DTT - בבאר שבע - היעדר קליטה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

כמה ימים לפני הכיבוי האנלוגי, לקחתי הביתה מקלט של יבר, לנסות אם יש קליטה באיזור שלי, (שכונה ה'). הוא גר בשכונת רמות, שזה מקום גבוה, שם הקליטה בכלל גבולית (בגלל זה הוא לא ניתק את הכבלים), אצלי אין קליטה, תוך שימוש במגוון אנטנות, זו של המכשיר, עוד אנטנה מוגברת שהוא קנה ב-350 שקלים תוך הבטחה שזה יעזור, אנטנה מוגברת שלי ואנטנה חיצונית.
ביררתי פה עם כמה חנויות חשמל והמסתבר שיש להם הרבה החזרות של מכשירים כי אין קליטה ובחנויות הקטנות בכלל הפסיקו להתעסק עם מקלטי DTT, כדי לא להתקע עם סחורה.
בזמנו, ניהלתי תכתובת ענפה עם עידן+, אבל במוקד אמרו שאין כוונה להוסיף משדרים בנגב, קיימים שלושה (נגב צפוני, בקעת באר שבע, נגב), שאין לי מושג מי קולט אותם... בבאר שבע קליטת רדיו FM, למשל, מאוד קשה: רשת ב' היא התחנה הכי חזקה עם 60 אחוזי קליטה במקרה הטוב, במונו בלבד. גלי צה"ל נקלט בקושי ב-50 אחוזי קליטה. גלגל"צ ו-88 FM לא נקלטות, קול המוסיקה ורשת א' נקלטות עם הפסקות.
התחנה המקומית נקלטת ב-100 אחוז ולידה תחנה מאל עריש שנקלטת בסטריאו.
חשבתי שעם סגירת השידור האנלוגי, יהיה שיפור משמעותי בקליטת מערך עידן +, בגלל שהתקנת לצחת לווין היא דבר בלתי אפשרי למי שגר בדירה שכורה או אפילו בבית משותף. בנוסף, יש אוכלוסיה גדולה שלא יכולה להרשות לעצמה לשלם לכבלים וזה טמטום לשלם 250 שקלים לחודש עבור ערוצים שנלקטים FTA. באופן אישי, אני רואה טלוויזיה דרך האינטרנט, אין לי למה לקנות טלוויזיה חדשה-גדולה-משוכללת, מסך מחשב ישן בהחלט מספיק לראות חדשות או לשמוע רדיו (את קול ישראל אני קולט באינטרנט).
מילא אם היה אינטרנט נורמלי גם: יש פה פריסת NGN, אבל מוזרה ביותר - שני רחובות ממני, בשכונת וילות מבוססת יש. ברחוב הראשי בשכונה יש NGN אבל בעיקר בבתי הקרקע של האוכלוסיה המבוססת או במעלה הדרך, ברחוב מוריה, גם איזור מבוסס יותר משלי. כדי לא לחשוד חלילה בכשרים, בבירור עם בזק אמרו לי ש-70 אחוזים מבאר שבע פרוסים NGN, אבל איזה, לא ניתן לבדוק כי פונקציית החיפוש לפי רחוב ומספר לא פעילה באתר בזק NGN.
יש לי חברים בספרד ובאנגליה שמקבלים FTA חבילות ערוצים וערוצי HD, חבל שהמעבר בארץ ל-DTT נעשה כמו עם כל דבר: הפריפריה מוזנחת, במקרה הזה בתשתיות ואין עם מי לדבר.
DTT יכל להיות פתרון נפלא עבור המשפחות הרבות מיעוטות היכולת בבאר שבע, שנשארות שבויות בחבילות מחבילות שונות- תחשבו איזה סעיף כבד מהווה טלוויזיה כאשר משפחה חד הורית שחיה על קצבת ביטוח לאומי משלמת 250 שקלים לחודש ומה יעשו? יתנתקו מהעולם? אגב, משפחות רבות בבאר שבע הוציאו מהבית גם את המחשב גם את הטלוויזיה (על פי נתוני למ"ס, באר שבע היא אחת הערים עם אחוז החיבור הנמוך לאינטרנט).

