קבלתי הצעה למכונת קפה מבית La Spaziale אשמח לחוות דעת

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
ilia987 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי אני כבר זמן מה מחפש מכונה והנה אפשרות מעינית שקיבלתי. הנה הפרטים:

מכונה מבית La Spaziale כנראה ה דגם ה 3000 עם ראש אחד חצי אוטומטית
אם אני לא טועה זה הדגם
הוא יברר לי את הדגם במדויק ביום ראשון,
מכונה עם הזנת מיים ישירה (כרגע אין הכנה אבל כבר זמן מה אני רוצה לעבור למיים רכים בתהליך של אסמוזה הפוכה , גם לזה אני זקוק להמלצה אבל זה יפתח כבר בשרשור אחר עד היום העברתי הרבה בקבוקי מי עדן, ליתר דיוק יותר מידי

המכונה כנראה מבית קפה (שכשל\או שהשתדרג)

ההצעה שקיבלתי היא 4500 , אני עוד מקווה שאני יוכל לרדת קצת כי זה על גבול התקציב שלי)

האם זה כדאי? הוא שהמכונה קצת OVERKILL לבית של 6-8 כוסות קפה?
והאם זה משתלם למכונה כזו?

שאלה נוספת. מה זמו החימום של מכונה בסדר גודל כזה? עד היום יש לי מכונה זולה מבוססת טרמובלוק כך ש 3 דקות מספיקות לה.
איני רוצה לתת לה להיות פעילה 24 אם זמן חימום עד רבע שעה מבחינתי זה בסדר

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #2 

לא מכיר את המכונה אישית, אבל לדעתי האישית- אין דבר כזה מכונת אובר קיל לבית.. אפשר להחזיק בבית גם מכונת 4 ראשים מסחרית ולהסתדר איתה רק אם 4 כוסות ביום :)
אבל כן יש דבר כזה מכונת אוברקיל - למשתמש..
קח בחשבון שזו מכונה אם דוד של 3 ליטר מים (מכונות מחליף חום סטנדרטיות הם כ 1.8 ליטר) בגלל הדוד הגדול יש למכונה גוף חימום של 2000 וואט- תבדוק שלא צריך תשתית חשמל שונה בשביל מכונה כזאת..

אין לי מושג איך המכונה מבחינת איכות הקפה.. אני מאמין שהוא יהיה בסדר גמור- La Spaziale עושה מכונות ברמה גבוהה מאוד..
השאלה שצריך לשאול היא, האם אתה מוכן לקפיצה כזאת גדולה? לקחת בחשבון שאתה צריך מטחנה טובה בצמוד? לקחת בחשבון שהצריכת חשמל+מים תהיה גבוהה ותייקר את חשבון החשמל וחשבון המים.. בנוסף צריך לדעת שמכונה כזאת דורשת עקומת למידה מסויימת על מנת להתחיל להפיק ממנה קפה טוב..

לא הבנתי את המשפט האחרון שלך- אתה רוצה לתת לה להיות דלוקה 24 ש'? ושואל על כמה זמן יקח לה להיות חמה? אם היא תהיה דלוקה כל הזמן - היא כל הזמן תהיה מוכנה לעבודה.. הקצפה וחליטה בו זמנית..
אם רק הדלקת אותה אז כך לפחות 30 דק' המתנה לפני שתחלוט ממנה כוס קפה..

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #3 

זו מכונה ברמה מסחרית עם מחליף חום, קצת אוברקיל לבית אבל דוד 3 ליטר זה יחסית בסדר ואני לא מאמין שצריך תשתית חשמל מיוחדת בשבילה.
אבל כן צריך לארגן חיבור ישיר למים ולביוב + מרכך מים 8 ליטר.

לגבי זמן חימום אני מניח שבמינימום 45 דק' ואפילו שעה להגיע לטמפ' מיטבית של הרכיבים במכונה, זה לא סיפור וניתן לקנות טיימר פשוט (שעון שבת) ב30 שקלים וזה פותר את הבעיה ...

אפשרי כמובן לכבות את המכונה כשהיא לא בשימוש וזמן החימום לאחר שעה מנוחה יהיה קצר משמעותית מאשר חימום של מכונה קרה לגמריי (כחצי מהזמן), אני נוהג להשאיר את המכונה דלוקה לפרקי זמן של 2-3 שעות נאמר בבוקר, בצהריים (כשאני בבית) ובערב, כשהיא חמה גוף החימום נדלק מספר שניות בכל דקה ולא זולל המון חשמל.
כשהיא דלוקה זה מאוד נוח כי יש מים רותחים זמינים בהישג יד וזה שימושי.

4500 נשמע סביר למכונה בליגה כזו, חשוב לבדוק מה מצבה כולל פתיחה של המכונה והתרשמות בעין שאין חלודה, אבנית, ריקבון ו/או בלאי משמעותי, חובה !!! הפעלה של המכונה והכנת מספר כוסות קפה לוודא שהכל תקין ואם אתה קונה מגסטרוליין אז כדאי לדרוש תקופת אחריות מלאה של נאמר 6 עד 12 חודשים וככה תהיה שקט.

בהצלחה ! ספר לנו בהמשך ...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

תברר בת כמה המכונה וכמה היא טופלה - חוץ מזה דוד 3 ליטר הוא לא אוברקיל.
זמן חמום כמו שכפיר כתב יהיה כנראה 45 דק'
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

balila30
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
שם מלא: בועז בלילה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

נישמע טוב,אבל לפני הקניה כמו שנאמר לפני
תרים מיכסה מנוע תיראה אבנית חלודה מכונה שקרעו אותה ישר רואים.
לגבי המחיר יש מקום שהוא יוריד לך עוד.
תיתחדש :D

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”