיה שהיא מוכרת היא עם אחריות רשמית של סמליין ל3 שנים,
ומנגד, באתר של סמליין, ElectricDeal נמצאת ברשימה של אתרי האינטרנט שלא מורשים, כלומר שלא יזכו מאחריות מורחבת שנקבל רק כשנקנה ע"י חנויות \ אתרים שסמליין "מאשרת" (שמוכרים רק מוצרים שלה ולא של יבואנים מקבילים).
ואני אומר - זה פשוט נראה לי מגוחך כל המונופול הזה, ועוד יותר מגוחך שאלקטריקדיל לא מציינים זאת כלל, כתוב 3 שנות אחריות של סמליין וזה הכל, לדוגמא:
http://www.electricdeal.co.il/Product.a ... uctid=1492
מה דעתכם? מה אני עושה במידה ואני מעוניין בטלויזיה כזו? אני מניח שהרבה רכשו טלויזיות מאתרים "לא מורשים" לא מודעים כלל לעניין, כי בתאכלס - אם כתוב שהאחריות ניתנת ע"י סמליין - איך אנחנו אמורים לדעת?
http://www.miniline.com/Samsung/?CategoryID=179
ElectricDeal מצהירה שהטלויזיה שהיא מוכרת היא עם אחריות רשמית של סמליין ל3 שנים,
ומנגד, באתר של סמליין, ElectricDeal נמצאת ברשימה של אתרי האינטרנט שלא מורשים, כלומר שלא יזכו מאחריות מורחבת שנקבל רק כשנקנה ע"י חנויות \ אתרים שסמליין "מאשרת" (שמוכרים רק מוצרים שלה ולא של יבואנים מקבילים).
ואני אומר - זה פשוט נראה לי מגוחך כל המונופול הזה, ועוד יותר מגוחך שאלקטריקדיל לא מציינים זאת כלל, כתוב 3 שנות אחריות של סמליין וזה הכל, לדוגמא:
http://www.electricdeal.co.il/Product.a ... uctid=1492
מה דעתכם? מה אני עושה במידה ואני מעוניין בטלויזיה כזו? אני מניח שהרבה רכשו טלויזיות מאתרים "לא מורשים" לא מודעים כלל לעניין, כי בתאכלס - אם כתוב שהאחריות ניתנת ע"י סמליין - איך אנחנו אמורים לדעת?
http://www.miniline.com/Samsung/?CategoryID=179
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לא הבנתי איזה מונופול... מיניליין לא מונופול לפי שום קריטריון...
נתקלנו במקרים דומים בעבר עם יבואנים אחרים. לרוב מדובר במשווק שרוכש ממפיץ רשמי ולכן מאמין בתום שהאחריות תתפוס. במקרים שאני מכיר היבואן נותן את ההטבה הזו למפיצים רשמיים ולא למפיץ משנה (מישהו שקונה ממפיץ רשמי ומוכר הלאה).
מי שקובע במקרה כזה זה היבואן, צור איתו קשר ותוודא טלפונית מי מהשניים צודק. היבואן בסופו של דבר הוא זה שנותן את האחריות ולכן הפסיקה האחרונה שלו. במידה וזה נכון, הם חייבים עדיין לתת אחריות אבל לשנה בלבד ולא לשלוש שנים.
נתקלנו במקרים דומים בעבר עם יבואנים אחרים. לרוב מדובר במשווק שרוכש ממפיץ רשמי ולכן מאמין בתום שהאחריות תתפוס. במקרים שאני מכיר היבואן נותן את ההטבה הזו למפיצים רשמיים ולא למפיץ משנה (מישהו שקונה ממפיץ רשמי ומוכר הלאה).
מי שקובע במקרה כזה זה היבואן, צור איתו קשר ותוודא טלפונית מי מהשניים צודק. היבואן בסופו של דבר הוא זה שנותן את האחריות ולכן הפסיקה האחרונה שלו. במידה וזה נכון, הם חייבים עדיין לתת אחריות אבל לשנה בלבד ולא לשלוש שנים.
המילה "מונופול" נאמרה כיוון שסמליין "מכריחה" את החנויות השונות לרכוש רק ממנה למרות שהיא עצמה מייבאת דגמים נחותים מהמזרח (ללא SCART, DTT) במחיר יקר יותר בעוד יבואנים מקבילים מייבאים דגמים אירופאים.oferlaor כתב:לא הבנתי איזה מונופול... מיניליין לא מונופול לפי שום קריטריון...
מי שקובע במקרה כזה זה היבואן, צור איתו קשר ותוודא טלפונית מי מהשניים צודק. היבואן בסופו של דבר הוא זה שנותן את האחריות ולכן הפסיקה האחרונה שלו. במידה וזה נכון, הם חייבים עדיין לתת אחריות אבל לשנה בלבד ולא לשלוש שנים....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
אפשר לקנות מיבואן פרללי...יש מספיק כאלו ונקווה שיהיו עוד. כולנו רק נרוויח.kipikipod כתב:המילה "מונופול" נאמרה כיוון שסמליין "מכריחה" את החנויות השונות לרכוש רק ממנה למרות שהיא עצמה מייבאת דגמים נחותים מהמזרח (ללא SCART, DTT) במחיר יקר יותר בעוד יבואנים מקבילים מייבאים דגמים אירופאים.oferlaor כתב:לא הבנתי איזה מונופול... מיניליין לא מונופול לפי שום קריטריון...
