השתדרגתי בעדשה חדשה

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #1 

עד ל-CES הסתובבתי עם 18-270 של טמרון, שעבדה לי מצויין, אבל הרגשתי שבנקודות שונות בטווח היא עדיין לא בחדות שאני רוצה להגיע.

לקח לי לא מעט זמן (חודשיים) להבין שאני צריך עדשה יותר טובה. אפשרות אחת היתה ה-18-105 של ניקון, או אולי ה-18-270 (או 250) של סיגמא.

שבוע שעבר נשברתי ועברתי ל-18-200 של ניקון. על הנייר, היא חלשה יותר מזו של טמרון - הפרמטרים פחות או יותר אותו הדבר, אבל ה-TAMRON עם טווח זום גדול יותר. מבחינת גודל, ה-ניקון מעט ארוכה יותר, אך לא נפתחת עד כדי כך.

בפועל, אין מה להשוות בין העדשות. עדיין לא לקחתי אותה לסיבוב רציני (מה לעשות, כל הזמן פגישות, אין הזדמנות לצלם שום דבר). היציבות שלה גדולה בהרבה, מה שאומר שאפשר לצלם מרחוק הרבה יותר ביציבות (יש גם מוד מיוחד לצילום מתוך רכב נוסע!). הפוקוס מהיר להפליא, אם כי רעשני טיפה לטעמי.

במרבית הטווחים החדות מצויינת על ה-D7000 שלי. אבל זה באמת קפיצה משמעותית מעל ה-18-270. הפוקוס מתחיל מכ-30 ס"מ (למרות שלפי התיעוד הוא אמור להתחיל בכ-50 ס"מ).

העדשה השניה שלי עם ה-D7000 זו ה-35מ"מ 1.8G של ניקון. אני טיפה מצטער שהלכתי עליה ולא על ה-18-105 בתור עדשה שניה, אם כי אי אפשר באמת להתלונן כי זו עדשה מעולה עם פוקוס מהיר ומכניסה המון אור.

זהו, נראה לי שעם צילום הגעתי למנוחה ולנחלה. יש לי גם DSLR לגיבוי (אם כי הבן הגדול שלי בן ה-11 מזיל ריר כשהוא רואה DSLR באזור, נראה לי שאחרי שאחליט שאני טיפה מבין בצילום נתחיל לעבוד איתו ונראה אם יש לו טאץ' של צלם). אני מסתכל על צילומים של מרטין וכולי קנאה על היכולת שלו לתפוס בדיוק את השבריר שניה המעניין או את הזוית האידאלית, בעוד שאני כמו חמור לרוב עומד במקום וחושב שהתמונה המוצלחת תגיע מתי שהוא...

בכל מקרה, תרמתי משהו לתעשייה היפנית. שיהיה להם לבריאות.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #2 

עופר,
אין ארוחות חינם באופטיקה ולמרות שיש עדשות טובות ליצרני צד ג'. העדשות של ניקון יהיו תמיד טובות יותר. ה 18-200 עדשה טובה, אבל צריך לדעת מה המגבלות שלה. בשביל לקבל חדות מקסימלית איתה, צריך תמיד לסגור צמצם בין שליש לשני שליש מהערך שבחרת. לדוגמא אם צילמת באורך מוקד של 135 מ"מ והצמצם המקסימלי שהעדשה שלך הוא 5.6 אז סגור טיפה את הצמצם ל 6.3 או 7.1 ואז תקבל חדות מקסימלית. החיסרון הוא בכמות אור מופחתת ומהירות איטית יותר אבל בשביל זה יש לך VR :wink:
עוד משהו אחד קטן שלא הבנתי... אתה לא מרוצה מה 35 1.8? זו עדשה טובה מאד וגם הרבה יותר חדה מה 18-200.
תתחדש ותהנה,
ליאור

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #3 

LiorDrZ

טוב לדעת ואכן יבוצע.

