מה ההבדל בין סאב עם וופר קדימה לבין סאב עם וופר לרצפה?
מבחינה טכנית לא קיים שום הבדל. זה לא כמו לשנות את המיקום של הטוויטר ברמקול לדוגמא.
מה שכן המיקום של הדרייבר בסאב משנה את האינטרקציה של הסאב עם החדר, זה עניין של שונה
ולא יותר טוב או פחות טוב.
מה שכן המיקום של הדרייבר בסאב משנה את האינטרקציה של הסאב עם החדר, זה עניין של שונה
ולא יותר טוב או פחות טוב.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
HazooM
ובכל זאת, לחלק מיצרני הסאבים, יש דגמים עם וופר לרצפה ויש עם וופר קדמי.
אני מאמין שפותח השירשור ביקש לדעת למי כדאי להעדיף סאב פרונטאלי ולמי סאב עם דרייבר הפונה למטה.
זו בהחלט שאלה מעניינת.
ובכל זאת, לחלק מיצרני הסאבים, יש דגמים עם וופר לרצפה ויש עם וופר קדמי.
אני מאמין שפותח השירשור ביקש לדעת למי כדאי להעדיף סאב פרונטאלי ולמי סאב עם דרייבר הפונה למטה.
זו בהחלט שאלה מעניינת.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
כעיקרון, אין הבדל. המקרים הבודדים בהם יש עדיפות קלה לסאב "קדמי" על סאב "תחתי" הם כאלה בהם יש משהו שעומד ממש מול הסאב.
סאבים מייצרים ויברציות בתדרים מאוד נמוכים, כך שלכיוון יש פחות משמעות - סאב "תחתי" מכוון ישר לרצפה ולכן אפשר להציב אותו כמעט בכל מקום.
סאב "קדמי" שולח את הויברציות קדימה, כך שאם יש מכשול שמפריע לפיזור הסאונד ומתוך אילוץ כלשהו אין ברירה אלא להציבו מול הסאב, עדיף ללכת על סאב "תחתי".
דוגמה אחת שאני יכול לחשוב עליה היא כש-"מחביאים" את הסאב בתוך רהיט - כלומר הוא נמצא בתוך בידורית חסרת רצפה, ולא רואים אותו כי הוא מאחורי הדלת של הבידורית. במקרה כזה, בגלל שהסאב נמצא מאחורי הדלת של הבידורית, עדיף סאב "תחתי" שיכוון את הוויברציות ישר לריצפה.
סאבים מייצרים ויברציות בתדרים מאוד נמוכים, כך שלכיוון יש פחות משמעות - סאב "תחתי" מכוון ישר לרצפה ולכן אפשר להציב אותו כמעט בכל מקום.
סאב "קדמי" שולח את הויברציות קדימה, כך שאם יש מכשול שמפריע לפיזור הסאונד ומתוך אילוץ כלשהו אין ברירה אלא להציבו מול הסאב, עדיף ללכת על סאב "תחתי".
דוגמה אחת שאני יכול לחשוב עליה היא כש-"מחביאים" את הסאב בתוך רהיט - כלומר הוא נמצא בתוך בידורית חסרת רצפה, ולא רואים אותו כי הוא מאחורי הדלת של הבידורית. במקרה כזה, בגלל שהסאב נמצא מאחורי הדלת של הבידורית, עדיף סאב "תחתי" שיכוון את הוויברציות ישר לריצפה.
השרשור מתחיל מעולה, מקווה שהוא ימשיך ולא יעצור 
לי כרגע יש תחתי.
מה הייתם אומרים על שילוב בין אחד תחתי ליד הרמקולים הקדמיים כרגיל ועוד אחד עם וופר קדמי שמכוון בדיוק אל הספה או אל מקום ישיבה בלי שום דבר בדרך?
אפשר כמובן גם להציע עוד אפשרויות מיקום
לי כרגע יש תחתי.
מה הייתם אומרים על שילוב בין אחד תחתי ליד הרמקולים הקדמיים כרגיל ועוד אחד עם וופר קדמי שמכוון בדיוק אל הספה או אל מקום ישיבה בלי שום דבר בדרך?
אפשר כמובן גם להציע עוד אפשרויות מיקום
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78885
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
ההגיון של הכיוון לרצפה הוא שהרצפה היא מדיה טובה יותר להעברת תדרים נמוכים.
- טלHD
- גורו

אם כך מדוע הסאבים המאוד מאוד מאוד יקרים הם פרונטלים? עיצוב? פוזה?oferlaor כתב:ההגיון של הכיוון לרצפה הוא שהרצפה היא מדיה טובה יותר להעברת תדרים נמוכים....
- טלHD
- גורו

איציק,9000es כתב:הייתי מחדד יותר את השאלה לגבים סאבים .
1. סאבים סגורים
2. סאבים עם פורט .
מה ההבדל בין שני הטכנולוגיות ....
זה כבר נושא אחר שלא קשור לחלוטין לנושא השרשור....
עם פורט או ללא פורט....קשור לגודל ומבנה התיבה, מבנה ותכונות הוופר ועוד...
באמת שאין קשר לשאלה המקורית בנושא וופר פרונטאלי או תחתון.
שוב פעם - אין שום הבדל בין סאבים עם וופר קדמי/תחתי/עליון/צדדי. אם תקחו סאב עם דרייבר קדמי ותהפכו אותו ככה
שהדרייבר פונה כלפי מטה לא שיניתם כלום מלבד את האינטרקציה של הסאב עם החדר (זו תשתנה או לרעה או לטובה).
שהדרייבר פונה כלפי מטה לא שיניתם כלום מלבד את האינטרקציה של הסאב עם החדר (זו תשתנה או לרעה או לטובה).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78885
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
טלHD
למה יש סאבים עם פורט, וללא פורט? כאלה שהם עם צד אחד גמיש (חצי סגור), כאלה עם 12" או 9"? יש אין ספור קונפיגורציות, אין אחת "טובה" לעומת אחת רעה, כל עיצוב עם יתרונותיו וחסרונותיו. מה יותר טוב, מכונית עם הנעה קדמית או אחורית?
למה יש סאבים עם פורט, וללא פורט? כאלה שהם עם צד אחד גמיש (חצי סגור), כאלה עם 12" או 9"? יש אין ספור קונפיגורציות, אין אחת "טובה" לעומת אחת רעה, כל עיצוב עם יתרונותיו וחסרונותיו. מה יותר טוב, מכונית עם הנעה קדמית או אחורית?