2 שאלות לגבי DTSHDMA / TRUE HD זקוק לסיעור מוחות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ni-ro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 279
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

חברים שלום רב,
רכשתי לאחרונה pre ו- power של sunfire. כיום המערכת מחוברת ב- bi-amp רק לרסיבר (-DENON 4308)... והייתי שמח להמשיך לחבר את הקדמיים ב- bi-amp. לאחר בירורים הבנתי שאת ה- sunfire ניתן לחבר bi-amp רק ב unbalance (RCA) ולא ב חיבור balance ( XLR)... מוזר, אבל עובדה.
הדילמה הראשונה היא: האם לעדיף bi-amp עם חיבור unbalance או- חיבור רגיל ב- balance? אני יודע שמרבית התשובות יהיו- תנסה את 2 החלופות... אין כמו שמשמע אוזניים... וכו'... הייתי רוצה לדעת חו"ד : או מניסיונכם האישי או- מדענות. :)
עוד נתון... 2 המוצרים קרובים כך שהחיבור unbalance עם rca יכול להיות מינימאלי (ז"א אורך כבל קצר...). להבנתי היתרון העיקרי של XLR זה שניתן לחבר ציוד רחוק (מיקרופונים) ללא איבוד איכות... אז אולי במקרה שלי (מרחק קצר מאוד בין הקומפוננטים- לא משמעותי וניתן לנצל bi-amp משמע = תוספת כוח לרמקולים). מנגד אולי הקדמיים jamo c- 809 לא זקוקים ליותר מ- 400W לערוץ... ועדיף איכות XLR כי גם ככה 400 W מהקדמיים * 2 זה יותר מידי...? :מבולבל:
דילמה מס' 2: ה- pre תומך רק ב DTS וב DD וב- 7.1 (channel stereo ). שוב כיום עם הדנון אני רואה סרטי BD ב- DTSHDMA/ TRUE HD. עם הציוד החדש האלטרנטיבה תהיה חיבור HDMI לוידאו ו – 8 rcaים לאודיו... הדילמה: האם אני נפגע בהכרח מהמצב החדש או אולי דווקא משפר את מצבי הואיל וה- HDMI מתרכז רק בוידאו ושומע אנלוגי (רק BD) באמצעות RCA. שוב: אשמח ניסיון אישי, התמודדות או מדענות. :!: הערה: בכל מקרה מדובר על מעט סרטי BD שברשותי, ואת רוב הסרטים אני מציג מה- HDX בפורמט DTS. או מהיס מקס HD. אולם, בכל מקרה הייתי רוצה לדעת שאיני נפגע ואולי מרוויח גם מהמצב החדש. (Y)
עוד קצת נתונים כללים: amp: sunfire tga- 7401, processor: sunfire 401, BD- DENON, speaker: JAMO C- 809.

בתודה מראש,

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

תראה

שליחה #2 

ענין ה XLR לא קשור לאיכות הסאונד. כמו שכתבת הוא מיועד לאורכי כבלים ארוכים לא יותר ולא פחות. הענין הוא שהחיבור הזה טומן בחובו GAIN גבוה יותר ולכן בהשוואה A/B בינו לבין RCA ,מתקבל הרושם שה XLR נשמע טוב יותר .
בפועל ,לאחר השוואת עוצמות בין החיבורים, לא תצליח להרגיש שום הבדל בניהם.

ni-ro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

istarmini תודה על תשותך המהירה.
1).
בפועל ,לאחר השוואת עוצמות בין החיבורים, לא תצליח להרגיש שום הבדל בניהם. מה הכוונה? אני צריך להעלות gain? לא כל כך ברור לי? מסקנתך- עדיפות ל bi-amp ע"ח XLR, נכון?
2). לגבי הדילמה ה-2 לא התייחסת, מסיבה כלשהיא?
...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #4 