מי שקובע במקרה כזה זה היבואן, צור איתו קשר ותוודא טלפונית מי מהשניים צודק. היבואן בסופו של דבר הוא זה שנותן את האחריות ולכן הפסיקה האחרונה שלו. במידה וזה נכון, הם חייבים עדיין לתת אחריות אבל לשנה בלבד ולא לשלוש שנים.......
יש פרללים טובים ויש פחות, לצערי האלטרנטיבות לסמליין בדגמים ה"נמוכים" יחסית אינן ראויות (מנסיון מר) וכל העניין עם האחריות של סמליין באתרי אינטרנט שמוכרים גם יבואנים פרלליים פשוט מגוחך.טלHD כתב:אפשר לקנות מיבואן פרללי...יש מספיק כאלו ונקווה שיהיו עוד. כולנו רק נרוויח.kipikipod כתב:המילה "מונופול" נאמרה כיוון שסמליין "מכריחה" את החנויות השונות לרכוש רק ממנה למרות שהיא עצמה מייבאת דגמים נחותים מהמזרח (ללא SCART, DTT) במחיר יקר יותר בעוד יבואנים מקבילים מייבאים דגמים אירופאים.oferlaor כתב:לא הבנתי איזה מונופול... מיניליין לא מונופול לפי שום קריטריון...
מי שקובע במקרה כזה זה היבואן, צור איתו קשר ותוודא טלפונית מי מהשניים צודק. היבואן בסופו של דבר הוא זה שנותן את האחריות ולכן הפסיקה האחרונה שלו. במידה וזה נכון, הם חייבים עדיין לתת אחריות אבל לשנה בלבד ולא לשלוש שנים..........
לעומת זאת, לרכוש מוצרי פרימיום מיבואנים מקבילים ראויים זו אפילו מצווה לדעתי.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
kipikipod, אתה כלקוח שמכיר תבין באחריות של מי רכשת את הטלוויזיה. מה קורה עם מישהו שלא מכיר ? הוא יפנה לסמליין ולרטפון, והם ישלחו אותו לכל הרוחות, הוא יחשוב: איזו חברה גרועה, לא נותנת שירות למוצרים שלה. הוא לא מכיר את הפורום שלנו או פורומים אחרים, הוא מכיר סמסונג וראה שמייבאים אותם סמליין, זהו.
אגב - באותה מידה שבעל חנות יכול לברו לו עם מי הוא עובד ועם מי לא - גם יבואן יכול להחליט את זה, זה לגיטימי לחלוטין. יש ספקים שאני עובד איתם שעוסקים הפסקות עבודה עם מי שמוריד את המחירים של המוצרים יותר מדי, מכיוון שאז הם מאבדים נפח עבודה (לטובת אלו שרוכשים ומוכרים במחיר רגיל). זה קורה גם בתחומים אחרים ולאו דווקא רק במולטימדיה.
אגב - באותה מידה שבעל חנות יכול לברו לו עם מי הוא עובד ועם מי לא - גם יבואן יכול להחליט את זה, זה לגיטימי לחלוטין. יש ספקים שאני עובד איתם שעוסקים הפסקות עבודה עם מי שמוריד את המחירים של המוצרים יותר מדי, מכיוון שאז הם מאבדים נפח עבודה (לטובת אלו שרוכשים ומוכרים במחיר רגיל). זה קורה גם בתחומים אחרים ולאו דווקא רק במולטימדיה.
Vocare Ad Regnum
שלום לך,TANDBERG כתב:kipikipod, אתה כלקוח שמכיר תבין באחריות של מי רכשת את הטלוויזיה. מה קורה עם מישהו שלא מכיר ? הוא יפנה לסמליין ולרטפון, והם ישלחו אותו לכל הרוחות, הוא יחשוב: איזו חברה גרועה, לא נותנת שירות למוצרים שלה. הוא לא מכיר את הפורום שלנו או פורומים אחרים, הוא מכיר סמסונג וראה שמייבאים אותם סמליין, זהו.
אגב - באותה מידה שבעל חנות יכול לברו לו עם מי הוא עובד ועם מי לא - גם יבואן יכול להחליט את זה, זה לגיטימי לחלוטין. יש ספקים שאני עובד איתם שעוסקים הפסקות עבודה עם מי שמוריד את המחירים של המוצרים יותר מדי, מכיוון שאז הם מאבדים נפח עבודה (לטובת אלו שרוכשים ומוכרים במחיר רגיל). זה קורה גם בתחומים אחרים ולאו דווקא רק במולטימדיה....