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

קודם כל גלגל"צ נקלט בתדר 99.8 .

שנית, בשכונה ו' הישנה יש קליטה של DTT. לא נראה לי הגיוני שאתה לא מצליח עם אנטנה חיצונית.
אני בקומה ראשונה בדירה בלי כיווני אוויר ומצליח עם אנטנה פנימית קטנה (אמנם לא באחוזים גבוהים). משהו מוזר פה.
אולי אתה במיקום בעייתי. קליטה קרקעית יש לה כיסוי מוגבל.

אחת הבעיות שהרשות השנייה עשתה היא שהיא מפרסמת שאין צורך באנטנה חיצונית. אך לא תמיד זה כך.

דבר איתי אם אתה מעוניין לבוא לראות.

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

שכונה ו' הישנה גבוהה טיפה יותר משכונה ה'. אני יודע כי כשאני נוסע שם לחברים על אופניים, הברכיים מתחילות לכאוב... אתה מדבר על קליטה חלקית אצלך, לא על קליטה חזקה ונקייה. כ"כ, בעניין הרדיו, בחלקים גבוהים יותר של באר שבע כמו בשכונת רמות, קולטים את הרדיו נקי טיפה יותר. אני חושב שזה מטופש, אפילו מזלזל עד כדי מעליב, שמי שהשקיע עשרות מיליוני שקלים (מכספי המסים שלי ושלך), לא ווידא שקולטים את הפלא הזה בכל מקום ומקום. אגב, מחצית המדינה - מבאר שבע ועד אילת, אינה מכוסה בכלל על ידי משדרים. כאמור, אין עם מי לדבר.
זה היה צריך להיות עניינם של הערוצים, שייקלטו אותם. השלכה נוספת: באר שבע היא עיר של עולים ושל אוכלוסיה גדולה של משפרי דיור מהישובים הבדואים הסמוכים. למה להם לראות את הטלוויזיה הישראלית, כשהם יכולים באותו כסף לקלוט חבילות ערוצים מרוסיה, גרוזיה, עשרות ערוצים מארצות ערב, אחד מחבריי הוא בן לעולי אירן, ההורים נתקו לפני כמה שנים את הכבלים ושמו צלחת קטנה איתה הם קולטים עשרות ערוצים אירניים. מגזרים שלמים פה בבאר שבע מנותקים מהאקטואליה הישראלית, עם כל ההשלכות מכך.
דני בלר

emilm313
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

יש לי חבר שגר במשחררים בשכונה ה' בבאר שבע והוא אמר לי שהוא קולט חלק לחלוטין עם הממיר שלו . המשפחה שלי גרים בשכונה ג' והם מצליחים לקלוט עם ממיר DTT והאנטנה קטנטנה שמצורפת אליו.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

beller כתב:שכונה ו' הישנה גבוהה טיפה יותר משכונה ה'. אני יודע כי כשאני נוסע שם לחברים על אופניים, הברכיים מתחילות לכאוב... אתה מדבר על קליטה חלקית אצלך, לא על קליטה חזקה ונקייה. כ"כ, בעניין הרדיו, בחלקים גבוהים יותר של באר שבע כמו בשכונת רמות, קולטים את הרדיו נקי טיפה יותר. אני חושב שזה מטופש, אפילו מזלזל עד כדי מעליב, שמי שהשקיע עשרות מיליוני שקלים (מכספי המסים שלי ושלך), לא ווידא שקולטים את הפלא הזה בכל מקום ומקום. אגב, מחצית המדינה - מבאר שבע ועד אילת, אינה מכוסה בכלל על ידי משדרים. כאמור, אין עם מי לדבר.
זה היה צריך להיות עניינם של הערוצים, שייקלטו אותם. השלכה נוספת: באר שבע היא עיר של עולים ושל אוכלוסיה גדולה של משפרי דיור מהישובים הבדואים הסמוכים. למה להם לראות את הטלוויזיה הישראלית, כשהם יכולים באותו כסף לקלוט חבילות ערוצים מרוסיה, גרוזיה, עשרות ערוצים מארצות ערב, אחד מחבריי הוא בן לעולי אירן, ההורים נתקו לפני כמה שנים את הכבלים ושמו צלחת קטנה איתה הם קולטים עשרות ערוצים אירניים. מגזרים שלמים פה בבאר שבע מנותקים מהאקטואליה הישראלית, עם כל ההשלכות מכך.
...
יכול להיות שזה עניין של טופוגרפיה באמת.