ni-ro כתב:חברים שלום רב,
רכשתי לאחרונה pre ו- power של sunfire. כיום המערכת מחוברת ב- bi-amp רק לרסיבר (-DENON 4308)... והייתי שמח להמשיך לחבר את הקדמיים ב- bi-amp. לאחר בירורים הבנתי שאת ה- sunfire ניתן לחבר bi-amp רק ב unbalance (RCA) ולא ב חיבור balance ( XLR)... מוזר, אבל עובדה.
הדילמה הראשונה היא: האם לעדיף bi-amp עם חיבור unbalance או- חיבור רגיל ב- balance? אני יודע שמרבית התשובות יהיו- תנסה את 2 החלופות... אין כמו שמשמע אוזניים... וכו'... הייתי רוצה לדעת חו"ד : או מניסיונכם האישי או- מדענות. :)
עוד נתון... 2 המוצרים קרובים כך שהחיבור unbalance עם rca יכול להיות מינימאלי (ז"א אורך כבל קצר...). להבנתי היתרון העיקרי של XLR זה שניתן לחבר ציוד רחוק (מיקרופונים) ללא איבוד איכות... אז אולי במקרה שלי (מרחק קצר מאוד בין הקומפוננטים- לא משמעותי וניתן לנצל bi-amp משמע = תוספת כוח לרמקולים). מנגד אולי הקדמיים jamo c- 809 לא זקוקים ליותר מ- 400W לערוץ... ועדיף איכות XLR כי גם ככה 400 W מהקדמיים * 2 זה יותר מידי...? :מבולבל:
דילמה מס' 2: ה- pre תומך רק ב DTS וב DD וב- 7.1 (channel stereo ). שוב כיום עם הדנון אני רואה סרטי BD ב- DTSHDMA/ TRUE HD. עם הציוד החדש האלטרנטיבה תהיה חיבור HDMI לוידאו ו – 8 rcaים לאודיו... הדילמה: האם אני נפגע בהכרח מהמצב החדש או אולי דווקא משפר את מצבי הואיל וה- HDMI מתרכז רק בוידאו ושומע אנלוגי (רק BD) באמצעות RCA. שוב: אשמח ניסיון אישי, התמודדות או מדענות. :!: הערה: בכל מקרה מדובר על מעט סרטי BD שברשותי, ואת רוב הסרטים אני מציג מה- HDX בפורמט DTS. או מהיס מקס HD. אולם, בכל מקרה הייתי רוצה לדעת שאיני נפגע ואולי מרוויח גם מהמצב החדש. (Y)
עוד קצת נתונים כללים: amp: sunfire tga- 7401, processor: sunfire 401, BD- DENON, speaker: JAMO C- 809.

בתודה מראש,
...
ni-ro קודם כל תתחדש,
סאנפייר עושים אלקטרוניקה מדהימה.
ה-SUNFIRE TGP-401 פרוססור נהדר, בזמנו יצא לי לשמוע אותו (Y)

נירו אני צריך להבין,
בהמשך לשיחתנו בפרטי, אתה מחובר כיום לפרוססור שבדנון ומחבר את הקדמיים ב-B AMP בהגברת הדנון ואת הסראוונדים והסנטר בפאואר החדש?
אם כן איפה ה-TGP401 נכנס לתפקיד.

בכל אופן, הדרך הנכונה ביותר לחבר...
כמובן תשתמש בפרוססור החדש כפרוססור HOME CINEMA מרכזי (את הדנון תמכור)
את הקדמיים תחבר ב-BAMP לסאנפייר (ז"א תגשר בין שני הגברות לכל ערוץ, תעזר ב-MENUAL)
אבל מניסיון עם סאנפייר , הקדמיים מגיעים בתצורת B-WIREING, ז"א לקדמיים יש ארבע תרמינלים זוג אחד ניקרא current וזוג נוסף ניקרא voltage. לערוצים האחרים החיבור הוא רגיל (voltage)
את הגבוהים יש לחבר ל-current ואת הנמוכים יש לחבר ל-voltage בהמלצת סאנפייר.

בחיבור BAMP
אתה מחבר נניח רמקול ימין לחיבור main R-בחיבור ה-current ואת הנמוכים ל-voltage בערוץ BACK R ל-חיבור ה-voltage, ומגשר בינהם עם כבל RCA (עדיף באמת שיהיה הכי קצר שניתן).
כנ"ל רמקול שמאלי
אתה מחבר רמקול שמאל לחיבור main L-בחיבור ה-current ואת הנמוכים ל-voltage בערוץ BACK L ל-חיבור ה-voltage, ומגשר בינהם עם כבל RCA

מה שאומר שניצלת זוג מגברים נוסף מהפאואר ז"א חסרים לך שני הגברות עבור ה-BACK.
רכוש איזה 991 של רוטל ב-1800 ש"ח ביד 2 (או כל מגבר דו ערוצי פשוט יותר אחר)ופתרת גם את הסוגייה הזו.

