אינדיאן פלנטיישן
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הגעתי למסקנה שזה הקפה מהאהובים עלי.
גוואטמלה מהמובילים אצלי ולאחרונה התחלתי גם לאהוב סנטו דומינגו (ברזיל זה הבסיס אצלי)
shtud שלח לי תערובת עם 50% אינדיאן פלנטיישן ויצא ממש טוב.
זה לא חדש לי כי גם ל joncafe יש תערובות 50% אינדיאן פלנטיישן אבל לא שתיתי מהן מזמן...
יש לי עכשיו פה תערובת מוקה קרם של ארקפה שלפי האתר מורכבת מאינדיאן פלנטיישן גוואטמלה ברזיל וסנטו דומינגו. מרכז הטעם שם הוא אינדיאן פלנטיישן נראה לי.
קלייה שלא מגיעה לפיצוץ שני - טוב גם לאספרסו וגם לקפוצ'ינו.
עכשיו צריך לקנות ירוק כזה ולמצוא איך להגיע לנקודת קלייה כזאת בחביתוש...
גוואטמלה מהמובילים אצלי ולאחרונה התחלתי גם לאהוב סנטו דומינגו (ברזיל זה הבסיס אצלי)
shtud שלח לי תערובת עם 50% אינדיאן פלנטיישן ויצא ממש טוב.
זה לא חדש לי כי גם ל joncafe יש תערובות 50% אינדיאן פלנטיישן אבל לא שתיתי מהן מזמן...
יש לי עכשיו פה תערובת מוקה קרם של ארקפה שלפי האתר מורכבת מאינדיאן פלנטיישן גוואטמלה ברזיל וסנטו דומינגו. מרכז הטעם שם הוא אינדיאן פלנטיישן נראה לי.
קלייה שלא מגיעה לפיצוץ שני - טוב גם לאספרסו וגם לקפוצ'ינו.
עכשיו צריך לקנות ירוק כזה ולמצוא איך להגיע לנקודת קלייה כזאת בחביתוש...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
באמת שעוד לא מצאתי את הגדולה של הזן הזה..
טעמתי בקליה טריה של פורטופינו וגם קליתי פעמיים לבד וניסיתי בכמה שילובים..
בקיצור - לא התרשמתי
יכול מאד להיות שעוד לא מצאתי את הדרגה הנכונה או את השילוב הנכון בתערובת
ומה הפייבוריט שלי?
נראה לי שאני בעמדת מיעוט כאן, אבל קוסטה-ריקה!
ניסיתי מכמה מקומות, וגם בקליה עצמית. ביום חמישי קליתי חד-זני קלייה מדוייקת בדיוק עד כניסה לפיצוץ שני.
קפוצ'ינו עדין ומושלם, כאספרסו - ציון 10\9 , בשילוב עם סנטו-דומינגו ו PNG יצא עוד יותר עמוק, אך גם לבד מעולה.
יש בו חמיצות עדינה, אבל לא משהו שמפריע לי ובוודאי לא 'לימון בכוס' כמו שראיתי כמה תגובות על הזן הזה.
טעמתי בקליה טריה של פורטופינו וגם קליתי פעמיים לבד וניסיתי בכמה שילובים..
בקיצור - לא התרשמתי
יכול מאד להיות שעוד לא מצאתי את הדרגה הנכונה או את השילוב הנכון בתערובת
ומה הפייבוריט שלי?
נראה לי שאני בעמדת מיעוט כאן, אבל קוסטה-ריקה!
ניסיתי מכמה מקומות, וגם בקליה עצמית. ביום חמישי קליתי חד-זני קלייה מדוייקת בדיוק עד כניסה לפיצוץ שני.
קפוצ'ינו עדין ומושלם, כאספרסו - ציון 10\9 , בשילוב עם סנטו-דומינגו ו PNG יצא עוד יותר עמוק, אך גם לבד מעולה.
יש בו חמיצות עדינה, אבל לא משהו שמפריע לי ובוודאי לא 'לימון בכוס' כמו שראיתי כמה תגובות על הזן הזה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
הפלנטשיין טוב, בעבר לא התחברתי אליו (אולי משלוח ישן לא מוצלח של אמיגו) אבל למדתי להעריך אותו עם הזמן והיום הוא מככב הרבה בתערובות שאני קולה, יש לו טעם מתובל כזה וחמיצות נעימה והוא טוב מאוד כבסיס (הרבה יותר מהברזיל הסטנדרטי).
הוא מתחבר היטב עם סנטו דומינגו וגם עם ימן ...
הוא מתחבר היטב עם סנטו דומינגו וגם עם ימן ...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
האלו האלו, תן קרדיט להוא שאמר לך לערבב את השלשה הזו מלכתחילה!כפיר_ש כתב:הוא מתחבר היטב עם סנטו דומינגו וגם עם ימן ......
תערובת הבית אצלי כבר כמה שבועות היא 30% הודו, 50% סנטו דומינגו ו-20% ימן.
זה יוצא מדהים!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

עוד לא טעמתי ימן,
כנראה שהגיע הזמן לחדש מצבורים של ירוק
כנראה שהגיע הזמן לחדש מצבורים של ירוק
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
כפיר_ש כתב:הוא מתחבר היטב עם סנטו דומינגו וגם עם ימן ......