אני מבין שלכולם יש זכות לבחור עם מי לעבוד ועם מי לא,
אך אם תכנס לאתר ותראה את הרשימה ה"שרירותית", תראה שהם פסלו 95% מאתרי האינטרנט שמציעים מחירים הוגנים יחסית כיוון שהם מוכרים גם מוצרים מיבואנים מקבילים... לי זה מרגיש כמו מונופול ובטח לא מוסיף להערכה שלי לסמליין,
שגם ככה מייבאת מוצרים נחותים יחסית מהמזרח ומוכרת אותם במחיר גבוה מהיבואנים הפרלליים שלרוב מוכרים את המוצרים שאנחנו במדינת ישראל ראויים לקבל, אך לעתים עם שירות לוקה בחסר.
אז במקרה ועכשיו אני בדרך לרכוש טלויזיה של סמסונג, לא נשארה לי ברירה אלא לשלם יותר לאיזו רשת חשמל עם מחירים שערורייתיים וגם לקבל מוצר ללא כניסת SCART ואפשרות לקליטת שידורים דיגיטליים.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
תפריד הגדרה של מונופול ממה שהם עושים. זה לא קרוב למונופול. חברת החשמל זה מונופול.kipikipod כתב:שלום לך,TANDBERG כתב:kipikipod, אתה כלקוח שמכיר תבין באחריות של מי רכשת את הטלוויזיה. מה קורה עם מישהו שלא מכיר ? הוא יפנה לסמליין ולרטפון, והם ישלחו אותו לכל הרוחות, הוא יחשוב: איזו חברה גרועה, לא נותנת שירות למוצרים שלה. הוא לא מכיר את הפורום שלנו או פורומים אחרים, הוא מכיר סמסונג וראה שמייבאים אותם סמליין, זהו.
אגב - באותה מידה שבעל חנות יכול לברו לו עם מי הוא עובד ועם מי לא - גם יבואן יכול להחליט את זה, זה לגיטימי לחלוטין. יש ספקים שאני עובד איתם שעוסקים הפסקות עבודה עם מי שמוריד את המחירים של המוצרים יותר מדי, מכיוון שאז הם מאבדים נפח עבודה (לטובת אלו שרוכשים ומוכרים במחיר רגיל). זה קורה גם בתחומים אחרים ולאו דווקא רק במולטימדיה....
אני מבין שלכולם יש זכות לבחור עם מי לעבוד ועם מי לא,
אך אם תכנס לאתר ותראה את הרשימה ה"שרירותית", תראה שהם פסלו 95% מאתרי האינטרנט שמציעים מחירים הוגנים יחסית כיוון שהם מוכרים גם מוצרים מיבואנים מקבילים... לי זה מרגיש כמו מונופול ובטח לא מוסיף להערכה שלי לסמליין,
שגם ככה מייבאת מוצרים נחותים יחסית מהמזרח ומוכרת אותם במחיר גבוה מהיבואנים הפרלליים שלרוב מוכרים את המוצרים שאנחנו במדינת ישראל ראויים לקבל, אך לעתים עם שירות לוקה בחסר.
אז במקרה ועכשיו אני בדרך לרכוש טלויזיה של סמסונג, לא נשארה לי ברירה אלא לשלם יותר לאיזו רשת חשמל עם מחירים שערורייתיים וגם לקבל מוצר ללא כניסת SCART ואפשרות לקליטת שידורים דיגיטליים....
אם חשוב לך לרכוש מסך עם כניסת SCART וכניסת DVB למה אתה לא קונה אצל יבואן מקבילי ? יש המלצות מצד חברים בפורום לכאלו שניסו אותם והם כן מוצלחים.
בנוגע להערה שלך של מוצרים נחותים - לא מסכים. מה נחות במוצרים שהם מביאים ? שחסרה בהם כניסת SCART ? אתה לא חייב לקנות SAMSUNG, אתה יכול לרכוש LG, וSHARP שזכור לי שיש להם את הכניסה הזו, לא רק זה, לSHARP גם אמורה להיות כניסה לשידורים דיגיטליים, אגב גם לסוני יש את המחברים האלו וגם מתיחה חכמה לשידורים. המחירים של סמסונג הם בהחלט אטרקציה, אני יודע, יש לי אחד בבית, אבל בין זה לבין לקרוא לסמליין מונופול יש הבדל גדול מאוד. אני מבין את התסכול, ישנם לא מעט מוצרים שאינם מיובאים באופן רשמי לארץ, חלקם הרבה יותר טובים ממה שמביאים וחלקם טובים יותר עבורנו (לאלו שאינם הדיוטות בתחום). בכל אופן - אתה לא חייב לרכוש דווקא את המוצר הזה אם הוא לא מסתדר לך, אתה יותר ממוזמן להעלות בשרשור אחר את הצורך ונסייע. חבל מאוד יהיה אם תעשה רכישה שאתה לא מרוצה ממנה מראש. אנחנו איתך !