XLR לעומת RCA בעיקרון ההבדל המשמעותי הוא ב-gain.
ה-XLR הוא כ-4db חזק ותר מ-RCA.
(אמנם זה מאוד חשוב אופי המגבר ושילובו בחלל), למשל את הגברת הסאנפייר GRAND CINEMA שהיה לי הוא חובר ב-XLRים לאינטגרה ועדיין היה משמעותית ב-gain נמוך יותר ולא הצליח להשתוות ל-gain של ה-GAMUT, וכאשר החלפתי ל-ADA עם חיוט RCA משמעותית היה שיפור והשילוב היה משובח ומוצלח.
כך שזה מאוד חשוב השידוח. שאצלך אני כבר רואה שלא תהיה בעיה עם זה...

SUNFIRE לא נותנים לגשר עם XLR, מעניין וחבל, אבל שוב לא כזה קריטי...ה-BAMP נותן הרבה יותר מחיבור wireing רגיל/XLR.

בשביל להוציא streaming של DTS HD ו-DOLBY HD...בהחלט ניתן להתחבר אנאלוגית 7.1 רק קח בחשבון שאתה מנצל את ה-DAC של הנגן ולא ה-DAC של הפרוססור.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #5 

ni-ro כתב:istarmini תודה על תשותך המהירה.
1).
בפועל ,לאחר השוואת עוצמות בין החיבורים, לא תצליח להרגיש שום הבדל בניהם. מה הכוונה? אני צריך להעלות gain? לא כל כך ברור לי? מסקנתך- עדיפות ל bi-amp ע"ח XLR, נכון?
2). לגבי הדילמה ה-2 לא התייחסת, מסיבה כלשהיא?
...
לגבי 1
ובכן ללא ספק BI AMP עדיף אבל צריך לשמוע על מנת להבין האם זה נותן שינוי או לא.
לגבי ה XLR וה RCA אני אומר שה XLR במקור מוציא GAIN גבוה יותר ולכן על מנת לדעת האם ה XLR נשמע, בתכלס, טוב יותר מה RCA אתה חייב להגביר את העוצמה בחיבור RCA ולהשוות לחיבור XLR ורק אז לבדוק האם יש הבדל שמיע בסאונד.(הכי טוב לעשות זאת עם מד SPL .) אבל אני אחסוך לך את ההתקשקשות ואספר לך, שפשוט אין הבדל בין השנים במרחקים הקצרים .

לגבי 2
איתי ענה לך בסוף והוא צודק. מהידוע לי לסנפייר אין מעבדי סאונד HD אז הרבה אפשרויות אין לך, כל עוד אתה רוצה להשתמש בו לקולנוע ביתי. חבר כבלי RCA מהנגן לכניסות בסנפייר וזהו.(רק אתה צריך להיות מודע לזה שבחיבור כזה הפיענוח מבוצע בנגן ולא בסנפייר.)
...

ni-ro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

istarmini ו- itay123
לשניכם תודות (Y) (f)
איתי מהפעם האחרונה שהתייעצתי איתך (TGFI) קיצור ל- Thank's God For Itay... :lol:
יצא לי בהזדמנות (כפי שאתה משתמש בביטוי) להסיג את הפרוססור של sunfire חדש במחיר מצחיק (לדעתי פשוט הם מתכוונים להוציא פרוססור על מתישהו בקרוב (אבל שיעלה ממון רב)...
אז במקום הגברה של sunfire + הרסיבר של דנון כפרה... אני מוכר את ה- DENON4308 ומשתמש בפרה של SF
יתרונות פרטת...
חסרונות- בכדי לשמוע ב- 5.1 ערוצים (אין לי 7.1)... צריך להשתמש בחיבור של 8 RCAים אנלוגיים לשמע... רק הבהרה נוספת:
DTSHDMA בכבל HDMI מול שמע אנלוגי מה יותר נשמע טוב? האם זהה? לא שיש לי ברירה... אבל שמעתי כבר על כאלו שעדיין מעדיפים לפצל ביו המקורות (למרות שיכולים בכבל אחד) .
לדוגמא SF רושמים ב- manual ש:"
Note: The eight channels of audio
from the DVD are all processed by the
TGP-401 DSP, so bass management,
tone control, and surround mode
selections will still be functional. Additionally
there is an 8-channel source
direct mode. This provides the highest
fidelity signal path for SACD or
DVD-Audio, free from any coloration
or processor circuitry.