אגב הקליטה חלקה, פשוט האחוזים לא גבוהים כמו באיזור נתניה לדוגמא אצל ההורים שלי.

ושוב, אנטנה פנימית לא תמיד מספיקה, זו טעות של הרשות השנייה שמצהירה שאין צורך באנטנה חיצונית.

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

asaf23

את תכנס לגוגל, ותעשה TDT או DTT לגבי אירופה, תראה את מהות ורמות הכיסוי של השירות שם. ספרד היא מדינה שטופוגרפית, קשה ביותר לכיסוי, ואם זאת, נערכה שם עבודה רצינית של כיסוי והיכן שממש לא ניתן, על פי חוק, חוברו הדיירים לשידור לוויני על חשבון הממשלה (כמה כפרים מבודדים). פה אנחנו מדברים על שטח אורבני לא בעייתי. אם מקודם כן הייתה קליטה ב-VHF, הייתי מצפה שעם הכיבוי כן אקלוט באותה דרך. אבל ם אתה באר שבעי, אתה בוודאי מכיר את הזלזול כלפי התושבים, אם זה בעניין פריסת האינטרנט המהיר או סתם בזכות שלהם לנשום אוויר נקי או לנסוע באוטובוס כמו בני אדם.
הסיבה היחידה שאני כל כך להוט לקלוט את הטלוויזיה הישראלית בזמן אמת, זה לדעת מתי יש אזעקה, כי מערכת האזעקות פה עובדת מתי שבא לה וגם היה נחמד לשמוע קול המוסיקה או גלגלצ, או לגלוש באינטרנט ביותר מ-2.5 מגה.
דני בלר

zvir1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

כמה עידכונים לגבי באר שבע

שליחה #7 

המשדרים של גלצ ןגלגלצ הם משדרים חזקים ביותר , בעלי עשרות קילווטים ונקלטים היטב בכל באר שבע עד מצפה רמון.
הם משדרים מאזור שער הנגב דרומה .

משדרי קול ישראל יעברו החלפת אנטנות בחודש מאי (תחנת בזק ובתוך העיר משרד קול ישראל)
לגבי DTT : שים אנטנה על הגג, והשידור ישתפר פלאים.

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

zvir1

בבניין משותף או דירה שכורה איני יכול לעשות ככל העולה על רוחי, ובכל אופן, אם במרכז קולטים באנטנה פנימית, למה שזה לא יהיה בב"ש. באשר לקול ישראל - את סיפור החלפת המשדרים אני שומע כבר חודשים, מתברר שאת השידור לנגב מושכים בתחנת הממסר דרך צלחת קטנה מכוונת ללווין עמוס, לפני כשנה משך כמה שבועות היתה תקלה והשידור נשמע כמו ממנהרה... חובבני ביותר.
באשר לגלצ-גלגלצ, הקליטה בבאר שבע חלשה עד אפסית, אלא אם אתה מתקין אנטנה ייעודית על הגג - גם במרכז זה ככה? גם זה חובבני ומזלזל. האדם הממוצע לא יתעסק עם אנטנות, יישמע מה שמשודר חזק, במיוחד ברכב. תסתכל אתה על מפת משדרי ה-DTT ותגיד לי לבד איפה השקיעו ואיפה חיפפו.
מטרת ה-DTT היא, כדבריהם: "קליטת הערוצים החשובים ללא עלות וללא התחייבות". הייתי מוסיף לזה: "כמו עם כל דבר אחר בארץ, לא בפריפריה".
אגב, תוך כדי כתיבה אני מנסה לקלוט גלצ - ותאמין לי שיש לי שני טיונרים טובים. כלום.
את רשת ב' אני שומע ב-AM.
דני בלר

