שאלה עקרונית לגבי סראונד 7.1 ערוצים
יש לי רסיבר שתומך ב-5.1 ערוצים.
אם אני אנסה להזרים לו סראונד של 7.1 ערוצים, אני אשמע כמו שצריך רק בלי הרמקולי האחוריים?
ועוד שאלה:
אם הבלו-ריי המקורי הוא 7.1, והריפ הוא 5.1, בהמרה הם פשוט חותכים את שני הערוצים של שני הרמקולים האחוריים או שיש איזה אלגוריתם יותר מתוחכם שמשלב את הערוצים האלה בערוצים של הרמקולים הצדדים?
אם אני אנסה להזרים לו סראונד של 7.1 ערוצים, אני אשמע כמו שצריך רק בלי הרמקולי האחוריים?
ועוד שאלה:
אם הבלו-ריי המקורי הוא 7.1, והריפ הוא 5.1, בהמרה הם פשוט חותכים את שני הערוצים של שני הרמקולים האחוריים או שיש איזה אלגוריתם יותר מתוחכם שמשלב את הערוצים האלה בערוצים של הרמקולים הצדדים?
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
השאלה באיזה פורמטים הוא תומך וכמובן חיבורים בהתאם.
אני לא ממוחה גדול, אבל עד כמה שידוע לי, 7.1 ערוצים קיים בפורמטי הסאונד החדשים, קרי סאונד HD וזה יכול להיות מנותב לרסיבר, דרך חיבור HDMI בלבד (כלומר לא בחיבור אופטי או קאוקסאלי). המזרימדיה שמשדר את הסרט צריך גם הוא לתמוך בפורמטי הסאונד החדשים, ולא כולם עושים את זה.
בקשר לריפים, זה כמובן תלוי בריפר, אבל לדעתי הרמקולים הצדדים והאחוריים מנותבים לאחוריים.
אני לא ממוחה גדול, אבל עד כמה שידוע לי, 7.1 ערוצים קיים בפורמטי הסאונד החדשים, קרי סאונד HD וזה יכול להיות מנותב לרסיבר, דרך חיבור HDMI בלבד (כלומר לא בחיבור אופטי או קאוקסאלי). המזרימדיה שמשדר את הסרט צריך גם הוא לתמוך בפורמטי הסאונד החדשים, ולא כולם עושים את זה.
בקשר לריפים, זה כמובן תלוי בריפר, אבל לדעתי הרמקולים הצדדים והאחוריים מנותבים לאחוריים.
- Irus
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4163
- נתן תודות: 127 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
לא נחתכים ערוצים, הריפים הקטנים יותר מגיעים עם גרסת סאונד ב-DTS או ב-DD. ודרך אגב, גם אם יהיה לך ריפ עם פורמטי האודיו החדשים, אבל הרסיבר שלך לא תומך בהם, הסטרימר יודע לעשות DownMix, ולהתאים את הסאונד לרמה שנתמכת ע״י הרסיבר או המסך עצמו (בחיבור ישיר אליו).
- שי-כ
- חבר מביא חבר

Irus,
אני לא יודע להגיד על כל סטרימר (כמה שידוע לי אתה משתמש ב C200), אבל אני משתמש ב TVIX 6500 ורסיבר שמוגבל ל DTS/DD 5.1 .
כאשר אני מריץ סרט עם DTS HD אז הסאונד כלל לא פועל, אלא אם אני מגדיר את הסאונד בסטרימר ל ANALOG ואז יש סאונד סטריאו 2 ערוצים.
אני לא יודע להגיד על כל סטרימר (כמה שידוע לי אתה משתמש ב C200), אבל אני משתמש ב TVIX 6500 ורסיבר שמוגבל ל DTS/DD 5.1 .
כאשר אני מריץ סרט עם DTS HD אז הסאונד כלל לא פועל, אלא אם אני מגדיר את הסאונד בסטרימר ל ANALOG ואז יש סאונד סטריאו 2 ערוצים.
הרסיבר שלי תומך בפורמטים החדשים ואני משתמש ב-passthrough מהפופקורן.
שאלתי כדי לדעת אם עדיף להוריד בפסקול 7.1 ולוותר על 2 ערוצים או להוריד 5.1.
אם אתם אומרים שה-5.1 עובר המרה אז נראה לי שזה עדיף...
ידוע למישהו על תוכנות שעושות את זה?
שאלתי כדי לדעת אם עדיף להוריד בפסקול 7.1 ולוותר על 2 ערוצים או להוריד 5.1.
אם אתם אומרים שה-5.1 עובר המרה אז נראה לי שזה עדיף...
ידוע למישהו על תוכנות שעושות את זה?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
דווקא מוזר, נראה לי שהרסיבר אמור לזהות את ה-core שיש בתוך dts-hdשי-כ כתב: כאשר אני מריץ סרט עם DTS HD אז הסאונד כלל לא פועל, אלא אם אני מגדיר את הסאונד בסטרימר ל ANALOG ואז יש סאונד סטריאו 2 ערוצים....
- שי-כ
- חבר מביא חבר