אכן מרוצה מאוד מה-35ממ, פשוט במחשבה שניה, נראה לי שה-18-105 היה עושה את אותה עבודה עם יותר גמישות.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #4 

אין תחליף לצמצם פתוח... ואת זה ה 18-105 לא יכולה לתת.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #5 

עופר,
באמת שאין תחליף לצמצם פתוח ומינימום של אלמנטים בעדשה.
כשתשווה את החדות בין שתי העדשות (על אותו זום ועל אותו צמצם) תבין את ההבדלים התהומיים בינהן.

בכל פעם שאני מתחיל צילום עם 50 מ"מ (1.4F) אני מתבאס בלהשתמש בשאר העדשות שיש לי.
כי החדות פשוט פנומנלית.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #6 

כל הזמן הזה היית עם ה 18-270 ? עופר תתבייש לך :!: טוב לדעת שזזת קצת למסלול הנכון (Y)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46368
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #7 

ת.ת.ת

ה-ת' האחרונה הכי חשובה :)

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #8 

גם לי יש 18-200 עם ה d90 שלי שהשילוב של שניהם עם צלם גרוע כמוני מוציא תמונות (לרוב) יפות ביותר.
זו העדשה היחידה שאותה רכשתי עם המצלמה , מאחר ועדשה זו עונה על רוב מצבי הצילום הנדרשים לי.
מרוצה מאוד .

Trip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #9 

לדעתי עדשות ש"נמרחות" על טווחים כ"כ גדולים הן פשרה גדולה (מדי). אני מעדיף להסחב עם שתי עדשות ולהחליף מאשר לקחת עדשה שלא תתן תוצאות טובות באף טווח. לרוב גם עדשות זום ארוכות (טווח ארוך) ניחנות בצמצמים סגורים יחסית, או במחיר גבוה מאוד (למשל 70-200L\2.8 של קנון).
מהצד השני קיימות עדשות פריים (כמו ה-35mm f/1.8 של ניקון או Sigma 105mm f/2.8 שיש לי) שהן תענוג לעבודה, אבל מצריכות תכנון טוב יותר (זום עם הרגליים במקום זום עם העדשה :-)).

מה שבטוח שזה מאוד תלוי בסוג הצילום והצלם. אני אוהב לצלם מאקרו/פורטרייטים ולכן תמיד יש עלי את עדשת הפריים. העדשה השניה היא משהו יותר כללי (18-70). דווקא את עדשתם הזום (70-300) אני נוטה יותר ויותר להשאיר בבית.

KomerKo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #10 

ה 18-200 של ניקון אמנם נוחה מאוד אבל רחוקה מלהיות חדה. בשבילי היא פשוט לא מספיקה. מעדיף עדשות PRIME ואם אני צריך טווח יותר גדול אז ה 16-85 שלי עושה את העבודה.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #11 

אין ספק ה 18-200 היא עדשת פשרה (אם כי אכותית ולא רעה)
נותנת מענה טוב לרוב המצבים .
מי רוצה מענה טוב מאוד/מצוין למצב יחודי צריך עדשה יחודית , ואז מן הסתם להסתובב עם כמה עדשות .

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #12 

טוב שהוספת "בשבילי" כי ה 18-200 היא עדשה מעולה! ונוח לעבוד איתה
עד כמה שאני אוהב לצלם. להחליף בזמן טיול עדשות זה סיוט ומיותר.
אני בספק אם תראה הבדל בין תמונה שצולמה עם עדשה זו לבין עדשה עם זום קבוע.
עדשה קבועה טובה בעיקר לצילום פוטרטים

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 517 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #13 

עדשה מצויינת. הבעייה היחידה שלה היא ה zoom creep במצבים מסויימים - אך רוב האנשים, כולל אני עצמי לא ממש יסבלו מהתופעה.
מקור מצויין למידע וביקורת (למי שלא מכיר) ->. http://www.cameralabs.com/lenses/lens_b ... nses.shtml
תתחדש (Y)
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”