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

beller כתב:asaf23

את תכנס לגוגל, ותעשה TDT או DTT לגבי אירופה, תראה את מהות ורמות הכיסוי של השירות שם. ספרד היא מדינה שטופוגרפית, קשה ביותר לכיסוי, ואם זאת, נערכה שם עבודה רצינית של כיסוי והיכן שממש לא ניתן, על פי חוק, חוברו הדיירים לשידור לוויני על חשבון הממשלה (כמה כפרים מבודדים). פה אנחנו מדברים על שטח אורבני לא בעייתי. אם מקודם כן הייתה קליטה ב-VHF, הייתי מצפה שעם הכיבוי כן אקלוט באותה דרך. אבל ם אתה באר שבעי, אתה בוודאי מכיר את הזלזול כלפי התושבים, אם זה בעניין פריסת האינטרנט המהיר או סתם בזכות שלהם לנשום אוויר נקי או לנסוע באוטובוס כמו בני אדם.
הסיבה היחידה שאני כל כך להוט לקלוט את הטלוויזיה הישראלית בזמן אמת, זה לדעת מתי יש אזעקה, כי מערכת האזעקות פה עובדת מתי שבא לה וגם היה נחמד לשמוע קול המוסיקה או גלגלצ, או לגלוש באינטרנט ביותר מ-2.5 מגה.
...
באירופה דווקא בגלל שאין קליטה בכל מקום הקימו פלטפורמות זהות בלויין. אני יודע לפחות על איטליה ואנגליה. ומי שמממן את החיבור הוא הצרכן שצריך לרכוש צלחת וממיר.

אתה סתם מרגיש שדופקים אותך. גם בנתניה אין NGN. האוטובוסים בבאר שבע זולים יותר מבמרכז.
אני קולט גלגל"צ בבאר שבע בלי בעיה. וDTT עובד . גם במרכז יש מקומות שצריך אנטנה חיצונית.

אגב, מה הבעייה להתקין צלחת בבית משותף? אלא אם כן אתה בשכירות וזה לא כדאי.

לגבי האזעקות אתה צודק, אני חוויתי את זה בעצמי. לפחות בפעם האחרונה היא עבדה כמו שצריך.

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #10 

אני גר בשכונה ב' וקולט מצוין את שידורי עידן עם אנטנה פשוטה ביותר על הגג. חברים שלי שגרים בשכונה ג' קולטים מצוין עם האנטנה הקטנטנה שהגיעה עם המכשיר...
אני זוכר די הרבה שרשורים קודמים שלך בהם טענת טענות דומות בהקשרים שונים על המצב בבאר שבע. בחלקן אני מסכים איתך אבל אני חושב שאתה מצייר תמונה אפורה מדי של העיר.
נכון שיש אפליה מסוימת, אבל תחושת הקיפוח שלך קצת מוגזמת.
אני הגעתי לבאר שבע אחרי 28 שנים בתל אביב, ולדעתי, לצד חסרונות בולטים, באר שבע היא עיר מצוינת.

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

אני זוכר די הרבה שרשורים קודמים שלך בהם טענת טענות דומות בהקשרים שונים על המצב בבאר שבע. בחלקן אני מסכים איתך אבל אני חושב שאתה מצייר תמונה אפורה מדי של העיר.
נכון שיש אפליה מסוימת, אבל תחושת הקיפוח שלך קצת מוגזמת.
אני הגעתי לבאר שבע אחרי 28 שנים בתל אביב, ולדעתי, לצד חסרונות בולטים, באר שבע היא עיר מצוינת.
...
אני מפנה אותך לשלושה מסמכים בעניין האפליה שקיימת או לא בבאר שבע:

הדו"ח האחרון של מרכז טאוב למחקרים חברתיים, בעניין שירותי הרפואה בפריפריה, שאחד מממצאיו הוא שתוחלת החיים של תושבי באר שבע נמוכה בשלוש שנים משל תושבי המרכז, פועל יוצא של טיפול רפואי ברמה נמוכה יותר, צפיפות רבה יותר בבית החולים היחידי בעיר ותמותת תינוקות מהגבוהות בארץ.