האם זה הגדרות ברסיבר עצמו או שהן צריכות לבוא מהסטרימר?dima_vy כתב:דווקא מוזר, נראה לי שהרסיבר אמור לזהות את ה-core שיש בתוך dts-hdשי-כ כתב: כאשר אני מריץ סרט עם DTS HD אז הסאונד כלל לא פועל, אלא אם אני מגדיר את הסאונד בסטרימר ל ANALOG ואז יש סאונד סטריאו 2 ערוצים.......
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

סטרימר אמור להעביר את פס-קול כמו שהוא (passthrough). מפני שפס קול בנוי מפ ליבה (dts-core וגם מעטפת hd), הרסיבר אמור להבן רק את הליבה, כיוון שהוא לא ידע לפענח את המעטפתשי-כ כתב:האם זה הגדרות ברסיבר עצמו או שהן צריכות לבוא מהסטרימר?dima_vy כתב:דווקא מוזר, נראה לי שהרסיבר אמור לזהות את ה-core שיש בתוך dts-hdשי-כ כתב: כאשר אני מריץ סרט עם DTS HD אז הסאונד כלל לא פועל, אלא אם אני מגדיר את הסאונד בסטרימר ל ANALOG ואז יש סאונד סטריאו 2 ערוצים..........
תראה את המשפט השלישי במאמר הזה:
http://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio
- שי-כ
- חבר מביא חבר

באמת מוזר. כשניסתי להריץ סאונד HD, לא נשמע כלום בכלל. ידוע לך משהו בהגדרות שאני צריך לשנות?dima_vy כתב:סטרימר אמור להעביר את פס-קול כמו שהוא (passthrough). מפני שפס קול בנוי מפ ליבה (dts-core וגם מעטפת hd), הרסיבר אמור להבן רק את הליבה, כיוון שהוא לא ידע לפענח את המעטפתשי-כ כתב:האם זה הגדרות ברסיבר עצמו או שהן צריכות לבוא מהסטרימר?dima_vy כתב:דווקא מוזר, נראה לי שהרסיבר אמור לזהות את ה-core שיש בתוך dts-hdשי-כ כתב: כאשר אני מריץ סרט עם DTS HD אז הסאונד כלל לא פועל, אלא אם אני מגדיר את הסאונד בסטרימר ל ANALOG ואז יש סאונד סטריאו 2 ערוצים..........
תראה את המשפט השלישי במאמר הזה:
http://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio...
יש לי רסיבר של דנון והוא מחובר לסטרימר בחיבור אופטי.
זה חשוב לי, כי אם אתה צודק, זה אומר שאני יכול להריץ כותרי בלו-ריי מלאים, בלי להוריד את הסאונד לסטריאו.
תודה על העזרה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אופטי ? אופטי לא מעביר סאונד HD. רק HDMI.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- שי-כ
- חבר מביא חבר

אם יש אפשרות כזאת אז השינוי הגדרות הוא כן בסטרימר. הסטרימר צריך לעשות את ה DOWNMUX.dima_vy כתב: אם יש אפשרות להגדיר שאודיו לא יעבור ב-hdmi, אז גם את זה צריך להגדיר לדעתי...
כי הסטרימר מוציא סאונד HD, לכן לא מועבר שום סאונד למגבר אשר מוזן עם כבל אופטי.
בכל אופן, אני יבדוק הגדרות בסטרימר. אבל כמה שזכור לי יש שתי אפשרויות בהגדרת סאונד - דיגיטלי ואנלוגי. יכול להיות שבפופקורן זה אחרת.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

בפופקורן אתה יכול להגדיר כך:
1. hdmi audio - on/off, הכוונה שאודיו לא יוצא ב-hdmi לכיוון הטלויזיה. (הגדרה הזאת לא קשורה ל-downmix)
2. הגדרת downmix/passthrough - הכוונה היא האם סטרימר מפענח את את האודיו או שמעביר הכל לרסיבר כדי שהרסיבר יבצע פיענוח.
1. hdmi audio - on/off, הכוונה שאודיו לא יוצא ב-hdmi לכיוון הטלויזיה. (הגדרה הזאת לא קשורה ל-downmix)
2. הגדרת downmix/passthrough - הכוונה היא האם סטרימר מפענח את את האודיו או שמעביר הכל לרסיבר כדי שהרסיבר יבצע פיענוח.