מה דעתכם?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

ni-ro כתב:istarmini ו- itay123
לשניכם תודות (Y) (f)
יצא לי בהזדמנות (כפי שאתה משתמש בביטוי) להסיג את הפרוססור של sunfire חדש במחיר מצחיק (לדעתי פשוט הם מתכוונים להוציא פרוססור על מתישהו בקרוב (אבל שיעלה ממון רב)...
אז במקום הגברה של sunfire + הרסיבר של דנון כפרה... אני מוכר את ה- DENON4308 ומשתמש בפרה של SF
יתרונות פרטת...
חסרונות- בכדי לשמוע ב- 5.1 ערוצים (אין לי 7.1)... צריך להשתמש בחיבור של 8 RCAים אנלוגיים לשמע... רק הבהרה נוספת:
DTSHDMA בכבל HDMI מול שמע אנלוגי מה יותר נשמע טוב? האם זהה? לא שיש לי ברירה... אבל שמעתי כבר על כאלו שעדיין מעדיפים לפצל ביו המקורות (למרות שיכולים בכבל אחד) .
לדוגמא SF רושמים ב- manual ש:"
Note: The eight channels of audio
from the DVD are all processed by the
TGP-401 DSP, so bass management,
tone control, and surround mode
selections will still be functional. Additionally
there is an 8-channel source
direct mode. This provides the highest
fidelity signal path for SACD or
DVD-Audio, free from any coloration
or processor circuitry.

מה דעתכם?
...
...
:lol: (f)

נירו בשביל לשמוע 5.1 אין צורך ב-8 RCAים
יש צורך ב-6
הפרוססור יידע מה מחובר וכמובן תגדיר שלא קיימים BACK אצלך..

אני חושב שזה אותו עיקרון של DIRECT ו-"PURE DIRECT"
אופציה אחת תתן לך מצב סיגנלי ישיר אבל עדיין עם התערבות של עיבוד הפרוססור והשנייה תתן סיגנל ישיר נקי יותר ללא כל התערבות חיצונית..

אך אמרו חכמים מאיתנו, תנסה את שני האופציות... :D (Y)

ni-ro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

istarmini ו- itay123 שוב תודות על העזרה
כשאקבל את המערכת בטח אצטרך את עזרתכם שוב (עדין לא הבנתי כיצד להעלות GAIN) ולהשוותו ל- XLR... :?:
לסיכום:
1). עדיף לי BAMP עם RCA מול XLR.
2). לפי התיחסותכם כנראה שלא אפגע מאי יכולת הפרוססור לעבד אודיו HD. אם אשתמש בHDMI לוידאו ואנלוגי לאודיו, אכן?
משהו פעם ניסה מה עדיף יותר: HDMI (וידאו+ אודיו) בכבל אחד או: HDMI לוידאו וכבל אודיו יעודי (6 RCAים או קווקסאלי)?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

ni-ro כתב:istarmini ו- itay123 שוב תודות על העזרה
כשאקבל את המערכת בטח אצטרך את עזרתכם שוב (עדין לא הבנתי כיצד להעלות GAIN) ולהשוותו ל- XLR... :?:
לסיכום:
1). עדיף לי BAMP עם RCA מול XLR.
2). לפי התיחסותכם כנראה שלא אפגע מאי יכולת הפרוססור לעבד אודיו HD. אם אשתמש בHDMI לוידאו ואנלוגי לאודיו, אכן?
משהו פעם ניסה מה עדיף יותר: HDMI (וידאו+ אודיו) בכבל אחד או: HDMI לוידאו וכבל אודיו יעודי (6 RCAים או קווקסאלי)?
...
נירו בכיף... (f)

1. מניסיון תוצאה של BAMP נותן מענה "שמיע" יותר מאשר RCA/XLR בודד...
זאת אני גם שומע היטב עם הסנטר אצלי שמחובר לשני הגברות סימלוטנית.
2. אני חושב שזה מאוד תלוי באיכות הנגן ובממירים שיש לו, אם הם superior על הפרוסור אז עדיף לחבר אנאלוגית, עם הפרוססור איכותי יותר, אז עדיין חיבור HDMI יהיה עדיף...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”