דו"ח למ"ס על רמת ההכנסה של תושבי באר שבע, נמוכה משמעותית משל מרכז הארץ. הישגים נמוכים יותר בבגרויות. נתוני הגיוס לצה"ל - פוטנציאל נמוך לקצונה, יותר משתמטים/ות וחיילים שמופנים בעיקר לתפקידי נהגים (ולא שאני מזלזל בנהגים בצה"ל - זה תפקיד קשה ותובעני). אחוז חדירה נמוך מאוד של אינטרנט, באר שבע אחרי בני ברק וכפר מנדא.

כל דו"ח מהזמן האחרון בהוצאת אחד האירגונים החברתיים.

תראה, אם אתה מסודר, החיים הרבה יותר נוחים ולא משנה איפה אתה גר. למרבית הצעירים בבאר שבע אין היום אופק, זה מתחיל ביסודי, נמשך בצבא ואחרי זה בסיכוייהם להתקבל לאוניברסיטה. את מה שאני כותב אני מבסס על עבודתי משך כמעט 30 שנה כעיתונאי.

אל תדאג, עוד מעט יסתמו לי את הפה... גם בזה אני מנוסה. רוב ילדותי עברתי תחת משטר צבאי.
דני בלר

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #12 

לא טענתי שאין אפליה, ודאי שיש, אבל התמונה לא כזאת שחורה!

כמה הערות לגבי התגובה האחרונה.

1. אשתי סטודנטית לרפואה בבאר שבע (שנה חמישית). יש לנו ילד מקסים בן שנה וחצי שנולד בסורוקה אחרי תחקיר מעמיק על בתי חולים בארץ. לטענות על תמותת התינוקות אין שום קשר לאיכותו של בית החולים. יותר מ 50% מהלידות בסורוקה הן של בדואים מהפזורה אשר לא נוהגים לבצע את התהליך של ליווי הריון הכולל סקירות ובדיקות תקופתיות. אני מאמין שהמצב האמיתי הפוך מזה שמצטייר בדו"ח - לסורוקה הנסיון הרב ביותר בלידות, ובעיקר בלידות בסיכון. בנוסף, בי"ח סורוקה משרת כמעט את כל הפזורה הבדואית בנגב, על רמת החיים ואיכות המחייה שלהם אין מה להרחיב. התמותה במגזר זה משפיעה לרעה על סטטיסטיקות התמותה של ביה"ח המדובר וכנראה שזו הסיבה להבדלים הגדולים בתוחלת החיים.

2. אני מורה למתמטיקה באחד מן המקיפים בעיר (אם תשאל אותי, אז "המקיף" :P ). דווקא בבית הספר בו אני מלמד אחוז הזכאות גבוה בהרבה מן האחוז הארצי, אבל ברור לי שזה לא המצב בכל העיר. כאן אני יכול לומר לך בוודאות שזו לא בעיה של אפליה. בתי הספר מתוקצבים ע"י משרד החינוך והעיריות. התקצוב של משרד החינוך הוא "פר תלמיד" ואינו תלוי במיקומו של בית הספר. התקצוב של העירייה תלוי במדיניות העירייה בנושאי חינוך, ואני יכול לומר היישר מ"שדה הקרב" שהעיריה לא חוסכת כלל. תלמידים בעיר מקבלים המון שעות תגבור (הן חלשים והן חזקים) בהרבה יותר מכל בית ספר אחר שאני מכיר במרכז הארץ. אם יש בעיה בבתי ספר אחרים בבאר שבע אז כנראה שהן נובעות מניהול כושל או מהסעיף הבא -

3. אוכלוסיה. אין מה לעשות. חלק נכבד מהאוכלוסיה בבאר שבע מוגדרת כאוכלוסיה קשה, ולא בכדי. המחייה כאן זולה בהרבה מאשר במרכז ופרט לסטודנטים לשלוש שנים, העיר מושכת גם הרבה מעוטי יכולת שבהתאמה לא מבוטלת, אך עם די הרבה יוצאים מן הכלל, מגדילה ומנציחה את הפערים ההישגיים בחינוך, את נתוני הקצונה ואת רמות השכר בעיר.

