טוב, עכשיו יש לי קצת יותר זמן להגיב
נתחיל בהתחלה: ה-608 נחשב בעיני רבים לרסיבר השנה בעולם בטווח המחירים שלו. יש לו בהחלט מספיק יתרונות על ה-508 כדי להצדיק השקעה נוספת של כ-1,000-1,500 ש"ח (הפער האמיתי ביניהם תלוי מאוד ביכולת המיקוח שלך מול החנות שבה תקנה את הרסיבר).
למעשה, לא הייתי משווה בין ה-508 ל-608 בכלל, אלא פשוט אומר לך חד-משמעית: אם אתה יכול להרשות לעצמך את ה-608 במסגרת התקציב שלך, לך עליו!
שני היתרונות המהותיים של ה-608 על ה-508 הם עוצמה ועיבוד וידאו.
אם אתה מתכנן לראות תכנים ב-HD, אבל מעוניין גם לשדרג את חוויית הצפיה בתכני SD, יכולות ה-Upscaling (המרת אות SD לאות HD) וה-Upconversion (המרת אות אנאלוגי דרך קומפוננט או קומפוזיט לאות דיגיטלי דרך HDMI) של ה-608 מהוות יתרון מאוד משמעותי על גבי ה-508 שאין לו שומדבר דומה לזה בכלל.
אם אתה חושב על שידרוג הרמקולים מתישהו (למשל הוספת זוג רמקולים מדפיים/רצפתיים קדמיים למערכת הקיימת, או החלפת הסאטליטים במערכת מאסיבית יותר), אז הפער בעוצמה של בערך 25% לטובת ה-608 על-פני ה-508 מהווה גם הוא יתרון מהותי.
עוד יתרון של ה-608 על ה-508 הוא במספר כניסות ה-HDMI: ל-608 יש 6 כניסות (כולל אחת בקדמת המכשיר) לעומת 4 כניסות בלבד ב-508.
נקודה אחרונה לשיקולך: לא סתם כללתי את ה-578 בטבלה השוואתית לעיל. זהו למעשה 508 שהוסיפו לו את יכולות עיבוד הווידאו שיש ב-608. אם זהו השיקול המשמעותי ביותר מבחינתך בבחירת הרסיבר (יחד עם השיקול הכלכלי), אז ה-578 הוא פשרה מעולה בין ה-508 ל-608!
ועדיין, בשורה התחתונה, אם זה היה תלוי בי וה-608 היה נכנס לי בתקציב, הייתי הולך עליו בלי שום היסוס - בעצם, זה בדיוק מה שעשיתי