כרטיס קול
שלום רב,
בזה הרגע נכנס ה HTPC הביתה!
השאלה,
1. חיברתי את את הטלוזיה שלי ליצאת HDMI מכטיס המסך - HD5770
2. חיברתי את המגבר שלי ליציאה אופטית של לוח האם - GA-H55M של GIGABYTE , כרטיס של REALTEK
לצערי רק יציאת קול אחת יכולה להיות אקטיבית לפי מערכת ההפעלה של ווינדוס 7 . ולכן או היציאה של הטלויזיה משמיעה קול או מהמגבר. אבל לא שניהם.
האם יש דרך כלשהי לגרום שמשתי היצאות הנ"ל יצא סאונד?
תודה
מאור
השאלה,
2. חיברתי את המגבר שלי ליציאה אופטית של לוח האם - GA-H55M של GIGABYTE , כרטיס של REALTEK
לצערי רק יציאת קול אחת יכולה להיות אקטיבית לפי מערכת ההפעלה של ווינדוס 7 . ולכן או היציאה של הטלויזיה משמיעה קול או מהמגבר. אבל לא שניהם.
תודה
מאור
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יש תוכנה בתשלום שנקראת IndieVolume. מעבר לכך, אין פתרון תוכנה מובנה במערכת ההפעלה או פתרון חינמי.
יש פתרונות חומרה, אבל הם כמובן עולים קצת כסף.
עוד אפשרות - בדוק אם לטלוויזיה שלך יש יציאת SPDIF שבעצם מוציאה אות דיגיטלי המפוענח מה-HDMI, וחבר אותה למגבר במקום את יציאת המחשב. חסרון שעלול להיות - לא כל טלוויזיה יודעת לפענח DD ו/או DTS, וזו עלולה להיות בעייה אם יש לך מערכת של 5.1 רמקולים.
יש פתרונות חומרה, אבל הם כמובן עולים קצת כסף.
עוד אפשרות - בדוק אם לטלוויזיה שלך יש יציאת SPDIF שבעצם מוציאה אות דיגיטלי המפוענח מה-HDMI, וחבר אותה למגבר במקום את יציאת המחשב. חסרון שעלול להיות - לא כל טלוויזיה יודעת לפענח DD ו/או DTS, וזו עלולה להיות בעייה אם יש לך מערכת של 5.1 רמקולים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

שואל השאלה רוצה להוציא סאונד בו זמנית בשתי היציאות. עד כמה שידוע לי, גם ב-XP אי אפשר לעשות את זה.
אצלי במחשב מותקן HD5450 שמחובר בHDMI לטלויזיה ההתקנה שלו הוסיפה יציאת קול במערכת ההפעלה בשם ATI HD AUDIO REAR OUTPUT.
את הסרטים אני רואה באמצעות BSPLAYER שאותו קינפגטי שיוציא את הAUDIO ליציאה הזו.
את המוזיקה אני שומע באמצעות WINAMP ושם קינפגתי את הOUTPUT DEVICE לכרטיס קול שמותקן במחשב.
כך שאני יכול לראות סרט ובמקביל לשמוע מוזיקה.
מה שאכן אי אפשר לעשות זה להוציא את אותו SOUND לשתי יציאות שונות.
את הסרטים אני רואה באמצעות BSPLAYER שאותו קינפגטי שיוציא את הAUDIO ליציאה הזו.
את המוזיקה אני שומע באמצעות WINAMP ושם קינפגתי את הOUTPUT DEVICE לכרטיס קול שמותקן במחשב.
כך שאני יכול לראות סרט ובמקביל לשמוע מוזיקה.
מה שאכן אי אפשר לעשות זה להוציא את אותו SOUND לשתי יציאות שונות.
גירסה חינמית של VIRTUAL ANALOG CABLE יכולה להעזור לך להשיג את המטרהtaotal כתב:שלום רב,
השאלה,
תודה
מאור...
http://software.muzychenko.net/eng/vac.htm
דרך אגב למה אתה מחבר את הHDMI ישירות לטלויזיה ולא דרך הרסיבר?
נערך לאחרונה על ידי sharonron ב 17/03/2011 10:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כנראה יש לו מגבר ישן ללא כניסות HDMI.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא הורידו כלום כי מלכתחילה גם ב XP יש רק התקן שמע בררת מחדל אחד ויחיד. מה שאתה מדבר עליו זה ברמת האפליקציה, גמו סקייפ למשל, שבה המתכנתים מאפשרים להשתמש בהתקן קול שאינו התקן בררת המחדל.sharonron כתב:PIXIES
אני יודע שבXP אפשר למתג כל תוכנה ליציאת קול שונה , מיקרוסופט הורידו את האופציה הזו בVISTA ו7 ?...
זה קיים גם ב Vista ו Windows 7, ולמעשה עובד טוב יותר כי שם יש גם אפשרות ברמת מערכת ההפעלה לקבוע את גובה עוצמת הקול לכל אפליקציה בנפרד.
אם יש לי מחשב עם כרטיס OB אוכל להוציא את אותו סאונד בו זמנית ביציאה האנלוגית (pl 3.2mm) ובדיגיטלית HDMI?pixies כתב:שואל השאלה רוצה להוציא סאונד בו זמנית בשתי היציאות. עד כמה שידוע לי, גם ב-XP אי אפשר לעשות את זה....
ב W7
כל יום לומדים משהו חדש
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

רק עם התוכנה IndieVolume.