4. לגבי אופק הצעירים. העיר מספקת להם את כל הכלים להצליח, הרוב (ודאי שלא הכל) תלוי בסדרי העדיפויות של ההורים. בעיר יש קונסרבטוריון מעולה, אוניברסיטה שנגישה גם לילדים, העשרות למחוננים, אין ספור חוגים וכו'. לדוגמה אני יכול לתת את אשתי. היא נולדה בבאר שבע ותוך שנה אמה הפכה לאם חד הורית, עם שלושת רבעי משרה בתור ספרנית וללא קרובי משפחה באזור. את כל חייה אשתי עשתה בבאר שבע, למדה בגנים, בבתי ספר, בקונסרבטוריון ובחוגים בעיר בלבד, ללא שום תחושת קיפוח - להיפך, היא מאוד גאה בעיר, והגיעה לאן שהגיעה ללא שום התערבות מחוץ לעיר. זו הוכחה לכך שהאופק של צעירים בבאר שבע מוגבל על ידם ועל ידי הוריהם בלבד ולא על ידי העיר עצמה.

אני לא מסודר (אפילו רסיבר אין לי עדיין :wink: ) אבל נוח לי כאן מאוד. כל הסיפור הזה מזכיר לי את תחושת הקיפוח של מזרחיים מסוימים. סלח לי, אבל אני מאמין שהכל מגיע מההורים. אני עצמי לא הכרתי את המלים "מזרחי", "קיפוח" או "אפליה" אף על פי שאני מזרחי, והכל בזכות הוריי שאף פעם לא התלוננו גם כשהיה לנו קשה. אז נכון שהעיר לא מושלמת, ואמרתי זאת כבר בהודעה הקודמת, אבל ידידי, התחושה שלי היא שאתה רק מחפש את השלילי בעיר.

beller פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

1. אין לי רסיבר פר סה. מצאתי אחד ליד הזבל, של קנווד.
2. כבאר שבעי, עברתי שבעת מדורי גיהנום ביחידה בה שירתתי בצבא, בגלל דיעות קדומות של המפקדים, עד שהועברתי לבסיס אחר שם עסקתי בתפקיד משמעותי ורגיש. (לא, זה לא קשור לליזול).
3. אין לי תחושת קיפוח, למרות שאני בן יחיד למשפחה די הרוסה.
4. באשר למערכת החינוך בעיר, יש לי רק שש שנות לימוד, אבל אני יודע לעשות BIAS למגבר מנורות, לקמפג מערך שידור אינטרנטי או לשחזר הקלטות וידאו ישנות.
5. באר שבע היא אחלה עיר. אני לא מחפש רק את השלישי בה, אבל אם זורקים עשרות מיליוני שקלים על מערך שידור והוא לא מתפקד, זה מעצבן אותי, כי זה בזבוז משווע של כספי מסים.
6. באשר לאופק של הצעירים, הבעיה מתחילה בבית. הרבה הורים דבוקים ל"אח הגדול" או ל"ויווה" וזה השיח של הילדים.
7. הסתדרתי בלי טלוויזיה, אמשיך כך. חבל להשחית כל כך הרבה הקשות מקלדת בשביל משהו שפאר היצירה שלו היא תוכנית עם משפט מחץ כמו "אחי תוזיז אותי, אתה מוחץ לי את הביצה" (המתמודד אלעד צפני ב"האח הגדול").
8. 00:48 בלילה. אני כבר לא יודע על מה אני מדבר. אני הולך לגלוש באתר HT CAFE אולי זה יעורר אותי...
דני בלר

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”