איזה קטע מדהים...!moti_r כתב:תערובת הבית אצלי כבר כמה שבועות היא 30% הודו, 50% סנטו דומינגו ו-20% ימן....
אני שוקל בד"כ כמות גדולה לתערובת, ואז לוקח 250 גר' כל קליה, כדי לחסוך את זמן השקילה, כך שכרגע עוד יש לי "מלאי" תערובת.
אבל... התערובת הבאה שהחלטתי לנסות, אחרי שיגמר לי המלאי הנוכחי של תערובת, היא:
40% סנטו דומינגו
40% פלנטיישן
20% יאמן
נראה לי שכרגע קיבלתי 2 חיזוקים כבדים לכוון שבחרתי - תודה!!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מגיע קרדיט ליונתן שפירגן לקפה הזה עוד מזמן שלא ממש התחברנו אליו...
דורון, קשה עד בלתי אפשרי להשיג ימן בארץ כרגע. אם תהיה במרכז אני מוכן לנדב סמפל מכובד שתוכל לטעום (יש לי כמה גרמים עודפים נכון מוטי?
)
דורון, קשה עד בלתי אפשרי להשיג ימן בארץ כרגע. אם תהיה במרכז אני מוכן לנדב סמפל מכובד שתוכל לטעום (יש לי כמה גרמים עודפים נכון מוטי?
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

או-לה-לה.. אני בהחלט אקפוץ על ההזמנה בקרוב 
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
נכון, למרות שהוא טען אז שזה קפה ייני וחיוני, ואני הרגשתי שהוא בכלל כבד ומשתלט.כפיר_ש כתב:מגיע קרדיט ליונתן שפירגן לקפה הזה עוד מזמן שלא ממש התחברנו אליו...)...
נראה לי שעם הזמן למדתי שבקליה נכונה (תחילת פיצוץ שני) הוא איפשהו באמצע - לא כבד מדי אבל גם לא חיוני בכלל.
זה נכון, אבל סלט ירוק והליכה שלוש פעמים בשבוע יפתרו את הענין הזה...כפיר_ש כתב:יש לי כמה גרמים עודפים נכון מוטי?...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
תיקון - אף פעם לא טענתי שהוא ייני.moti_r כתב:נכון, למרות שהוא טען אז שזה קפה ייני וחיוני, ואני הרגשתי שהוא בכלל כבד ומשתלט.כפיר_ש כתב:מגיע קרדיט ליונתן שפירגן לקפה הזה עוד מזמן שלא ממש התחברנו אליו...)......
כן טענתי שהוא פירותי, ואני עדיין חושב כך.
יש לו חמיצות עדינה, שונה מאד מהחמיצות של המרכז-אמריקאיים, ויותר.... נו, פירותית
דעה_עכורה קראה לזה "טעם של מישמש".
משתלט? אני מרגיש שהוא דומיננטי, ולכן יכול להבין למה אפשר לתאר אותו כמשתלט. יש לו בהחלט נוכחות שחותכת דרך תערובת וגורמת לו להיות מורגש. לכן אני מערבב אותו בד"כ עם אחד מהשניים - או קפה כמו ברזיל שנותן "רקע" מבלי להתנגש בו, או עם קפה דומיננטי מאד כמו יאמן, שמוסיף לו ומשלים אותו.
בקיצור - אני עדיין חובב גדול של הפלנטיישן ואצלי הוא ממשיך להיות נדבך מרכזי בתערובות.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
תוב,אני ממש התלהבתי מהתיורים שלכם ורצתי "לבשל, תערובת עם פלנטישן...
40%סנטו דומינגו
40%פלנטישן
20% ימן
ומשהו השתבש באמצה : פיצוץ 1 אחרי 11 דקות0שזה לא נורע), אבל כבר כעבור שתי דקות ג'יו התחיל לאשן,כלומר אחד המרכיבים(פלנטישן?)התקדם מהר מידי... בדקה ה14 כבר שמעתי פיצפוצון של קראק השני ומיד התחלתי לקרר...
הקפה כעבור שלושה יומים מאכזב ביותר,למרות קליה בהירה יחסית טעמים מרירים שום מורכבות של סנטו דומינגו,שם ייניות של ימן..באספרסו - לא נסבל בכלל,בקפוצ'ינו אפשר לשתות,בדגש אל "נו טוב אפשר"...מה התפקשש?
40%סנטו דומינגו
40%פלנטישן
20% ימן
ומשהו השתבש באמצה : פיצוץ 1 אחרי 11 דקות0שזה לא נורע), אבל כבר כעבור שתי דקות ג'יו התחיל לאשן,כלומר אחד המרכיבים(פלנטישן?)התקדם מהר מידי... בדקה ה14 כבר שמעתי פיצפוצון של קראק השני ומיד התחלתי לקרר...
הקפה כעבור שלושה יומים מאכזב ביותר,למרות קליה בהירה יחסית טעמים מרירים שום מורכבות של סנטו דומינגו,שם ייניות של ימן..באספרסו - לא נסבל בכלל,בקפוצ'ינו אפשר לשתות,בדגש אל "נו טוב אפשר"...מה התפקשש?